02/12/2010 13:57
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ανάσα στα χρηματιστήρια

Σημαντικά κέρδη σημειώνουν και σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με την Ισπανία να οδηγεί εκ νέου το ράλι με άνοδο άνω του 2%. Τα βλέμματα όλων στον Trichet και στην πιο αναμενόμενη συνεδρίαση στην ιστορία της ΕΚΤ.

Οι συναλλαγές ξεκίνησαν σε θετικό κλίμα, ωστόσο με μεγαλύτερη επιφυλακτικότητα σε σύγκριση με τα χθεσινά εντυπωσικά κέρδη. Στη συνέχεια όμως η ικανοποιητική κάλυψη και επιτυχημένη ολοκλήρωση της δημοσπρασίας ισπανικών κρατικών ομολόγων έδωσε νέα ώθηση με τους περισσότερους δείκτες να συνεχίζουν να καταγράφουν κέρδη άνω του 1%. Πλέον, το ενδιαφέρον εστιάζεται στην ομιλία Trichet αργότερα μέσα στην ημέρα. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει κέρδη 0,78%, ο γερμανικός DAX ενισχύεται σε ποσοστό 0,25%, ενώ στο Παρίσι ο CAC-40 κινείται στο +0,81%.

Κέρδη 2,98% σημειώνει ο IBEX στην Ισπανία, σε ποσοστό 1,72% ενισχύεται ο ιταλικός MIB, ενώ ο ελβετικός SMI καταγράφει πτώση 0,68%. Στην Πορτογαλία ο PSIR σημειώνει κέρδη 1,88%, ενώ στην Ιρλανδία ο βασικός δείκτης ενισχύεται σε ποσοστό 1,69%.

Θετικά πρόσημα εμφανίζουν οι δείκτες στη Ρωσία, με τον RTS στο +0,66% και τον Micex στο +0,58%. Στην Τουρκία ο δείκτης ISE ενισχύεται σε ποσοστό 1,80%. Τέλος, στο Ελληνικό χρηματιστήριο ο Γενικός Δείκτης Τιμών κινείται χαμηλότερα από τις 1.500 μονάδες, και ενισχύεται περίπου κατά  +0,50%.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.