Ανανεώθηκε η ρευστότητα στις τράπεζες από τον ELA
18/02/2015 21:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανανεώθηκε η ρευστότητα στις τράπεζες από τον ELA

Το πράσινο φως για τη συνέχιση της ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες από τον ELA, τον έκτακτο μηχανισμό στήριξης, έδωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Σύμφωνα με την απόφαση, η ΕΚΤ έδωσε μόλις 3,3 δισ. ευρώ περισσότερα από το προηγούμενο ποσό και παρά το γεγονός ότι οι ελληνικές τράπεζες ζητούσαν 10 δισ. ευρώ. Ετσι, το συνολικό ποσό ρευστότητας από τον ELA ανέρχεται στα 68,3 δισ. ευρώ και η απόφαση θα ανανεωθεί σε 15 ημέρες, δηλαδή στις 4 Μαρτίου.

Ωστόσο, η ΕΚΤ παρακολουθεί καθημερινά την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών και τις ανάγκες που έχουν σε ρευστό καθώς η εκροή καταθέσεων συνεχίζεται και μάλιστα έχει ενισχυθεί τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας της αβεβαιότητας που επικρατεί στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

www.imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

  1. airman avatar
    airman 19/02/2015 07:22:18

    "... και η απόφαση θα ανανεωθεί σε 15 ημέρες, δηλαδή στις 4 Μαρτίου." Η απόφαση αναμένεται - και ελπίζουμε - να ανανεωθεί σε 15 μέρες. Μέχρι την 4η Μαρτίου υπάρχει η στάση 28/2. Σε κάθε περίπτωση πάντως ελπίζουμε να μη μας βγάλουν από το οξυγόνο. Τώρα γιατί μπήκαμε στο οξυγόνο ας προβληματίσει όσους περιμένουν την ελπίδα!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.