#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/11/2011 07:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έρχονται νέα επώδυνα μέτρα ως το τέλος Ιανουαρίου

Νέα δημοσιονομικά μέτρα για τη στήριξη του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2012 θα κληθεί να λάβει το αργότερο μέχρι το τέλος Ιανουαρίου η κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και ΛΑ.Ο.Σ. Η εξέλιξη αυτή θα είναι αναπόφευκτη παρά τους προς το αντίθετο ισχυρισμούς του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

[caption id="attachment_133294" align="alignleft" width="267" caption="http://antistachef.wordpress.com/"][/caption]

Η Τρόικα θα απαιτήσει από την κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου να διασφαλίσει άμεσα την επίτευξη του βασικού δημοσιονομικού στόχου του 2012 για μείωση του ελλείμματος της γενικής κυβέρνησης στο 6,8% του ΑΕΠ ή στα 14,65 δισ. ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό, θα ζητήσει το αργότερο μέχρι το τέλος Ιανουαρίου να νομοθετηθούν νέα μέτρα περιορισμού των εισοδημάτων και αύξησης των φορολογικών εσόδων για να αντισταθμιστεί η σημαντική υπέρβαση του στόχου για το φετινό έλλειμμα, η οποία εκτιμάται ότι θα φθάσει τουλάχιστον τα 4,5 δισ. ευρώ ή το 1,7% του ΑΕΠ! Και αυτό διότι το έλλειμμα του 2011 είναι βέβαιο πλέον ότι θα υπερβεί το 10,6% του ΑΕΠ ή τα 23,9 δισ. ευρώ, έναντι 19,4 δισ. ευρώ ή 8,9% του ΑΕΠ που έχει προβλέψει προσφάτως η Τρόικα, και θα έχει ως συνέπεια να αυξηθεί σημαντικά, από τα 4,75 στα 9,25 δισ. ευρώ τουλάχιστον, το μέγεθος της απαιτούμενης μείωσης του ελλείμματος μέσα στο 2012!

Η εξέλιξη αυτή, η οποία θα έχει ως συνέπεια η Τρόικα να απαιτήσει για πολλοστή φορά τη λήψη πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων από την Ελλάδα, θα αποτελέσει και την αιτία σφοδρών συγκρούσεων τόσο μεταξύ των ίδιων των πολιτικών δυνάμεων που στηρίζουν κοινοβουλευτικά τη νέα κυβέρνηση όσο και μεταξύ της κυβέρνησης και της ελληνικής κοινωνίας.

Τα κόμματα που συγκροτούν τη νέα κυβέρνηση δεν είναι βέβαιο ότι θα ομονοήσουν απέναντι στην αναμενόμενη προσπάθεια της Τρόικας να τα πείσει ότι πρέπει να συναινέσουν στην άμεση επιβολή νέων μέτρων για τη διάσωση του Προϋπολογισμού του 2012. Από την άλλη πλευρά, οι Ελληνες πολίτες δεν αντέχουν, πλέον, την επιβολή άλλων δυσβάστακτων περιοριστικών και εισπρακτικών μέτρων και στη συντριπτική πλειοψηφία τους αναμένεται να αντιδράσουν έντονα σε οποιαδήποτε προσπάθεια της Τρόικας και της νέας κυβέρνησης να συνεχίσουν με ακόμη πιο έντονους ρυθμούς την εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής της σκληρής λιτότητας που υιοθέτησε η απελθούσα αμιγής κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Τις επόμενες εβδομάδες, λοιπόν, αναμένεται να ξεσπάσει νέο κύμα κοινωνικών αναταραχών με πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις εκατομμυρίων εργαζομένων και καθημερινές διαδηλώσεις σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Η σύγκρουση της νέας κυβέρνησης με την ελληνική κοινωνία είναι αναπόφευκτη διότι, παρά τις αναμενόμενες έντονες και οργίλες αντιδράσεις των πολιτών, τα νέα επώδυνα μέτρα θα επιδιωχθεί και πάλι να επιβληθούν. Τα μέτρα θα προβληθούν ως «αναγκαία» για την επίτευξη των στόχων του νέου Προϋπολογισμού, του νέου Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής και του νέου πολυετούς Μνημονίου Οικονομικής Πολιτικής που η νέα κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να εγκρίνει βασιζόμενη στην αυξημένη κοινοβουλευτική στήριξη την οποία έχει εξασφαλίσει. Για την επιβολή των μέτρων θα χρησιμοποιηθούν από την Τρόικα για πολλοστή φορά και οι γνωστές και δοκιμασμένες εκβιαστικές μέθοδοι των απειλών για τη μη εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ που έχει ήδη συμφωνηθεί ή ακόμη και για τη μη έγκριση του νέου δανείου των 130 δισ. ευρώ που προβλέπεται με βάση τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 26ης και 27ης Οκτωβρίου 2011.

