23/08/2011 18:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ακόμα 100.000 άνεργοι από τον Σεπτέμβριο…

Ιδιαίτερα ανήσυχος εμφανίστηκε σήμερα στην Βουλή ο Υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης…

Ο λόγος, η συνεχώς αυξανόμενη ύφεση που σημαίνει και υψηλότερη ανεργία. Όπως είπε στους δημοσιογράφους πριν μπει στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και να ενημερώσει τους βουλευτές (ΚΤΕ) για συναφή θέματα, από τον Σεπτέμβριο θα προστεθούν στους ανέργους άλλοι 100.000…!!! Και αυτό, διότι – όπως εξήγησε- ολοκληρώνεται η τουριστική περίοδος.

Όταν τον πίεσαν οι δημοσιογράφοι για να μάθουν τον τρόπο που σκέπτεται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα η κυβέρνηση, ο κ. Κουτρουμάνης επικαλέσθηκε δισεκατομμύρια που θα τρέξουν μέσω προγραμμάτων…για κοινωφελή εργασία που θα ξεκινήσουν να δίνονται στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Αυτό όμως που δεν είπε είναι πόσο άσχημα είναι τα πράγματα. Απλά το έδειξε!!!

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 23/08/2011 18:16:46

  Δυστυχώς για τον ίδιο αλλά και για όλους μας ο κ. Κουτρουμάνης λέει ψέματα. Η πραγματική ανεργία στο τέλος του 2011 θα είναι 1.500.000 και στο τέλος του 2012 θα φτάσει πάνω από 2.000.000 εάν φυσικά μέχρι τότε δεν έχουμε χρεοκοπήσει (επίσημα εννοώ).

 2. τάσος avatar
  τάσος 23/08/2011 18:19:08

  βασικά πρέπει να ξεχωριστούν οι άνεργοι από τους άνεργους. υπάρχουν άνεργοι, υπάρχουν και άλλοι άνεργοι. υπάρχουν άνεργοι που δε χρειάζεται να δουλεψουν. η ανεργία σαν μέθοδος τρομοκράτησης αποδίδει μόνο στην εργοδοσία. στις μέρες μας πρέπει το κράτος να προσέξει πολύ την πίεση που ασκεί στον εργαζόμενο. ο εργαζόμενος σήμερα στη χώρα μας είναι ωρολογιακή βόμβα, γι'αυτό θα πρέπει να μην πιεστεί άλλο. η απειλή του φάσματος της ανεργίας δεν είναι πια απανθρωπιά, είναι μεγάλο ρίσκο για το κράτος. γιατί στο τέλος το κράτος θα πληρώσει. πώς υπολόγιζαν τις προάλλες τα μάρμαρα στο σύνταγμα; πολύ χειρότερα. το κράτος δεν απειλείται από τον άνεργο. ο σημερινός εργαζόμενος που απειλείται από την ανεργία είναι όμως πραγματική απειλή για το κράτος. κράτος, πρόσεχε όσους δουλεύουν σήμερα.

 3. webteam-www.efsimopoulos.gr avatar
  webteam-www.efsimopoulos.gr 24/08/2011 13:20:45

  Πρόσφατα επιστημονικοί συνεργάτες της ΓΣΕΕ προέβλεψαν ότι το 2012 η λίστα των εγγεγραμμένων ανέργων θα αριθμεί περίπου 1.200.000 άτομα. Μόνο που όταν μετρούμε την ανεργία υπολογίζουμε τους μισθωτούς που έχασαν τη δουλειά τους.
  Αφήνουμε εκτός τους απασχολούμενους και τους μικρομεσαίους.
  Δεν προσμετράμε όλους εκείνους που αναγκάστηκαν να κλείσουν το κατάστημα ή την επιχείρηση τους βλέποντας τα όνειρα και τους κόπους που έκαναν για χρόνια να καταλήγουν στο καλάθι των αχρήστων.
  Αν προσθέταμε και αυτούς, το ποσοστό ανεργίας στη χώρα μας θα ήταν ακόμα μεγαλύτερο.

  Η Πολιτεία πρέπει να βρει τρόπους να στηρίξει την απασχόληση και να περιορίσει τις απολύσεις.
  Ένας τρόπος θα μπορούσε να είναι μέσω του ΕΣΠΑ. Να δώσει, δηλαδή, κίνητρο για την επιχειρηματικότητα νέων επιστημόνων. Και μιας και μιλάμε για κονδύλια, θα μπορούσε το κράτος να αξιοποιήσει διάφορα παραγωγικά προγράμματα, όπως της γυναικείας επιχειρηματικότητας, τα οποία δεν αξιοποιήθηκαν και να τα διαθέσει για την υλοποίηση νέων προγραμμάτων στήριξης ανέργων, αυτοαπασχολούμενων και μικροεπιχειρηματιών.

  Ο Έλληνας σήμερα χρειάζεται ελπίδα. Χρειάζεται να δει την άκρη στο φως του τούνελ.
  Αλλοίμονο αν το κράτος επικεντρώσει την προσοχή του στο πως θα επιδοτήσει την ανεργία και όχι στο πως θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.