#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/09/2013 06:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αμετανόητη για τα λάθη του ΔΝΤ η ΛαγκάρντΑμετανόητη, ακόμη κι αν όλοι παραδέχονται τα τραγικά λάθη που έγιναν στην περίπτωση της Ελλάδας, εμφανίστηκε η Κρ. Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στο CNN και την Κριστιάν Αμανπούρ.

Παρά το γεγονός ότι δεν πέρασαν παρά λίγοι μήνες από τότε που σε έκθεσή του το ΔΝΤ ανέφερε ότι το πρώτο πρόγραμμα της Ελλάδας είχε στηριχθεί σε υπερβολικά αισιόδοξες προβλέψεις για την ανάπτυξη και ότι η αναδιάρθρωση του χρέους έπρεπε να έχει γίνει πολύ νωρίτερα από την άνοιξη του 2012 η Κ. Λαγκάρντ έχει άλλη άποψη. Στη συνέντευξη η δημοσιογράφος αναφέρθηκε στο "mea culpa" από την πλευρά του ΔΝΤ και ρώτησε την κ. Λαγκάρντ εάν όντως υπήρξε καθυστερημένη αντίδραση στη διαχείριση του χρέους της Ελλάδας και εάν το Ταμείο τα... θαλάσσωσε στην περίπτωση αυτή.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ απάντησε αρνητικά, σημειώνοντας πως εάν το Ταμείο είχε συστήσει αναδιάρθρωση του χρέους τότε, θα προέκυπτε ένας ξεκάθαρος κίνδυνος διάχυσης στην υπόλοιπη Ευρωζώνη, αφού δεν υπήρχε κάποιο τείχος προστασίας.

Όπως ανέφερε η Κριστίν Λαγκάρντ, επρόκειτο για ένα θέμα σχετικά με το "πότε και πώς κόβεις το χέρι και με ποιο τρόπο σταματάς τη μόλυνση προκειμένου να απομακρύνεις τον φόβο να καταρρεύσει το όλο σύστημα".

Η επιλογή που κάναμε, πρόσθεσε, ήταν να χτίσουν οι Ευρωπαίοι το τείχος προστασίας τους πρώτα, προτού γίνει κάποια δραστική κίνηση για το ελληνικό χρέος.

"Ως εκ τούτου, ναι θα ήταν καλύτερα αν είχαμε συστήσει νωρίτερα (σ.σ. την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους), αλλά θα μπορούσε να υπάρξει μια μείζονα, μείζονα έκρηξη στο σύνολο της Ευρωζώνης" κατέληξε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ.

Στην ίδια συνέντευξη η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι το ΔΝΤ εκτιμά πως από το επόμενο έτος θα υπάρξει θετική πορεία και ανάπτυξη στην Ευρωζώνη, τονίζει όμως πως χρειάζεται ακόμη να γίνει δουλειά.

Άλλα λόγια ν’ αγαπιώμαστε δηλαδή. Δεν ξέρει για την έκθεση του ΔΝΤ η επικεφαλής της; Όχι βέβαια, αλλά είναι δύσκολο να παραδεχθείς ότι κατέστρεψες μια χώρα με τα εγκληματικά λάθη σου.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. η Dimi avatar
  η Dimi 25/09/2013 11:17:18

  *Όταν η κυβέρνηση μιας χώρας εξαρτάται οικονομικά από τους τραπεζίτες, τότε η κυβέρνηση αυτή δεν έχει τον έλεγχο της κατάστασης, εφόσον το χέρι που δίνει το χρήμα είναι πάντα πάνω από το χέρι που το εισπράττει. Το χρήμα δεν έχει πατρίδα και οι χρηματοδότες δεν είναι ούτε πατριώτες, ούτε ευπρεπείς. Μοναδικός σκοπός τους είναι η κερδοσκοπία.* ~Ναπολέων Βοναπάρτης

