04/02/2012 22:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ακόμα και η Alpha Bank «αδειάζει» τον Βενιζέλο

«Από τον Αύγουστο του 2011, η ασκούμενη οικονομική πολιτική επηρεάζει αρνητικά το οικονομικό κλίμα στη χώρα, καθώς βρίσκεται σε ουσιαστική αδυναμία να οδηγήσει σε ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας. Κατά συνέπεια, οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά βρίσκονται αντιμέτωπα με μια διόγκωση (αντί της αναγκαίας μείωσης) της αβεβαιότητας, καθώς επικρατεί η αντίληψη ότι οποιαδήποτε μέτρα και αναληφθούν σήμερα, τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την περαιτέρω εμβάθυνση της ύφεσης στην Ελλάδα». Αυτά δεν τα λέει κάποιος αντιμνημονακός ή κανένα στέλεχος της αντιπολίτευσης. Τα γράφει η Alpha Bank στο εβδομαδιαίο οικονομικό δελτίο της.

Τι μας λέει ουσιαστικά ο κ. Κωστόπουλος; Ότι από τότε που ανέλαβε την διεύθυνση της οικονομίας ο Βενιζέλος τα κάνει μαντάρα: δεν οδηγεί σε ανάκαμψη και τίποτα δεν σταματά την ύφεση. Η Alpha Bank (και δη οι ιδιοκτήτες της) τα βάζουν ευθέως με τον Βενιζέλο. Τον λένε αποτυχημένο και ότι οδήγησε την οικονομία στον φαύλο κύκλο της ύφεσης «όπου η μεγαλύτερη ύφεση απαιτεί νέα μέτρα που δεν αποδίδουν, καθώς χειροτερεύουν οι προσδοκίες χωρίς χρονικά σαφή προοπτική εξόδου από την κρίση».

Οι διαπιστώσεις αυτές (δεν είναι τυχαίο ότι) έρχονται την ώρα που κορυφώνεται η διαμάχη με την Eurobank για την συγχώνευση των δύο τραπεζών, αλλά και την ώρα που κρίνεται το πώς θα γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών (κοινές ή προνομιούχες μετοχές. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο κ. Γ. Κωστόπουλος έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στον Βενιζέλο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. LambrosG avatar
  LambrosG 04/02/2012 22:48:09

  Οι αναλυτές της Alpha Bank (και όχι μόνο αυτοί) έχουν πέσει έξω σε ΟΛΕΣ τις αναλύσεις τους ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ. Εάν ανατρέξετε στις κατά καιρούς δημοσιευμένες αναλύσεις τους θα το διαπιστώσετε με την πρώτη ματιά. Για να αναφέρω μερικά παραδείγματα, είναι αυτοί που "έβλεπαν" την ανάπτυξη να έρχεται ελέω μνημονίου, είναι αυτοί που προέβλεπαν αύξηση στις τιμές των ακινήτων εν μέσω κρίσης, είναι αυτοί που πρόσφατα έγραφαν ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι πρωταθλητές της φοροδιαφυγής ενώ τα πολυκαταστήματα είναι οι τίμιοι και ενσυνείδητοι - ευσυνείδητοι επιχειρηματίες, κ.α.
  Μην τους επικαλείστε.

  • Χαλκιδέος avatar
   Χαλκιδέος @ LambrosG 08/02/2012 07:53:14

   Καλά κι εσύ πια! Πρέπει να αποτύχουν ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ κάποιοι αναλυτές μιας τράπεζας για να καταλάβουμε ότι ο χοντρός είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ και δεν είναι ικανός να φέρνει ούτε τους καφέδες από το καφενείο της Βουλής; Σοβαρέψου...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.