Απίστευτο: Κορεάτης σύμβουλος του Βαρουφάκη ζητά αμοιβή 375.000 ευρώ!
09/08/2015 12:49
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απίστευτο: Κορεάτης σύμβουλος του Βαρουφάκη ζητά αμοιβή 375.000 ευρώ!

Σοκ προκαλει στο υπουργείο Οικονομικών η απαίτηση του Κορεάτη πρώην συμβούλου του Γιάνη Βαρουφάκη, Γκλεν Κιμ να εισπράξει για τις υπηρεσίες του αμοιβή 375.000 ευρώ.

Όπως αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακής, ο Κορεάτης οικονομολόγος παρουσίασε ένα βιογραφικό που δεν είχε καθώς εμφανίστηκε ως συνεργάτης του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Επιπλέον, ότι έστησε το μηχανισμό EFSF και ότι δημιούργησε τον ESM, ενώ εμφανιζόταν και ως ειδικός που εργάστηκε για τη ρύθμιση του τραπεζικού χρέους στην Ισλανδία.

Σύμφωνα, όμως, με την εφημερίδα, που παρουσιάζει το πραγματικό βιογραφικό του Γκλεν Κιμ, ο Κορεάτης δεν δούλεψε για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο, καθώς εργάστηκε ως απλός σύμβουλος άλλης υπηρεσίας, με έδρα την Φρανκφούρτη. Επίσης, όχι μόνο δεν έστησε τον EFSM, αλλά πήγε στον οργανισμό πέντε μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας του. Καμία σχέση δεν φαίνεται να έχει και με την ίδρυση του ESM.

Απίστευτο: Κορεάτης σύμβουλος του Βαρουφάκη ζητά αμοιβή 375.000 ευρώ!

Όσον αφορά το ισλανδικό χρέος, εργάστηκε ως σύμβουλος, όμως, όχι για το χρέος, αλλά για την άρση των capital controls στη χώρα.

Μετά την αποχώρηση του Γιάνη Βαρουφάκη από την διαπραγματευτική ομάδα, ο κ. Κιμ ενημέρωσε τους συνεργάτες του στην ελληνική κυβέρνηση ότι είχε συμφωνήσει προφορικά να αμείβεται με 125.000 ευρώ μηνιαίως! Μέχρι τώρα δεν έχει λάβει την αμοιβή του, παρά μόνο ημερήσιες αποζημιώσεις και έξοδα ταξιδιού και διαμονής στις διάφορες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Οι ελπίδες του για να εισπράξει το σύνολο του ποσού, το οποίο υπολογίζεται σε 375.000 ευρώ είναι να ισχύσει η πρόβλεψη στην ΠΝΠ για την αναδρομική πληρωμή του.

Ποιος... δηλώνει ότι είναι

Ο Γκλεν Κιμ έφτασε στην Αθήνα από το Λονδίνο στις 24 Μαρτίου και συμμετείχε στην ελληνική αποστολή στο Brussels Group στις 28 Μαρτίου μετακινούμενος αυθημερόν από Λονδίνο προς Βρυξέλλες με τρένο. Είχε συνοδεύσει τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών στις συνεδριάσεις του Eurogroup/Ecofin στις 16-17 Φεβρουαρίου και στο διάστημα 9-12 Μαρτίου.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, ο Κιμ υπήρξε κορυφαίο στέλεχος της Lehman Brothers καθώς εργάστηκε για λογαριασμό της 21 ολόκληρα χρόνια σε ΗΠΑ, Ασία και Ευρώπη ανεβαίνοντας ένα-ένα όλα τα σκαλιά της ιεραρχίας της μέχρι τη στιγμή που ο επενδυτικός γίγαντας βάρεσε κανόνι. Η κατάρρευση της τράπεζας και οι ζημίες των εκατοντάδων δισ. δολαρίων που προξενεί προκαλούν κλυδωνισμούς στην παγκόσμια οικονομία, αποτελώντας όμως για τον ίδιο μια πρώτης τάξης επαγγελματική ευκαιρία, που θα του ανοίξει νέους δρόμους στον κόσμο της παγκόσμιας οικονομίας στη συνέχεια. Στο πλαίσιο αυτό αναλαμβάνει ως επικεφαλής τη διαδικασία εκκαθάρισης της Lehman Brothers επί ευρωπαϊκού εδάφους, το διάστημα από τον Οκτώβριο του 2008 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2010, αναφορικά με όλα τα θέματα ρευστοποίησης των περιουσιακών της στοιχείων και την απόδοσή τους στους πελάτες της.

