28/02/2011 08:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ύποπτες και αναχρονιστικές διατάξεις στο Φορολογικό Νομοσχέδιο

«Το νέο Φορολογικό Νομοσχέδιο επιβεβαιώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, ότι το ΠΑΣΟΚ αδυνατεί να απαγκιστρωθεί από ιδεοληψίες και αναχρονιστικές αντιλήψεις.

Πρακτικές, που δυστυχώς δεν σέβονται ούτε τις θυσίες του ελληνικού λαού, ούτε τις διακηρυγμένες αρχές της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της χρηστής διοίκησης", δηλώνει ο αναπληρωτής του Τομέα Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή τη συζήτηση για το νέο Φορολογικό Νομοσχέδιο,:

 

 

Συγκεκριμένα, με το νέο νομοσχέδιο:

Ανοίγει διάπλατα η πόρτα για νέους διορισμούς σε υπό σύσταση Φορείς, όπως το Σώμα Φορολογικών Διαιτητών (Σ.Φ.Δ.) και ο Φορέας Αξιοποίησης του “Ελληνικού”.
Προβλέπεται με σκανδαλώδη τρόπο, ότι η συγκρότηση του σημαντικού και χρήσιμου θεσμού, του Σ.Φ.Δ., θα αποτελεί προνομιακό και αποκλειστικό δικαίωμα του ίδιου του υπουργού. Γεγονός, που ουσιαστικά σημαίνει ότι το Σ.Φ.Δ. είναι κατ’ επίφαση μια ανεξάρτητη αρχή, αφού ένας τόσο σημαντικός θεσμός που θα συμβιβάζει φορολογικές διαφορές δισ. €, θα αποτελεί κομματικό μηχανισμό, χωρίς ιεραρχικό έλεγχο και πλαίσιο λειτουργίας.
Επιχειρείται η δημιουργία στρατού κομματικών ημετέρων, χωρίς κριτήρια, με υποκειμενισμό και με αδιαφανή τρόπο, κάτω από τον παραπλανητικό τίτλο Επανασύσταση Ελεγκτικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών.
Ενισχύεται προκλητικά η αδιαφάνεια, με την εισαγωγή διάταξης που προβλέπει, ότι δεν θα είναι πλέον αναγκαίο να φανερώνεται ποιος χρηματοδοτεί και με ποιο ποσό τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ).
Μοιράζονται, με προκλητικό τρόπο, “δωράκια 2 εκατ. € σε ετήσια βάση” στην ΕΛ.ΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία), που μέχρι χθες η κυβέρνηση κατήγγειλλε ως ανυπόληπτη και αναξιόπιστη. Η Ν.Δ., δεν στοχοποιεί τους εργαζόμενους της ΕΛ. ΣΤΑΤ, όμως για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης, ισότητας και δημοσιονομικής πειθαρχίας – όταν σήμερα κόβονται μισθοί και συντάξεις των 500 € - δεν μπορεί να συμφωνήσει στη λήψη τέτοιων προνομιακών μέτρων.
Επιχειρείται με ανάλγητο τρόπο η εξοικονόμηση πόρων, μέσα ακόμη και από την άδικη περικοπή των μερισμάτων στις ορφανικές οικογένειες αξιωματικών του Στρατού, της Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού.

Όλα αυτά και πολλά άλλα:

Αποτέλεσαν στοιχεία εντονότατης κριτικής της Ν.Δ. κατά την πρώτη συζήτηση στη Βουλή, επί του Φορολογικού Νομοσχεδίου.
Eγείρουν πλήθος ερωτηματικών, για τη σκοπιμότητα τέτοιων ύποπτων και αναχρονιστικών διατάξεων που προωθεί η κυβέρνηση.

Δυστυχώς, ο Υπουργός παρά το γεγονός ότι ήταν παρών στη συζήτηση που διεξήχθη στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, απέφυγε συστηματικά να απαντήσει σε όλα τα σοβαρά ερωτήματα που του τέθηκαν.

Επιτέλους, η κυβέρνηση ας αναλάβει τις ευθύνες της».

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. popolaros avatar
  popolaros 28/02/2011 09:16:04

  Από τον Σοσιαλισμό...στον Φασισμό.

 2. spiros avatar
  spiros 28/02/2011 09:37:21

  Κύριε Βρούτση εκτός από καταγγελία τι πρόκειται να κάνει; Υπάρχει περίπτωση να ανεβάσει το θέμα μαζί με όλα τα άλλα; Αυτή πρέπει να είναι από εδώ και πέρα η τακτική γιατί η σιωπή πλέον δηλώνει αδυναμία. Αυτός ο κατήφορος πρέπει να σταματήσει. Αισθάνεστε στην Συγγρού ότι όλα αυτά είναι φαινόμενα διαφθοράς και πρέπει να σηκωθεί;

 3. Μήτσος avatar
  Μήτσος 28/02/2011 09:47:11

  σοσιαληστές....

 4. Χαλκιδέος avatar
  Χαλκιδέος 28/02/2011 12:54:49

  Ο λύκος κι αν εγέρασε, δεν άλλαξε η προβιά του...

 5. Orestios avatar
  Orestios 28/02/2011 15:34:46

  Από πότε οι Σοσιαλιστικοί νόμοι είναι καλοί?
  Δεν ρωτάτε τους Αιγυπτίους, τους Τυνήσιους και εσχάτως τους Λίβυους πόσο ωραία περνούσαν με τους νόμους των Σοσιαλιστικών καθεστώτων εκεί?
  Κι αν δεν σας φτάνουν αυτοί ρωτήστε παλιούς από τα Σοσιαλιστικά καθεστώτα της Ανατ. Ευρώπης. Θα σας πούν πόσο χάρμα περνούσαν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.