#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/11/2011 17:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αλήθειες και ψέμματα για το χρέος"Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν ένα καταστροφικό σενάριο και αυτό γιατί σε μια τέτοια περίπτωση η Ελλάδα θα επέστρεφε σε μια δραχμή υποτιμημένη κατά 60%, ενώ τα χρέη της θα εξακολουθούσαν να είναι σε ευρώ" είπε ο Zαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα General Anzeiger της Βόννης που δημοσιεύεται σήμερα.

Ωστόσο, δημοσιεύματα των Financial Times, Rueters, Wall Street Journal καθώς και εκθέσεις πανεπιστημίων και νομικών εταιριών επιβεβαιώνουν πως η Ελλάδα μπορεί να πληρώσει το χρέος της σε δραχμές με βάση το ισχύον δίκαιο και διαψεύδουν τον Γιούνκερ. Γιατί όμως ο πρόεδρος του Eurogroup δε λέει την αλήθεια;

Γιατί αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα ψέμματα της ελληνικής κρίσης, σύμφωνα με το οποίο η χώρα αν επιστρέψει στη δραχμή θα καταστραφεί για το χρέος της θα παραμείνει στο ευρώ. Το έχουν πει χωρίς ντροπή Έλληνες πολιτικοί και αξιωματούχοι της Τρόικας ώστε να τρομοκρατήσουν την Ελλάδα για να μη διανοηθεί να ασκήσει τα μεγαλύτερα δικαιώματα της, δηλαδή να προκαλέσει αναδιάρθρωση του χρέους τη μόνη της σβήνοντας ένα μεγάλο ποσοστό του ή να το αποπληρώσει σε δραχμές, μεταφέροντας τις απώλειες στις τράπεζες και όχι στους πολίτες.

Ωστόσο, αν η νέα κυβέρνηση συνεργασίας προχωρήσει τη συμφωνία της κυβέρνησης Παπανδρέου και μετατρέψει το δίκαιο που θεσπίζει τα ελληνικά ομόλογα από ελληνικό σε αγγλικό τότε το δικαίωμα αυτό θα έχει χαθεί και ο Γιούνκερ πλέον θα έχει πει την αλήθεια.

XrimaNews.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. sagini avatar
  sagini 17/11/2011 18:07:48

  Το θεμα ειναι σοβαρο. Περιμενουμε υπευθυνη απαντηση απο τον κο Σαμαρα.

 2. ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
  ΑΓΡΟΤΗΣ 17/11/2011 18:45:26

  Μα καλά αυτά δεν διαβάζουμε τόσο καιρό τώρα στο διαδίκτυο ? Οι πολιτικοί μας γιατί θέλουν την νέα σύμβαση? Δεν τα γνωρίζουν? Ποιός δουλεύει ποιόν?

 3. mx avatar
  mx 17/11/2011 19:09:25

  .....se eyxaristw pou sou to esteila kai to anebases....

 4. juliet avatar
  juliet 17/11/2011 19:12:47

  ΑΡΓΟΤΗ
  όλα καλά;
  Οι έξω δουλεύουν τους έσω.Οι έσω δουλεύουν τους εδώ και στο τέλος θα δούμε πιο θα φάει το ξύλο.

  • ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
   ΑΓΡΟΤΗΣ @ juliet 17/11/2011 22:29:23

   Juliet, καλησπερίζω.
   Αναρωτιέσαι ποιός θα φάει το ξύλο? Μα όλοι εμείς βέβαια.Σφαλιάρες ήδη τρώμε .....το πολύ ξύλο δεν ξέρω πότε........