  *Δώσε μου τον έλεγχο του χρήματος ενός έθνους και δεν με νοιάζει ποιός είναι
  ο νομοθέτης.* ~Μάγιερ Άμσκελ Ρόθτσιλντ

  *Οικογένεια Ροθτσάιλντ : Με ποιόν τρόπο κερδίζουν εις βάρος της χώρας μας
  πηγή: Πενταπόσταγμα | Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2013 |

  Στις 8 Ιουλίου 1937 οι NY Times είχαν γράψει για τη δυναστεία: «Οι Ρόθτσιλντ εισήγαγαν τον κανόνα του χρήματος στην ευρωπαϊκή πολιτική. Δεν έχουμε πλέον έθνη αλλά οικονομικές επαρχίες».

  Οι Ρόθτσιλντ υπολογίζεται ότι συνολικά εισπράττουν ημερησίως 5 δισ. δολάρια από τόκους! Άδυτό τους είναι οι κρύπτες του χρυσού και των νομισμάτων, αλλά κανείς δεν θα τους συναντήσει δίπλα του, παρόλο που συχνά θα αισθανθεί να παγώνει η ζωή του από τις αποφάσεις που αυτοί παίρνουν, ερήμην όλων μας!

  Πολλοί τους θεωρούν κάτι σαν… χρηματοπιστωτικά βαμπίρ, πλάσματα απροσπέλαστα από τους «κοινούς θνητούς», ίσως διαφορετικά σε όλα από εμάς, μεταλλαγμένα από τη δύναμη που τους δίνει ένας απίστευτος πλούτος: είναι οι Ρόθτσιλντ, ίσως, οι μόνοι αληθινοί βασιλιάδες σε αυτόν τον πλανήτη!

  Εκείνο που οι Έλληνες δεν έχουν προσέξει είναι ότι στην Πανεπιστημίου υπάρχει όντως ένα δημιουργημένο από εκείνους άδυτο και κανείς δεν ξέρει όσους έχουν δικαιώματα αποφάσεων σε αυτό.

  Η πρόσβαση είναι σχεδόν απαγορευμένη, ενώ μέσα σε αυτή τη στημένη στην άσφαλτο καθεδρική του θεού του πλούτου κρύβονται όσα όλοι εμείς αποκαλούμε χρήμα, οφειλές, πιστώσεις, υλικές αξίες, χρεόγραφα ή ακόμη και χρυσάφι –κανείς δεν ξέρει πόσο κάθε φορά και πότε όλα αυτά μεγαλώνουν ή χάνουν μέρος της αξίας τους.

  Πρόκειται για το μυστικό των μυστικών του κόσμου του χρήματος και μύστες τους είναι άνθρωποι σαν και εμάς, που όμως η ιδιότητα «Εκπρόσωποι Συμφερόντων Ρόθτσιλντ» που επιμελώς κρύβουν, τους καθιστά αυτομάτως μέλη ενός ιερατείου για το οποίο κανείς δεν ξέρει μέχρι πού φθάνει η αλήθεια για αυτούς και πού αρχίζει το ψέμα ή ο μύθος, που και αυτός έχει… αντίκρισμα αφού εξυπηρετεί την ανάγκη της επιβολής του δέους «άμα τη εμφανίσει» κάποιας υπογραφής ή «εντολής» των Ρόθτσιλντ!

  ΟΙ ΑΜΥΗΤΟΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΣΕΛΘΟΥΝ…
  Ένα ποσοστό πτώσης της τάξης του 50%, περίπου, του Γενικού Δείκτη του Χρηματιστηρίου στους τελευταίους μήνες, όσο και, κυρίως, η τεράστια αρνητική απόκλισή του από τις διεθνείς αγορές μετοχών, που έχει φτάσει να παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αρνητική συσχέτιση με βασικούς δείκτες όπως ο S & P 500, από τα τέλη της δεκαετίας του ’90 οφείλεται σε έναν «άγνωστο πόλεμο»!

