10/03/2011 15:41
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσαν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Αίτηση για την υπαγωγή τους στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα κατέθεσαν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Μόλις χθες η ιδιοκτήτρια εταιρεία με επιστολή της στις χρηματιστηριακές αρχές διαβεβαίωνε πως υπήρχαν συζητήσεις μεταξύ των Ναυπηγείων και της British Aerospace για τη διένεξη σχετικά με τις 4πυραυλακάτους.

Η μητρική εταιρεία, "Νεώριον Συμμετοχών" ανακοίνωσε ότι η θυγατρική προχώρησε σε αυτή την ενέργεια, λόγω του προβλήματος ρευστότητας που αντιμετωπίζει. Παράλληλα εκδόθηκε προσωρινή διαταγή, που μέχρι τη συζήτηση της αίτησης περί υπαγωγής στη διαδικασία αναστέλλει τις ατομικές διώξεις των πιστωτών εις βάρος των ναυπηγείων.

Η μητρική αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι τα Ναυπηγεία Ελευσίνας έχουν "συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο και πρόταση αναδιάρθρωσης των δανειακών της υποχρεώσεων η πλήρης εφαρμογή των οποίων αντιμετωπίζει το πρόβλημα ρευστότητας και επιτρέπει την ομαλή λειτουργία της, συμπεριλαμβανομένης της εκτέλεσης των εν εξελίξει συμβάσεων με το Πολεμικό Ναυτικό αλλά και την κατάρτιση νέων".

Η θυγατρική θα ξεκινήσει αμέσως διαπραγματεύσεις με το Δημόσιο, τις πιστώτριες τράπεζες και τους υπόλοιπους πιστωτές της, "με βάση το ως άνω σχέδιο, μέχρι τη συζήτηση της ανωτέρω αίτησης, προκειμένου να εξομαλυνθεί η λειτουργία της".

"Γίνεται μια προσπάθεια να ανασχεθεί η πορεία λουκέτου για υγιείς επιχειρήσεις με τις δράσεις που σχεδιάζει και υλοποιεί το υπουργείο", σχολίασε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου. Χαρακτήρισε ήττα το λουκέτο σε υγιείς επιχειρήσεις και υποστήριξε ότι οι τράπεζες θα έχουν μεγαλύρτα περιθώρια να βοηθήσουν την επιχειρηματικότητα, μετά τις εξελίξεις του Μαρτίου.

Σημειώνεται ότι χθες, η "Νεώριον" είχε ενημερώσει τις χρηματιστηριακές αρχές για τη διένεξη μεταξύ των Ναυπηγείων Ελευσίνας και της βρετανική BAE Systems Surface Ships, για λογαριασμό της οποίας είχαν αναλάβει τη ναυπήγηση τεσσάρων πυραυλακάτων

Σημιεώνεται ότι στα Ναυπηγεία Ελευσίνας απασχολούνται 940 άτομα, από τα οποία τα 112 καλύπτουν διοικητικές θέσεις. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της επιχείρησης, κατά περιόδους και αναλόγα με τις ανάγκες ο αριθμός των εργαζομένων μπορεί να φτάσουν και τις 2.000.

(Ελευθεροτυπία)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 10/03/2011 16:06:05

  σε ποιον την κατεθεσαν???? χαχαχαχααααααααααααα
  καταληψη εκει δεν παιζει??

  ΠΠ

 2. ΔημΒας avatar
  ΔημΒας 10/03/2011 16:17:12

  Μήπως κάποιος πρέπει να πεί στον κ. Χρυσοχοϊδη (Υπουργός Ανάπτυξης τρομάρα του) ότι:
  ΥΓΙΕΙΣ επιχειρήσεις είναι εκείνες που δεν φέρονται ως "παταχτσίδες", που σέβονται τον υγιή ανταγωνισμό χωρίς λαδώματα των εκάστοτε Υπουργών και των παρατρεχάμενών τους, που ξέρουν να διαχωρίζουν την έννοια Διοίκηση απο την έννοια Συνδικαλισμός, που δεν βλέπουν την όποια επιχειρηματική δραστηριότητα ως "αρπαχτή" και "κονόμα"...
  Όσο για το "παραμυθάκι" ότι ΘΑ μπορούσε να απασχολήσει μέχρι και 2.000 εργαζόμενους γιατί η Ιδιοκτησία Ταβουλάρη, τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, δεν το έκανε ποτέ ενώ αντίθετα μείωνε συνεχώς το προσωπικό της;

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ ΔημΒας 10/03/2011 16:24:04

   “τα παιδια μενουν ανεργα γιατι πρεπει να προσαρμοστουν”-Θοδωρας !!!

