#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/05/2013 06:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανοικτό παράθυρο για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%Ανοικτό παράθυρο για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% από την 1η Ιουλίου, άφησε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών. Προϋπόθεση είναι να συμφωνήσει και η τρόικα η ο οποία επιστρέφει στις 4 Ιουνίου για νέο γύρο διαπραγματεύσεων.

Η μείωση του ΦΠΑ μπορεί να δώσει μεγάλη ανάσα στην τουριστική αγορά που θα βρίσκεται τότε σε «φουλ» ρυθμό, αρκεί φυσικά να μειώσουν ανάλογα τις τιμές οι χιλιάδες τουριστικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης.

Όπως ανέφερε το υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει ήδη την πορεία υλοποίησης των τριών προαπαιτούμενων δράσεων και εκφράζεται αισιοδοξία ότι ουδεμία εμπλοκή θα υπάρξει στις συζητήσεις με την τρόικα.

Οι εν λόγω δράσεις αφορούν στην οριστικοποίηση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και στο σχέδιο για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Άλλωστε, σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, αυτήν τη φορά η παραμονή της τρόικας στην Ελλάδα θα είναι ολιγοήμερη, καθώς, όπως δήλωσε ο ίδιος, «τα σοβαρά είναι τον Σεπτέμβριο».

Σοβαρή εμπλοκή φαίνεται να υπάρχει με τις αντικειμενικές αξίες καθώς αν και πρέπει να γίνουν μειώσεις θα πρέπει να υπάρξουν και αυξήσεις που θα ξεπεράσουν ίσως το 40%

Το δεύτερο αγκάθι είναι η φορολόγηση για τα αγροτεμάχια κι αν αυτά θα φορολογηθούν ξεκινώντας από το 2014. Από τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων η κυβέρνηση έχει υπολογίσει πως θα εισπράξει περί τα 700 εκατομμύρια ευρώ κι αν δεν επιθυμεί να τα φορολογήσει θα πρέπει με κάποιον άλλον τρόπο να βρει το συγκεκριμένο ποσό.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. tak avatar
  tak 21/05/2013 07:13:02

  Η ιστορία με το ΦΠΑ έχει καταντήσει αστεία και την κάνει περισσότερο αστεία το ΥΠΟΙΚ με τις -κατά καιρούς- πομφόλυγες που αφήνει να διαρρέουν...
  -Αφού δεν υπάρχει Προστιθέμενη Αξία, πού θα βρεθεί ο φόρος της ή και σε κάθε περίπτωση, πώς θα υλοποιηθούν οι στόχοι του ... άστοχου Υπουργείου;
  -Η διατήρηση του ΦΠΑ σε τόσο υψηλά επίπεδα, καταδεικνύει με το χειρότερο, αλλά και διαυγέστερο τρόπο, την ... ανισότητα που επιβάλει το ΥΠΟΙΚ στους Έλληνες, αφού τους θεωρεί φοροδοτικά όλους ίσους!
  -Προφανώς το Σύνταγμα δεν παραβιάζεται απλά... Είναι σαν να μην υπάρχει καταστατικός χάρτης στη χώρα...
  -Συνεπώς;
  Συνεπώς "αντίσταση και ανυπακοή";

 2. The Camel avatar
  The Camel 21/05/2013 10:02:27

  Η συζήτηση για τον ΦΠΑ στην εστίαση δείχνει τον βαθμό επιρροής που έχουν ορισμενοι κλάδοι, π.χ. ξενοδόχων, εστιατόρων, στη πολιτική ηγεσία της χώρας.

  Η μείωση του ΦΠΑ θα οδηγήσει κατα πάσα πιθανότητα σε διευρυνση του περιθωρίου κέρδους και του τζίρου των ενδιαφερομένων και πιθανόν σε λιγότερα έσοδα ή παρόμοια με πέρυσι για το δημοσιο.

  Υπάρχουν πιο σοβαρά θέματα που θα έπρεπε να απασχολούν την κυβέρνηση απο την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση όπως η επαναφορά του αφορολόγητου, έστω του μικρού, όπως συμβαίνει σ' ολη την Δυτική Ευρώπη που θα έδινε κάποια ανάσα στα νοικοκυριά και θα τόνωνε την ζήτηση, βοηθώντας την ανάκαμψη της οικονομίας.

 3. fitsoulas avatar
  fitsoulas 21/05/2013 21:23:29

  Πάνω στην ώρα που βρήκα 50 ευρώ και έλεγα να παντρευτώ!

 4. Φοιτητης avatar
  Φοιτητης 22/05/2013 17:15:36

  1) Πως θα διασφαλίσει η κυβέρνηση ότι η μείωση του ΦΠΑ θα πάει στις τιμές; Όπως ακριβώς διασφάλισε ότι θα πάνε στις τιμές οι μειώσεις μισθών να φανταστώ... Δηλαδή δεν διασφάλισε!

  2) Γιατί να μειωθεί το ΦΠΑ στην εστίαση όταν αναμένουμε τόσο τουρισμό για φέτος; Δεν θα μειωθούν τα έσοδα του κράτους; Μην ανησυχείτε, Φινλανδοί και Αυστριακοί θα έρθουν για διακοπές, στις χώρες τους τα τσίγγινα νομίσματα δεν κυκλοφορούν, είναι πληθωρισμένοι και διατεθειμένοι να πληρώσουν... Μέχρι να τους τακτοποιήσει και αυτούς η Μέρκελ. με μια ημιτελή εσωτερική υποτίμηση στην πρώτη γκάφα που θα κάνουν..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.