Απίστευτες αποκαλύψεις για τα ... τσογλάν μπόις της Goldman Sachs
02/07/2014 16:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απίστευτες αποκαλύψεις για τα ... τσογλάν μπόις της Goldman Sachs

Απίστευτες αποκαλύψεις για τα ... τσογλάν μπόις της Goldman Sachs, φέρνει στη δημοσιότητα το πρακτορείο Bloomberg. Σεξ, ψέματα και απίστευτη χλιδή από τα στελέχη μιας από τις μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες επενδύσεων, με ενεργό ρόλο στα ελληνικά ζητήματα.

Κατηγορείται από δύο γυναίκες (πρώην υπάλληλοι της εταιρείας) ότι τα golden boys της, είχαν μετατρέψει την εταιρεία σε μια «λέσχη αγοριών». Ενδιαφέρονταν για τη χλιδάτη ζωή που περιελάμβανε ποτά, καταχρήσεις, ακριβά ταξίδια, «επισκέψεις» σε στριπ κλαμπ και εκτεταμένη σεξουαλική παρενόχληση στις γυναίκες υπαλλήλους.

Την καταγγελία κάνουν οι Κριστίνα Τσεν-Όστερ και η Σάνα Όρλιχ που «κυνηγούν» την εταιρεία από το 2010 και τώρα, προσθέτουν στη μήνυσή τους νέα συνταρακτικά στοιχεία, που θεωρούν πως θα «δέσουν» ακόμα περισσότερο την υπόθεση και θα φέρει σε δύσκολη θέση την Goldman Sachs.

Μάλιστα, σημειώνουν πως εκπροσωπούν και άλλες γυναίκες υπαλλήλους, αλλά και αντιπροέδρους της εταιρείας και προσθέτουν στον φάκελο της υπόθεσης δηλώσεις πρώην στελεχών που κατακεραυνώνουν τα golden boys. Αυτό που ζητούν από το δικαστήριο είναι αποζημίωση για τη βλάβη που υπέστησαν, το ύψος της οποίας θα καθοριστεί.

Είναι φανερό πως αν η δικαστής Αναλίζα Τόρες επιτρέψει στις δύο γυναίκες να κάνουν ομαδική μήνυση, ο κίνδυνος για την Goldman Sachs γίνεται αυτομάτως μεγαλύτερος.

Διακρίσεις υπήρχαν ακόμα και στους μισθούς ανάμεσα στις γυναίκες και τους άνδρες εντός της εταιρείας. Συγκεκριμένα οι γυναίκες αντιπρόεδροι λάμβαναν 21% μικρότερο μισθό σε σχέση με τους άντρες ομολόγους τους. Το ίδιο και στις κατώτερες υπαλληλικές κλίμακες (η διαφορά ήταν 8%), ενώ οι γυναίκες αντιπρόεδροι δύσκολα έβλεπαν ανοιχτή την πόρτα του διευθύνοντα συμβούλου στα κεντρικά της Νέας Υόρκης.

Από τη μεριά της η εταιρεία, δια του εκπροσώπου της, αρνείται τις κατηγορίες. «Όλο αυτό είναι μια φυσιολογική διαδικασία πριν από μια ομαδική μήνυση. Πάντως, η Ντενίς Σέλεϊ, πρώην αντιπρόεδρος της Goldman Sachs μέχρι το 2009, επιβεβαιώνει τα όσα αναφέρονται στη μήνυση των δύο γυναικών, λέγοντας πως οι άντρες χλεύαζαν τις γυναίκες, τους συμπεριφέρονταν με σκαιό τρόπο, τις φώναζαν «bimbo's» και «party girls».

Ποια είναι η Goldman Sachs

Η Goldman Sachs είναι μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο διεθνείς τράπεζες επενδύσεων τραπεζικών τίτλων, ομολόγων, κινητών αξιών, διαχείρισης επενδυτικών χαρτοφυλακίων ή άλλων περιουσιακών στοιχείων, οικονομικών συμβούλων και εκτιμητών εξαγορών - συγχωνεύσεων και μ΄ ένα πλήθος άλλων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Πελάτες της εταιρείας αυτής είναι κυρίως μεγάλες εταιρείες, κρατικές και ιδιωτικές, κυβερνήσεις χωρών αλλά και ιδιώτες. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο οικονομικό παράγοντα στο χώρο της οικονομικής διαχείρισης των ΗΠΑ.

Παρά ταύτα πολλοί σήμερα διεθνείς αναλυτές είναι εκείνοι που καταλογίζουν στην εταιρεία αυτή τις μεγαλύτερες ευθύνες για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση, όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες, όπως είναι η Ελλάδα. Μεταξύ δε αυτών φέρεται και η Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η οποία και έχει καταγγείλει την εταιρεία για τη λεγόμενη «φούσκα κατοικίας», ενώ Αμερικανοί δημοσιογράφοι την καταγγέλλουν για το «φιάσκο των τροφίμων» το 2008.

Η Goldman Sachs ιδρύθηκε το 1869 από δύο Γερμανούς μετανάστες, τον Μάρκο Γκόλντμαν και τον Σαμουήλ Zακς, εκ των επιθέτων των οποίων έλαβε το όνομα η εταιρεία η οποία και άρχισε με το πρωτοποριακό τότε αντικείμενο τραπεζικής εργασίας τη χρήση των εμπορικών χρεογράφων, αναδεικνύοντας τότε (1896) το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Σήμερα η εταιρία εδρεύει σε ουρανοξύστη της Δυτικής λεωφόρου του Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. ένας avatar
    ένας 02/07/2014 18:39:59

    Γατάκια της G.S. τώρα τα μάθατε αυτά τα κόλπα;

    Όλα αυτά τα έκανε και με το παραπάνω η δική μας η τράπεζα Εργασίας πριν καμμιά 15-20αριά χρόνια. Υπήρχε εσωτερική διαταγή να μην προσλαμβάνονται ή προάγονται γυναίκες γιατί με τα παιδιά και τις λοιπές υποχρεώσεις τους ήταν λιγότερο παραγωγικές για την εταιρεία. Κάποιες το κατήγγειλαν τότε, κανενός το αυτί δεν ίδρωσε (πλην εταιρικών δηλώσεων για τα μάτια του κόσμου, προφανώς από το τμήμα δημοσίων σχέσεων) και κανείς δεν τιμωρήθηκε. Τώρα αν κάποιος ρωτήσει, γιατί το κράτος να ανακατεύεται στα εσωτερικά μιας ιδιωτικής εταιρείας, η οποία όταν έχει κέρδη τα τρώει μόνη της και όταν έχει ζημιές κλαίγεται στο κράτος πατερούλη για να την σώσει, αυτό είνια μια άλλη ιστορία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.