#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/05/2013 11:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έρχονται οι ξένοι και ανεβαίνει το ΧρηματιστήριοΤο ενδεχόμενο αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας από ξένους οίκους, «διαβάζουν» οι επενδυτές στο ελληνικό χρηματιστήριο, γι’ αυτό και παρατηρείται μεγάλη άνοδος του γενικού δείκτη σταθερά πάνω από 2%.

Παρά το γεγονός ότι δεν μπορεί να έχει κανείς εμπιστοσύνη στο πώς κινείται ο δείκτης στο χρηματιστήριο, εντούτοις οι φήμες ότι επίκειται αναβάθμιση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας είναι ασφαλώς εξαιρετικό νέο, αρκεί φυσικά να επιβεβαιωθούν.

Οι ξένοι επενδυτές είναι αυτοί που βλέπουν ότι υπάρχει μέλλον στην Ελλάδα και δίνουν εντολές αγοράς μετοχών. Τράπεζες, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Ελλάκτωρ είναι στην πρώτη γραμμή της ζήτησης των επενδυτών οι οποίοι βλέπουν εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος και της οικονομίας, προώθηση των αποκρατικοποιήσεων και ανάπτυξη μέσω έργων.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. drider avatar
  drider 13/05/2013 12:26:41

  Και εγώ στο τσάμπα θα αγόραζα. Η "αναβάθμιση" της ελληνικής οικονομίας συντελείται με τη γοργή φτωχοποίηση της κοινωνίας. Μια οικονομία που ανήκει ήδη στους δανειστές μας και ένας λαός παρίας. Συγχαρητήρια!

  • Γιώργος Αχαιός avatar
   Γιώργος Αχαιός @ drider 13/05/2013 13:36:54

   H αναβάθμιση της οικονομίας, τόσο η ουσιαστική όσο και δευτερευόντως η τυπική από τους οίκους αξιολόγησης, είναι η προϋπόθεση για να πάψει η φτωχοποίηση της κοινωνίας.

   • Φοιτητης avatar
    Φοιτητης @ Γιώργος Αχαιός 13/05/2013 18:21:34

    Δηλαδή θα πάψει η φτωχοποίηση της κοινωνίας αν μπορεί να επαναχρηματοδοτεί το χρέος της από τις αγορές η χώρα; Αυτό δεν παύει την φτωχοποίηση, την αναβάλλει. Ισχύει για κάθε χώρα, btw. Να είναι καλά το σύστημα που έχουν χτίσει τα πολιτικά μεγαθηρία σε αγαστη συνεργασία με τα οικονομικά.

 2. Αρχιμήδης11 avatar
  Αρχιμήδης11 13/05/2013 13:40:30

  Τα κοράκια και οι γύπες πάντα μαζεύονται ό,που μυρίζουν πτώμα...Vulture funds και distress funds και πανταχού παρόντες οι ντόπιοι νταβατζήδες -"ξένοι επενδυτές"...

  • Σταύρος avatar
   Σταύρος @ Αρχιμήδης11 13/05/2013 14:47:51

   Επενδυτές με επίσημη Πτώχευση και "δραχμή", να έβλεπαν τα μάτια σου.
   Μιλεούνια!
   Ευτυχώς που έμειναν στην φαντασία και όχι στην πραγματικότητα.
   Ευτυχώς!

   • Φοιτητης avatar
    Φοιτητης @ Σταύρος 13/05/2013 18:25:54

    Α, δεν είστε mainstreamer. Εσείς λέτε ότι δεν θα υπήρχαν επενδύσεις με δραχμή. Αλλά η βασική φωνή λέει για μιλούνια που θα έρχονταν να "αγοράσουν τα πάντα σε φθηνή δραχμή". Η αγορά επένδυση είναι, το λέει η οικονομική θεωρία, το λέει και η κυβέρνηση που βρίσκει υλικό (μέχρι και το νερό) να αγοράσουν κάποιοι. Εκτός κι αν η αγορά σε ευρώ εξυπηρετεί τα "λαϊκά συμφέροντα" ενώ σε δραχμές τους "πλούσιους"...

