13/12/2011 15:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Όχι στην ποινικοποίηση της επιχειρηματικότητας»

Την έντονη αντίθεση της διοίκησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) προκαλεί  η εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με την οποία θα οδηγούνται στο αυτόφωρο όσοι επαγγελματίες οφείλουν πάνω από 150.000 ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία.«Είναι αδιανόητο το κράτος να προχωράει σε συλλήψεις, την στιγμή που το ίδιο οφείλει 7 δισ. ευρώ σε επιχειρήσεις», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μ. Ζορπίδης ενώ έκανε λόγο και για «απόπειρα ποινικοποίησης της επιχειρηματικότητας».

«Η ισχύουσα νομοθεσία για τη φοροδιαφυγή είναι ήδη πολύ  αυστηρή. Το πρόβλημα είναι ότι δεν εφαρμόζεται από το ίδιο το κράτος, από τη στιγμή που  η εισπρακτικοί μηχανισμοί είναι αναποτελεσματικοί, με την έννοια ότι το σύστημα λειτουργεί με γνώμονα την τιμωρία και όχι τη συμμόρφωση», υπογράμμισε ο κ. Ζορπίδης και κάλεσε την κυβέρνηση να συμβουλευτεί τους φορείς της αγοράς, πριν να προχωρήσει στην εφαρμογή της συγκεκριμένης ρύθμισης. «Ας μη ξεχνάμε ότι τα δικαστήρια είχαν κρίνει ως αντισυνταγματικό το μέτρο της προσωποκράτησης για οφειλές προς το δημόσιο», σημείωσε ο κ. Ζορπίδης και τόνισε ότι όσοι οφείλουν πρέπει να διευκολύνονται για να εξοφλήσουν τα χρέη τους και όχι να γεμίζουν τις φυλακές επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο το κράτος.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. manos avatar
  manos 13/12/2011 15:49:27

  Η ποινικοποίηση αφορά στην Ελληνική επιχειρηματικότητα.
  Οταν θα έχουν εξοντώσει όλους τους Ελληνες, και θα έχουν πάει τα μεροκάματα εκεί που τα θέλουν, τότε θα "αναδειχθεί" η επιθυμητή επιχειρηματικότητα.
  Αυτή βέβαια θα αφορά σε ξένους "επενδυτές" οι οποίοι θα προσλάβουν κατά χιλιάδες τα ντόπια βόδια που θα είναι άνεργα.
  Είναι η περίφημα πράσινη ανάπτυξη.

  • Agni avatar
   Agni @ manos 13/12/2011 16:30:08

   +100000000000

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.