#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/01/2013 08:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αναδρομικό μαχαίρι στις συντάξεις άγαμων θυγατέρωνΜείωση συντάξεων στα 720 ευρώ ή ακόμη και αναστολή τους, αν υπάρχουν άλλα εισοδήματα που υπερβαίνουν το ποσό της σύνταξης, θα έχουν από τον Φεβρουάριο περίπου 32.000 άγαμες θυγατέρες, σύμφωνα με εγκύκλιο που ετοιμάζει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και πρόκειται να αποστείλει εντός των ημερών στο υπουργείο Εργασίας για την εφαρμογή της σχετικής διάταξης του νόμου 4093/12.

Τι θα ισχύσει

Σύμφωνα με τη διάταξη:

1. Μειώνονται οι κύριες συντάξεις των άγαμων θυγατέρων στα 720 ευρώ, ενώ δεν κόβονται επικουρικές και μερίσματα.

2. Αναστέλλεται η καταβολή σύνταξης αν υπάρχουν εισοδήματα από άλλες πηγές που υπερβαίνουν σε μηνιαία βάση τα 720 ευρώ. Για παράδειγμα, αν μια ανύπαντρη γυναίκα έχει εισοδήματα από ενοίκια πάνω από τις 8.640 που είναι η ετήσια σύνταξη των 720 ευρώ (720x12=8.640), τότε θα γίνεται αναστολή σύνταξης. Αν όμως τα εισοδήματα από άλλες πηγές είναι λιγότερα, τότε θα γίνεται αναλογική μείωση της σύνταξης. Για τον προσδιορισμό των εισοδημάτων θα ληφθούν υπόψη οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος έτους 2012, δηλαδή τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2011.

Οι έλεγχοι

Ο έλεγχος θα γίνει από το Γενικό Λογιστήριο και από τις υπηρεσίες των άλλων Tαμείων μισθωτών, στα οποία εφαρμόζονται οι διατάξεις για τη συνταξιοδότηση των «άγαμων θυγατέρων», όπως τα Tαμεία των ΔΕΚΟ και κυρίως των τραπεζών.

Έτσι, όπως εξήγησαν στον «Ε.Τ.» αρμόδια στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου, όλες οι κύριες συντάξεις των άγαμων θυγατέρων που θα πληρωθούν στο τέλος Φεβρουαρίου θα μειωθούν στα επίπεδα των 720 ευρώ. Αντίθετα, δεν θα γίνει καμία περικοπή στις επικουρικές ή στα μερίσματα που τυχόν εισπράττουν από το Δημόσιο μαζί με την κύρια σύνταξη.

Οι μειώσεις έχουν αναδρομική ισχύ από την 1ης/1/2013, αλλά, όπως εξήγησαν παράγοντες του ΓΛΚ, οι αναδρομικές κρατήσεις θα γίνουν σε δόσεις, πιθανότατα σε τέσσερις.

Με τις διατάξεις των «άγαμων θυγατέρων» συνταξιοδοτούνται περίπου 22.000 γυναίκες από το Δημόσιο και άλλες 10.000 από Ταμεία μισθωτών (κυρίως τραπεζών).

Κατά μέσο όρο η μηνιαία κύρια σύνταξη είναι στο ύψος των 800 ευρώ, αλλά σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνά τα 1.300 ευρώ.

Το «σφάξιμο»

Οι περικοπές θα γίνουν ως εξής:

Παράδειγμα 1: Δικαιούχος με κύρια σύνταξη 900 ευρώ το μήνα, 200 ευρώ από επικουρική και εισόδημα από ενοίκια 500 ευρώ το μήνα. Τον Φεβρουάριο, η κύρια σύνταξη θα μειωθεί στα 720 ευρώ (-180 ευρώ) και η επικουρική θα μείνει εκτός περικοπών. Στη συνέχεια, η σύνταξη θα συμψηφιστεί με το εισόδημα από ενοίκια (500 ευρώ) ώστε στο σύνολό τους να μην υπερβαίνουν τα 720 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι η εν λόγω δικαιούχος θα παίρνει 500 ευρώ από ενοίκια και μόλις 220 ευρώ από την κύρια σύνταξη!

Παράδειγμα 2: Άγαμη θυγατέρα με σύνταξη 1.100 ευρώ που εισπράττει ενοίκιο 250 ευρώ το μήνα. Η σύνταξή της επαναπροσδιορίζεται στα 720 ευρώ (-380 ευρώ) και μετά το συμψηφισμό με το ποσό του ενοικίου, η σύνταξη που θα παίρνει πέφτει στα 470 ευρώ.

Παράδειγμα 3: Δικαιούχος που εισπράττει 9.000 ευρώ το χρόνο από ακίνητα και εκμετάλλευση αγροτικής έκτασης και παίρνει σύνταξη 900 ευρώ το μήνα ως άγαμη θυγατέρα. Σε αυτή την περίπτωση η σύνταξή της θα ανασταλεί γιατί τα συμπληρωματικά εισοδήματα υπερβαίνουν τις 8.640 ευρώ (720x12) που εισπράττει ετησίως από σύνταξη.

