Αναδρομικά 6 μηνών στους ένστολους με τον μισθό του Δεκεμβρίου
14/10/2014 14:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αναδρομικά 6 μηνών στους ένστολους με τον μισθό του Δεκεμβρίου

Καλά νέα για χιλιάδες ένστολους οι οποίοι θα πάρουν με το μισθό του Δεκεμβρίου αυξήσεις και τα αναδρομικά για τις περικοπές που τους έγιναν από τον Ιούλιο του 2012.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να τους επιστρέψει το 50% της περικοπής που τους έγινε τον Ιούλιο του 2012 και η πρώτη καταβολή θα γίνει τον ερχόμενο Δεκέμβριο επιστρέφοντάς τους αναδρομικά το ποσό από τον Ιούλιο του 2014. Τα υπόλοιπα χρήματα θα εισπράξουν οι ένστολοι με τους μισθούς τους από την 1/1/2015 σε 36 δόσεις κάθε μήνα και θα αφορούν στα αναδρομικά από την περικοπή των μισθών τους για την περίοδο Ιούλιος 2012-Ιούλιος 2014, ωστόσο μειωμένα και αυτά κατά 50%.

Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ότι δεν θα υπάρξει συμψηφισμός των αναδρομικών που θα τους δοθούν με το κοινωνικό μέρισμα που έλαβαν οι ένστολοι το οποίο προέκυψε από το πλεόνασμα του 2013.

Επίσης, θα παραμείνουν «ξεπαγωμένες» οι μισθολογικές προαγωγές των ένστολων από τον Ιούλιο του 2012 και μετά.

Αναφορικά με το αν θα υπάρξουν αλλαγές στο μισθολόγιο των ένστολων μετά την υλοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, η ίδια πηγή τόνισε ότι οι αυξήσεις θα είναι για όλους τους ένστολους οι ίδιες ανεξάρτητα από το βαθμό τους, προσθέτοντας ότι το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου μισθολογίου θα το εξετάσουν τα αρμόδια υπουργεία.

www.imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

  1. naftis avatar
    naftis 15/10/2014 16:50:02

    υπολογίζονται ως εξής: ανθυπολοχαγός προερχόμενος από ανθυπασπιστης - υπαξιωματικός με 20 χρόνια υπηρεσίας, αύξηση μετά το τελος των αναδρομικών, καθαρά στο χέρι περίπου 45 - 50 ευρώ. Οι μισθοί του 2009 με τις ειδικες και έκτακτες εισφορές μειώθηκαν γύρω στο 30% ανάλογα το βαθμό και τα χρόνια υπηρεσίας. Δεν νομίζω ότι το 30% επιστράφηκε, ούτε το 15%, γιατι αυτό δείχνει ότι οι μισθοί ήταν 150 ευρώ....το μήνα. Συμπέρασμα: ιστορίες για αγρίους με αποτέλεσμα οι του ιδιωτικού τομέα και άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι, να αισθάνονται αδικημένοι και ...λίγο εχθρικοί απέναντι στους στρατιωτικούς (διαβάστε σχόλια στο διαδίκτυο).

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.