Απογειώνονται τα έσοδα και τα κέρδη του ΟΠΑΠ
27/08/2015 22:06
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απογειώνονται τα έσοδα και τα κέρδη του ΟΠΑΠ

Απογειώνονται τα έσοδα και τα κέρδη του ΟΠΑΠ καθώς όλο και περισσότεροι πολίτες εμπιστεύονται τα παιχνίδια του Οργανισμού. Τα αποτελέσματα στο εξάμηνο που ανακοινώθηκαν επιβεβαιώνουν την ανοδική πορεία του ΟΠΑΠ καθώς τα έσοδα ανήλθαν σε 2,16 δισ. ευρώ αυξημένα κατά 13% σε ετήσια βάση,. Τα EBITDA του οργανισμού διαμορφώθηκαν στα 186,4 εκατ. ευρώ, έναντι 144,9 εκατ. κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 109,9 εκατ. ευρώ, από 65,3 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2014. Ο Οργανισμός ανακοίνωσε ότι έχει ταμείο ύψους 217,7 εκατ. ευρώ.

Στο β΄τρίμηνο, τα έσοδα του οργανισμού διαμορφώνονται στα 1,04 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 10,1% σε ετήσια βάση, με τα κέρδη στα 51,9 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, ανακοίνωσε τη διανομή ενδιάμεσου μερίσματος, ύψους 0,17 ευρώ. Ημερομηνία αποκοπής η 11η Σεπτεμβρίου, ενώ η καταβολή θα ξεκινήσει στις 18 Σεπτεμβρίου.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ, δήλωσε: «Η απόδοσή μας στο β' τρίμηνο του 2015 καταδεικνύει εμφατικά ότι οι προσπάθειές μας απέδωσαν σε όλα τα μέτωπα, με αύξηση των εσόδων στο παραδοσιακό χαρτοφυλάκιο παιχνιδιών, συνέχιση του περιορισμού στα κόστη και αύξηση στα επίπεδα ικανοποίησης των πελατών. Οι ενέργειές μας επέτρεψαν στον ΟΠΑΠ να αντισταθμίσει και με το παραπάνω την περυσινή θετική επίπτωση από το Μουντιάλ και να ανακοινώσει περαιτέρω ανάπτυξη στις βασικές δραστηριότητες και ταυτόχρονη αύξηση της απτής και επαναλαμβανόμενης συμβολής στα έσοδα του ελληνικού Δημοσίου».

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.