Η παγίδα

Το κριτήριο που μπαίνει ωστόσο για τον έλεγχο των εισοδημάτων κρύβει και παγίδες. Για παράδειγμα, μπορεί μια συνταξιούχος να απέκτησε το 2011 (και να δήλωσε το 2012) έστω 5.000 ευρώ από ενοίκια, αλλά σήμερα (2013) αυτό το εισόδημα μπορεί να μην υπάρχει! Αν λοιπόν εφαρμοστεί κατά γράμμα η διάταξη, τότε η εν λόγω συνταξιούχος κινδυνεύει να έρθει αντιμέτωπη με μια πιο οδυνηρή έκπληξη, καθώς οι υπηρεσίες θα της μειώσουν τη σύνταξη λαμβάνοντας υπόψη ένα εισόδημα από ενοίκιο που δεν υπάρχει σήμερα!

Κώστας Κατίκος, στον Ελεύθερο Τύπο  

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. TI???!!! avatar
  TI???!!! 25/01/2013 10:42:06

  32.000 αγαμες θυγατέρες!!!!!!!!!!!!!!!

  Αν ειναι δυνατον!! Δηλαδή φορολογούμαστε για να παίρνουν ΤΖΑΜΠΑ λεφτά: 24.000.000 ευρώ κατ' ελάχιστο όλες μαζί, χωρίς να υπολογίζουμε επικουρικά, δώρα κλπ.

  ΟΡΙΣΤΕ ΤΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΜΕΤΡΑ ΑΓΑΠΗΤΕ κ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ (Το αγαπητός με την πραγματική σημασία της λέξης)

  • ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ avatar
   ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ @ TI???!!! 25/01/2013 10:58:53

   Είμαι άγαμη θυγατέρα και θα ήθελα να απαντήσω σε όλους αυτούς που φωνάζουν...Του πατέρα μου του έκαναν κρατήσεις στον μισθό του μια ζωή για να παίρνω αυτή την σύνταξη και δεν είναι δικά τους λεφτά ...Του ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ...καταλάβατε?και επιπλέον εγώ από αυτό ζω,δεν έχω άλλους πόρους ζωής...ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ?κλείστε το στοματάκι σας και αφήστε τον καθένα στην φτώχεια του....

   • Antonis A avatar
    Antonis A @ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ 25/01/2013 11:23:25

    Ο πατέρας σου είχε διαφορετικές κρατήσεις απο εμάς για να πάρεις εσύ τι σύνταξη του?
    Οι κρατήσεις "μια ζωή" σε πόσα χρόνια αναφέρονται??

   • Antistar avatar
    Antistar @ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ 25/01/2013 12:03:33

    Το οικονομικό σου πρόβλημα, κατανοητό. Το ύφος σου και το αίσθημα αυτονόητου δικαίου, απαράδεκτο. Όλος ο κόσμος πληρώνει μια ζωή για να πάρει μία σύνταξη, όταν αποβιώσει, πάει και η σύνταξη. Μήπως θέλεις να μεταβιβαστεί και στα δικά σου παιδια; Μήπως να τρέχει η σύνταξη έως το 3.000 μΧ, επειδή ο πατέρας σου πλήρωνε 20-30 χρόνια εισφορές; Μήπως υπάρχει κόσμος με πτυχία και μεταπτυχιακά που δουλεύει πλέον 50 ώρες την εβδομάδα, ο οποίος παίρνει ισχνό μισθό και φορολογείται για να επιδοτεί την κομματική πελατεία των άγαμων θυγατέρων και των έγγαμων και άγαμων θυτών;
    Θα πρέπει να καταργηθεί τελειώς αυτή η σύνταξη, η θυγατέρα εν έτει 2013 έχει τις ίδιες δυνατότητες με κάθε άλλο μέλος την κοινωνίας να παλέψει για την επιβίωση του.

    • ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ avatar
     ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ @ Antistar 01/03/2013 21:26:46

     θα απαντησω και σε σενα αν και δεν θα επρεπε...ΠΗΓΑΙΝΕ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΤΟΤΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΓΝΩΜΗ..δηλαδη αν ηταν η επενδυση σε ιδιωτικη ασφαλιστικη δεν θα σε πειραζε?τα χρηματα ηταν δικα του ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΚΑ ΣΑΣ...

   • tarzan avatar
    tarzan @ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ 25/01/2013 12:15:10

    αγαμος γιος : και του πατερα μου του εκαναν τις ιδιες κρατησεις ,αλλα εγω εψαξα για δουλεια,πως σου φαινεται ?

    • ελενη avatar
     ελενη @ tarzan 12/09/2013 23:17:45

     και βρήκες δουλειά??? μπράβο! τυχερός ήσουν!!! για μια γυναίκα δεν είναι και τόσο εύκολο να δουλέψει οπουδήποτε βλέπεις με τον κάθε πέφτουλα-λυγούρι εργοδότη...

