26/08/2010 22:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όταν λέμε “Lazard” εννοούμε “αναδιάρθρωση χρέους”

Επιτέλους, η κυβέρνηση αποφάσισε μόλις σήμερα να ανακοινώσει τους συμβούλους που προσλαμβάνει για να της πουν στην ουσία τι να κάνει με τις τράπεζες και τα μερίδια που έχει σ' αυτές. Deutsche Bank AG London Branch, HSBC BANK PLC και Lazard Freres SAS είναι οι εκλεκτοί και αναμένουμε με ενδιαφέρον το πόρισμά τους και τις κινήσεις της κυβέρνησης στο ταμιευτήριο και την ΑΤΕ.

Ωστόσο, μήπως έχει περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι ένας από τους συμβούλους είναι η Lazard για την οποία το Μάιο είχε γίνει σεισμός όταν αποκαλύφθηκε ότι η κυβέρνηση συζητά μαζί της για ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του χρέους.

Η Lazard παρέχει ήδη συμβουλές σε Αργεντινή, Εκουαδόρ και αλλού σχετικά με την αναδιάρθρωση του χρέους τους, θεωρείται ειδική στον συμβουλευτικό τομέα σε τέτοια θέματα. Δηλαδή σε θέματα που αφορούν το γνωστό...  haircut.

Η αμερικανικών συμφερόντων Lazard ασχολείται αυτή τη στιγμή με περισσότερες από 70 συμφωνίες που αφορούν την αναδιάρθρωση χρέους σε πάνω από 20 επιχειρηματικούς κλάδους παγκοσμίως, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της τράπεζας.

Δεν ξέρουμε αν είναι τυχαίο, αλλά μ' αυτή την κυβέρνηση τίποτε δεν είναι τυχαίο. Να πήραν ως σύμβουλο την συγκεκριμένη εταιρεία για να κάνει αναδιάρθρωση χρέους στις... τράπεζες, μάλλον είναι αδύνατο. Αλλά, με τις φήμες που κυκλοφορούν τελευταία για αδυναμία της ελληνικής οικονομίας να ανταποκριθεί και με τα spreads κοντά στις 1.000 μονάδες, ο νους μας πάει αλλού.

Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι η αμερικανική εταιρεία έχει αναλάβει ρόλο συμβούλου στην υπόθεση των Ναυπηγείων αλλά ήταν και στην ομάδα των συμβούλων που είχαν αναλάβει την πώλησης της Ολυμπιακής στον όμιλο MIG.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 26/08/2010 22:31:38

    Αν μας αναδιαρθρωσει οπως την Ολυμπιακη επι Σημιτη... θα εχουμε μνημοσυνο και θα μας ευχονται.. "καλα να περασετε"..

    ΠΠ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.