24/06/2011 14:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απελευθέρωση κονδυλίων για την Ελλάδα ζητά ο πρωθυπουργός του Βελγίου

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Yves Leterme, υποστηρικτής των θέσεων του Αντώνη Σαμαρά,  δήλωσε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να λάβει μέτρα για την απελευθέρωση περίπου 1 δισ. ευρώ από τα κεφάλαια της ώστε να συμβάλει στην τόνωση της ελληνικής οικονομίας.

"Συζητήσαμε για σχεδόν 1 δισ. ευρώ, ποσό που θα μπορούσε να απελευθερωθεί πολύ γρήγορα. Δεν είναι ένα τεράστιο ποσό, αλλά μπορεί να βοηθήσει την ελληνική οικονομία να ξεκινήσει και πάλι κάτι που είναι απαραίτητο", δήλωσε ο Leterme.

Ο Leterme σημείωσε ότι πρέπει να υποβληθούν στην Ελλάδα "πολύ αυστηροί δημοσιονομικοί περιορισμοί" αλλά, από την άλλη πλευρά, η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται να κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει.

"Οι Έλληνες μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνεια τους εάν η οικονομία τους ξεκινήσει και πάλι να δουλεύει. Στην κατεύθυνση αυτή έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν την χρηματοδοτική βοήθεια της Ε.Ε. την οποία δεν έχουν χρησιμοποιήσει αρκετά" μέχρι τώρα, δήλωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

 

ΣΧΟΛΙΑ

  1. victoria (true) avatar
    victoria (true) 24/06/2011 14:58:39

    Δίκιο έχει το παλληκάρι, αλλά θα του προσθέσουμε μερικά μηδενικά στο νουμεράκι.
    1 δις -το μήνα- τους δίνουμε πίσω σε τόκους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.