   • Μικρασιάτης avatar
    Μικρασιάτης @ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ 25/01/2013 14:28:05

    OK, Κατερινιω μου, σε 2 χρονια που θα βγει ο Συριζα θα στη κοψουμε τελειως τη συνταξη, και τοτε τα ξαναλεμε.

    Αλεξη (Τσιπρα) μαζι, για τη νεα εποχη...

    • ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ avatar
     ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ @ Μικρασιάτης 01/03/2013 21:23:42

     ολοι δυστυχως στην Ελλαδα ευχονται το χειροτερο για τον διπλανο τους..αυτο σας ευχαριστει...να υποφερει ο συνανθρωπος σας..και εσυ αγαπητε μου σε 2 χρονια που θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ μην ξεχασεις να χαρεις που δεν θα εχω να ζησω..λες και το χρεος της Ελλαδας το δημιουργησε ο πατερας μου ο συγχωρεμενος..αλλα η ημιμαθεια ειναι χειροτερη της αμαθειας δυστυχως σε μια χωρα με ελλειψη παιδειας ..οπως εξηγει ενας "φιλος"πιο κατω ,η συνταξη που λαμβανω ηταν επενδυση του πατερα μου,ηταν μια δημοσια ασφαλιστικη αν το θες και συν οτι ειμαι μια γυναικα που δουλεψε στην ζωη της και απολυθηκα περυσι και πληρωνα παντα τα υπερογκα ποσα στην εφορια λογω του "υψηλου"εισοδηματος και το οτι ειμαι ανυπαντρη δεν ειναι συμφερον αλλα κακοτυχια...τωρα αν ερθει ο ΣΥΡΙΖΑ και μου προσφερει δουλεια λιγο με νοιαζει να διατηρω αυτην την συνταξη ,αυτο που με νοιαζει ειναι να ζω αξιοπρεπως και εως τοτε αυτο το εισοδημα το θελω για να επιβιωνω..ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ?κ.ΧΑΙΡΕΚΑΚΕ ΣΥΡΙΖΑΙΕ?

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ 25/01/2013 14:30:01

    Να μπουν λοιπόν οικονομικά κριτήρια.
    Η πρακτική ιδέα είναι η "ελάχιστη εγγυημένη σύνταξη": Όποιος δεν μπορεί να εργασθεί και δεν έχει καθόλου (ή σχεδον καθόλου) άλλα εισοδήματα, να είναι δικαιούχος "ελάχιστης εγγυημένης σύνταξης", ανεξαρτήτως άν ήταν ασφαλισμένος ή όχι.
    Δηλ. αυτό που ισχύει ήδη για τους αγρότες (που δεν πλήρωσαν ποτέ ασφαλιστικές εισφορές) να γίνει μέτρο ΙΣΟΝΟΜΙΑ΅.
    Αυτό είναι κοινωνία συνοχής, κοινωνικό δημοκρατικό κράτος ισοπολιτείας.
    Τα ισχύοντα είναι "παροχές" και "κεκτημένα", δηλαδή κομματικό πελατειακό κράτος, κράτος υπηκόων, όχι πολιτών: Κράτος "πολυμήχανων" και υποζυγίων, κράτος "έξυπνων" και "κορόιδων".

   • ευτυχια avatar
    ευτυχια @ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ 25/01/2013 23:52:24

    Η κυρία έχει απόλυτο δίκιο:ο πατέρας της έπαιρνε ΜΕΙΩΜΕΝΗ κατά κάποιο ποσό την μισθοδοσία του με δική του συμφωνη γνώμη για να εξασφαλίσει σύνταξη στην κόρη του, ενώ οι άλλοι συνάδελφοί του που δεν είχαν την ίδια πρόνοια έπαιρναν τον μισθό τους ολόκληρο. Τα χρήματα αυτά οδηγούνταν σε έναν ειδικό λογαριασμό και θα έπρεπε να επενδυονται ξεχωριστά και κανείς δεν εδικαιούτο να τους βάλει χέρι. Ηταν κάτι σαν να αγόραζε κάποιος ασφάλεια ζωής και σύνταξης- για να καταλαβαινόμαστε.Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχουν κανένα δικαίωμα να κόψουν αυτή την σύνταξη-ούτε νόμιμο, ούτε ηθικό.

   • ευτυχια avatar
    ευτυχια @ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ 25/01/2013 23:52:24

    Η κυρία έχει απόλυτο δίκιο:ο πατέρας της έπαιρνε ΜΕΙΩΜΕΝΗ κατά κάποιο ποσό την μισθοδοσία του με δική του συμφωνη γνώμη για να εξασφαλίσει σύνταξη στην κόρη του, ενώ οι άλλοι συνάδελφοί του που δεν είχαν την ίδια πρόνοια έπαιρναν τον μισθό τους ολόκληρο. Τα χρήματα αυτά οδηγούνταν σε έναν ειδικό λογαριασμό και θα έπρεπε να επενδυονται ξεχωριστά και κανείς δεν εδικαιούτο να τους βάλει χέρι. Ηταν κάτι σαν να αγόραζε κάποιος ασφάλεια ζωής και σύνταξης- για να καταλαβαινόμαστε.Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχουν κανένα δικαίωμα να κόψουν αυτή την σύνταξη-ούτε νόμιμο, ούτε ηθικό.

