Αγκαλιά με τους εφοπλιστές και με ρητορική Ανδρέα Παπανδρέου ο Τσίπρας
28/05/2014 16:36
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αγκαλιά με τους εφοπλιστές και με ρητορική Ανδρέα Παπανδρέου ο Τσίπρας

Αγκαλιά με τους εφοπλιστές και με ρητορική Ανδρέα Παπανδρέου, εμφανίστηκε στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζοντας το κρεσέντο ανευθυνότητας και αναίδειας που τον διακρίνει. Απευθυνόμενους στο... μεγάλο και παραδοσιακό κεφάλαιο της χώρας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι προσδοκά «σε συνεργασία με ειλικρίνεια» καθώς και την ανάπτυξη μιας λειτουργικής θεσμικής σχέσης το σύνδεσμο. «Έχουμε δύσβατο δρόμο θα παραλάβουμε καμένη γη. Στόχος μας να την επανενώσουμε ώστε να την οδηγήσουμε στο δρόμο της ανάπτυξης».

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε κυβέρνηση σε «αποδρομή» τον συνασπισμό Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ και υπεραμύνθηκε της θέσης ότι μετά την ήττα που υπέστη στις ευρωεκλογές δεν έχει ηθική και πολιτική νομιμοποίηση να νομοθετεί σε «βάρος της κοινωνίας τις μνημονιακές δεσμεύσεις» και να δεσμεύει, όπως είπε τις τις επόμενες γενιές με μια δήθεν διαπραγμάτευση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση «δεν μπορεί για τον νέο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ή για τον επίτροπο να μην λάβει υπόψη τη γνώμη μας». Θέλει ουσιαστικά ντε φάκτο συγκυβέρνηση σε μια πρωτόγνωρη παγκοσμίως απαίτηση να θέλει η αξιωματική αντιπολίτευση να λαμβάνει αποφάσεις επειδή κέρδισε τις ευρωεκλογές. Ανέφερε ότι θα στηρίξουμε επενδύσεις με ισχυρή προστιθέμενη αξία, προσέθεσε ωστόσο ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα ισχυρό επενδυτικό σοκ από το εξωτερικό, τονίζοντας πάντως ότι μόνο ο Δημόσιος Τομέας μπορεί να σηκώσει το βάρος της ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτό, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει επιπλέον ευρωπαϊκούς πόρους για την έρευνα, την παιδεία και την καινοτομία.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέπτυξε σημεία του οικονομικού σχεδίου για την ανασυγκρότηση της χώρας το οποίο θα αναπτύξει όταν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Υποσχέσεις φυσικά χωρίς αντίκρυσμα.

Συγκεκριμένα, είπε για:

Επαναφορά βασικού μισθού στα 752 ευρώ

*Αναδιανομή του εισοδήματος προς τα ευάλωτα κοινωνικά στρώματα

*Ρύθμιση των κόκκινων δανείων των τραπεζών για ελάφρυνση νοικοκυριών και

επιχειρήσεων

Διαφανές, σταθερό και δίκαιο φορολογικό πλαίσιο όπου θα φορολογούνται τα κέρδη και όχι η παραγωγή.

Μείωση ενεργειακού κόστους στη βιομηχανία

*Δωρεάν ρεύμα σε νοικοκυριά ως 300 κιλοβατώρες το μήνα και μείωση τιμής για τη βιοτεχνία

*Απελευθέρωση των αγορών από τα καρτέλ με σύγχρονη αντιμονοπωλιακή νομοθεσία

*Στοχευμένες πολιτικές χρηματοδότησης επιχειρήσεων από αναπτυξιακό

φορέα ειδικού σκοπού.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.