#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/07/2011 14:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανήμπορη και τρομοκρατημένη η πολιτική ηγεσία της ΕΕΚορυφώνεται η αντιπαράθεση στους κόλπους της Ευρωζώνης, για το ελληνικό χρέος, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Πέμπτης και αιτία της σύγκρουσης είναι η συμμετοχή ιδιωτών, για την οποία προειδοποίησε χθες ο Αντώνης Σαμαράς. Η κ. Μέρκελ επιμένει στη συμμετοχή των ιδιωτών, όπως και το Παρίσι, ενώ το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζει την ανάγκη αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Ο επικεφαλής της ΕΚΤ Ζαν - Κλοντ Τρισέ  όμως προειδοποιεί κι αυτός τις κυβερνήσεις ότι «αν μια χώρα χρεοκοπήσει, δεν θα μπορούμε πλέον να δεχόμαστε τα κρατικά της ομόλογα ως εγγύηση». Το μέλος της ΕΚΤ Λορέντζο Μπίνι - Σμάγκι, υπενθυμίζει ότι το περισσότερο ελληνικό χρέος βρίσκεται εντός της χώρας, στην κατοχή μερικών ιδιωτικών τραπεζών, που θα κατέρρεαν αν εξαναγκάζονταν να αναλάβουν το κόστος μιας διαγραφής χρέους. Τέλος, η Allianz προτείνει απομείωση της αξίας των ελληνικών ομολόγων κατά 25% - 30% και η «αλυσίδα» συνεχίζεται.

Η Wall Street Journal σε σημερινό άρθρο της εκτιμά πως ο πολιτικός χρόνος για την Ευρώπη αρχίζει και στερεύει, καθώς η κρίση απειλεί να παρασύρει ακόμη και τις μεγαλύτερες οικονομίες του ευρώ. Η αμερικανική εφημερίδα αναφέρεται στην εκτίναξη των ισπανικών και ιταλικών spread παρά τα μέτρα περικοπής δαπανών που έχουν υιοθετήσει οι δύο χώρες.

Το πρακτορείο Bloomberg σημειώνει πως την ίδια στιγμή που οι αποδόσεις-ρεκόρ των ομολόγων απειλούν να αυξήσουν το χρηματοδοτικό κόστος για τις ευρωπαϊκές χώρες, οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν κατορθώνουν να πείσουν τους επενδυτές ότι θα καταλήξουν σε συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης. Το Bloomberg εστιάζει στις αντιπαραθέσεις μεταξύ κυβερνήσεων και της ίδια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ενώ επικαλείται δηλώσεις αναλυτή σύμφωνα με τον οποίο η Ελλάδα μοιάζει να μην επιδέχεται καμίας επιδιόρθωσης, η Ιταλία βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και οι πιθανότητες για την ίδια την ύπαρξη του ευρώ περιορίζονται.

Οι Financial Times από την πλευρά τους αναφέρονται στις πιέσεις που δέχονται η Γερμανία και η Ολλανδία για να εγκαταλείψουν το σχέδιο της επιλεκτικής χρεοκοπίας της Ελλάδας, το οποίο προκαλεί φόβους για ντόμινο στην Ευρωζώνη.

Δηλαδή, έναν ολόκληρο χρόνο μετά την έναρξη της ελληνικής κρίσης, η ευρωζώνη συνεχίζει να παραμένει στο χείλος του γκρεμού.

Το πακέτο βοήθειας ύψους €110 δις, που η ΕΕ και το ΔΝΤ υποσχέθηκαν στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με τα αυστηρά μέτρα λιτότητας που επέβαλλε η κυβέρνηση Παπανδρέου, δεν στάθηκαν ικανά να καθησυχάσουν τις αγορές, αλλά ούτε και να πείσουν τους οίκους αξιολόγησης. Οι πιέσεις που υφίσταται η χώρα είναι αβάσταχτες, και η οικονομική της κατάσταση χειροτερεύει συνεχώς.

Στα χνάρια της Ελλάδας ακολουθούν και η Ιρλανδία με τη Πορτογαλία, οι οποίες επίσης αναγκάστηκαν να δεχτούν πακέτα διάσωσης συνδυασμένα με σκληρή λιτότητα.

Όσον αφορά στην Ιταλία και στην Ισπανία, ούτε αυτές δεν μπόρεσαν να αποφύγουν τις επιθέσεις των χρηματαγορών.

Ο μεγάλος φόβος τώρα είναι μη τυχόν και χρεοκοπήσει κάποια από αυτές τις χώρες, οπότε η ευρωζώνη θα κινδυνέψει με διάλυση, και οι πολιτικές και οικονομικές συνέπειες για όλους μας θα είναι πολλές.

