29/07/2011 18:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αιφνιδίως στην Αθήνα οι επικεφαλής της Τρόικας

Συνάντηση με το υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο έχουν αυτή την ώρα οι επικεφαλής της τρόικα, σε μία αιφνιδιαστική έλευσή τους στην Αθήνα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών βρίσκονται οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ και της ΕΚΤ Bob Traa και Klaus Masuch.

Πέραν του Ευάγγελου Βενιζέλου, στη σύσκεψη μετέχουν οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών, Φ. Σαχινίδης και Π. Οικονόμου και ο πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Γ. Ζανιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση τέθηκαν η κάλυψη των αποκλίσεων στον τρέχοντα προϋπολογισμό και η προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι αποκρατικοποιήσεις.

Αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο, θα έρθουν στην Ελλάδα και οι επικεφαλής της τρόικας, οι οποίοι θα συντάξουν τον Σεπτέμβριο την τελική αναφορά, που θα αποσταλεί σε ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ.

Με βάση τη συγκεκριμένη έκθεση, θα αποδεσμευθεί τον ίδιο μήνα η 6η δόση του δανείου, ύψους 8 δισ. ευρώ. Σημειώνεται, ότι η 6η δόση θα αποτελέσει ταυτόχρονα την 1η δόση του νέου δανειακού προγράμματος προς την Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 29/07/2011 18:17:10

  Πόσο δύσκολο τους είναι να καταλάβουν το πρόβλημα; Ή κάτι άλλο συμβαίνει; Παρόλο που γενικώς είμαι της γνώμης ότι κάτι άλλο συμβαίνει, καμιά φορά αναρωτιέμαι μήπως είναι απλώς τόσο μα τόσο χαζοί.

 2. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 29/07/2011 19:37:56

  Απλό είναι.

  Οι εδώ πληροφοριοδότες της Τρόικας της τηλεγράφησαν... τη χθεσινή και σημερινή στάση πληρωμών προς τους έχοντες λαμβάνειν από το δημόσιο, και η Τρόικα κάλεσε τα ΔΟΥΛΑΚΙΑ της να της δώσουν εξηγήσεις.

  Γι αυτό συμμετέχουν οι του οικονομικών.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.