   • juliet avatar
    juliet @ ΑΓΡΟΤΗΣ 17/11/2011 22:39:12

    ΑΓΡΟΤΗ
    Είμαι εκτός Ελλάδος ,γυρίζω Σάββατο ...τι να πω ,περίγυλος έχουμε γίνει παράδειγμα προς αποφυγή και δεν κουτάς να πεις είμαι Ελληνας.
    Δεν ξέρουνε ότι στο τέλος κανένας δεν πρέπει να είναι σίγουρος και ειδικά όσο αγριεύουν οι καταστάσεις και ο άλλος δεν θα έχει να φάει.
    Νάσαι καλά,καλή νύχτα

 5. σίγουρος avatar
  σίγουρος 17/11/2011 19:15:12

  Όλα γίνονται για την Εθνική κυριαρχία των κρατών. Όποιος ακόμα αμφιβάλλει...

 6. Leonidas avatar
  Leonidas 17/11/2011 23:00:10

  Τα ίδια που είπε ο κύριος Γιουνκερ, περί δραχμής και χρέους, ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΧΤΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ -ότι δηλαδή , αν γυρίζαμε στη δραχμή θα είχαμε μεγαλύτερο βάρος γιατί θα έπρεπε να αποπληρώσουμε το χρέος σε ευρώ.

  -Κατόπιν της ομιλίας αυτής, η κυβέρνηση του πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, από τους βουλευτές της Ν.Δ. ( εκτός Καμμένου) ΠΑΣΟΚ και Λ.Α.Ο.Σ.
  - Το γεγονός ότι τα περί δραχμής και χρέους σε ευρώ δεν ισχύουν , έχει ήδη ειπωθεί , και από οικονομολόγους, νομικούς , συνταγματολόγους κτλ.

  - Οι πολιτικοί της Ελλάδας όφειλαν να τα ξέρουν.

  Αρα, η απόκρυψη και παραπλάνηση του ελληνικού λαού από τους πολιτικούς, είτε γίνεται λόγω βλακείας και άγνοιας - μάλλον απίθανο - είτε υπάρχει δόλος.

  Τα υπόλοιπα συμπεράσματα δικά σας.

 7. nestor avatar
  nestor 17/11/2011 23:50:54

  Μα αν επιστρέψουμε στην δραχμή "ατάκτως" θα διαγράψουμε και το εξωτερικό χρεος, αρα δεν έχει και τόση σημασία αν είναι το χρέος σε ευρώ σε δραχμές η σε λεφτα απο monopoly.
  To οτι επιχειρουν να μεταφέρουν χρέος απο ομόλογα σε ενυπόθηκα δανεια αυτο ειναι γνωστο 1,5 χρόνο τωρα.
  Είναι σαν να χρωστάς στην γιαγιά σου και μεταφέρεις το χρέος στον τοκογλύφο της πόλης.
  Αν δεν είσαι βλάκας είσαι βαλτός να το κάνεις.
  Θα πρέπει λοιπον να τα δώσουμε όλα για να παραμείνουμε σε μια ευρωζωνη που σε λιγα χρόνια δεν θα ύπαρχει.

