#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/11/2011 20:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλι Ρεν : «Οχι στα διευθυντήρια Γερμανίας και Γαλλίας»!!!«Η Γερμανία πρέπει να ‘πειστεί’ για την κρισιμότητα  της έκδοσης ευρωομολόγων και  οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι για τη σημασία της βαθύτερης ενοποίησης, της αυστηρότερης οικονομικής διακυβέρνησης, στη βάση όμως της πολυφωνίας και  όχι του διευθυντήριου δύο κρατών».

«Για να το θέσω κομψά, θα έλεγα ότι υπάρχει μια πληθώρα απόψεων και υπάρχει μια αντιπαράθεση όσον αφορά τα ευρωομόλογα», ανέφερε ο κ. Ρεν μιλώντας στο Ιταλικό Κοινοβούλιο, όπου βρέθηκε για να στηρίξει τη νέα κυβέρνηση Μόντι. Για να συνεχίσει λέγοντας: «Θα χρειαστεί ακόμα αρκετή προσπάθεια προτού οι πολίτες στη Γερμανία και σε κάποιες άλλες χώρες πειστούν για τα πλεονεκτήματα των ευρωομολόγων, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση, προτού γίνει οποιαδήποτε σοβαρή κίνηση, είναι να ενισχυθεί η οικονομική διακυβέρνηση προς μια δημοσιονομική ένωση».

Τη … βόμβα  όμως την έριξε στη συνέχεια των  δηλώσεών του: «Μια πιο στενή ένωση όμως πρέπει να προκύψει ως μια κοινότητα και όχι ως διευθυντήριο δύο ή περισσότερων κρατών», κάτι που θα συμβεί μόνον … «εάν η Γερμανία αποφασίσει να συνεργαστεί με τους εταίρους της».

Σε μια παράλληλη  εξέλιξη , ο πρόεδρος της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ  Μπαρόζο απηύθυνε άλλη μια αγωνιώδη έκκληση για μια πιο δυναμική απάντηση στην κρίση, λέγοντας πως η  οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη είναι εξαιρετικά ανησυχητική και για να αντιμετωπιστεί «η δημοσιονομική προσαρμογή των κρατών πρέπει να συνοδευτεί από δομικές μεταρρυθμίσεις και από μια πιο ισχυρή κεντρική διακυβέρνηση της Ευρωζώνης».

«Αν η ευρωζώνη δεν προχωρήσει σε βαθύτερη ενοποίηση, το ευρώ δεν θα καταφέρει να επιβιώσει μακροπρόθεσμα», υπογράμμισε ο κ. Μπαρόζο για να καταλήξει: «Η Ε.Ε ή θα προχωρήσει, ή θα βουλιάξει» …

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 25/11/2011 20:18:34

  ολι ρεν καλά ξυπνητούρια

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ archaeopteryx 25/11/2011 20:21:21

   Τα παιδάκια άρχισαν να ανησυχούν για τις ...καρέκλες τους.
   Τι θα γίνουν αν διαλυθεί η Ευρωζώνη; Θα γυρίσουν στα χωριά τους;

   ΥΓ

   Πρώτη φορά που αρχίζω να συμπαθώ την Μέρκελ....
   Βάστα ...Μέρκελ, να διαλυθεί το μαγαζί.

 2. Δήμος avatar
  Δήμος 25/11/2011 20:36:43

  Ένας λόγος του Ρεν στο Ιταλικό κοινοβούλιο έχει μπει στον ιστότοπο της ΕΕ, αλλά δεν αναφέρει κάτι από τα παραπάνω. Δεν υπάρχουν καν λέξεις όπως «δικτατορία» και «Γερμανία».

  http://europa.eu/rapid/pressReleasesAction.do?aged=0&format=HTML&guiLanguage=en&language=EN&reference=SPEECH/11/808

  Πότε και πού ακριβώς είπε τα παραπάνω; Ούτε το Πρώτο Θέμα δίνει άλλα στοιχεία.