  • Ελευθέριος Φ. avatar
   Ελευθέριος Φ. @ TI???!!! 25/01/2013 11:07:16

   Ναι αυτός είναι ο αριθμός, λίγος πολύς τόσος είναι. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες αν τα δικαιούνται η οχι πάντως μέσω νομοθετικού διατάγματος έπειρνα αυτές τις συντάξεις και με μεγάλες εισφορες πολλές φορες και αναδρομικές.

   Το μόνο σίγουρο είναι οτι θα το χρεωθεί προσωπικά η ΝΔ και τριπλάσιος απ´ αυτόν αριθμός θα τη στείλει στα τάρταρα στις επόμενες εκλογές.

   Αν πιστεύετε κάτι άλλο ξεχάστε το από τώρα.

   • tarzan avatar
    tarzan @ Ελευθέριος Φ. 25/01/2013 12:17:00

    αν το κανει εγω που δεν την ψηφιζα θα την ψηφισω ,αυτα σας φαγανε ,πως θα κρατατε τις καρεκλες σας ....

 2. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 25/01/2013 10:47:03

  Μειώνονται οι κύριες συντάξεις των άγαμων θυγατέρων στα 720 ευρώ.
  Ωστόσο, καλά μου φαίνονται, στην αναβροχιά καλό και το χαλάζι.

  Λοιπόν, αποφάσισα:
  Θα πάρω διαζύγιο και θα γίνω τραβεστί.

 3. HARA avatar
  HARA 25/01/2013 13:54:43

  Για ποια κοινωνική δικαιοσύνη μάχεστε αλήθεια εσείς που θέλετε την διακοπή των συντάξεων των άγαμων θυγατέρων? Ποιες άγαμες θυγατέρες -χωρίς άλλους πόρους- στην ηλικία των 70 και 80 ετών θα διεκδικήσουν θέση στην αγορά εργασίας? Και με ποια λογική επειδή η ανεργία πλήτει άνω του 35% του ενεργού πληθυσμού της χώρας, πρέπει με τέτοιου είδους κανιβαλικές κινήσεις να οδηγήσουμε σε περαιτέρω αύξηση τα ποσοστά της φτώχειας στην χώρα? Ή μήπως είστε τόσο αφελείς ώστε να πιστέυετε πως ότι θα κοπεί απί τις άγαμες θυγατέρες θα χρησιμοποιηθεί για να αντισταθμίσει τις υφιστάμενες απώλειες των εισοδημάτων σας?

  Υ.Γ. Δεν είμαι άγαμη θυγατέρα, δουλεύω ακόμη σήμερα χωρίς να ξέρω τι θα γίνει αύριο. Θέλω όμως να εκπροσωπώ εκείνο το είδος του Έλληνα που δεν ανέχεται να κάνει εκπτώσεις στο αίσθημα του για κοινωνική δικαιοσύνη, εξυπηρετώντας μόνο το εγώ του.

 4. naxios avatar
  naxios 25/01/2013 16:24:16

  Eκτός των άγαμων θυγατέρων καλό θα ήταν να ασχοληθεί η κυβέρνηση και για εκείνη την απελευθέρωση των επαγγελμάτων, που όλο στη μέση μένει εδώ και τρία χρόνια(γιατί άραγε?), να συγκροτήσει έναν αποτελεσματικό ελεγκτικό μηχανισμό για να κτυπήσει την φοροδιαφυγή(εκεί είναι τα πολλά δισ.), γιατί αν συνεχίσει να ''σέρνεται'' σ΄αυτούς τους τομείς, δεν μας σώζουν ούτε οι άγαμες, ούτε οι άγαμοι της Ευρώπης ολόκληρης.

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ naxios 25/01/2013 16:35:39

   Μη, προς Θεού, αυτά τα δύο κάνουν τζίζζζζζζ, μη θρηνήσουμε υπουργούς χτυπημένους απο ηλεκτροπληξία...
   Ένα περιστατικό "κεραυνοβολημένου" του παρελθόντος άν θυμίσω, αρκεί: Ραγκούσης (μόλις άγγιξε "κλειστά επαγγέλματα")...