Οπως και ο ίδιος δήλωνε η ολοκλήρωση αυτού του εγχειρήματος συμπίπτει με τη μετακόμισή του στη Φρανκφούρτη και την εμπλοκή του στην άσκηση οικονομικής πολιτικής ευρωπαϊκών κυβερνήσεων λαμβάνοντας πλέον θέση στρατηγικού συμβούλου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, υπό τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ακολουθεί το καλοκαίρι του 2012 η ανακοίνωση της πρόσληψής του από την παγκόσμια επενδυτική τράπεζα Moelis & Company ως διευθύνων σύμβουλός της με αντικείμενο την προσέγγιση πελατών στην Ευρώπη, μεταξύ των οποίων φορείς του δημοσίου τομέα, επενδυτικά ταμεία, οργανισμούς και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ενώ τον Ιούλιο του 2014 η κυβέρνηση της Ισλανδίας προσέλαβε τον Κιμ ως συντονιστή της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για την απελευθέρωση των ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 09/08/2015 15:24:56

  Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, είναι ενήμερος για τη ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ Αμοιβή/Φοροδιαφυγή των 375.000 ευρώ (127.781.250,00 για τους δραχμολάγνους). Εάν Ναί, είναι συνένοχος στο κακούργημα της φοροδιαφυγής. "Κακούργημα η φοροδιαφυγή άνω των 150,000 ευρώ" http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=357073 Δημοσίευση: 28/09/2010 @06:45 Εάν Όχι, του λιτόβιου Γιάνη Βαρουφάκη οι ανάλογοι παχυλοί μισθοί, υπέρ Δημοσίου να κατατεθούν. Και στη συνέχεια, με τους μισθούς που κατέβαλε ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης στο Δημόσιο Ταμείο, ο πολύς κ. Γκλεν Κιμ, για το Ανύπαρκτο Έργο του (η αιτιολογία αμοιβής του), από το Δημόσιο να πληρωθεί. Οι 2 Νόμιμες (TAXIS) Αποδείξεις Πληρωμής, στον Ελληνικό Τύπο να δημοσιευτούν για τη Δικαιωματική Ενημέρωση, όλων ημών των στυγνά φορολογούμενων Ελλήνων. Κατά τα άλλα, "αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες". Με τους συνταξιούχους, των λιγότερο από 486 ευρώ κατώτατη σύνταξη/μήνα πλέον -(τι απέγιναν άραγε οι προεκλογικοί μύθοι του 13ου μισθού και της κατώτατης σύνταξης των 700 ευρώ;)- στων ATMs τις ουρές οι γέροντες λιάζονται, κλαίνε και στα πεζοδρόμια λιποθυμούν. Ντροπή σας!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Δήμητρα Μ. 09/08/2015 21:45:40

   Πολύ σωστό. Και είναι κι άλλοι σύμβουλοι του Μπαρούφ που ενώ οι συμβάσεις κατατέθηκαν στη διαύγεια, οι μισθοί δεν υπάρχουν πουθενά. 1η φορά αριστερά είπαμε...

   • Δήμητρα Μ. avatar
    Δήμητρα Μ. @ Γεώργιος Τ. 10/08/2015 01:30:16

    Και η πολύ.. Large βουλή με άνεση τα χρήματά μας ξοδεύει. Όποια είναι και θέλει να φέρεται αρχόντισσα, βάζει βαθιά το χέρι στο πορτοφόλι της και πληρώνει με αποδείξεις τους λογαριασμούς της. Τα τραπεζώματα των "κύκλων" της, να τα πληρώνει με δικά της χρήματα. Ειλικρινά, με της κυρά δασκάλας την επιτηδευμένη κουτοπονηριά, έχουμε αηδιάσει.

