18/11/2010 15:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανοίγουν το δρόμο για αμοιβές κάτω από το όριο της φτώχειας

Για επικίνδυνους πειραματισμούς που επιβαρύνουν την αγορά εργασίας και καθηλώνουν την οικονομία κάνει λόγο ο υπεύθυνος του τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Kοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή το «αδιέξοδο» που, όπως επισημαίνει, προέκυψε στη συνάντηση τρόικας με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

«Η κυβέρνηση προσυπέγραψε και νομοθέτησε "την υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών. Σήμερα, μπροστά στα προβλήματα και στα αδιέξοδα που δημιουργούνται, διστάζει να το υλοποιήσει, υπεκφεύγει και προσπαθεί να παζαρέψει», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο κ. Βρούτσης.

Κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση ότι με την ενδοτική της στάση άνοιξε το δρόμο για αμοιβές ακόμη και κάτω από τα επίπεδα της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. «Εκεί, είναι το μεγάλο πρόβλημα, η μεγάλη οικονομική και κοινωνική ανατροπή. Πλήρης εργασία, με αμοιβή κάτω από το όριο της φτώχιας», επισημαίνει, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η συμπίεση των αμοιβών δεν είναι λύση.

«Η κυβέρνηση, αντί να επιδιώξει τη διασφάλιση ισορροπίας μεταξύ της αναγκαίας ευελιξίας και της προστασίας του εισοδήματος των εργαζομένων, άνοιξε το δρόμο σε μια απελευθέρωση αμοιβών, που όχι μόνο θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στους εργαζόμενους, αλλά θα δυναμιτίσει και τον υγιή ανταγωνισμό μεταξύ των επιχειρήσεων», προσθέτει ο βουλευτής, προειδοποιώντας ότι άλλες επιχειρήσεις θα μπορούν να αξιοποιούν περισσότερο και άλλες λιγότερο την πολύ φθηνή πια εργασία, αφού δεν θα υπάρχει η ασφαλιστική δικλείδα του υποχρεωτικού για όλους κατώτατου μισθού.

«Η ποιοτική και καλά αμειβόμενη εργασία», καταλήγει ο κ. Βρούτσης, «αποτελεί βασική προϋπόθεση για την επιτυχία των στόχων της ανταγωνιστικότητας της οικονομικής ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 18/11/2010 16:50:25

  Μην ανησυχείτε.
  Το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και του GAP προβλέπει αποπληθωρισμό.
  χο χο χο!
  Κορόιδα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.