 5. Αντίθεσις avatar
  Αντίθεσις 25/01/2013 18:19:48

  Κα. Γεωργίου, το ασφαλιστικό μας σύστημα (καλώς ή κακώς) δεν είναι κεφαλαιοποιητικό αλλά αναδιανεμητικό. Ως εκ τούτου οι κρατήσεις τού πατρός σας γίνονταν για την στήριξη των τότε συνταξιούχων (και των αγάμων θυγατέρων των και των εξελθόντων ιδιωτικοποιούμενων κρατικών επιχειρήσεων σε νεαρά ηλικία ελέω εθελουσίας εξόδου εκείνης της περιόδου), ενώ η δική σας σύνταξη εξαρτάται αποκλειστικά και μόνον από τις σήμερα καταβαλλόμενες (ή μη) εισφορές των ασφαλισμένων και το εξ αυτών προκύπτον σημερινό ύψος διαθεσίμων των ταμείων (καθώς και τις επιχορηγήσεις των ταμείων από τον προϋπολογισμό).

  Αν κριθεί ότι οι σημερινές εισφορές στα ταμεία αρκούν για να λαμβάνετε ένα ευρώ μηνιαίως (για να φέρω ένα εντελώς ακραίο παράδειγμα), όσο και αν κάτι τέτοιο ενοχλεί, είναι εκτός λογικής ή απάνθρωπο για κάποιες περιπτώσεις, δεν θα είναι άδικο με την στενή έννοια του όρου. Το υφιστάμενο σύστημα έτσι έχει δομηθεί να λειτουργεί, το γνωρίζετε κι εσείς, το γνώριζε και ο πατέρας σας.

  Απλώς σήμερα η κατάσταση έγινε για κάποιους ανυπόφορη. Θέσατε όμως παρακαλώ στον εαυτό σας το ερώτημα: θα υπάρχουν (και ποιού ύψους) θα είναι οι συντάξεις αυτών που δουλεύουν και πληρώνουν εισφορές σήμερα για την κάλυψη της όποιας σύνταξής σας, με την υφιστάμενη μείωση εργαζομένων σε απόλυτους αριθμούς (λόγω ανεργίας και υπογεννητικότητας και μετανάστευσης), τη μείωση ημερομισθίων/μισθών λόγω ύφεσης και τη συρρίκνωση των αποθεματικών των ταμείων με το κούρεμα των ομολόγων των, αν δεν αλλάξει η δομή και η φιλοσοφία του ασφαλιστικού μας συστήματος;

 6. DebbyTant avatar
  DebbyTant 25/01/2013 18:52:07

  Αγαπητη αγαμη θυγατερα, εχετε δικιο. Σε σωστη κοινωνια δικαιουστε την πατρικη προστασια εστω κ υπο μορφη μιας συνταξεως. Διοτι κανεις δεν θα σας δωσει ψωμι η τιμια εργασια. Το κρατος το βλεπουμε. Εκτος κι αν αποφασισετε να ριχθειτε στη ζουγκλα της κοινωνιας.

 7. Afroditi P. avatar
  Afroditi P. 25/01/2013 19:57:18

  Ο κοινωνικός αυτοματισμός σε όλο του το μεγαλείο !
  ( Αναφέρομαι στην πλειονότητα των σχολίων εδώ )

  Είχαμε τους Ιδιωτικούς υπαλληλους ( και ανέργους) εναντίον δημοσίων υπαλλήλων, επαγγελματίες εναντίον υπαλλήλων, δημοσίους υπαλλήλους γενικώς εναντίον των ''προνομιούχων'' δημοσίων υπαλλήλων που εξαιρούνται από το ενιαίο μισθολόγιο ( Υπ. Βουλής και Υπ.Οικ. ?), επιβάτες εναντίον υπαλλήλων ΜΜΜ, και τώρα Ολοι μαζί εναντίον των αγάμων θυγατέρων με συντάξεις Δημοσίου !

  Αν και δεν είχα ποτέ εργασιακή σχέση με το Δημόσιο, ως ιδιωτικός υπαλληλος, και το μέτρο συνταξιοδότησης αγάμων θυγατέρων στη σημερινή εποχή ήταν σαφώς χαριστικό καιΨΗΦΟΘΗΡΙΚΟ, και διατηρήθηκε από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις για τους ίδιους λόγους, θεωρώ ότι η σύνδεση του με άλλα εισοδήματα που δεν είναι σταθερά ( όπως τα ενοίκια - σημερα είναι αυριο δεν είναι) περιέχει ένα στοιχείο αναλγησίας.
  -Αλλά μήπως και ένα σωρό άλλα μέτρα που παίρνονται , δεν είναι το ίδιο , και περισσότερο, ανάλγητα?
  Για παράδειγμα, η φορολόγηση ενός ανέργου που τυχαίνει να έχει ένα σπιτάκι ή και αυτοκίνητο, βάσει ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ, σαν ελευθερου επαγγελματία ( με μηδέν αφορολόγητο όριο) ?
  Εν μέσω λοιπόν της πληθώρας των ανάλγητων μέτρων που παίρνονται σήμερα, το μόνο που μένει στους πληγέντες είναι να επιτίθενται ο ένας στον άλλον....

 8. Βίρκωφ avatar
  Βίρκωφ 25/01/2013 22:20:20

  Στους ανόητους

  Αγαμη κόρη ειναι και η κόρη του ήρωα Σιαλμά και του κάθε ηρωα που θυσίασε τη ζωή του για την πατρίδα.