  Σύμφωνα με υπολογισμούς αναλυτών για τα έσοδα της δυναστείας Ροθτσάιλντ το 2001, δηλαδή τον τζίρο τους από τόκους δανείων (έτσι αποδίδονται με τραπεζικούς όρους τα όνειρα πολιτών και κρατών) που είχαν πουλήσει, το ποσό ξεπερνούσε τα 5 δισ. δολάρια ημερησίως. Τότε το παγκόσμιο κρατικό χρέος υπολογίζονταν κοντά στα 10 τρισ. δολάρια ενώ σήμερα αγγίζει τα 40 τρισ.

  Τα δάνεια Ροθτσάιλντ ήταν από τα πρώτα και μεγαλύτερα που έλαβε το Ανεξάρτητο Ελληνικό Κράτος μετά το 1821, ενώ οι Ροθτσάιλντ είναι οι δημιουργοί του σύγχρονου τραπεζικού και νομισματικού συστήματος της Ελλάδας, καθώς υπήρξαν βασικοί χρηματοδότες, συνιδρυτές και μεγαλομέτοχοι της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, μέσα από την οποία εισήγαγαν το κλασματικό αποθεματικό / κεντρικό τραπεζικό σύστημα στη χώρα, παρέχοντας στην ΕΤΕ την άδεια να τυπώνει χρήμα χωρίς αντίκρισμα, ένα ποσοστό του οποίου ανήκε στους ίδιους.

  Ο ρόλος των Ροθτσάιλντ στην Ελλάδα υπήρξε από τότε και είναι ακόμη εξαιρετικά σημαντικός, και αυτό κάνει τις συμπτώσεις ακόμη πιο ενδιαφέρουσες.

  Έχοντας τον νομισματικό έλεγχο και τον έλεγχο της παραγωγής χρήματος στην Ελλάδα στα χέρια τους, μπόρεσαν να παίξουν κύριο ρόλο, σε βάθος χρόνου, στην έκδοση δανείων για τη δημιουργία έργων υποδομής, ενώ δανειοδότησαν εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις και δεκάδες βιομηχανίες. Μέχρι του σημείου όπου τα στοιχεία γίνονται ασαφή, παρέμεναν βασικοί μέτοχοι της ΕΤΕ μέσω πολλών εταιρειών (μία εκ των οποίων είναι η περιβόητη Neuberger Berman), αλλά και οι πιθανότεροι μεγαλομέτοχοι της ιδρυθείσας στην πορεία Τράπεζας της Ελλάδας, η οποία πήρε τον ρόλο της Κεντρικής Τράπεζας από την ΕΤΕ.

  Το γεγονός πως η Neuberger Berman πρωταγωνίστησε στην πτώση της ΕΤΕ στο κρίσιμο τελευταίο τρίμηνο του 2009 και φυσικά είναι συμφερόντων Ροθτσάιλντ, αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα, αξιοπερίεργη αλλά και παράδοξη, στατιστικά, σύμπτωση.

  Δεν είναι, όμως, η μοναδική.

  Η N.M. Ροθτσάιλντ & Υιοί υπήρξε Σύμβουλος του Eλληνικού Kράτους για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου, Σύμβουλος της Cosmote, των ΕΛΠΕ, της Τράπεζας Εγνατία, της Γενικής Τράπεζας, της Μυτιληναίος, της Eurobank και δεκάδων άλλων Tραπεζών και Eταιρειών στην Ελλάδα.

  ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ, ΟΙ ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ...
  • Ήταν από τους πρώτους δανειστές της Ελλάδας. Τα δάνεια από τους Ρόθτσιλντ ήταν τα πρώτα και από τα μεγαλύτερα που έλαβε η Ελλάδα μετά το 1821.
  • Ήταν οι δημιουργοί του σύγχρονου τραπεζικού και νομισματικού συστήματος της Ελλάδας.
  • Ήταν βασικοί χρηματοδότες, συνιδρυτές και μεγαλομέτοχοι της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας (ΕΤΕ).
  • Εξέδιδαν δάνεια για τη δημιουργία έργων υποδομής και δανειοδότησαν εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις και βιομηχανίες. Έχοντας τον νομισματικό έλεγχο και τον έλεγχο της παραγωγής χρήματος στην Ελλάδα, έπαιξαν σε βάθος χρόνου και στα δύο επίπεδα.
  • Παρέμειναν βασικοί μέτοχοι της ΕΤΕ μέσω πολλών εταιρειών (όπως της NeubergerBerman).
  • Είναι μεγαλομέτοχοι της Τράπεζας της Ελλάδας (η οποία πήρε τον ρόλο της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας από την Εθνική Τράπεζα).
  • Η N. M. Ρόθτσιλντ & Υιοί ήταν μέχρι πρόσφατα Σύμβουλος του Ελληνικού Κράτους για ιδιωτικοποιήσεις (της ΔΕΗ και της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου), και Σύμβουλος δεκάδων Τραπεζών και Εταιρειών στην Ελλάδα (Cosmote, ΕΛΠΕ, Τράπεζα Εγνατία, Γενική Τράπεζα, Μυτιληναίος, Eurobank κ.ά.)

  ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ
  Μια μικρή εβραϊκή κοινότητα, αποτελούμενη από έναν περιορισμένο αριθμό εβραϊκών οικογενειών από τη Γερμανία, ήρθε και εγκαταστάθηκε στην Αθήνα μετά την ανακήρυξή της ως πρωτεύουσα της ανεξάρτητης Ελλάδας το 1834.

  Ανάμεσά τους και ο χρηματιστής Μαξ ντε Ρόθτσιλντ, ο οποίος συμμετείχε στην ακολουθία του βασιλιά Όθωνα.

  Μέσω της Δούκισσας της Πλακεντίας αποκτήθηκε μια μεγάλη έκταση για την ανέγερση της Συναγωγής (1843). Η Δούκισσα εγκαταστάθηκε στην Αθήνα το 1831 και ανέπτυξε μέσω της μελέτης της Βίβλου μια βαθιά συμπάθεια για τον Ιουδαϊσμό.

  Το 1847 οι ελληνικές Αρχές απαγόρευσαν τη δημόσια περιφορά του ομοιώματος του Ιούδα του Ισκαριώτη για να μην προσβληθεί ο βαρόνος ντε Ρόθτσιλντ, ο οποίος βρισκόταν τότε στην Αθήνα. Σε αντίποινα, ένα μέρος του πλήθους έκαψε την κατοικία του Ισραηλίτη Δαυίδ Πατσίφικο, Βρετανού υπηκόου και επίτιμου προξένου της Πορτογαλίας. Η βρετανική κυβέρνηση απαίτησε την καταβολή αποζημίωσης και, τελικά, ο υπουργός Εξωτερικών λόρδος Πάλμερστον απέκλεισε το 1850 με αγγλικά πλοία το λιμάνι του Πειραιά.

  Το 1852 η Δημοτική Αρχή αποποιήθηκε τη δωρεά της Δούκισσας της Πλακεντίας για ανέγερση Συναγωγής. Αργότερα, τον Ιανουάριο του 1897, ο Φερδινάνδος Ρόθτσιλντ πηγαίνοντας στη Θεσσαλονίκη με το σκάφος του, σταμάτησε στη Χαλκίδα και συνάντησε εκπροσώπους της Εβραϊκής Κοινότητας, οι οποίοι του έθεσαν τα οικονομικά κυρίως προβλήματα που αντιμετώπιζε η Κοινότητα. Ο βαρόνος ανταποκρίθηκε άμεσα στην έκκληση της Κοινότητας προσφέροντας οικονομική ενίσχυση στις πολυμελείς οικογένειες που είχαν μείνει άστεγες λόγω του καταστροφικού σεισμού που είχε χτυπήσει την πόλη πριν από δυόμισι χρόνια. Επίσης, συνέβαλε οικονομικά στην κατασκευή ενός τοίχου περιμετρικά στο εβραϊκό νεκροταφείο της Χαλκίδας.