 2. roadrunner avatar
  roadrunner 09/08/2015 22:03:10

  Εδώ ταιριάζει το : "εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι". Επίσης, είναι πρώτη πληρωμή με υποσχετική ΙΟU ( Ι οwn you) που σύμφωνα με τον Κορεάτη, έκανε ο Μπαρουφάκης, νομίζοντας προφανώς ότι θα υλοποιηθεί το σχέδιό του, για παράλληλο νόμισμα. Προφανώς, αν έπαιρνε σάρκα και οστά το Plan B του Μπαρουφάκη, δεν θα έβγαιναν στο φως οι αποκαλύψεις για τις υπέρογκες αμοιβές των συνεργατών του Γιάνη. Οι συνεργάτες θα εξοφλούνταν αξιοποιώντας το παράλληλο τραπεζικό σύστημα εν κρυπτώ. Δεν βγήκε το Plan B, και ο Κορεάτης ζητά την εξαργύρωση της υποσχετικής σε Ευρώ. Απλούστατο... Μόνο που αν έχω δίκαιο, το ελληνικό κράτος δεν χρωστά τίποτε στον Κορεάτη, διότι δεν υπάρχει και δεν αναγνωρίζεται το IOU.

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ roadrunner 09/08/2015 22:47:57

   Το ωραίο θα είναι να αναγκαστεί ο Βαρουφάκης να τον πληρώσει από την τσέπη του και όχι σε παράλληλο,αλλά σε κανονικότατο ευρώ...

 3. Ιερά Πόλη Μεσολογγίου avatar
  Ιερά Πόλη Μεσολογγίου 09/08/2015 23:08:01

  Είναι πραγματικά απίστευτα θλιβερό αυτό που συμβαίνει στα απομεινάρια αυτής της χώρας. Σε ποια ευνομούμενη χώρα του κόσμου γίνετα πρόσληψη οικονομικού συμβούλου και ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ συμφωνία αμοιβής.!!! Ο λογαριασμός αυτός αφορά μόνον αυτόν που διενήργησε τις διαδικασίες προφορικής συμφωνίας και συνιστά σκάνδαλο ολκής...

  • chessman avatar
   chessman @ Ιερά Πόλη Μεσολογγίου 10/08/2015 09:42:31

   Κάπου εδώ θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι μας κυβερνάει (λέμε τώρα) μια "πρώτη φορά αριστερά" κυβέρνηση και η βασική ειδοποιός διαφορά της σοσιαλιστικής διακυβέρνησης απ' οτιδήποτε άλλο είναι ότι κάνεις κοινωνική πολιτική με τα λεφτά των άλλων. Ε, τα λεφτά των άλλων για να τα σπαταλήσεις δε χρειάζεσαι τίποτα περισσότερο από "προσωπική εντολή" ή έστω μια "συμφωνία κυρίων".

 4. Σόλοικος avatar
  Σόλοικος 10/08/2015 01:15:05

  Ποιός τον προσέλαβε, υπό ποία ιδιότητα, με τι είδους σύμβαση, έργου, εργασίας, ανεξαρτήτων υπηρεσιών, κ.λ.π., ποιό ήταν το αντικείμενο απασχόλησής του, υπό ποίου την καθοδήγηση και εντολές ενεργούσε, ήταν σύμβουλος του Υπουργού Οικονομικών με δική του πρωτοβουλία και ερήμην των λοιπών ή ήταν σύμβουλος της κυβέρνησης οπότε και υπάρχει ευθύνη της και τέλος ποιος καθόριζε το ύψος των αμοιβών του, με ποια κριτήρια και αν αυτή συναρτιόταν με συγκεκριμένο ανειλημμένο έργο ή αποτέλεσμα. Εύλογα ερωτήματα. Δεν δίδονται τέτοιες υπέρογκες αμοιβές χωρίς έγγραφες συμφωνίες, εκτός αν κάποιο λάκκο έχει η φάβα......όπως συνήθως με αυτούς τους ασύντακτους.

 5. chessman avatar
  chessman 10/08/2015 01:32:23

  Άλλη μια περίπτωση διασπάθισης δημοσίου χρήματος από απίθανους (ελέω λαού) διαχειριστές της εκτελεστικής εξουσίας. Καμία έκπληξη. Μια απορία μόνο, εκείνη "η ελπίδα που ερχόταν" πού είναι τελικά και δε φάνηκε ;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.