Αγωνία για δόσεις 3 δισ. ευρώ - Οι δανειστές μετά τις εκλογές θα απαιτήσουν νέα μέτρα 4 δισ. ευρώ!
01/09/2015 19:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αγωνία για δόσεις 3 δισ. ευρώ - Οι δανειστές μετά τις εκλογές θα απαιτήσουν νέα μέτρα 4 δισ. ευρώ!

Λόγω πολιτικής αβεβαιότητας

Τουλάχιστον δύο μήνες πίσω πάνε οι δόσεις από το νέο δάνειο που έλαβε η χώρα μας εξαιτίας των εκλογών και των καθυστερήσεων στην αξιολόγηση την οποία στελέχη της τρόικας και κυρίως το ΔΝΤ εκτιμούν πως θα ολοκληρώσουν στα μέσα Δεκεμβρίου.

Η πιθανή καθυστέρηση στην καταβολή των δόσεων που φτάνουν συνολικά τα 3 δισ. αναμένεται να επιτείνει την ασφυξία στην αγορά καθώς αυτά τα χρήματα αναμένεται να δοθούν σε οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες. Οι δανειστές αναμένεται να φτάσουν στη χώρα μας και να απαιτήσουν σκληρά μέτρα για να κλείσουν την πρώτη αξιολόγηση και δεν αποκλείεται να ζητήσουν ψήφιση πολύ σκληρών μέτρων μεταξύ αυτών και τη σύνδεση εισφορών - παροχών πράγμα που θα σημάνει την μείωση των συντάξεων.

Επίσης οι δανειστές θα ζητήσουν την άμεση κατάργηση του ΕΚΑΣ για 70.000 συνταξιούχους, την κατάργηση των κοινωνικών πόρων που χρηματοδοτούν τα ασφαλιστικά ταμεία και θα ζητήσουν την εφαρμογή της ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και την ενοποίηση των επικουρικών Ταμείων που θα οδηγήσει σε νέες μειώσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τροϊκανοί θα απαιτήσουν μέτρα 4 δισ. ευρώ ώστε να καλυφθεί το κόστος εφαρμογής των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκριναν παράνομες τις προηγούμενες μειώσεις στις συντάξεις.

Πηγή: Mega, imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 01/09/2015 18:55:18

  Αν δεν έχουμε κυβέρνηση αμέσως μας βλέπω πάλι υπό χρεωκοπία...

 2. Svart Drottning avatar
  Svart Drottning 02/09/2015 14:23:19

  Στην αναμπουμπούλα, πάντα ο λύκος χαίρεται.

 3. ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. avatar
  ΑΧΙΛΛΕΑΣ Κ. 03/09/2015 15:15:45

  Δεν πειράζει, θα τα δανειστούμε και αυτά απο το EFSF. Kαι στο τέλος, με την αναδιάρθρωση (δεν το λέμε "κούρεμα" πλέον) θα πάρουμε άλλα 5-6 χρόνια επιμήκυνση της αποπληρωμής με μηδενικό επιτόκιο. Να τα πάρουν απο εμάς φέτος ή σε 2-3 χρόνια μάλλον αδύνατο το βλέπω, εκτός αν βάλουν χέρι στις καταθέσεις των Ολιγαρχών στις "Ελβετίες"...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.