21/12/2013 15:53
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αλλαγές από τον Γ. Στουρνάρα στο άρθρο για τα πρόστιμα

Νέες αλλαγές ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας στην παράγραφο 6 του άρθρου 7 για τα πρόστιμα σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο.

Ο υπουργός άλλαξε τις διατυπώσεις του άρθρου και τις αντικατέστησε με τις διατυπώσεις του Κώδικα που ψηφίστηκε από τη Βουλή τον Ιούνιο, προκειμένου να μην εμφανίζεται ότι πρόκειται για ρυθμίσεις με διαφορετικό περιεχόμενο.

Με άλλη νομοτεχνική βελτίωση ορίζει ότι η επιβολή του προστίμου 10% επί της οφειλής θα γίνεται 6 μήνες μετά την λήξη πληρωμής της οφειλής (ενώ το νομοσχέδιο αναφέρει 2 μήνες) και ότι το πρόστιμο θα επιβάλλεται μόνο για φορολογικές οφειλές προς το δημόσιο και όχι για άλλες παραβάσεις (π.χ. πολεοδομικά πρόστιμα).

Επίσης ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι αποδέχεται 3 τροπολογίες βουλευτών, οι οποίες αφορούν την παράταση της προθεσμίας για την αλλαγή των κανονισμών των συνεταιρισμών, την παράταση της αναστολής προσωπικών διώξεων εναντίον μελών των Δ.Σ. των συνεταιρισμών και την εξόφληση των δαπανών για καύσιμα του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

newsroom naftemporiki.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΒΤ avatar
  ΒΤ 21/12/2013 17:11:43

  Στους 2 μήνες είναι τοκογλυφία και στους 6 μήνες είναι λογικό πρόστιμο ? Μάλλον κάτι κάνουμε λάθος...

 2. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 21/12/2013 17:35:59

  Φάκτορα δεν έχει σημασία. Έχουν ξεσαλωθεί με τους φόρους αλλά δεν έχουν εισπράξει ούτε ένα λεπτό από τις διάφορες λίστες των εκλεκτών τους. Τον κοσμάκη όμως τον κυνηγούν. Ακόμα και οι ξένοι τους διασύρουν. Το πελατειακό κράτος -που ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει ούτε κατά ένα τόνο-επιβάλει την ποινή της δήμευσης των περιουσιών των αδύναμων οικονομικά πολιτών, προκειμένου να διασωθεί το ίδιο και τα κρατικοδίαιτα συμφέροντα που αυτό εκτρέφει. Ας μην έχουμε ψευδαισθήσεις. Σπέρνουν το σπόρο της σύγκρουσης.

  • blue nile avatar
   blue nile @ Νίκος Αργεάδης 23/12/2013 02:08:50

   Nίκο σε χαιρετίζω.

 3. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 21/12/2013 20:09:59

  Απορώ που βλέπουν κάποιοι τεράστια πρόστιμα. Χρόνια τώρα η εφορία στο φόρο εισοδήματος είχε 1% το μήνα αν αργούσες σε σχέση με την τυπική ημερομηνία. Τώρα γίνεται το διπλό και με 6μηνη καθυστέρηση. Και οι εφορίες έχουν οδηγία να μην ασχολούνται με μικροοφειλέτες που πληρώνουν έστω και λίγο κάθε μήνα από οτ χρέος τους. Επομένως η προστασία για τους μικρούς και αδύναμους υπάρχει. Οι λοιποί που έχουν πολλά ακίνητα και αυτοκίνητα και έχουν πρόβλημα ρευστότητας αλλά όχι επιβίωσης, ας πουλήσουν κάτι να πληρώσουν. Δε θα καταστραφεί το μέλλον τους. Δηλαδή οι αδύναμοι χάνουν 3 χρόνια τώρα μισθούς και συντάξεις και δώρα ενώ οι έχοντες τη δυνατότητα να πληρώσουν να τους χαϊδεύει το κράτος; Πολύ ωραία αίσθήματα πατριωτισμού και ισονομίας έχουν κάποιοι με δεξιές τσέπες. Για να έρθετε λίγο στα ίσια σας.

