05/02/2012 17:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα για τους Αμερικανούς και τους τραπεζίτες

Έγκλημα σε βάρος της Ελλάδας και της Ευρώπης και, έμμεση πλην σαφή, επιχορήγηση των ΗΠΑ, θεωρούν υψηλόβαθμοι κύκλοι των οικονομικών μηχανισμών της χώρας μας το προγραμματιζόμενο κούρεμα στα ελληνικά ομόλογα των μικρο-μεσαίων καταθετών. Ήδη, σημειώνουν οι ίδιοι κύκλοι, τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται έντονη τάση εγκατάλειψης των ελληνικών-ευρωπαϊκών ομολόγων, και ταυτόχρονη αγορά αμερικανικών. Να σημειωθεί ότι αυτού του είδους οι καταθέσεις, ως επί το πλείστον χρημάτων που προέρχονται από συντάξεις, εφάπαξ, κ.λ.π., ανέρχονται περίπου στα 2,8 δις.ευρώ. Πρόκειται, κυρίως για σχετικά μικρο-μεσαία χρηματικά ποσά της τάξεως των 100.000 ευρώ.

Κερδισμένος από αυτή τη μετακίνηση χρημάτων, δεν είναι άλλος από τις ΗΠΑ, ενώ χαμένη είναι τόσο η Ελλάδα όσο και συνολικά τα ομόλογα της ΕΕ. Την «εντολή» αυτή, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έχουν δώσει οι άνθρωποι του ΔΝΤ εντός της «Τρόϊκα», ενώ την υλοποίησή της έχει αναλάβει και προωθεί αδιαμαρτύρητα ο κ.Βενιζέλος. Η κίνηση αυτή επίσης, έχει ως συνέπεια να πέσουν σε πλήρη ανυποληψία τα ελληνικά-ευρωπαϊκά ομόλογα, με αποτέλεσμα όταν η Ελλάδα θα θελήσει να καλύψει τις επόμενες εξαμηνιαίες προσκλήσεις αγοράς ομολόγων, να μην βρίσκει αγοραστές, αφού όλοι θα έχουν στραφεί προς την υπερατλαντική κατεύθυνση.

Τράπεζες και PSI

Στο μεταξύ, εφόσον γίνει πραγματικότητα το σενάριο που προωθεί η τρόικα σχετικά με το PSI στα τραπεζικά ομόλογα, τότε έχουμε να κάνουμε με το απόλυτο ξεμπρόστιασμα όλων υπέρ των Τραπεζών. Αν δηλαδή συμφωνηθεί η πρόταση της τρόικας (κοινές μετοχές χωρίς δικαίωμα) τότε οι τράπεζες και πολλά χρήματα θα πάρουν από το Δημόσιο και δεν θα δοθεί στο κράτος κανένα δικαίωμα παρέμβασης. Έτσι, τα τεράστια χρηματικά ποσά που θα δανειστεί η Ελλάδα, και θα πρέπει να τα αποπληρώσει ο Έλληνας πολίτης, θα μετατραπούν σε κοινές μετοχές, οι οποίες όμως, δεν θα δίδουν κανένα δικαίωμα ψήφου στους εκπροσώπους του Δημοσίου. Κοντολογίς, οι Τράπεζες και θα σωθούν με ξένα κόλλυβα, και το λογαριασμό θα κληθεί να τον πληρώσει ο εξαθλιωμένος Έλληνας. Πάντως, κοινή πεποίθηση είναι ότι πολλές από αυτές θα εξαναγκαστούν να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις. Μέχρι τώρα ωστόσο, το μόνο που προχωρεί, είναι οι περικοπές του προσωπικού τους, αφού η Τρόϊκα έχει ζητήσει να μειωθούν 7.000 θέσεις εργασίας, καθώς και σειρά υποκαταστημάτων στις γειτονιές της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων της χώρας.