Στο αρχηγείο της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη, αλλά και σε όλες τις οικονομικές πρωτεύουσες της Ευρώπης, οι αρμόδιοι προσπαθούν απεγνωσμένα να βρουν μια λύση, που μπορεί να αφορά σε επιπλέον λιτότητα, σε περισσότερη αλληλεγγύη, σε συμμετοχή του τραπεζικού τομέα, ή ακόμη και σε μια χρεοκοπία κράτους.

Υπάρχουν παντού διιστάμενες απόψεις, άλλες που μιλάνε για περισσότερο «φεντεραλισμό», και άλλες που θέλουν εστίαση στα καθαρά εθνικά συμφέροντα των κρατών.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες μοιάζουν χαμένοι, ανήμποροι να αποφασίσουν ποιον από τους δυο αυτούς δρόμους  θα επιλέξουν.

Τρομοκρατημένοι από την ισχύ των αγορών και των οίκων αξιολόγησης, οι Ευρωπαίοι πολιτικοί δείχνουν ανίκανοι να πάρουν κάποια δυναμική απόφαση, η οποία όμως είναι απαραίτητη για να μη χαθεί οριστικά ο έλεγχος.

Antinews - με πληροφορίες από PressEurop

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σοφία avatar
  Σοφία 19/07/2011 14:39:37

  γιατι λετε ΑΚΟΜΑ ηγετες αυτα τα παρασιτα του Σορος και των τραπεζιτων;! αναρωτιεμαι...

 2. Enzo avatar
  Enzo 19/07/2011 14:40:42

  Harry Potter: It All Ends Here
  ή
  έκλασε η νύφη, σχόλασε ο γάμος.

 3. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 19/07/2011 15:32:11

  Πολύ καλό το σημερινό άρθρο του Βιλιάρδου
  "Η ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ: Νομίζετε ότι ο πρωθυπουργός έχει την παραμικρή εξουσία; Ξυπνήστε, η αληθινή εξουσία είναι το Καρτέλ. Ξέρετε τι μου θυμίζουν όλοι αυτοί, όταν βγαίνουν από τα υπουργικά συμβούλια; Πιγκουΐνους που χειροκροτούν άλλους πιγκουΐνους, επάνω σε πάγο που λιώνει."
  h__p://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2388.aspx

 4. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 19/07/2011 15:53:49

  Ρε παιδιά, το πράγμα είναι απλό:

  Η Νέα Τάξη, για τους δικούς της λόγους, σπρώχνει την ελληνική "χρεωκοπία" μέχρι κάποιου σημείου. Μέχρι του σημείου που δεν θα διαλυθεί μεν το ευρώ, αλλά θα παραμένει λιγότερο αξιόπιστο από το δολάριο. Αν διαλυθεί το ευρώ, την πάτησαν.

  Η Νέα Τάξη έχει στις τάξεις της όλα τα πρόσωπα-κλειδιά στην Ε.Ε. και έχει υπό τον έλεγχό της, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, τις ηγεσίες των κρατών μελών της Ε.Ε., καθώς και μεγάλο μέρος του καθεστωτικού τύπου.

  Δίνουν λοιπόν τον τόνο αυτού που συμβαίνει, όχι λέγοντας "καταστρέψτε τα όλα", αλλά φέρνονταν ευλογοφανή επιχειρήματα όπως "η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα (μεγάλο ψέμα), άρα χρειάζεται εσωτερική υποτίμηση". Και λέω ευλογοφανή, διότι όταν το πρώτο πρόβλημα είναι (υποτίθεται) το δημόσιο χρέος, τότε δεν περιορίζεις την οικονομία σου μέσω εσωτερικής υποτίμησης, αλλά την αφήνεις να επεκταθεί λιγάκι και να έχεις και λίγο πληθωρισμό εις βάρος των "μεγάλων" της Ε.Ε., που θα σου μειώσει λιγάκι από μόνος του τα ελλείμματα. Ακριβώς επειδή αυτό ήταν ο εφιάλτης των Γερμανών (η έμμεση νομισματική χρηματοδότηση των ελλειμμάτων των άλλων εις βάρος τους), γι' αυτό έπιασε τόσο εύκολα αυτό το ανόητο, κατά τα άλλα, επιχείρημα της εσωτερικής υποτίμησης.

  Πετάνε λοιπόν κάποια "κέντρα" την κουβέντα "εσωτερική υποτίμηση", αποφασίζσεται εν κρυπτώ ότι "αυτό θα κάνουμε" και εν συνεχεία όλα ακολουθούν αυτή τη λογική, έστω και αν δεν λέμε πάντοτε ότι κάνουμε εσωτερική υποτίμηση. Στο ενδιάμεσο ακούμε με προσποιητή προσοχή όσους μας λένε ότι είναι λάθος (εξωφρενικά λάθος) η πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης, τους λέμε "έχετε δίκιο σε πάρα πολλά από όσα λέτε", πλην τους γράφουμε κανονικά επί του πρακτέου.