  • Berlousconication avatar
   Berlousconication @ Γεώργιος Τ. 22/12/2013 07:13:26

   Με -3% πληθωρισμό, το 12+ % σου φαίνεται λίγο;

   Πρόστιμο εκπρόθεσμης καταβολής (άρθρο 57 νόμου 4174/2013) (έναρξη ισχύος από 1.1.2014)

   «Αν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί το αργότερο εντός δύο (2) μηνών από την παρέλευση της νόμιμης προθεσμίας καταβολής, επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%) του φόρου που δεν καταβλήθηκε εμπρόθεσμα. Αν το ποσό του φόρου καταβληθεί μετά την πάροδο ενός έτους από την εκπνοή της νόμιμης προθεσμίας καταβολής το παραπάνω πρόστιμο ανέρχεται σε είκοσι τοις εκατό (20%) του φόρου. Αν το ποσό του φόρου καταβληθεί μετά την πάροδο δύο (2) ετών από την εκπνοή της νόμιμης προθεσμίας καταβολής το παραπάνω πρόστιμο ανέρχεται σε τριάντα τοις εκατό (30%) του φόρου.»

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Berlousconication 22/12/2013 11:25:58

    Το 2μηνο έγινε εξάμηνο χθες με τροποποίηση της τελευταίας στιγμής.

 4. takis400 avatar
  takis400 21/12/2013 23:21:15

  γιωργο σε ρυθμισμενη ενημερη οφειλη παρακρατησαν τα εξοδα κηδειας,απο χηρα ανεργη,ελα στα ισια σου λοιπον,μην σε αρχισω χριστουγεννιατικα που εχεις και υφακι.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ takis400 22/12/2013 11:28:11

   Αν φταίει ο έφορος ή ο υπάλληλος, τι δουλειά έχει το νομοσχέδιο; Να πάει αυτός που αδικήθηκε να βρει το δίκιο του στην εφορία που έκαναν το λάθος.

   Το υφάκι είναι προς αυτούς τους ξερόλες που συνεχώς διαμαρτύρονται για τα πάντα προτού καταλάβουν τι είναι το καθένα. Ποια μύγα σε τσίμπησε εσένα λοιπόν;

 5. Tasos avatar
  Tasos 22/12/2013 17:19:05

  Για εξήγησε πώς ακριβώς βρίσκει κανείς το δίκιο του στην εφορία? Ή μήπως δεν έχεις ακούσει ποτέ την ιστορία όπου ελεγκτές πάνε και βρίσκουν ό,τι λάθος θέλεις σε βιβλία - συνήθως πατώντας στον αλαλούμ ΚΒΣ - με ύφος σα να λένε του επαγγελματία ότι "ξέρουμε ότι σου βάζουμε μαϊμού πρόστιμο για να μας δώσεις κάτι κάτω από το τραπέζι να τα βρούμε στο αλλιώς"?
  Οι ατάκες "πήγαινε στη δικαιοσύνη" δε πιάνουνε πια. Ο κόσμος έχει συνειδητοποιήσει ότι δικαιοσύνη για τον μικρό δεν υπάρχει. Λεφτά για δικηγόρους δεν υπάρχουν, ούτε και μπορεί να περιμένει 2 και 3 χρόνια να εκδικαστεί η υπόθεση την ώρα που ρευστότητα δεν υπάρχει γιατί η τράπεζα δε δανείζει σε κανέναν (εκτός αν είναι διαπλεκόμενος καναλάρχης φυσικά τον οποίο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ χαϊδεύουν).
  Όσον αφορά στο "υφάκι" πρέπει να παραδεχτείς πως αν διαβάσει ένας τρίτος τα σχόλιά σου αποπνέουν τουλάχιστον θυμό επί δικαίων και αδίκων σαν να έχεις μόνο εσύ δίκιο και κανείς άλλος.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.