Απεταξάμην του δανείου στο Mega από τον Ι.Στουρνάρα
04/03/2014 18:21
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απεταξάμην του δανείου στο Mega από τον Ι.Στουρνάρα

Αρνείται κατηγορηματικά ότι με παρέμβαση του κράτους και της κυβέρνησης χορηγήθηκε δάνειο-«μαμούθ» στο τηλεοπτικό κανάλι Mega, ο υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας με έγγραφό του στη Βουλή.

«Η σύναψη δανείων μεταξύ των πιστωτικών ιδρυμάτων και των συναλλασσομένων με αυτά μερών διακρίνεται από εξ ολοκλήρου ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, χωρίς τη δυνατότητα κρατικής παρέμβασης επί της πιστοδοτικής πολιτικής που εφαρμόζεται» εξηγεί ο Ιωάννης Στουρνάρας, σε έγγραφη απάντηση που απέστειλε στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη, για τα δάνεια στον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel.

Ο Γ. Στουρνάρας στο ίδιο έγγραφο ωστόσο σπεύδει να σημειώσει ότι «στο πλαίσιο της εφαρμογής των κανόνων του εποπτικού πλαισίου του Ν. 3601/2007 και βάσει σχετικών πράξεων του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, τα πιστωτικά ιδρύματα οφείλουν να εφαρμόζουν Συστήματα Εσωτερικού Ελέγχου (Εσωτερικής Επιθεώρησης, Διαχείρισης Κινδύνων και Κανονιστικής Συμμόρφωσης), προκειμένου να διασφαλίζουν μεταξύ άλλων τη συνεπή υλοποίηση της επιχειρησιακής τους στρατηγικής, την αποτελεσματική χρήση των διαθέσιμων πόρων, την αναγνώριση και αντιμετώπιση των πάσης φύσεως κινδύνων που αναλαμβάνονται, καθώς και την πρόληψη και αποφυγή λανθασμένων ενεργειών που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη φήμη και τα συμφέροντα του πιστωτικού ιδρύματος, των μετόχων και των συναλλασσομένων με αυτό».

Για το ίδιο θέμα διαβιβάστηκε στη Βουλή και έγγραφο από την Τράπεζα της Ελλάδος στο οποίο αναφέρεται ότι «η πολιτική χορηγήσεων δανείων και πάσης μορφής πιστώσεων από τα πιστωτικά ιδρύματα προς φυσικά ή νομικά πρόσωπα διενεργείται ελεύθερα με τραπεζικά κριτήρια στο πλαίσιο του ελεύθερου ανταγωνισμού, σύμφωνα με την πιστοδοτική πολιτική της κάθε τράπεζας».

Αντίστοιχο έγγραφο, μετά την ερώτηση του Σ. Παναγούλη, διαβιβάστηκε στη Βουλή και από το ΕΣΡ το οποίο διευκρινίζει ότι δεν έχει εκ του νόμου αρμοδιότητα για τον έλεγχο των δανειοδοτήσεων των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, ωστόσο ελέγχει και εγκρίνει τις αυξήσεις του μετοχικού τους κεφαλαίου.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 05/03/2014 15:02:03

  Ερώτηση πολίτη, δλδ κορόϊδου: Εξυπηρετούνται κανονικά τα δάνεια του ΜΕΓΑ ή όχι ; Αν όχι γίνονται κατασχέσεις από λογαριασμούς ;

  • EVA avatar
   EVA @ Νίκος Αργεάδης 05/03/2014 15:30:46

   Στα ....κορόϊδα, κανείς δε δίνει σημασία, ούτε και σπαταλά το χρόνο του για να δώσει απαντήσεις. Αφήστε που γνωρίζοντας εκ των προτέρων τις απαντήσεις (τα κορόϊδα) αποδεικνύονται και κοροϊδάρες με περικεφαλαία. Εκεί είναι το πρόβλημα.

 2. stergios.thes@hotmail.gr avatar
  stergios.thes@hotmail.gr 05/03/2014 20:57:01

  Ερωτηση κοροιδου Νο2, οι τραπεζες με δικα μας χρηματα δεν ανακεφαλοποιηθηκάν ? γιατι να ανοικουν ακομα σε αυτους που τις εριξαν στα βραχια και να αποφασιζουν αυτοι σε ποιον θα δινουν δανεια ? μηπως καποιος εισαγγελεας μπορει να το ψαξει το θεμα ? γιατι εκτος απο τις διοικησεις των τραπεζων που δινουν τα δανεια και ο διοικητης της τραπεζας της Ελλαδος εχει ευθυνες.

 3. markos avatar
  markos 05/03/2014 21:09:37

  Ετσι η ΝΔ να δινει δανεια στο MEGA ,και θα κανει την τυχη της !!!!!Ξεχνα οτι ειναι η σφηγγοφωλια του ΠΑΣΟΚ ;;Δειτε ποιοι δουλευουν εκει !!!Ενας-Ενας ολοι Πασοκοι...Μυαλο τελικα δεν εχει η ΝΔ;;;Αντι να τα ριξει στον κοσμο να ανοιξουν οι δουλειες ,τα δινουν σε αυτους που τους θαβουν νυχτα-μερα.....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.