 8. χόμπιτ avatar
  χόμπιτ 18/11/2011 01:54:20

  1) αν γυρίσουμε "ατάκτως" στην δραχμή και διαγράψουμε το ελληνικό δημόσιο χρέος, τότε ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΣΕΙ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ κανένας και για κανένα λόγο....επειδή θα έχουμε χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας........και μην ξεχνάτε ότι τα έξοδα του προυπολογισμού (και μάλιστα χωρίς τους τόκους δανείων) είναι πολύ περισσότερα από έσοδα του προυπολογισμού εδώ και αρκετά - για να μην πω πολλά - χρόνια.......οπότε σε αυτή την περίπτωση θα έχουμε τεράστιο πρόβλημα ως χώρα......2) ας κάνουμε τώρα μια υπόθεση εργασίας, ότι η Ελλάδα μπορεί να πληρώσει το χρέος της σε δραχμές.......χρωστάμε 360 δις ευρώ (χονδρικός υπολογισμός)......αν γυρίσουμε στην δραχμή, σίγουρα θα γίνει και μια γενναία υποτίμηση του νέου νομίσματός μας, με σκοπό να γίνει η οικονομία μας πιο ανταγωνιστική....έστω λοιπόν ότι αυτή η υποτίμηση θα είναι της τάξεως του 30% (πολύ αισιόδοξη πρόβλεψη)....οπότε η ισοτιμία ευρώ/δραχμής από 1 EUR = 340,75 δραχμές θα τροποποιηθεί άμεσα σε 1 EUR = 442,98 δραχμές.....αυτόματα το ελληνικό δημόσιο χρέος θα αυξηθεί κατά 30%, όση δηλαδή και η υποτίμηση του νέου εθνικού νομίσματος......σε αυτή μάλιστα την περίπτωση θα χρειάζεται η Ελλάδα πολύ περισσότερες δραχμές για να τις μετατρέπει (βάση ισοτιμίας) σε ευρώ, με σκοπό να εξοφλεί κάθε χρόνο τοκοχρεολύσια των δανείων που είναι εκφρασμένα σε ευρώ......μόνο δηλαδή αυτή η σημαντική αύξηση του εθνικού χρέους, αρκεί για να καταστεί αυτό ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ...... στις 30/6/2011 το δημόσιο χρέος ήταν 353,693 δις ευρώ, από το οποίο το 98,2% σε ευρώ…… http://www.minfin.gr/content-api/f/binaryChannel/minfin/datastore/33/cf/5b/33cf5ba14db6cbc8b9167673f913c997cfacba27/application/pdf/%CE%94%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%AF%CE%BF_%CE%9D%CE%BF_62.pdf …….

  • Γιαννης Ν. avatar
   Γιαννης Ν. @ χόμπιτ 18/11/2011 03:01:07

   Νομίζω πως κάνεις λάθος και στα δύο σημεία.
   1. Στο εμπόριο δεν υπάρχει το ποτέ. Αν εξυγιανθεί η οικονομία , γίνει ανταγωνιστική , έχει πλεόνασμα ο προϋπολογισμός και μπούμε στην ανάπτυξη φυσικά και θα μας δανείσουν (αλλά θα χρηματοδοτούν ανάπτυξη και όχι χρέος). Επίσης ο προϋπολογισμος θα έχει πρωτογενές πλεόνασμα το 2012 (ή τέλος πάντων δεν είμαστε μακριά από αυτό) Πρωτογενές πλεόνασμα είναι έσοδα μείον έξοδα χωρίς τα δάνεια (τόκους ). Αν υπολογίσουμε το γεγονός της επιβάρυνσης λόγω ύφεσης και αν δεν ασκούσαμε αυτή την καταστροφική πολιτική θα ήταν ήδη πλεονασματικός. (για να διωρθώσουμε ένα έλλειμα πχ. 20 δις πήραμε μέτρα για 40)
   2. Εδώ το ζήτημα είναι τεχνικό . Αλλαγή νομίσματος (το χρέος μετατρέπεται σε δραχμές) μετά υποτίμηση (το χρέος παραμένει σε δραχμές). Δηλαδή αν π.χ. επιλέξουμε μετατροπή 1:1 για κάθε ευρώ θα πέρνεις μια δραχμή . το χρέος θα γίνει 340 δις δραχμές. Μετά υποτιμάς τη δραχμή έστω 50% τότε το χρέος παραμένει 340 δις δρχ αλλά η ζημιά για τις ξένες τραπεζες είναι μεγάλη .
   Για αυτό και θα παλέψουν με νύχια και με δόντια να μην γίνει.
   Μέχρι και πρωθυπουργό εγκατέστησαν για να διασφαλίσουν τα συμφεροντά τους.