  • factorx avatar
   factorx @ Δήμος 25/11/2011 20:47:45

   υπάρχει παντού η ειδηση

   • Δήμος avatar
    Δήμος @ factorx 25/11/2011 21:02:05

    Είχα δίκιο. Αντιγράφει ο ένας τον άλλον με λάθος ελληνική μετάφραση. Είπε για διευθυντήρια (directorates). Εδώ αυτά που μεταδίδει το Reuters.

    http://www.xe.com/news/2011/11/25/2306449.htm

    However, he underlined the need for a 'community method' in building this fiscal union, rather than 'directorates of two countries or more', and stressed that Germany would have to co-operate with its partners.

 3. Δήμος avatar
  Δήμος 25/11/2011 21:05:26

  Εδώ και το update που έγινε πριν 3 λεπτά, ακριβώς το ίδιο κείμενο για «διευθυντήρια» (directorates):

  http://www.reuters.com/article/2011/11/25/eu-rehn-eurobond-idUSL5E7MP1M420111125

  However, he underlined the need for a "community method" in building this fiscal union, rather than "directorates of two countries or more", and stressed that Germany would have to co-operate with its partners.

 4. Silence t. avatar
  Silence t. 25/11/2011 21:20:29

  Κόψε το ποτό , σε χαλάει !!

 5. ierofantis avatar
  ierofantis 25/11/2011 21:46:55

  Την καλησπέρα μου σε όλους σας.

  Για να δούμε λίγο τα δεδομένα.

  Στην Ευρώπη

  Η Ιταλία δανείστηκε σήμερα με επιτόκια χρεοκοπίας.
  Η Ισπανία μετά την ευφορία των εκλογών και τη νίκη Ραχόϊ, αρχίζει να διαρρέει ότί εξετάζει ενδεχόμενο να ζητήσει δανεικά από ΔΝΤ ή Ευρωπαϊκό μηχανισμό.
  Η Πορτογαλία υποβαθμίστηκε περαιτέρω, ενώ οι Πορτογάλοι είναι στους δρόμους και σήμερα έπεσαν οι πρώτες ψιλές έξω από την Πορτογαλική Βουλή, μια εβδομάδα πριν την ψήφιση του δικού τους Μεσοπρόθεσμου.
  Το Βέλγιο είδε τα επιτόκια δανεισμού του να απογειώνονται και να υποβαθμίζεται δραματικά η πιστοληπτική του ικανότητα.
  Η Ουγγαρία υποτίμησε τρελά το νόμισμά της και ετοιμάζεται να προσφύγη εκ νέου στο ΔΝΤ, μέσα σε τεράστια κοινωνική αναταραχή. Μια σημείωση εδώ. Το σύνολο σχεδόν του Ουγγρικού τραπεζικού συστήματος κατέχεται από ξένες τράπεζες, κυρίως αυστριακές. Αν ο λόγος των μη εξυπηρετούμενων δανείων των οθγγρικών νοικοκυριών επιδεινωθεί και άλλο, η Αυστρία είναι η επόμενη για να φάει ξύλο.
  Τέλος, η Γερμανία προχθές προέβη σε μια κατά γενική ομολογία αποτυχημένη δημοπρασία 10ετών Bund ομολόγων.

  Στην Ελλάδα

  Εκκρεμεί η εκταμίευση της έκτης δόσης.
  Ο Σαμαράς έδωσε συμβιβαστικές γραπτές εγγυήσεις με τύπο και διατύπωση που δεν συνιστούν ευθεία προσβολή της προσωπικής του αξιοπρέπειας και της αξιοπρέπειας της χώρας.
  Η κουβέντα για τις γραπτές εγγυήσεις των υπολοίπων πολιτειακών παραγόντων ξαφνικά ατόνησαν.
  Η επικαιροποίηση του Μεσοπρόθεσμου φέρνει νέα μέτρα άνω των 7 δίς εκεί που υποτίθεται ότι όλα ήταν τακτοποιημένα και ψηφισμένα.
  Οι Τράπεζες είναι διστακτικές να συμμετάσχουν στο PSI αναγκάζοντας την Κυβέρνηση να ξεκινήσει άμεσα συζητήσεις μαζί τους αμφιβόλου όμως αποτελέσματος.
  Η δανειακή ούτε καν έχει αρχίσει να κουβεντιάζεται έστω και προκαταρτικά και είναι τέλος Νοέμβρη. Την υπολογίζουν να πάρει σάρκα και οστά τον Ιανουάριο του 2012.

