07/01/2011 13:48
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανοδικά κινείται και σήμερα το spread

Ανοδικά κινείται και σήμερα το spread των 10ετών ελληνικών ομολόγων έναντι των αντίστοιχων γερμανικών, καθώς επανήλθαν στο προσκήνιο τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Το πριμ που ζητούσαν, πριν από λίγο, οι επενδυτές για τη διακράτηση 10ετών ελληνικών ομολόγων έναντι των γερμανικών Bunds διευρυνόταν στις 990,5 μονάδες βάσης από 972 μονάδες βάσης περίπου που έκλεισε χθες.

Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων στην Ευρώπη έχουν ως εξής Ελλάδα 12,65%, Γερμανία 2,90%, Ιρλανδία 9,07%, Πορτογαλία 7,13% και Ισπανία 5,45%. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από την είσοδο της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ. Το πλέον εντυπωσιακό στοιχείο οι αποδόσεις των ομολόγων λήξης Μαΐου 2014 της κρίσιμης περιόδου που λήγει το μνημόνιο έφθασαν στο 15,20% ενώ το spread πλησιάζει στις 1400 μονάδες στις 1382 μονάδες συγκεκριμένα. Εν τω μεταξύ, σε επίπεδα ρεκόρ αυξήθηκε το κόστος ασφάλισης έναντι της πιθανότητας χρεοκοπίας του Βελγίου, καθώς η πολιτική αβεβαιότητα προβληματίζει τους επενδυτές. Ανοδικά και τα credit default swaps (CDS) της Πορτογαλίας και της Ισπανίας, εν όψει των σημαντικών εκδόσεων ομολόγων της επόμενης εβδομάδας.

Τα 5ετή CDS του Βελγίου ενισχύθηκαν στις 255 μονάδες βάσης, κάτι που σημαίνει ότι η ασφάλιση έκθεσης 10 εκατ. ευρώ σε βελγικά ομόλογα έναντι του ενδεχόμενου χρεοκοπίας κοστίζει 255,000 ευρώ, την ώρα που μειώνονται οι πιθανότητες σχηματισμού κυβέρνησης στη χώρα, κάτι που εντείνει την αβεβαιότητα για την ικανότητα του Βελγίου να μειώσει το χρέος του.  Κοντά σε επίπεδα ρεκόρ κυμαίνονται επίσης τα CDS της Πορτογαλίας (540 μ.β.), της Ισπανίας (358 μ.β.) και της Ιταλίας (258 μ.β.).

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.