13/01/2010 16:21
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αλλαγές στο Ν/Σ για τα δάνεια των επιχειρήσεων -αντιδράσεις κομμάτων

Ιδιαίτερα οξύς στην κριτική του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος επανέλαβε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση υπερψηφίζει το νομοσχέδιο,κρίνοντας ότι κινείται σε θετική κατεύθυνση,πλην,όμως,κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι ουσιαστικά δεν επιθυμεί τον διάλογο.

Ανέφερε ότι μέσα στις 48 επόμενες ώρες επιδιώκει η κυβέρνηση να συζητηθεί με κατεπείγουσες διαδικασίες η φορολογική της πολιτική, αλλά και το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, το οποίο θα δοθεί αύριο στις 3 μετά το μεσημέρι στα κόμματα και στις 5 τα καλεί προς ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων ο υπουργός Οικονομικών:

«Ετσι βλέπετε τη διαβούλευση; Φοβάστε το διάλογο και την αντιπαράθεση. Η όποια συζήτηση γίνει την επόμενη πλέον εβδομάδα, αφού θα έχει σταλεί το Πρόγραμμα στις Βρυξέλλες θα είναι απλώς μία έκθεση ιδεών», είπε.

Ο κ. Μαρκόπουλος εξέφρασε την ανησυχία του για «τη διγλωσσία της κυβέρνησης και τα λανθασμένα μηνύματα που στέλνονται στην αγορά», αλλά και τις τεράστιες καθυστερήσεις στην υλοποίηση του ΕΣΠΑ και των έργων που έχουν προγραμματισθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

- Μην ανησυχείτε για το Πρόγραμμα, αλλά για το τι αφήσατε πίσω σας, απάντησε η υπουργός, υπενθυμίζοντας ότι πέρυσι δεν συζητήθηκε το αντίστοιχο πρόγραμμα της κυβέρνησης της ΝΔ.

- Μεθοδεύετε να μη γίνει εκ των προτέρων συζήτηση, ανταπάντησε ο κ. Μαρκόπουλος.

Ως εκπλήρωση των προεκλογικών δεσμεύσεων του ΠΑΣΟΚ, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Χρήστος Παπουτσής.

Οι κυβερνήσεις της ΝΔ, είπε ο κ. Παπουτσής, δεν κατάλαβαν νωρίτερα τη δυσμενή θέση των επιχειρήσεων,απορρίπτοντας τα μέτρα που ήδη ως αντιπολίτευση είχε καταθέσει το ΠΑΣΟΚ:

«Το νομοσχέδιο είναι το πρώτο τολμηρό βήμα στην κατεύθυνση αναθέρμανσης της αγοράς, ενώ δίνει διαπραγματευτική δύναμη στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά», είπε.

Ο κ. Παπουτσής υπερασπίστηκε τις ρυθμίσεις για τα ενήμερα δάνεια:

«Τίποτε δεν χαρίζει το νομοσχέδιο και σε κανέναν, ενώ αντιθέτως προσφέρει προστασία στον καλόπιστο δανειολήπτη, ενώ δεν πλήττει τις τράπεζες, από τις οποίες απλώς ζητούμε να συνεισφέρουν με δικαιότερο τρόπο και να αναλάβουν την ευθύνη τους έναντι της κοινωνίας», είπε.

Κατέληξε δε λέγοντας ότι «οι αγορές δεν περιμένουν επικοινωνιακά τρικ και δηλώσεις επικοινωνιακού περιεχομένου, αλλά συγκεκριμένα πολιτικά μέτρα».

Από το ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος εξέφρασε διαφωνία με τα όρια που τίθενται στα ποσά των δανείων για υπαγωγή στη ρύθμιση, ενώ έκανε λόγο για παραπλανητική αντίληψη του νομοσχεδίου, το οποίο το κόμμα του καταψηφίζει.

Από τον ΛΑΟΣ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Άδωνης Γεωργιάδης τόνισε ότι κατʼ αρχήν το κόμμα του είναι θετικό στο νομοσχέδιο, αλλά εξέφρασε φόβο ότι οι τράπεζες λόγω της ρύθμισης για τα ενήμερα δάνεια θα δίνουν δάνεια με το σταγονόμετρο υπό το φόβο να ανέβει ο αριθμός, όσων ζητήσουν ένταξη στις ρυθμίσεις.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης εξέφρασε τη διαφωνία του με τις ταχείες διαδικασίες συζήτησης του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Επίσης διαφώνησε με την αποστολή του νομοσχεδίου από την υπουργό στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: «Παράρτημα των Βρυξελλών έχουμε γίνει; Εσείς διατηρείτε την απεριόριστη ασυδοσία των τραπεζών».

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.