   • Φ. ΓΙΑΝΚΟΥΛΑΣ avatar
    Φ. ΓΙΑΝΚΟΥΛΑΣ @ Γιαννης Ν. 18/11/2011 08:18:29

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ........ΑΚΟΜΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΡΤΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ......ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.......ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ.......ΕΣΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΠΟΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΔΑΝΕΙΣΕΙ?ΟΤΑΝ ΗΔΙ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΜΙΣΑ?ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΑΝΕΙΣΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΑΠΑΛΑΓΜΕΝΗ ΑΠΟ ΧΡΕΗ,ΜΕ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ,ΜΕ ΣΟΒΑΡΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ Η ΧΩΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟΣ ΚΟΜΒΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ,ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ .....ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΛΑΓΜΕΝΗ ΑΠΟ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΚΥΛΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ?ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ <> ΕΔΩ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΡΙΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ,ΧΡΟΝΟ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 2 ΧΡΟΝΙΑ ,ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΟΣΟ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΜΕΝΕΣ ΜΕ ΙΤΑΛΙΑ .ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ Ε ΛΙΓΟ ΜΕ ΓΑΛΙΑ ΤΟ ΜΙΣΟ ΣΧΕΔΟΝ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΔΗΛ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ........ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΤΑ ΣΑΙΝΙΑ ΜΑΣ ΟΤΙ <

 9. χόμπιτ avatar
  χόμπιτ 18/11/2011 07:12:20

  @ Γιαννης Ν....1) Τα λες και μόνος σου.....ΑΝ εξυγιανθεί η οικονομία, ΑΝ γίνει αυτή ανταγωνιστική.....βασικές προυποθέσεις δηλαδή είναι :

  - οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις της οικονομίας (που μέχρι τώρα δεν τις βλέπω να προχωρούν και δεν είμαι αρκετά αισιόδοξος για το μέλλον),

  - η ριζική αναδιάρθρωση του φοροελεγκτικού-φοροεισπρακτικού μηχανισμού (που το πιο κολακευτικό που μπορούμε τώρα να πούμε για αυτόν, είναι ότι δεν λειτουργεί ικανοποιητικά),

  - η μείωση του κράτους (που κομματάρχες, συνδικαλιστές, καρεκλοκένταυροι,θιασώτες του κρατικισμού στα 2 κόμματα εξουσίας και συνολικά η Αριστερά προσπαθούν να σαμποτάρουν-καθυστερήσουν-ακυρώσουν),

  - η πάταξη της φοροδιαφυγής (που καμιά κυβέρνηση ποτέ τα τελευταία 30 χρόνια δεν είχε πραγματικά την πολιτική βούληση να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά),

  - η προσέλκυση επενδύσεων(που δεν διαφαίνονται στον ορίζοντα),

  - η βέλτιστη απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων από ΕΣΠΑ και λοιπά κοινοτικά κονδύλια (η υπόθεση εδώ και χρόνια έχει βαλτώσει),

  - η μείωση της γραφειοκρατίας (έχει καταντήσει ανέκδοτο)

  - η πάταξη της διαφθοράς (η σύγχρονη "Λερναία Ύδρα")

  Δυστυχώς πλέον δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος......

  Ποιος μας εγγυάται ότι μόλις βελτιωθεί κάποια στιγμή η οικονομική κατάσταση στην χώρα, δεν θα ξεθαρρέψουν πολλοί πολιτικοί και δεν θα επιδοθούν πάλι σε προεκλογικές παροχές και σε συνθηματολογία "λεφτά υπάρχουν"?

  Ποιος μας εγγυάται ακόμα ότι οι πολίτες επιτέλους έβαλαν μυαλό και δεν θα ψηφίζουν πλέον τους πολιτικούς που τους "χαιδεύουν τα αυτιά", που υπόσχονται τα περισσότερα ρουσφέτια και παροχές?

  Ποιος τέλος μας εγγυάται ότι μόλις βελτιωθεί κάποια στιγμή η οικονομική κατάσταση στην χώρα, τα πολιτικά κόμματα εξουσίας θα προβούν σε πιο
  χρηστή και συνετή οικονομική διακυβέρνηση της χώρας απ΄ ότι στο παρελθόν?