   ΠΠ

 3. spiros avatar
  spiros 10/03/2011 17:52:29

  Πόσοι άνεργοι προστίθενται; Πού είναι η καλή λύση του ΒΕΛ για το Ελληνικό συμφέρον; Δεν στέγνωσε το μελάνι της υπογραφής της συμφωνίας και όλα καλά. Κορόϊδο ήταν η ΝΔ που δεν έπερνε τον Παπανικολή; Τώρα χρωστάμε και τα υπόλοιπα.

 4. kiki avatar
  kiki 10/03/2011 17:54:20

  Επιτυχια Βενιζελου ειναι αυτη.
  Τα ναυπηγεια του Ταβουλαρη
  δουλευαν μια χαρα και ηταν η πιο αξιοπιστη λυση.
  Τιποτα κλειστε τα ολα , να ψοφησουμε απο την ανεργεια, να τα πουλησετε κοψοχρονια, να βγαλετε και το κατι τι σας.

 5. factorx avatar
  factorx 10/03/2011 18:12:46

  Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δράμας, κ. Μαργαρίτης Τζίμας, για την αίτηση για πτώχευση των Ναυπηγείων Ελευσίνας, έκανε την παρακάτω δήλωση:

  «Η Νέα Δημοκρατία προειδοποίησε έγκαιρα δια της κοινοβουλευτικής οδού, την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την τραγική κατάσταση, στην οποία περιήλθαν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Η κυβέρνηση διαβεβαίωνε πως δεν υπάρχει θέμα και πως καταβάλλει προσπάθειες. Μάλιστα σε απάντηση της πιο πρόσφατης ερώτησης που καταθέσαμε στη Βουλή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Βενιζέλος, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι: «για το ΥΠΕΘΑ και το Πολεμικό Ναυτικό η συνεργασία με τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και Σύρου είναι εξίσου κρίσιμη με τη συνεργασία με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, καθώς για τη χώρα μας συγκροτούν μια εθνική βιομηχανία». Υποστήριξε ότι: «καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια από το ΥΠΕΘΑ για την στήριξη των Ναυπηγείων Ελευσίνας» και πρόσθεσε ότι αυτό γίνεται «με άλλες ξένες κυβερνήσεις που ενδιαφέρονται για προγράμματα κρίσιμα και για το ναυπηγείο».
  Έλεγε ψέματα η κυβέρνηση ή είναι ανίκανη να διαχειριστεί και το ζήτημα των ναυπηγείων που, πέραν των άλλων, οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους;
  Έτσι διαχειρίζονται μια εθνική βιομηχανία;
  Βέβαιο είναι πως η πολιτική και η απραξία της οδηγούν σε κλείσιμο την εταιρεία και σε απόγνωση 1300 εργαζόμενους και άλλους τόσους που ασχολούνται γύρω από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Ούτε στην εθνική αυτή βιομηχανία υπήρξε σχέδιο και προοπτική από την κυβέρνηση του Μνημονίου.
  Οι πολίτες πλέον το καταλαβαίνουν κάθε μέρα. Αυτή η κυβέρνηση ερημώνει ολόκληρη την Ελλάδα. Μετά τα καταστήματα που βάζουν λουκέτα, τώρα κλείνουν και οι εθνικές μας βιομηχανίες.
  Τι άλλο μπορούμε να περιμένουμε από αυτό το σκορποχώρι που μας κυβερνά;
  Τελικά, πότε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα αποφασίσει να κυβερνήσει αυτόν τον τόπο;».

  • καινός avatar
   καινός @ factorx 11/03/2011 09:29:56

   τίποτα, τίποτα, τίποτα...
   Κανείς που πιστεύει το αντίθετο;

 6. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 10/03/2011 18:14:07

  Αν κλείσει ο Ταβουλάρης, μένουν και άλλοι 2-3 Μοϊκανοί... και μετά θα πουλάμε αειφορία ο ένας στον άλλο...

 7. NIKOS avatar
  NIKOS 20/03/2011 08:47:46

  politiki apo asxetous kibernontes poy den exoun kamia sxesi me tin epixeirimatikotita kai tin anaptixi.einai tragiko na blepeis tin patrida sou na tin diaxeirizontai toso axristoi anthropoi ypotagmenoi pliros se diafora simferonta pou dithen tous prosferoun liseis enanti timhmatos fusika.toys petane to sousamaki dinoyn to koyloyri kai gia to magazi (laos)ta psixoyla poy peftoun apo to masima.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.