  Εν ολίγοις η άγαμη κόρη μπορεί να είναι 15, 18, 22 χρονών.

 9. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 26/01/2013 03:10:34

  Για να σοβαρευτουμε, αν η ''αγαμη κορη'' ειναι σε μια ηλικια πχ ανω των 55 ετων, οποτε η προσβαση της στην αγορα εργασιας ειναι αρκετα περιορισμενη, τοτε καλως να παιρνει αυτη τη συνταξη.
  Αν ειναι πιο μικρη, ας περιμενει να συμπληρωσει τα 55 χρονια για να παρει τη συνταξη. Ειναι αναλγητο να κοψουμε σε καποια γυναικα που ειναι ανω των 55 ετων την οποια συνταξη της, ειδικα αν δεν εχει αλλους πορους, ή αν οι ποροι της ειναι μικροι.
  Αν εχει καποιο αλλο εισοδημα, το λογικο και σωστο θα ηταν, το συνολο του εισοδηματος της (μαζι με τη συνταξη ) να μην ξεπερναει τα 1.500 ευρω το μηνα.

 10. Aleksandra avatar
  Aleksandra 26/01/2013 19:03:48

  Σοβαρευτείτε λίγο όσοι αγανακτείτε υποτιθέμενα το κράτος δεν έπεσε έξω από αύτα τα λεφτά σίγουρα. Ο σκοπός δεν είναι να φαγωθούμε μεταξύ μας αλλά να ζητήσουμε καλύτερες συνθήκες για όλους μας. Άλλωστε οι κρατήσεις έχουν γίνει από τους ίδιους τους ανθρώπους που έχουν πεθάνει. Αναλογιστείτε όμως αυτό αν σας τύχει κάτι και τα παιδιά σας μείνουν στους πέντε δρόμους και δεν προλάβετε να πάρετε ούτε μια μέρα σύνταξης θα θέλατε να μείνουν χωρίς καθόλου είσοδημα? Η άγαμες θυγατέρες είναι από 18 χρονών και ειλικρινά δεν πιστεύω πως μια γυναίκα θα εχει την ευκαιρία να παντρευτεί και θα το καθυστερήσει περισσότερο από τα 30 για αυτά τα λεφτά και μόνο. Αν τώρα λίγες περιπτώσεις έχουν ξεμείνει σε μεγάλη ηλικία πρέπει να τις κάνουμε να ζήσουν σε συνθήκες φτώχειας? Ειλικρινά ας μην είμαστε πλεον αυτός ο λαός που ο ένας πάει να βγάλει το μάτι του άλλου αυτό μόνο στην καταστροφή μας μπορεί να οδηγήσει. Ας μην κοιτάμε τον διπλανό που πλήγεται και να λέμε καλά να πάθει απλά να προσπαθήσουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας αν θέλουμε να επιβιώσουμε σαν έθνος. Οπότε αν δεν είστε απλώς χαιρέκακοι για να σχολιάσετε μην γρέφετε κάτι που σας υποβιβάζει σαν ύπαρξη. Και προσπαθείτε να βάζετε τον εαυτό σας σε αυτές τις θέσεις, επειδή δεν πιστευω πως σε κανέναν δεν θα άρεσε όλες οι κρατησείς του και οι κόποι του να πάνε χαμένοι.

 11. μαγδα κολιοπουλου avatar
  μαγδα κολιοπουλου 31/01/2013 00:33:01

  βρισκομαστε εδω που βρισκομαστε εξαιτιας τωω 32.000 αγαμων θυγατερων ? να σας πω οτι ειμαι μια απο αυτες, 28 ετων κ ανεργη 2 χρονια ! χωρις κανενα περιουσιακο στοιχειο κ πληρωνοντας ενοικιο ! παιρνω 600 ευρω απο τον πατερα μου που ηταν στο πολεμικο ναυτικο απο κρατησεις που γινοντουσαν στον μισθο του ! δεν επιτρεπω λοιπον σε κανεναν να με κρινει κ να μου πει οτι του ''εφαγα'' λεφτα του ! επειδη ειναι ευκολο να κρινεις σκεψου και λιγο το ποσο αναγκη μπορει καποιος να εχει αυτα τα χρηματα ! και χωρις αυτα εγω θα μεινω στο δρομο οποτε μην ευχεσαι να κοπουν!

  • κωστας avatar
   κωστας @ μαγδα κολιοπουλου 17/04/2013 15:07:55

   και εγω ειμαι 26 χρονων. Αγαμος γιος. Οι γονεις μου και οι δυο πεθαναν οταν ημουν 19. Πηρα τη συνταξη του πατερα μου μεχρι τα 25. Μετα μου την εκοψαν. Επισης οπως πολλοι απο δω περα εχω πτυχια μεταπτυχιακα κλπ.... Δεν καταλαβαινω γιατι η αγαμη θυγατερα το 2012 να δικαιουται συνταξη εφ ορου ζωης ενω ο αγαμος γιος να μη δικαιουται? Παντα το εβρισκα αδικο αυτο. Οσο αγωνιζομαι για να επιβιωσω εγω που μενω σε ενα 2αρακι στη κυψελη αλλο τοσο να αγωνιστειτε και εσεις. Αλλιως δεν ειμαστε ισοι. Να πατε να δουλεψετε, αν δεν βρειτε δουλεια θα ειμαστε επι ισοις οροις, αρα δεν χρειαζεται να καταριεστε τη μοιρα σας. Επαναλαμβανω ειμαι ορφανος απο 2 γονεις ετων 26....γιατι να μην παιρνω εγω συνταξη?