  Ο βαρόνος Φερδινάνδος Ρόθτσιλντ, μεταξύ άλλων επαφών που είχε, συνάντησε και τον υπουργό Ι. Κωλέττη για θέματα που αφορούσαν στην Εβραϊκή Κοινότητα.

  Στη συνέχεια ο βαρόνος επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη, όπου ασχολήθηκε με επιχειρηματικές δραστηριότητες, καλλιεργώντας παράλληλα στενούς δεσμούς με τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης.

  Για τη σημαντική προσφορά της οικογένειας Ρόθτσιλντ στην εβραϊκή ζωή της Ελλάδας, οι Κοινότητες της Αθήνας και της Χαλκίδας, στις αναμνηστικές μαρμάρινες πλάκες όπου αναγράφονται τα ονόματα των μεγάλων ευεργετών, αναφέρουν και το όνομα της οικογένειας Ρόθτσιλντ. Ωστόσο, δεν πρέπει να παραγνωριστεί ότι οι δεσμοί μελών της οικογένειας Ρόθτσιλντ με τους Εβραίους της Ελλάδας υπάρχουν από τα πρώτα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης. Σε όλη την Ευρώπη μέλη της οικογένειας υποστήριζαν των αγώνα των Ελλήνων για ανεξαρτησία, τόσο οικονομικά όσο και ηθικά, χρησιμοποιώντας την πολιτική καθώς και την κοινωνική τους επιρροή στους διπλωματικούς κύκλους της Ευρώπης.

  Ωστόσο αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (και καθόλου τυχαία όχι… Ελληνική Εθνική Τράπεζα), ιδρύθηκε το 1841 και ήταν εξαρχής ιδιωτική τράπεζα, η οποία είχε το προνόμιο της έκδοσης του χρήματος στην Ελλάδα μέχρι το 1928, όταν μια άλλη ιδιωτική Τράπεζα,η «Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδος», πήρε τα προνόμια . Και πάλι, όχι τυχαία..

  Για όσους δεν κατάλαβαν ακόμη, ισχύει το «Δώσε μου τον έλεγχο των χρημάτων ενός έθνους και δεν με νοιάζει ποιός φτιάχνει τους νόμους», όπως έλεγε τον 18ο αιώνα ο Μάγιερ Άμσκελ Ρόθτσιλντ, μέλος της γνωστής οικογένειας βεβαίως βεβαίως, η οποία έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στη γέννηση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος.

  ΟΙ ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ
  Οι Ρόθτσιλντ στήριξαν με την παρουσία και τη δραστηριοποίησή τους την ίδρυση του Ευρωπαϊκού Τραπεζικού Συστήματος και των Οικονομικών Οίκων.

  Το όνομά τους στα γερμανικά σημαίνει «κόκκινη ασπίδα» και οι ιστορικοί εικάζουν ότι μπορεί να προέρχεται από μια κόκκινη ασπίδα που ανακρεμόταν στην πύλη του σπιτιού τους, στη Φρανκφούρτη.

  Όπως αναφέρει ακόμη και ο γνωστός για τις αναζητήσεις του σχετικά με «απαγορευμένα» θέματα Δρ Κλεάνθης Γρίβας, οι Ρόθτσιλντ απέκτησαν εξουσία όταν οι μοναρχικές κυβερνήσεις της εποχής άρχισαν να ενσωματώνουν ανεξάρτητους τραπεζίτες για να καλύψουν υπέρογκες ανάγκες, που είτε αφορούσαν διοικητική μέριμνα, είτε σπατάλες που οφείλονταν σε δαπανηρούς πολέμους.