Οι συνθήκες υπό τις οποίες υποχρεούται να δραστηριοποιηθεί η νέα κυβέρνηση θα είναι δυσμενέστερες και για έναν ακόμη λόγο: Οι σχέσεις της Ελλάδας με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ έχουν διαταραχθεί. Χαρακτηρίζονται πλέον από έλλειψη εμπιστοσύνης μετά το «ολίσθημα» του Γιώργου Παπανδρέου με το δημοψήφισμα. Οι Βρυξέλλες, το Βερολίνο και η Ουάσιγκτον δεν λογαριάζουν καθόλου τις αντιδράσεις του ελληνικού λαού στη συνεχιζόμενη λιτότητα, αλλά απαιτούν πλέον επιτακτικά απόλυτη υπακοή και προσήλωση στα συμφωνηθέντα της Συνόδου Κορυφής της 26ης και 27ης Οκτωβρίου που προβλέπουν:

1 «Ελεγχόμενη χρεοκοπία» της Ελλάδος μέσω αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους της με «κούρεμα» της αξίας των ελληνικών ομολόγων που λήγουν από το 2012 μέχρι το 2035 κατά 50%.

2 Σύναψη με την ευρωζώνη και το ΔΝΤ ενός νέου δανείου ύψους 130 δισ. ευρώ το οποίο θα διέπεται από όρους βρετανικού Δικαίου που θα δεσμεύουν τη χώρα μας να εκχωρήσει κυριαρχικά δικαιώματα υποθηκεύοντας δημόσια περιουσία για τη διασφάλιση της εξόφλησης των τοκοχρεωλυτικών δόσεων.

3 Εφαρμογή ενός νέου προγράμματος ακόμη πιο σκληρής λιτότητας μέσω ενός νέου Μνημονίου που θα εκτείνεται χρονικά τουλάχιστον μέχρι το 2021.

"Τύπος της Κυριακής"

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΟΥ avatar
  ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΟΥ 13/11/2011 09:05:26

  ...OΣΟ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΚΟΙΜΗΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ...ΒΗΜΑΤΑ, ΤΑ ΕΘΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ.

  ΔΕΝ ΕΝΑΝΤΙΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΛΛΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.
  ΑΛΛΑΖΟΥΝΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΑΛΛΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΧΕΔΙΑ, ΑΥΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΜΑΣ.
  ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΓΡΑΒΑΤΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ.

 2. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 13/11/2011 09:56:39

  Για να γράφει κάτι τέτοιο μια σοβαρή εφημερίδα μάλλον από κάποια διαρροή της τρόϊκας θα προέρχονται αυτές οι πληροφορίες. Η προϋπόθεση που έθεσε ο Σαμαράς για τη διασφάλιση της 26ης Οκτωβρίου και την ψήφιση της νέας δανεικής σύμβασης είναι να μην έρθει μαζί με νέα μέτρα οποιασδήποτε μορφής. Αφού τίθεται τέτοιο ζήτημα, ο Σαμαράς για να είναι συνεπής θα το επαναλάβει κατηγορηματικά στην αυριανή συνεδρίαση της Κ.Ο. Κανένα νέο μέτρο από την μεταβατική κυβέρνηση των 3 μηνών. Η τρόϊκα σε μια τέτοια απαίτηση θα εισπράξει απλώς ένα ΟΧΙ από τη ΝΔ. Αν θέλει ας τα ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ. Θέμα "κομματικής" πειθαρχίας δεν μπορεί να επιβάλλει ο πολιτικά ανύπαρκτος και μη εκλεγμένος από το λαό μεταβατικός πρωθυπουργός Παπαδήμος. Επομένως το μόνο που θα γίνει σε μια τέτοια περίπτωση είναι να καλέσει ο Παπαδήμος τα κόμματα να τους ενημερώσει τί του ζητούν από την τρόϊκα και μετά να περιμέμει τί αυτά θα κάνουν. Τίποτε περισσότερο.