 12. ΜΑΡΘΑ avatar
  ΜΑΡΘΑ 31/01/2013 19:04:47

  Παρότι είναι εκτός ισως τόπου η ερώτηση, μήπως μπορεί ή γνωρίζει κάποιος να με ενημερώσει αρχικά αν ο νόμος για τη συνταξη των άγαμων θυγατέρων αφορά και σε ασφαλισμένους στη ΔΕΗ ? Ο πατέρας μου ήταν μηχανικός ΕΜΠ και ασφαλισμένος στη ΔΕΗ κ στο ΤΣΜΕΔΕ. Πέθανε το 1995. Τη σύνταξη και την κύρια και την επικουρική την πήρε όλη η μητέρα μου, λέγοντας μου ότι δεν είχα δικαίωμα συμμετοχής. Δεν το έψαξα τότε και έως τώρα, παρότι με "ετρωγε" κατά καιρούς αλλά δε θέλησα να "σκαλίσω" το ζήτημα περισσότερο και να διαταράξω λεπτές ισορροπίες.
  Δεν έχω παντρευτεί ποτέ, όταν πέθανε ο πατέρας μου εργαζόμουν ιδιωτικά και αργότερα έκανα και διατηρώ έως σήμερα προσωπική επιχείρηση. Είμαι τωρα 48 ετών και θα ήθελα να γνωρίζω αν είχα και αν διατηρώ έστω και τώρα το δικαίωμα να αιτηθώ σύνταξης ή τώρα ή μετά τα 55. Ο πατέρας μου πέθανε σε ηλικία 57 ετών, 6 μήνες αφού είχε πάρει τη σύνταξή του.
  Επειδή αυτή τη στιγμή οι συνθήκες οι επαγγελματικές μου επιβάλλουν να κάνω τεράστιο αγώνα για την επιβίωσή μου, η επιχείρησή μου είναι σε όρια βιωσιμότητας, οι σχέσεις μου με τη μητέρα πάντα ήταν και παραμένουν τεταμένες, θα ήθελα να γνωρίζω τα δικαιώματά μου. Κάθε βοήθεια, γνώμη ή σύσταση ειδικού εργατολόγου ευπρόσδεκτη.
  Ευχαριστώ.

 13. marian avatar
  marian 01/02/2013 14:14:16

  καλησπέρα. ανήκω και εγω στο τάγμα των άγαμων θυγατέρων. ο πατέρας μου πέθανε πριν από λίγα χρόνια λόγω καρκίνου ξοδέυοντας (για την αγωγή του) στα μάτια μας αλόγιστα ποσά(1500ο ευρώ για 1 εγχείρηση) για τα οποία ο ιδίος δούλεψε και πάσχισε χωρίς να του χαριστεί τίποτα , η σύνταξη του μεταβιβάστηκε σε εμένα και στην μητέρα μου η οποία έχει άνοια τελευταίου σταδίου.για την μαμά μου οποία πληρώνουμε γυναίκα 700 ευρώ απο τη τσέπη μας χωρίς ούτε ένα ευρώ να μας δικαιολογει το κράτος.( η άνοια δεν είναι αναπηρία για την ελλάδα) μετά από 2 χρόνια ανεργίας με πτυχίο πανεπιστημίου οικονομικού, με πτυχίου proficiency δουλέυω σε εταιρια που τουλάχιστον μου δίνει τον μισθό και τις υπερωρίες μου σε ρεπώ παρακαλώ. με τις τελευταίες διατάξεις για τις συντάξεις άγαμων θυγατέρων κόβεται η σύνταξη της μαμάς μου επειδή εγώ δεν παντρέυτηκα. και αναρωτιέμαι μπορώ να αποποιηθώ το μερίδιο της σύνταξης μου για να πάει στην μητέρα μου η οποία δικαιωματικά το χρειάζεται?