  Συμπεράσματα.

  Δεν μπορείς να επιβάλεις κούρεμα σε κάποιον με το έτσι θέλω έστω και αν το βαφτίσεις εθελοντικό, αν δεν είσαι έτοιμος να ρίξεις χρήμα στην αγορά. Αλλιώς κινδυνεύεις, αν πας εσύ για δανεισμό, να στη φυλάνε αυτοί που προορίζεις για κούρεμα.

  Η Συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου του 2011, μάλλον σε μερικές εβδομάδες θα είναι παρελθόν.

  Το PSI είναι αμφίβολο.

  Χώρες του πυρήνα του Ευρώ νιώθουν την καυτή ανάσα των αγορών στον σβέρκο τους.

  Τα χρήματα για την Ελλάδα της πρώτης δόσης της νέας δανειακής ύψους 70 δις συνδυασμένα με το κούρεμα του χρέους που κατέχουν οι ιδιώτες δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα δοθούν και με ποιους όρους.

  Ο Σαμαράς επιμένει σε τροποποίηση των όρων του προγράμματος. Πλην όμως είναι πλέον και μόνος αξιόπιστος συνομιλητής στην απο δω μεριά.

  Η Ευρώπη και οι χώρες που μέχρι πρότεινος συντάσσονταν αναφανδόν με τις προτάσεις των Γερμαντών, τώρα αρχίζουν και το ξανασκέφτονται καθώς η κρίση τους χτυπά η πόρτα.

  Το ΔΝΤ παρουσιάζεται πιο διαλλακτικό.

  Η Αμερική τρέμει την μετάσταση στη Γαλλία και στις άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, για τους δικούς της λόγους.

  Τα παραπάνω αρχίζουν να καταδεικνύουν γιατί η Ελλάδα έπρεπε στις αρχές Νοέμβρη να μείνει στην Ευρώπη και να συμμετάσχει στον διάλογο που θα ανοίξει για τη σωτηρία του Ευρώ, της Ευρωζώνης, ή μη. Με την Ελλάδα στην απέξω, θα μας είχαν τελειώσει ήδη. Με την Ελλάδα στην απο μέσα, είναι κομματάκι δύσκολο χωρίς και οι ίδιοι να μην κλυδωνιστούν.

  Τείνω να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι ο Σαμαράς με την απόφασή του να συμμετάσχει και να στηρίξει την Κυβέρνηση Παπαδήμου, τσαλάκωσε πρόσκαιρα την εικόνα του για ένα κύριο στρατηγικό στόχο, δηλαδή την παρουσία της χώρας και τη συμμετοχή της στις επικείμενες εξελίξεις επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα πολλαπλές μικρές τακτικές νίκες σε διάφορα επίπεδα.

  Να απωλέσει την πρωθυπουργία ο ΓΑΠ.
  Να ματαιωθεί το δημοψήφισμα.
  Να μπει σε μια κυβέρνηση που χωρίς να φθείρεται άμεσα από αντικοινωνική οικονομική πολιτική, να ελέγχει μέσω των κρίσιμων υπουργείων Άμυνας και Εξωτερικών πληροφορίες και δεδομένα γεωπολιτικού - γεωοικονομικού περιεχομένου, που του επιτρέπουν να υποστηρίζει την συνολική του στρατηγική.
  Να καταστεί πέραν πάσης αμφιβολίας ο μόνος αξιόπιστος πολιτικός συνομιλητής των ξένων αναφορικά με τη χώρα. Καλός ο τεχνοκράτης, αλλά στις πολιτικές αποφάσεις με τις οποίες θα έρθει ενώπιόν της η χώρα και η Ευρώπη στο άμεσο μέλλον, χρειάζεται η παρουσία πολιτικού και όχι τραπεζίτη. Το ξέρουν οι εγχώριοι, κυρίως όμως το αντιλαμβάνονται και οι εξωχώριοι.
  Να προκαλέσει ρήγμα στις τάξεις των δανειστών εκμεταλλευόμενος τον χρόνο προς όφελός του. Αυτό που έχει πεί και είναι πάγια διαπραγματευτική τακτική του αδυνάμου. Η δημιουργία ρήγματος, ώστε να ενσπείρεις την αμφιβολία και το άγχος στον μέχρι πρότεινος άκαμπτο και μπετοναρισμένο συνομιλητή. Ήδη οι Γάλλοι τα χώνουν στους Γερμανούς, οι Βέλγοι κοιτούν με απόγνωση τα καντράν και το ξανασκεφτονται, οι Νότιοι είναι ήδη με την πλάτη στον τοίχο, οι Ούγγροι το ξαναβλέπουν το έργο και σε λίγο οι ομόγλωσσοι των Γερμανών, Αυστριακοί, θα μπουν και αυτοί στο τρενάκι του τρόμου. Οι ανάγκη καλεί για συναινετικό πνεύμα, διάλογο και συνεννόηση και όχι για ανακοινώσεις της γερμανικής κομμαντατούρ των Βρυξελλών.