  Δράττομαι της ευκαιρίας να πω ότι τα τηλεοπτικά και έντυπα ΜΜΕ και οι φαντασιόπληκτοι από το συγκρότημα του Φαλήρου που ονειρεύονται να πάρουν τη θέση του πάλαι ποτέ Λαμπράκη στη σφαίρα της διαπλεκόμενης επιρροής, παρουσιάζουν τον Παπαδήμο σαν πρωθυπουργό μακράς πνοής και σπεύδουν να του "δώσουν" εξουσίες που ΔΕΝ ΕΧΕΙ. Πώς να το κάνουμε. Ένας μη εκλεγμένος από το λαό δεν μπορεί να μείνει για πολύ, ούτε να ψηφίζει μέτρα που δεσμεύουν για χρόνια τη χώρα. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Πρέπει να καταλάβει η διαπλεκόμενη σφηκοφωλιά αλλά και οι υπάλληλοί τους δημοσιογράφοι που θέλουν να επιβιώσουν επαγγελματικά ότι αν είχε μια τέτοια μεταβατική κυβέρνηση τέτοιες αρμοδιότητες θα ήταν κυβέρνηση δημοκρατικής εκτροπής. Η λαϊκή έκρηξη θα ήταν σφοδρότατη σε μια τέτοια περίπτωση και τότε θα είχαμε ντου και στα κτήρια των τηλεοπτικών και έντυπων ΜΜΕ. Διαδηλωτές θα καταλάμβαναν τα δελτία ειδήσεων. Το θέλετε αυτό; Λουφάξτε στο καβούκι σας. Αύριο θα μιλήσει ο Σαμαράς και προβλέπω να σας σφυρίξει κλέφτικα.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 13/11/2011 10:04:02

   Να πούμε και αυτό:

   Στην απίθανη κατά τη γνώμη περίπτωση που ο Παπαδήμος σπεύσει να υιοθετήσει τις αξιώσεις της τρόϊκας προκαταλαμβάνοντας τα κόμματα που στηρίζουν τη μεταβατική κυβέρνησή του, θέτοντας ταυτόχρονα και θέμα ψήφου εμπιστοσύνης αν αυτά δεν ψηφιστούν από όλα τα κόμματα αυτά, τότε απλά η ΝΔ (τουλάχιστον αυτή) θα ρίξουν την κυβέρνηση αυτή και θα πάμε σε εκλογές εδώ και τώρα. Δικαιολογίες και εκβιασμοί από ΕΕ τέρμα. Ούτε Παπανδρέου πρωθυπουργός υπάρχει να δημιουργεί πρόβλημα, ούτε απειλή χρεοκοπίας μπορεί να υπάρξει από τη στιγμή που έχει εγκριθεί η 26η Οκτωβρίου από τη ΝΔ και η νέα δανειακή σύμβαση. Οποιοδήποτε άλλο πρόσχημα - εκβιασμό και να βάλουν οι Σόϊμπλε - Όλι Ρεν και ΣΙΑ θα είναι τζούφιος.

   Καληνύχτα στη διαπλοκή

   • Leonidas avatar
    Leonidas @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 13/11/2011 13:58:46

    Ωραίο πράγμα είναι να ονειρεύεται κανείς- ακόμα και τώρα- πως ΔΕΝ θα υπάρξουν νέα μέτρα..

    Αυτά τα μέτρα τα προϋποθέτει Η ΑΠΟΔΟΧΗ, ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗ, ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ !!

    Αυτή μεταξύ άλλων, λέει :

    '' Αμα δεν πληρώσεις τα τοκοχρεωλύσια στην ώρα τους, χρεωκοπείς- και οι δανειστές σου μπορούν να κατάσχουν οτιδήποτε ανήκει στο ελληνικό δημόσιο''

    Κατά συνέπεια, και για να μειωθεί το έλλειμμα του κράτους -ΑΦΟΥ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΣΕ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΚΟΧΡΕΩΛΥΣΙΩΝ - θα Βάλει κι άλλους φόρους , και θα κάνει κι άλλες περικοπές!

    - Η μήπως πιστεύετε ακόμα ότι ''Δεν θα πληρωθούν ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ αν δεν πάρουμε την Εκτη δόση''??