 14. έριν avatar
  έριν 24/04/2013 12:23:59

  Λοιπόν θα γίνουμε ζούγκλα και επειδή θα πεινάμε εμείς θα θέλουμε να πεινούν και οι άλλοι. Καλη ώρα είμαι θυγατέρα άγαμη αλλά ο πατέρας μου ζει, δεν νομίζω ότι δικαιούμαι τίποτα όταν απέλθει (μακάρι όμως να ίσχυαν και για τις νεότερες οι συντάξεις, νομίζω πλέον υπάρχουν όρια ηλικίας). Λοιπόν αυτό που θα πω είναι ότι όταν υπάρχει ένας έλληνας με διαθέσιμο εισόδημα κάποιος άλλος έχει επίσης γιατί ο πρώτος ξοδεέυει....τόσο απλά. Λυπάμαι το να χάσει κάποιος το διαθέσιμο εισόδημα του ΔΕΝ ΘΑ ΣΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ και βέβαια ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΤΡΙΤΟΥΣ ο νεόπτωχος. Αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό είτε κάποιος είναι με το Συριζα ή αλλο κόμμα. Το συνοικιακό μαγαζάκι, ο φούρνος της γειτονίας, το μαγαζί με καφέ και εδέσματα δεν συντηρείτε με την κοινοβουλευτική αποζημίωση του Τσίπρα ή οποιουδήποτε άλλου, αλλά από τα εισοδήματων των διαμένοντων στην περιοχή. Εάν λοιπόν φύγει ο πατέρας μου (είμαι άνεργη σχεδόν 3 έτη) πολύ απλά δεν θα δώσω εισόδημα σε κανέναν άλλον από την γειτονιά μου (για την ακρίβεια θα πεινάω πλέον και θα λιγουρεύομαι την δουλειά της Αλβανέζας όπως τόσοι άλλοι). Η φτώχεια και η ανέχεια θα μου βγάλουν τον χειρότερο μου ευατό. Δεν με ενδιαφέρει η ισότητα πείνας όπου όλοι θα είμαστε πάμφτωχοι και εύκολα θύματα εκμετάλλευσης. Περιττό να πω ότι όταν είχα εισόδημα γιατί εργαζόμουν έδινα, τώρα ούτε λόγος για να ξοδέψω 0,50 λεπτά!!! Να γίνουμε λοιπόν όλοι "ΙΣΟΙ" στην πείνα;; αυτό θέλουμε;; εγώ όχι!! κάθε ευρώ που κόβεται από οποιονδήποτε σημαίνει ένα ευρώ λιγότερο για κάποιον άλλο.

 15. ελενη avatar
  ελενη 12/09/2013 23:15:02

  Αυτοί που δεν συμμερίζονται το απάνθρωπο αυτό μέτρο, προφανώς και δεν έχουν ίχνος ανθρωπιάς και ενσυναίσθησης... Ας σκεφτούν τον εαυτό τους ή το παιδί τους σε ανάλογη θέση και τότε ίσως να αρχίσουν να υποψιάζονται την πραγματικότητα...

 16. Θάνος avatar
  Θάνος 22/09/2013 12:33:54

  Για να πάρουν σύνταξη οι άγαμες οι πατεράδες τους για 35 χρόνια είχαν επί πλέον κρατήσεις. Σε κάποια ηλικία λοιπόν το γενικό λογιστήριο έβγαλε απόφαση και τους χορηγούσε ΙΣΟΒΕΙΑ σύνταξη κάποιο ποσοστό της σύνταξης του πατέρα τους. Όμως έθετε και κάποιες προυποθέσεις. Μία από αυτές ήταν η αγαμία. Αν αυτό το μέτρο πρέπει να καταργηθεί πρέπει να υπάρξει μεταβατική περίοδος. Από εγώ και πέρα. Δεν μπορεί το κράτος να εφαρμόζει μέτρα αναδρομικά για πριν 30 χρόνια. Την υποχρέωσε να μείνει ανύπαντρη και μετά στα 50 60 ή 70 της λέει ας παντρευόσουνα πέσε στον καιάδα τώρα. Οι σύμβουλοι του ελεγκτικού συνεδρίου δεν το καταλαβαίνουν αυτό;

 17. dina avatar
  dina 04/10/2013 14:53:44

  ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΠΑΚΤΙΚΟ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΟ ΑΔΕΛΦΕΣ ΑΝΥΠΑΝΤΡΕΣ.ΟΤΑΝ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΕΡΙΠΟΥ 700 ΕΥΡΩ ΠΗΓΕ ΔΙΑ ΤΡΙΑ.ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝΕ.ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ¨Η ΑΔΕΛΦΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΧΑΣΕ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.ΕΜΕΝΑ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΛΟΓΩ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΕ Η ΜΗΤΕΡΑ ΝΑ ΠΕΡΝΕΙ 380 ΕΥΡΩ ΝΑ ΖΗΣΕΙ.ΒΕΒΑΙΩΣ ΤΗΣ ΕΔΙΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΚΟΨΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ.ΚΑΙ ΡΩΤΩ,ΤΙΝΟΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ?ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ?ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠ ΤΗΝ ΑΡΧΗ Η ΧΗΡΑ?ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΣΕΙ?ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΓΑΜΩΝ ΘΥΓΑΤΕΡΩΝ,Ο ΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΓΕΛΙΟΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ Σ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ!ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΡΩΜΑΝΕ ΑΠΟ ΜΙΛΙΑ ΜΑΚΡΙΑ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.