  Με αυτά και αυτά, ας μην εκπλαγούμε αν τελικά έχουμε εκλογές και νωρίτερα από τις 19 Φεβρουαρίου, με ή χωρίς υλοποίηση της συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο. Αρκεί η Συμφωνία Σαμαρά, του μόνου αξιόπιστου Έλληνα πολιτικού, ότι δεν θα τινάξει την Ευρώπη στον αέρα. Την δανειακή θα την ψηφίσει. Ενδέχεται όμως να την έχει πρώτα διαπραγματευετεί ο ίδιος.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ ierofantis 25/11/2011 22:00:25

   Εξαιρετική σύνοψη Ierofantis!

   • ierofantis avatar
    ierofantis @ Κώστας Ροδινός 25/11/2011 22:12:58

    Κώστα σε ευχαριστώ. Τα τελευταία σου σημειώματα και αναρτήσεις ήταν δυναμίτης. Σε παρακολουθούσα αλλά λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν είχα χρόνο να συμμετάσχω.

    Υ.Σ. Εκκρεμμεί και μια μπύρα ξέρεις...!

  • ΜΠ avatar
   ΜΠ @ ierofantis 25/11/2011 22:39:39

   Ευχαριστούμε για την ανάρτηση, οι σκέψεις μας χρειάζονται ξεμπλοκάρισμα...... και ναι, μάλλον κάπου στο τέλος Δεκέμβρη θα ακούσουμε τις πρώτες αναφορές για εκλογές μέσα στο Γενάρη. Τα πράγματα δεν πάνε καθόλου όμως καλά. Ζούμε στιγμές που δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι θα ζήσουμε σε αυτήν την όμορφη και αγγελικά πλασμένη κοινωνία ...... κρίμα για τις γενιές που καταστρέφονται και για τα παιδιά μας.......

   • ierofantis avatar
    ierofantis @ ΜΠ 25/11/2011 23:02:18

    Αν ήμουν ο φίλος Ψυχραιμία, θα σου έλεγα αυτό. Εγώ θα πω, αισιοδοξία.

    Μη ξεχνάμε ότι κατέχουμε το καλύτερο brand name & commercial value της Δύσης.

    Αυτό που εγκολπώνεται στη λέξη Hellas, είναι τεράστιο μέγεθος.

    Όταν το καταλάβουμε, θα έχουμε γινει υπερδύναμη. Και δεν αστειεύομαι...!

 6. gynner avatar
  gynner 25/11/2011 22:01:28

  Ο Ρεν μπορεί να λέει ότι θέλει.Μην μας διαφεύγει το γεγονός οτι είναι διορισμένος.Προσοχή μπροστά του δυστυχώς μόνο οι Ελληνες πολιτικοί κάθονται.Η Μέρκελ το πολύ πολύ να τον απολύσει!

 7. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 25/11/2011 22:09:11

  Χαίρομαι νά διαβάζω σοβαρά σχόλια. Ξεμπλοκάρουν τόν νού από το πολύ μπάζο.

 8. ierofantis avatar
  ierofantis 25/11/2011 22:14:28

  Τα σέβη μου Ιαπετέ.