 3. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 13/05/2013 15:46:05

  "Ότι ανεβαίνει κατεβαίνει, ότι κατεβαίνει ανεβαίνει.
  Ότι ανεβαίνει πολύ κατεβαίνει πολύ, ότι κατεβαίνει πολύ ανεβαίνει πολύ.
  Λόγω υπερβολικής ελαφρότητας".
  (Ι Τσινγκ - 易經, yì jīng, ή Βιβλίο των Αλλαγών)

 4. fe avatar
  fe 13/05/2013 15:57:04

  Η εξηγηση του βαρουφακη για την ανοδο των ελληνικων ομολογων και ισως εξηγει και την ανοδο του χρηματιστηριου

  "Δεύτερον, η συντονισμένη ποσοτική χαλάρωση στις ΗΠΑ, Βρετανία, Σουηδία, Ελβετία και Ιαπωνία, μαζί με τη μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ στα (ουσιαστικά) μηδενικά επίπεδα των υπόλοιπων Κεντρικών Τραπεζών, έχει δημιουργήσει έναν ενδιαφέροντα συνδυασμό: Τεράστια ρευστότητα (παραχθείσα από τις Κεντρικές Τράπεζες) και «εξευτελιστικά» επιτόκια. Έτσι, οι επενδυτές αγοράζουν οτιδήποτε «χαρτί» (π.χ. ελληνικά ομόλογα, junk bonds) βρουν που να τους αποδίδει ένα σοβαρό επιτόκιο – ή που να νομίζουν ότι κάποιοι άλλοι σαν αυτούς θα αγοράσουν σήμερα ή αύριο. Μέσα σε αυτή την ξέφρενη αγοραστική τους μανία, αγοράζουν και τα εναπομείναντα ελληνικά ομόλογα."

  • Φοιτητης avatar
   Φοιτητης @ fe 13/05/2013 18:26:20

   +1

 5. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 14/05/2013 09:59:51

  Τα ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου ακολουθούν παράλληλη πορεία με τα υπόλοιπα των χωρών του Μεσογειακού Νότου (Ιταλικά, Ισπανικά, Πορτογαλέζικα). ¨Ολα μαζί επανέρχονται στις τιμές του καλοκαιριού 2010, αμέσως μετά το 1ο Ελληνικό μνημόνιο και λίγο πριν το Ιρλανδικό και Πορτογαλικό (επιτόκιο κάτω απο 10 % για το Ελληνικό δεκαετές - σήμερα 9,7 %, γύρω στο 5,5 % το Πορτογαλικό, 4 - 4,5 % το Ιταλικό και το Ισπανικό).
  ¨Ολα τα ομολογα του Νότου κινούνται μαζί σαν ενιαία "ομάδα". Ο Βαρουφάκης έχει δίκιο για την ρευστότητα, αλλά δεν εξηγεί γιατί κινούνται όλα μαζί.
  Ο λόγος είναι πολιτικός: Οι αγορές έχουν καταλάβει ότι έχει ληφθεί η βασική πολιτική απόφαση. Απο πολιτική άποψη, δεν υπάρχουν "μεμονωμένες περιπτώσεις" χωρών στην Ευρωζώνη. Δεν θ' αφήσουν μεμονωμένη χώρα (επομένως ούτε την Ελλάδα) να αποκοπεί. Έπίσης έχουν καταλάβει κάτι που ο Βαρουφάκης το έχει επισημάνει: ¨Οτι παρά το επιφαινόμενο των διαφορετικών μορφών κρίσης, το βαθύ γενεσιουργό αίτιο των κρίσεων είναι παντού το ίδιο. Ιδιωτική υπερχρέωση με κατεστραμμένο τραπεζικό σύστημα και κάτω απο αυτά σκασμένη στεγαστική φούσκα.
  Ο Βαρουφάκης είναι εξαιρετικός οικονομέτρης και άριστος μακροοικονομικός αναλυτής. Αλλά απο πολιτική, και δη Ευρωπαική, έχει μαύρα μεσάνυχτα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.