Κινέζοι και ΕΚΤ

Όλα αυτά τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αρνείται να κουρέψει τα ομόλογα της, έτσι ώστε να ευνοήσει κάπως την Ελλάδα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτός ήταν ένας από τους λόγους που οι ιδιώτες, μεταξύ των οποίων και ένα κινεζικό fund που έχει δανείσει την Ελλάδα με αρκετά δισεκατομμύρια, αρνούντο να «κουρέψουν» τα ομόλογά τους. Οι Κινέζοι φέρονται να είπαν ότι αφού δεν κάνει κάτι τέτοιο η ΕΚΤ γιατί πρέπει να το κάνουν οι ίδιοι. Προ ημερών σε τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ., κ. Γ.Παπανικολάου τόνισε: «Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, όλοι πρέπει να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για την αντιμετώπιση της κρίσης. Αυτό πρέπει να κάνει και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Να κάνει την κίνηση δηλαδή που θα ανακούφιζε κατά 10 τουλάχιστον δισεκατομμύρια ευρώ το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, δεχόμενη το ανάλογο κούρεμα στα ομόλογα που κατέχει. Και προσοχή! Δεν ζητάω από τον κ. Ντράγκι να υποστεί ζημίες η ΕΚΤ. Ζητάω να μην προσποριστεί κέρδος. Γιατί όταν η ΕΚΤ αγόρασε τα ελληνικά ομόλογα στο 75% της αξίας τους περίπου στη δευτερογενή αγορά και αναμένει στη λήξη τους να πληρωθεί στο 100%. Αν αυτό δεν είναι κέρδος, πως αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί;».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 05/02/2012 18:01:56

  Μπράβο στον ευρωβουλευτή ΝΔ Γ. Παπανικολάου που το είπε αυτό.

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 05/02/2012 18:41:19

  Ευτυχώς που η τελευταία παράγραφος αναιρεί όλα τα προηγούμενα, ειδεμή θα έλεγα, πάει έπεσε ο ουρανός.

  Αν θυμάται ο ευρωβουλευτής, το καλοκαίρι είχε έρθει ο Γκάϊτνερ να πει στους Ευρωπαίους να χαλαρώσουν (νομισματικά και πιστωτικά). Αγνωσται αι βουλαί τότε του Γκάϊτνερ,αλλά το πιο αντιαμερικανικό που είδα, τότε, ήταν ότι φοβόταν ο Ομπάμας ότι η Ευρώπη παει για κρίση ρευστότηας (που πήγε) και φοβόταν ότι αυτό θα οδηγούσε σε ύφεση (που ακόμα δεν ξέρουμε λόγω 3-ετων LTRO) και ότι αυτό θα ευνοούσε τους Ρεπουμπλικάνους (αμήν Παναγία μου).

  Τον Γκάϊτνερ τον χλευασαν κυριολεκτικά, Γερμανοί και Αυστριακοί και έφυγε.

  Εκεί περίπου έσκασε η Ντέξια, και άρχιζε να τρίζει Ουγγαρία και Αυστρία και έγινε και η κατα λάθος υποβάθμιση της Γαλλίας που στοιχηματίζω 1 ευρω ήταν πραγματική αλλά την πήραν πίσω, και έγινε θέμα με Ιταλικά, Ισπανικά Αυστριακά επιτόκια (ο @παγωτατζής, αν διαβάζει, τα ξέρει). Και μετά δεν κατάφερε να μαζέψει κάτι λεφτά η Γερμανία και έκανε και μια τούμπα ένα spread αμερικανικών και γερμανικών ομολόγων. Και έφυγε ρευστότητα από όλο το Ευρωσύστημα και πήγε δυτικά. Πανικός στην Ευρώπη, και έγινε το πρωτοφανές ακυρωσε η FED κάτι δικά της ΟΜΟ's και έκανε εκείνο το πρωτοφανές swap, δολλάρια σε ευρώ για να μην κλατάρει ΟΛΗ η Ευρωζώνη, και ξαναγύρισε ο ΓκάΙτνερ, και χαλάρωσε η Γερμανία (δεν χαλάρωσε, η ΕΚΤ χαλάρωσε) και ξαναγύρισε ρευστότητα στην Γερμανια, και όλα καλά.

