Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για το ιπποδρομιακό στοίχημα
27/08/2014 19:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για το ιπποδρομιακό στοίχημα

Επικράτησε η νομιμότητα και το δημόσιο συμφέρον.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ τελικά αποφάσισε, μετά την αποσφράγιση της προσφοράς της Intralot, να ακυρώσει τελικά τον διαγωνισμό για τη χορήγηση του δικαιώματος για την αποκλειστική διοργάνωση και διεξαγωγή του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα για 20 χρόνια.

Το ΤΑΙΠΕΔ διαπίστωσε ότι το αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό, κήρυξε το διαγωνισμό άγονο και αποφάσισε την άμεση επαναπροκήρυξή του. Έκανε δηλαδή το αυτονόητο μετά και την εγγυητική επιστολή του επενδυτικού fund GFP.

Με την απόφαση αυτή επικράτησε η νομιμότητα και το δημόσιο συμφέρον.

Τι γράφαμε νωρίτερα:

Θα χαρίσουν το ιπποδρομιακό στον Κόκκαλη;

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με το Ιπποδρομιακό Στοίχημα καθώς την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεδρίαση του ΤΑΙΠΕΔ για τον διαγωνισμό, το επενδυτικό fund GFP κατέθεσε εγγυητική επιστολή 40 εκατ. ευρώ θέλοντας να δείξει στο Ταμείο ότι είναι εδώ και ότι το ενδιαφέρον του είναι έμπρακτο. Η εξέλιξη αυτή ανατρέπει τα δεδομένα αφού, όπως έχουμε γράψει και παλαιότερα, δεν μπορεί το ΤΑΙΠΕΔ να δεχθεί άλλη προσφορά μικρότερη από 40 εκατ. ευρώ που προτίθεται να δώσουν οι νέοι μνηστήρες. Και δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση ο πρώην υπάλληλος του κ. Κόκκαλη, διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Μπουχώρης να προχωρήσει στην κατακύρωση του διαγωνισμού υπέρ της Intralot.

Ειδικά αν ισχύουν οι πληροφορίες ότι η εταιρεία του κ. Κόκκαλη κατέθεσε δεύτερη, βελτιωμένη προσφορά της τάξης των 12 εκατ. ευρώ, από περίπου 5 εκατ. που ήταν η αρχική. Εντυπωσιακό, θα πει κανείς, διπλασίασε τα λεφτά που δίνει ο Κόκκαλης για το στοίχημα που θα το έχει για 20 χρόνια αποκλειστικά.

Από την άλλη, για σκεφτείτε το εξής. Να πάρει ο Σωκράτης με 12 εκατ. τον ιππόδρομο όταν ο φίλος του Μαρινάκης πήρε 15 εκατ. από τον Μανωλά; Δηλαδή με έναν Μανωλά και έναν Μήτρογλου όχι μόνο το ιπποδρομιακό στοίχημα παίρνουν αλλά και όλα τα τυχερά παιχνίδια στην Ελλάδα.

Εν πάση περιπτώσει, και τα 12 εκατ. είναι ψίχουλα και απορούμε πώς μπήκε στον κόπο ο Κόκκαλης να αυξήσει την προσφορά. Αυτός δεν έλεγε ότι το τίμημα που κατέθεσε αρχικά είναι 56 εκατ. ευρώ; Πώς τώρα δίνει 12 εκατ.; Και γιατί να το κάνει αφού έχει ήδη δώσει υπερδιπλάσια;

Όλα αυτά είναι για μπακαλόγατους τύπου Χατζηχρήστου και καλά θα κάνει το ΤΑΙΠΕΔ να σταματήσει εδώ και τώρα τον διαγωνισμό διότι σε άλλη περίπτωση θα πρόκειται για σκάνδαλο μεγατόνων.

Τα 12 εκατ. ευρώ είναι τουλάχιστον 3 φορές κάτω από τα 40 εκατ. που έχει δεσμευτεί το fund ότι θα δώσει για το στοίχημα. Ας ακυρωθεί λοιπόν ο διαγωνισμός, να προκηρυχθεί άλλος και σε έναν – δύο μήνες να δούμε ποιος έχει δίκιο, ποιος είναι απατεώνας και ποιος πράγματι δίνει ένα εύλογο τίμημα.

Ασφαλώς ο χρόνος πιέζει καθώς υπάρχει η δέσμευση στην Κομισιόν για εκκαθάριση του υπερχρεωμένου ΟΔΙΕ μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και υπάρχει κίνδυνος να μπει λουκέτο στον ιππόδρομο. Όμως, από το να δοθεί σκανδαλωδώς και τζάμπα στον Κόκκαλη, ας κλείσει για κάποιο διάστημα μέχρι να υπάρξει νέος διαγωνισμός. Ας πάρει παράταση η κυβέρνηση για τον ΟΔΙΕ, και ας εξετάσει όλες τις εναλλακτικές, κυρίως αυτή που δίνει η επενδυτική εταιρεία Global Family Partners. Αν η πρότασή της είναι εντάξει γιατί να μη γίνει αποδεκτή; Μη χάσουμε τον εθνικό προμηθευτή από στεναχώρια;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. άλυτη εξίσωση avatar
  άλυτη εξίσωση 27/08/2014 19:09:18

  Καλά κάνετε κι επιμένετε να φωνάζετε αλλά δυστυχώς, η απάντηση στο ερώτημα ''Θα χαρίσουν το ιπποδρομιακό στον Κόκκαλη;'', είναι απλή: Φυσικά. Αυτή είναι η πρόθεση. Και γιατί όχι άλλωστε; Αυτόν ξέρουν, αυτόν εμπιστεύονται! Γιατί θα το κάνουν; Απλά γιατί δεν ντρέπονται και γιατί μπορούν. Το πρώτο ...χαρισμένο θα είναι, ή το τελευταίο; Σάμπως πρόκειται για την πώληση της προσωπικής τους περιουσίας για να την πονάνε και ν' αναζητούν τη σοβαρότερη και πλέον συμφέρουσα προσφορά; Ας πάει και το παλιάμπελο λοιπόν! Μιλάμε και για πολύ γενναιόδωρους τύπους τελικά.... Τουλάχιστον όταν σε ...συμπαθούν, σε χρειάζονται και κύρίως, όταν μπορείς να τους εκβιάσεις....

  • άλυτη εξίσωση avatar
   άλυτη εξίσωση @ άλυτη εξίσωση 27/08/2014 19:48:15

   Ok. Άγονος αρχικά ο Διαγωνισμός. Για να δούμε όμως και το παρακάτω.....

 2. Sokratakias avatar
  Sokratakias 27/08/2014 20:18:39

  Μεγάλη νίκη και του Antinews που ήταν το μοναδικό ΜΜΕ που ανέδειξε το θέμα

 3. Διογένης avatar
  Διογένης 27/08/2014 23:34:34

  Εύγε. Η απόφαση αποτελεί δικαίωση του αγώνα σας και της επιμονής σας.

  • Μικρασιάτης.. avatar
   Μικρασιάτης.. @ Διογένης 29/08/2014 03:05:11

   Σωστό.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.