Όταν ο Βαρουφάκης έγραφε εναντίον της ποσοτικής χαλάρωσης
16/03/2015 14:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όταν ο Βαρουφάκης έγραφε εναντίον της ποσοτικής χαλάρωσης

Μα οι άνθρωποι το λέγανε ξεκάθαρα. Δεν θέλουμε ποσοτική χαλάρωση. Δεν θέλουμε χρήματα. Δεν θέλουμε τις ευνοϊκές ρυθμίσεις της Ευρωζώνης.

"Η «ποσοτική χαλάρωση» που εφαρμόζουν συντηρεί την σήψη του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος καθυστερώντας την «ποιοτική σύσφιξη» που χρειάζεται επειγόντως η οικουμένη", έγραφε πριν από 3 χρόνια ο νυν Υπουργός Οικονομικών.

"Περιληπτικά, τα δύο αυτά λατινικά αρχικά, QE, αντικατοπτρίζουν την διαιώνιση της χειρότερης Κρίσης από τον Μεσοπόλεμο. Σημαίνουν ότι τα πράγματα χειροτερεύουν ενώ η πολιτική εξουσία εξακολουθεί να μην είναι διατεθειμένη να αντιμετωπίσει την ανάγκη καθαρισμού του Τραπεζικού Κόπρου που συσσωρεύτηκε από το 1971 μέχρι το 2008 παγκοσμίως. Αποτελούν την «άλλη όψη» της λιτότητας την οποία οι Κεντρικοί Τραπεζίτες αποδέχονται και, όπως στην περίπτωση του κ. Draghi, σιγοντάρουν ως αντάλλαγμα της ανοχής των ελίτ απέναντι σε μια πρωτόγνωρη πολιτική νομισματικής χαλαρότητας", σημείωνε ο κ. Βαρουφάκης.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΠΗΛΕΑΣ avatar
    ΠΗΛΕΑΣ 17/03/2015 01:24:44

    Και βέβαια, διαβάζοντας το κείμενο διαπιστώνουμε ότι, ο Βαρουφάκης βρίσκει χρήσιμο το QE με την προϋπόθεση του εξαναγκασμού των Τραπεζών να το διοχετεύσουν στην αγορά, πράγμα, που δεν έγινε, αφενός γιατί τέτοιος εξαναγκασμός δεν επιτρέπεται στα νεοφιλελεύθερα πολιτικά δρώμενα και αφετέρου (διάβαζε και Κρούγκμαν: "Ο Θρίαμβος της Απληστίας" επ'αυτού) γιατί οι Τραπεζίτες είτε το αποταμιεύουν για ίδιο λογαριασμό (και των μετόχων τους) είτε το δανείζουν σε αυτούς που είναι τόσο ασφαλείς ώστε να μην το έχουν ανάγκη και να το αποταμιεύουν επίσης. Εν τω μεταξύ, η αγοραστική δύναμη του πόπολου μειώνεται αντιστοίχως. Άρα, ο Βαρουφάκης ΔΕΝ είναι ανακόλουθος, εν προκειμένω.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.