  2) συγνώμη φίλε, αλλά αν έχεις (στην υποθετική πάντα περίπτωση της υιοθέτησης της δραχμής ως νέου εθνικού νομίσματος), την εντύπωση ότι είναι ποτέ δυνατόν να γίνει έστω αρχική μετατροπή 1 : 1 (δηλαδή ισοτιμία 1 ευρώ = 1 δραχμή), μάλλον λάθος κάνεις !!!
  Ασφαλώς και κάτι τέτοιο ΔΕΝ είναι στο χέρι της Ελλάδας, ποτέ ΔΕΝ ήταν, ποτέ Δεν ΘΑ είναι!!!
  Και σίγουρα Δεν έχει σχέση με το πρόσωπο του (οποιουδήποτε Έλληνα) πρωθυπουργού.

  • ΠΗΛΕΑΣ avatar
   ΠΗΛΕΑΣ @ χόμπιτ 18/11/2011 17:35:45

   Αγαπητέ Χόμπιτ,
   1. Όταν αποφασίζεις να πας σε ένα νέο νόμισμα, το κάνεις με έναν νόμο, κάποια Παρασκευή βράδυ. Εσύ διαλέγεις την ισοτιμία, βάσει ψυχολογικών παραγόντων και μόνον. Το πρωΐ του Σαββάτου κάνεις την υποτίμησή σου και ΑΥΤΗ είναι η πρώτη ουσιαστική οικονομική σου κίνηση. Είχα, απο το καλοκαίρι του '10 υποτίμηση 25% (θα απέφερε 100 δις στα χέρια του κράτους) αλλά τώρα πλέον, θα έλεγα 30%.

   2. Το χρέος που χρωστάμε σε ξένο νόμισμα θα αυξηθεί κατά το ποσοστό της υποτιμήσεως, ως προς το νέο νόμισμα, αλλά, εν προκειμένω, ο δανεισμός μας είναι, σχεδόν εξολοκλήρου, σε Ευρώ, που, αν το ονομάσουμε "εθνικό νόμισμα της προηγούμενης ημέρας", θα μετασχηματιστεί με την ΑΡΧΙΚΗ ισοτιμία σε "νέο εθνικό νόμισμα" και τελικά σε "νέο υποτιμημένο εθνικό νόμισμα" άρα θα κουρευτεί αυτόματα!
   Οι δανεισμοί μας με μετατροπή του δικαίου και ρήτρες κλπ "ερμηνείες" αυτό προσπαθούν να αποτρέψουν, όχι το ξεβόλεμα του τσιφτετέλληνα.
   Και η ύποπτη σιωπή ΚΑΙ της ΝΔ επ' αυτού, με φέρνει σε απελπισία.

 10. The Saint avatar
  The Saint 18/11/2011 10:02:32

  Σταματήστε να τρώτε τα παραμύθια που θέλουν αυτοί να πλασσάρουν γιά "καταστροφή" σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή...
  Πάψτε να ακούτε τα παπαγαλάκια. Τους βαρώνους τη διαπλοκής, τους μιζαδόρους, και τους κλέφτες που τους συμφέρει η παραμονή στο ευρώ...

 11. Γιαννης Ν. avatar
  Γιαννης Ν. 18/11/2011 22:44:41

  Αγαπητέ Χόμπιτ όσον αφορά τη διαχείρηση έχεις δίκιο αλλά εδώ θα πρέπει να αποφασίσουμε αν είμαστε ικανοί να διαχειριστούμε την ίδια μας την πατρίδα.
  α) αν είμαστε υπεύθυνοι (τ'ωρα πια) και έχουμε βάλει μυαλό τότε δεν υπάρχει πρόβλημα
  β) αν δεν είμαστε υπεύθυνοι και δεν έχουμε βάλει μυαλό τότε δεν υπάρχει η ανάγκη για εκλογές και κυβέρνηση γενικότερα. Ας αποφασίσουμε ότι είμαστε ανάξιοι και να γίνουμε παράρτημα (προτεκτοράτο) και επίσημα.
  όσον αφορά το 2 (αλλαγή νομίσματος ) νομίζω ότι μας κάλυψε όλους ο ΠΗΛΕΑΣ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.