17/10/2011 14:17
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αναθεωρήθηκε πάλι το έλλειμμα

Στο 10,6% του ΑΕΠ, από 10,5% που είχε αρχικά υπολογιστεί, αναθεώρησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ), το έλλειμμα του 2010.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι, σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία από τις πηγές, το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης για το έτος 2010, όπως υπολογίζεται στα πλαίσια της ΔΥΕ, εκτιμάται στα 24,1 δισ. ευρώ (10,6% επί του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος), ενώ το ενοποιημένο χρέος της Γενικής Κυβέρνησης στο τέλος του 2010 ανήλθε στα 329,4 δισ. ευρώ (144,9% επί του ΑΕΠ).

Παρά τις διαδοχικές εξοντωτικές αυξήσεις των φόρων στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και τις οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων, η κυβέρνηση δεν επιτυγχάνει την αναγκαία δημοσιονομική προσαρμογή. δήλωσε  ο αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας,

Η σύγκριση του πρώτου εννεάμηνου του 2011 με το αντίστοιχο του 2009, τελευταία περίοδος διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία, δείχνει ότι:

Τα έσοδα έχουν μειωθεί κατά 0,7%.
Οι δαπάνες είναι οριακά αυξημένες κατά 0,2%.
Οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) έχουν καταρρεύσει, είναι μειωμένες κατά 55% (ή κατά 4,3 δισ. ευρώ).
Το έλλειμμα του Τακτικού Προϋπολογισμού, δηλαδή το έλλειμμα εκτός του ΠΔΕ, είναι αυξημένο κατά 2%.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.