01/09/2011 13:57
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανοδικά κινούνται spreads, παράγωγα και ... έλλειμμα

Ανοδικά κινούνται τα CDS τα παράγωγα των ομολόγων λόγω της διάχυτης αβεβαιότητας για την Ελλάδα και την κρίση χρέους.

Τα ελληνικά CDS στις 2450 μονάδες βάσης, Πορτογαλία 960 μονάδες βάσης, Ιρλανδία 800 μονάδες βάσης, Ισπανία 364 μονάδες βάσης και Ιταλία 368 μονάδες βάσης.
Το ελληνικό spread στις 1492 μονάδες βάσης.

Υψηλότερα από τις επίσημες εκτιμήσεις αναμένεται να διαμορφωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας και ίσως ξεπεράσει ακόμη και το 8,5%, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Dow Jones Newswires, επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές.

Το έλλειμμα εκτιμάται πλέον γύρω στο 8,5%, ή ελαφρώς υψηλότερα. Τα φορολογικά έσοδα συνεχίζουν να αποτελούν πρόβλημα, ανέφερε αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires.
Το υψηλότερο των εκτιμήσεων έλλειμμα ίσως αναγκάσει την ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει νέα μέτρα λιτότητας για να καλύψει τις τρύπες του προϋπολογισμού, σε μία κίνηση που αναμένεται να βλάψει περαιτέρω τα προσωπικά εισοδήματα, προσθέτει το ειδησεογραφικό πρακτορείο. Συμπληρώνει δε, ότι αν οι προβλέψεις αυτές επαληθευτούν, τότε θα είναι η δεύτερη διαδοχική χρονιά που η Ελλάδα αποτυγχάνει να πετύχει τους στόχους του προϋπολογισμού που έχει συμφωνήσει με τους πιστωτές της.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ραβινος avatar
    Ραβινος 01/09/2011 14:01:22

    Δεν τελειωνουν τα μαρτυρια του Ελληνικου λαου !Κριμα τα χειροκροτηματα των κηπουρων του ΓΑΠ.Εκλογες εδω και τωρα για να γυρισει η ελπιδα σ'αυτην την χωρα !

  2. avanti avatar
    avanti 01/09/2011 16:49:10

    Το έλλειμα θα κλείσει στο 11% στο τέλος τους 2011.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.