  Η πρώτη αξιοσημείωτη αναφορά του ονόματος Ρόθτσιλντ, που στο μέλλον θα αποτελούσε βασικό κύτταρο του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, ήταν αυτή του Μάγιερ Άμσκελ, που γεννήθηκε το 1743.

  Ήταν ένας έμπορος σπάνιων μετάλλων, κερμάτων, αντικών και άλλων αξιοπερίεργων αντικειμένων. Σύντομα, ο Μάγιερ Άμσκελ ανέπτυξε κατά πολύ τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Είχε άλλωστε 10 παιδιά να θρέψει!
  Ξεκίνησε την επέκταση της πίστωσης στους πελάτες του και στη συνέχεια ανακατεύτηκε με το ξένο συνάλλαγμα και τα κυβερνητικά δάνεια. Μέχρι τις αρχές του 19ου αιώνα ήταν βαθύπλουτος. Δεν ήταν όμως πια ένας άνθρωπος που εμπορευόταν αντίκες. Ήταν ο Τραπεζίτης, ο οποίος μάλιστα παρείχε τις υπηρεσίες του ακόμα και στον Γουλιέλμο ΙΧ, Πρίγκιπα της Γερμανικής Αυτοκρατορίας.

  Εδραίωσε τη θέση του στο διεθνές χρηματοοικονομικό σύστημα και άρχισε να εκδίδει δικά του διεθνή δάνεια.

  Ακόμα και όταν ο Ναπολέων έπληξε την κυριαρχία της Γερμανίας, ο Ρόθτσιλντ μπόρεσε να συνεχίσει τις τραπεζικές του δραστηριότητες επενδύοντας κεφάλαια στο Λονδίνο. Ταυτόχρονα, στέλνοντας έναν από τους γιούς του στην Αγγλία για την προώθηση των συμφερόντων της οικογένειας, με κεφάλαιο £20.000 δημιούργησε το πρώτο υποκατάστημα της τράπεζάς του στο εξωτερικό. Φυσικά αποκόμισε κέρδη και από την εισαγωγή προϊόντων σπάζοντας την εντολή περί του ηπειρωτικού αποκλεισμού του Ναπολέοντα. Το 1811 έστειλε άλλον έναν γιό του στο Παρίσι, ενισχύοντας την ικανότητα της οικογένειας να δραστηριοποιείται σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αυτό τους επέτρεψε να χρηματοδοτήσουν το στρατό του Ουέλινγκτον στην Πορτογαλία, που απαιτούσε την προμήθεια μεγάλων ποσοτήτων χρυσού εν ονόματι της βρετανικής κυβέρνησης.

  Ο Μάγιερ Άμσκελ Ρόθτσιλντ πέθανε τον Σεπτέμβριο του 1812 στη Φρανκφούρτη και θάφτηκε στο παλιό εβραϊκό νεκροταφείο, αφήνοντας τους απογόνους του να ενισχύσουν την οικογενειακή περιουσία στην Ευρώπη.

  Η οικογένεια επέκτεινε κι άλλο τις οικονομικές δραστηριότητές της, αποκτώντας και άλλα παρακλάδια σε Αυστρία και Ελβετία. Έγιναν μέλη ακόμα και σε διάφορες Βασιλικές Αυλές, με τρανταχτή περίπτωση αυτή του Σερ Άντονι Ρόθτσιλντ που πήρε Τίτλο Ευγενείας στην Αγγλία.

  Οι Ρόθτσιλντ, όμως, παρέμεναν πάντοτε πάνω απ’ όλα επιχειρηματίες και δεν τους πήρε καιρό να εξαπλώσουν τις επιχειρήσεις τους στη Ροδεσία και από εκεί να πάρουν τα ηνία της εταιρείας εξόρυξης Rio Tinto, ενώ κατά τη διάρκεια του ρωσοϊαπωνικού πολέμου, μέσω των γνωριμιών τους στο αγγλικό Σίτι, δάνεισαν υπέρογκα ποσά στην ιαπωνική κυβέρνηση.