  • tommy avatar
   tommy @ ierofantis 25/11/2011 22:37:42

   Ιεροφάντη,
   σωστή ιεραρχικά ή πρόσφατη αναδρομή των τεκταινομένων, με μία μικρή ένσταση..
   Αν ο Σαμαράς ψηφίσει τήν δανειακή,δεν θα κερδίσει αυτοδυναμία στίς εκλογές ώστε ώς πρωθυπουργός να την διαπραγματευθεί.
   Μήν ελπίζεις σε έναν λαό πού έχει καεί και από το γιαούρτι...να καταλάβει "στρατηγικούς ελιγμούς¨ ή τήν έννοια τού "έλασσον και μείζον".
   Απλά δεν.. όπως και να το δείς..
   Θα μείνει με τήν "θυσία",εκτός άν προκύψει ,αν δημιουργηθεί στο ενδιάμεσο θέμα υψίστης Εθνικής σημασίας,οπότε ό λαός θα θέλει στιβαρή ηγεσία....καταλαβαίνεις νομίζω.

   • ierofantis avatar
    ierofantis @ tommy 25/11/2011 22:46:51

    Αγαπητέ φίλε, με το συγκεκριμένο σχόλιό μου υπενόησα ότι ενδέχεται να την δανειακή θα την ψηφίσει αφού προηγουμένως την έχει διαπραγματευθεί, όχι με την ιδιότητά του ως Αρχηγού της Αξ. Αντιπολίτευσης, αλλά ως Πρωθυπουργού. Δηλαδή πρώτα θα γίνει πρωθυπουργός και μετά θα την ψηφίσει, αφού την έχει προηγουμένως διαπραγματευτεί.

    Και μην είσαι τόσο βέβαιος ότι η αυτοδυναμία έχει χαθεί οριστικά.

    Τα ματάκια μας θα δούν πολλά μέχρι τον Φλεβάρη του '12.

    Προ της κάλπης, σκέφτεσαι. Δεν κάνεις εύκολες σκέψεις. Αναζητάς λύση με λογική, με προοπτική κυβερνησιμότητας και με προσβάσεις στο εξωτερικό.

    Εκεί τα δημοσκοπικά μεγέθη του Νοεμβρίου δεν θα έχουν καμία αξία.

    Αυτή είναι η άποψή μου, που μπορεί βεβαίως να είναι και λάθος...!

 9. δρόμος avatar
  δρόμος 25/11/2011 22:16:39

  ολι ρεν, ολι ρεν
  θα σου δώσουμε καγιεν

 10. danaos avatar
  danaos 25/11/2011 23:13:45

  Χθες κουβεντιάζαμε και λέγαμε πού χάθηκε ο ierofantis! Μας αποζημίωσες!!!

 11. Aφροδίτη avatar
  Aφροδίτη 26/11/2011 00:28:29

  Καρδιοτονωτικό και αληθινό, για όσους δέχονται πως η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού, αγαπητέ Ιεροφάντη. Κανείς από τους «παραμορφωτές» της κοινής γνώμης δεν θα μολογήσει όσα αυτονόητα επικαλείσαι, γιατί πάνε να εξομοιώσουν τον Αντώνη με τον γνωστό πρωταθλητή της κυβίστησης. Αυτές τις εντολές έχουν. Κανείς δεν θα παραδεχθεί πως ο Αντώνης κάθισε στη στημένη σκακιέρα και αναγκάστηκε για λόγους εθνικής αξιοπρέπειας να προχωρήσει το παιχνίδι, με το τσαγανό του έμπειρου σκακιστή. Το παιχνίδι όμως αυτό πρέπει πάσει θυσία να τελειώσει ως το Φεβρουάριο, κάθε καθυστέρηση είναι ευθεία παραβίαση των κανόνων του και οδηγεί σε εθνική ήττα!

 12. bunga-bunga avatar
  bunga-bunga 26/11/2011 00:46:12

  να ευχηθώ στον ΟΛΙ ΡΕΝ και στους λοιπούς γραφειοκράτες των Βρυξελλών εκ βάθους καρδίας " καλό κουράγιο".

 13. a.p. avatar
  a.p. 26/11/2011 01:45:58

  Πολυ καλη η αναλυση απο τον "ierofantis" ! Ευγε!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.