  Όλα καλά; Δεν νομίζω κύριε Ευρωβουλευτά, γιατί τα 3ετή του LTRO σε τρία χρόνια, αν ζούμε, μπορεί να είναι ή για ταπετσαρία ή σε δεύτερο ευρώ και η ΕΚΤ ωραία τα πάει, αλλά πείτε μου ΠΟΙΟΣ ξεκίνησε με ρευστότητα στην Ευρώπη! Μερικά από τα 3ετη είναι σχεδόν σίγουρα το firewall για εμάς (και ίσως την Πορτογαλία). Η EKT πάει η ίδια για πέρίεργα ratings (αλλά ξέρω η Ευρωβουλή τα θεωρεί αυτά έργα του Σατανά) και για αυτό μάλλον αντιστέκεται η ΕΚΤ στο να γράψει την πραγματικότητα. Όχι που τα πήρε, αλλά που είναι.

  Φυσικά και έχει συμφέρον η Αμερική να μην καταρρεύσει η Ευρωζώνη, αν και οι Ρεπουμπλικάνοι δεν θέλουν να χρηματοδοτούν οι ΗΠΑ την ρευστότητα εδώ για καθαρά υστερόβουλους εθνικούς λόγους. Εγώ κατάλαβα ότι το swap είταν σαν μινι-τραπεζική εκδοχή του D-Day.

  To PSI είναι λιγάκι περίεργο. Εγω θα έκοβα τις υποχρεώσεις σε ξένους πιστωτές, αλλά μας επιβάλει να κόψουμε σε Έλληνες. Και κάθε αμερικάνος αναλυτής, μικρός μεγάλος επώνυμος ανώνυμος ελληνικής καταγωγής ή όχι λέει "βγείτε όσο μπορείτε από το PSI".

  Το PSI εξυπηρετει τους Αμερικάνους ;

  Kαι έαν έχω την προσοχή σας, δεν περνάτε κανένα ψήφισμα να απαλλαγούν από τις ΑΠΕ και τον φόρο άνθρακα οι φτωχοι; Είναι άδικο, καταχρηστικό, και αυτές οι σαβούρες δεν υποκαθιστούν κάυσιμα. Ενας Γερμανός του CDU και κανένας Αγγλος ή Ισπανός (μην πατε σε σοσιαληστές) θα σας το επιβεβαιώσει. Αντε γιατί έχουμε πλαντάξει.

 3. Sofaditis avatar
  Sofaditis 05/02/2012 19:42:17

  Ολα για το ναο του Σολωμοντα!!!

 4. anetos avatar
  anetos 06/02/2012 07:39:49

  "Αν δηλαδή συμφωνηθεί η πρόταση της τρόικας (κοινές μετοχές χωρίς δικαίωμα) τότε οι τράπεζες και πολλά χρήματα θα πάρουν από το Δημόσιο και δεν θα δοθεί στο κράτος κανένα δικαίωμα παρέμβασης. "

  είναι λάθος αυτό και το χρησιμοποιεί ο GAP για να δείξει πόσο σοσια-ληστης είναι .Η χρηματοδότηση αυτή μάλλον θα γίνει από Την ΕΚΤ και θα είναι ίδια με την χρηματοδότηση των υπόλοιπων ευρωπαϊκών τραπεζών εκτός και αν θέλουμε και άλλες Αγροτικές για ρουσφέτια .

 5. BellaDonna avatar
  BellaDonna 06/02/2012 10:40:57

  Τελικά αυτός που εξελίσσεται σε απόστημα ,είναι ο Μπένυ.. Ο ΓΑΠ, τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας κι ο Μπένυ μας έχει αλλάξει τα φώτα... Απο παντού και με κάθε ευκαιρία...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.