  Η οικογένεια επεκτάθηκε και στην Ελλάδα.

  Οι Ρόθτσιλντ συμμετείχαν στο κονσόρτσιουμ που χορήγησε τα δύο δάνεια στην επαναστατημένη Ελλάδα το 1824, ενώ ήταν και από τους ιδρυτικούς μετόχους της Εθνικής Τράπεζας το 1841.

  Ο χρηματιστής Μαξντε Ρόθτσιλντ ήταν μεταξύ των Εβραίων που εγκαταστάθηκαν από τη Γερμανία στην Ελλάδα μετά το 1834 και την ανακήρυξη της Αθήνας ως Πρωτεύουσας του Ανεξάρτητου Κράτους, συμμετείχε μάλιστα στην ακολουθία του βασιλιά Όθωνα, ενώ το 1890 ένας ακόμη Ρόθτσιλντ, ο Κάρολος, διετέλεσε πρόεδρος της Εβραϊκής Κοινότητας εδώ.

  Όταν ελλείψει αρσενικού διαδόχου το σπίτι της Φρανκφούρτης έκλεισε τις πόρτες του, τίποτε δεν τελείωσε. Το 1989 επέστρεψε ξανά, χάρη στον βρετανικό επενδυτικό βραχίονα και τα ελβετικά της υποκαταστήματα.

  Από τα τέλη του 19ου αιώνα, η οικογένεια διατηρεί ένα χαμηλό δημόσιο προφίλ.

  Αναφέρεται συχνά ότι η «οικογένεια εξαιτίας της δύναμης που απέκτησε αποτέλεσε πολλές φορές θέμα έρευνας και σχολιασμού, ενώ το όνομα “Ρόθτσιλντ” πρωταγωνιστεί και σε πολλές συνωμοσιολογικές αναφορές».

  Για τον γράφοντα αυτά δεν ισχύουν. Είναι κάτι πολύ πιο... δύσκολο να εξηγηθεί ή να περιγραφεί με όρους της δικής μας καθημερινότητας. Κάτι πιο φοβερό από όσα κατανοούμε με τις προσλαμβάνουσες και τις εμπειρίες μας.
  Είναι απλώς Ρόθτσιλντ!*

 2. η Dimi avatar
  η Dimi 25/09/2013 21:04:18

  Η συνέντευξη της Κριστίν Λαγκάρντ (η επόμενη Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας;) στη Κριστιάν Αμανπούρ του CNN, Δευτέρα 23/9/2013
  http://amanpour.blogs.cnn.com/2013/09/23/lagarde-i-dont-want-to-use-the-green-shoots-analogy-but/


  *Όταν σκόπιμα θέτεις εκατομμύρια ανθρώπων εκτός εργασίας, όταν καταστρέφεις των ανθρώπων τις οικονομίες μιάς ζωής, όταν αρνείσαι το μέλλον στη νεολαία, αυτά δεν είναι τίποτα λιγότερο από εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.* ~Μπιλ Μίτσελ (1965 -), ο μεγαλύτερος παίχτης στη βίντεο ψυχαγωγία όλων των εποχών.

  *Όταν σκόπιμα θέτεις εκατομμύρια ανθρώπων εκτός εργασίας, όταν καταστρέφεις των ανθρώπων τις οικονομίες μιας ζωής, όταν αρνείσαι το μέλλον στη νεολαία, αυτά δεν είναι τίποτα λιγότερο από εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.* ~Μπιλ Μίτσελ (1965-), ο μεγαλύτερος παίχτης στη βίντεο ψυχαγωγία όλων των εποχών.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.