Αντ. Σαμαράς: Αναπτυξιακά έργα 12,5 εκατ. ευρώ στο Κατάκολο
17/05/2014 11:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αντ. Σαμαράς: Αναπτυξιακά έργα 12,5 εκατ. ευρώ στο Κατάκολο

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο των περιοδειών του, επισκέφθηκε σήμερα το λιμάνι του Κατακόλου, όπου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε αυτήν την πανέμορφη περιοχή του Κατάκολου εδώ στην Ηλεία, έχει ήδη διαμορφωθεί ένα καταπληκτικό ρεύμα τουρισμού. Να πω μόνον ότι πάνω από 1 εκατ. τουρίστες αφικνούνται εδώ πέρα κάθε χρόνο. Πως; Με τις κρουαζιέρες. Είναι ο χώρος αυτός, ο δεύτερος μετά τον Πειραιά, χώρος υποδοχής κρουαζιέρας. Αντιλαμβάνεστε, επομένως, ότι η τουριστική Ανάπτυξη είναι κάτι το απολύτως αναγκαίο και η υποδομή, όμως, για να δεχτεί αυτούς τους τουρίστες. Γι’ αυτό το λόγο, την ερχόμενη εβδομάδα- όπως το είχαμε ακριβώς υποσχεθεί- ξεκινούν έργα αξίας 12,5 εκατ. ευρώ. Και μάλιστα, μαζί με τα 7,5 εκατ. τα οποία θα είναι για την ανάπλαση τη συγκεκριμένη της εμπορικής περιοχής του λιμένος, θα είναι ένα έργο 20 εκατ., που θα δώσει αυτή την ανάσα, προκειμένου η περιοχή εδώ η καταπληκτική να κάνει αυτή τη μεγάλη Ανάπτυξη, όπως έχει σχεδιαστεί.

Αντ. Σαμαράς: Αναπτυξιακά έργα 12,5 εκατ. ευρώ στο Κατάκολο 32636 photo

Θέλω, επίσης, να πω ότι από πλευράς υδρογονανθράκων, είναι απολύτως καθαρό ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται ο οιοσδήποτε να ενοχλήσει το περιβάλλον. Η συμμόρφωση κι ο σεβασμός προς το περιβάλλον είναι το πρώτο κριτήριο.

Θέλω, τέλος, να τονίσω ότι όλα αυτά δε γίνονται τυχαία. Από τον προηγούμενο Ιούνιο που ήμουν εδώ πέρα, τα είχαμε όλα σχεδιάσει και ο σχεδιασμός αυτός αφορά την Ανάπτυξη. Αφορά το αύριο. Αφορά τα παιδιά μας. Δεν είναι σχεδιασμός, όπως αυτό το περίφημο “Σχέδιο Ζ”, που αποκαλύφθηκε, που έχει να κάνει με το πώς θα σχεδιάσουμε τον παραγκωνισμό και την εξαφάνιση της Ελλάδας από τον ουσιαστικό αναπτυξιακό χάρτη της Ευρώπης. Είναι ένας σχεδιασμός που ασχολείται σε κάθε περιοχή με τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, προκειμένου ακριβώς να αξιοποιήσουμε και να κεφαλαιοποιήσουμε αυτά που μας έχει δώσει εδώ πέρα ο Θεός στην τόσο όμορφη περιοχή, όπως άλλωστε όμορφη είναι όλη η Ελλάδα μας. Ευχαριστώ πολύ».

[photo_2]

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ιδιώτης avatar
    Ιδιώτης 17/05/2014 15:56:06

    Ανάπτυξη του Κατακώλου...

  2. η Dimi avatar
    η Dimi 19/05/2014 07:44:05

    "Το Κατάκωλο ή Κατάκολο Ηλείας είναι παραλιακή πόλη και εξαγωγικός λιμένας στο Νομό Ηλείας. Αποτελεί σήμερα δημοτικό διαμέρισμα και επίνειο του Πύργου Ηλείας. Βρίσκεται στο μυχό του ομώνυμου κόλπου, του λεγόμενου και κόλπου ιχθύος, ο δε λιμένας του είναι τεχνητός. Το Κατάκολο συνδέεται με τον Πύργο με αμαξιτή οδό και σιδηροδρομική γραμμή. Στον λιμένα της εδρεύει Υπολιμεναρχείο και Τελωνείο. Κτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα προκειμένου να λειτουργήσει σαν διαμετακομιστικός σταθμός για την εξαγωγή της σταφίδας προς την Ευρώπη. Σήμερα λειτουργεί λιγότερο ως εμπορικό λιμάνι και περισσότερο σαν τουριστικό, δεδομένου ότι αποτελεί πόλο έλξης για κρουαζιερόπλοια και σκάφη αναψυχής. Σε μικρή απόσταση βρίσκεται η πρωτεύουσα του νομού Ηλείας, ο Πύργος και ακολουθεί η Αρχαία Ολυμπία, με το παγκοσμίου φήμης ιερό του Διός και το Στάδιο όπου γίνονταν οι Ολυμπιακοί αγώνες στην αρχαιότητα. Βορειοδυτικά της πόλης σε υπερκείμενο λόφο βρίσκονται τα ερείπια του Ποντικόκαστρου όπου οι Φράγκοι το είχαν μετονομάσει σε "Μπελβεντέρε" (= Καλλιθέα), από τη λαμπρή θέα της θάλασσας και της γύρω περιοχής την οποία παρέχει." (πηγή: el.wikipedia.org/Κατάκολο_Ηλείας)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.