  Τι να αποφασίσουν τώρα διαφορετικό οι "ηγέτες"; Δεν υπάρχει κανένα κέντρο άλλο, εκτός από τη Ν.Τ.Π., το οποίο να έχει συγκροτημένη γνώμη για το προς τα πού πρέπει να πάνε τα πράγματα, και συγκεκριμένη πολιτική για να τα υλοποιήσει.

  Η Νέα Τάξη δεν είναι πανίσχυρη, αλλά δεν έχει οργανωμένο ιδεολογικό και πολιτικό αντίλογο. Μόνον αποσπασματικές αντιδράσεις. Αυτό της επιτρέπει να κυριαρχεί. Κι εμείς απλώς να γκρινιάζουμε...

 5. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 19/07/2011 15:56:19

  Είναι απλό. Η πολιτική αλλά και η γεωγραφική Ευρώπη δεν έχει ικανούς επικεφαλής. Δεν έχει ηγέτες. Ψοφοδεή μειράκια, στεκάμενα με δέος έναντι των τραπεζών δηλαδή του κάθε Soros, κ.λπ.

  Με τις εξαιρέσεις που δίνουν ελπίδα: Σαμαράς στην Ελλάδα, Κένι στην Ιρλανδία, του Όρμπαν στην Ουγγαρία, Κοέλιο στην Πορτογαλία.

 6. giorgos avatar
  giorgos 19/07/2011 16:43:19

  ##((((( ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΣΟΝΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ)))))
  ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΦΟΒΟΥ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ, ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΣΤΑ (ΣΧΟΛΙΑ) ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΤΑ BLOGS ΠΑΡΑΚΩΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ.
  ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ. ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 177 ΣΤΟ 14ο ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΕΝΟΣ ΕΚΛΕΚΤΟΥ ΑΠ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΙΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΟΠΟΙΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΙΩΑΝΝΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΦΟΒΙΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΟΥ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΟΥΝ ΜΕ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΤΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΑΜΟΣ. ΣΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΝΙΚΟΥΣΕ ΠΟΛΕΜΟΝΤΑΣ ΠΡΩΤΑ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ. Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ ΔΙΑΔΙΔΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΤΟ ΒΡΟΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΜΑΣΟΝΩΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 550 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΩΣ ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΧΑΛΕΠΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΚΑΙ Η ΔΟΞΑ ΤΗΣ ΚΩΝ/ΛΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 3 ΦΟΡΕΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ. ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΧΟΥΝ ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

 7. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 19/07/2011 18:28:28

  Ιδού και η πολιτική ταυτότητα της "ηγεσίας" στην Ευρωζώνη.
  Οι "μεγάλοι":
  Γαλλία: Ευρωπαικό Λαικό Κόμμα (ΕΛΚ)
  Γερμανία: ΕΛΚ + ΣΦΔ
  Ιταλία: ΕΛΚ
  Ισπανία: Ευρωπαικό Σοσιαλιστικό Κόμμα (ΕΣΚ)

  Οι "μικροί":
  Πορτογαλία: ΕΛΚ.
  Αυστρία : ΕΣΚ + ΕΛΚ
  Ελλάδα: ΕΣΚ
  Σλοβακία : ΕΛΚ + ΣΦΔ
  Ιρλανδία: ΕΛΚ + ΕΣΚ
  Κύπρος: Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά (EUL) + ΕΣΚ.
  Ολλανδία: Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ΣΦΔ) σε συνεργασία με το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (ΕΣΚ).
  Λουξεμβούργο: ΕΛΚ + ΕΣΚ
  Μάλτα: ΕΛΚ

  Και οι (πολιτικά) "freaks":
  Βέλγιο: Προσωρινή κυβέρνηση συνασπισμού με πρωθυπουργό από το ΕΛΚ.
  Σλοβενία : ΕΣΚ σύν 2 κόμματα του ΣΦΔ σύν Δημοκρατικό Κόμμα Συνταξιούχων.
  Last but not least:
  Φινλανδία: 6- κομματική κυβέρνηση (Εθνική Συμμαχία, Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, Πράσινοι, Χριστιανοδημοκράτες, Σουηδικό Λαϊκό Κόμμα και Αριστερή Συμμαχία).

  Κάθε καρυδιάς καρύδι έχει το "λεωφορείο". Είναι φανερό όμως τί χρώμα ρούχα φορούν ο "οδηγός" και ο "εισπράκτορας".
  Νά τους χαιρόμαστε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.