    Καλά ''Ονειρα νυκτερινής Νυκτός'' λοιπόν..
    Η οποία Νύξ προβλέπεται πολύ μακρά για την Ελλάδα..

    Κι όταν ξυπνήσουμε, η Ελλάδα θα έχειχρεωκοπήσει, ΚΑΙ ξεπουληθεί ολόκληρη - και με την υπογραφή και συμφωνία της πλειοψηφίας της Βουλής!

    • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
     ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Leonidas 13/11/2011 21:49:40

     Δεν έχεις καταλάβει τη διαφορά μεταξύ δανειακής σύμβασης και Μνημονίου παλιού ή νέου. Ψάξε να μάθεις. Ο Σαμαράς δεν είναι υποχρεωμένος να ψηφίσει κανένα νέο μέτρο ούτε νέο Μνημόνιο ούτε να εγκρίνει αναδρομικά το Μνημόνιο του Παπανδρέου-ΛΑγΟΣ-Μπακογιάννη. Τα περί δήθεν "νομιμοποίησης" του Μνημονίου λόγω της στήριξης Σαμαρά στην 3μηνη κυβέρνηση Παπαδήμου είναι ευσεβείς πόθοι ΠΑΣΟΚ - ΛΑγΟΣ και διαπλοκής αλλά όχι η αλήθεια. Μην σε παίρνει από κάτω που δεν πήρε ο Σαμαράς με γιουρούσι την εξουσία. Αν το έκανε θα ήταν απλώς ένα μπλέ ΚΚΕ και θα έπεφτε σε λίγους μήνες. Κάνε λίγη Υπομονή και μην χάνεις την εμπιστοσύνη σου

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 13/11/2011 14:07:07

    Θα τη ρίξει; Πώς ακριβώς; Άθροισε τις ψήφους, στη βουλή, του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ, και πες μου αν γίνεται.

    • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
     ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Αυριανιστής 13/11/2011 21:53:12

     Θα κηρύξει ανένδοτο εναντίον της φίλε μου. Αυτό αρκεί. Ο λαός δεν πρόκειται να δεχτεί να τον κυβερνάει μια μη εκλέγμένη κυβέρνηση πέραν από ένα λογικό μικρό διάστημα όπως αυτό των 100 ημερών που συμφωνήθηκε. Αν τολμήσουν να παρατείνουν τη διάρκεια θα έχουμε κοινωνική έκρηξη που θα πάρει ο διάολος και τα ΜΜΕ εκτός από τους κυβερνώντες

 3. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 13/11/2011 10:24:48

  ΣΚΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΤΕ: Αυτό μας λένε συνεχώς αυτοί που μας κυβερνάνε που είναι και αυτοί που μας φέρανε σε αυτό το χάλι. Και αυτά που λένε ότι θέλουν να σώσουν την πατρίδα είναι παραμύθια της Χαλιμάς. Τους εαυτούς τους θέλουν να σώσουν.

 4. Αεροπόρος avatar
  Αεροπόρος 13/11/2011 11:42:02

  Είδαμε και αυτό!!!!! Τον Πεταλωτή τον Παπακωνσταντίνου τον Πάγκαλο, τον Άδωνη μαζεί και τον Αβραμόπουλο να προσέρχονται για την ορκομοσία.... Τι να πεί κανείς..... για το κατάντημα της Ελλάδας....

 5. Θύμιος avatar
  Θύμιος 13/11/2011 12:59:09

  Η Ευρωπαϊκή Kwa-zoulou-land, απέχτησε Μπόερς διοικητή.

 6. Ιντζεσίλογλου Λάζαρος avatar
  Ιντζεσίλογλου Λάζαρος 13/11/2011 13:34:12

  Όλοι μιλούν για νέα μέτρα που έρχονται για τον έναν ή άλλο λόγο, πολιτικό ή οικονομικό. Πρέπει να γίνει σε όλους μας κατανοητό ότι η ΕΕ με το πρόγραμμα της απομοίωσης του Ελληνικού Χρέους έχει αναλάβει πλήρως την αποπληρωμή του, με όλες αυτές τις τεράστιες Δόσεις που έρχονται στην αρχή του 2012 και η Ελληνική Κυβέρνηση θα πρέπει να αναλάβει το Δίδυμο του Χρέους το Έλλειμμα των Κρατικών Προϋπολογισμών. Άρα για την Ελλάδα το ζητούμενο είναι να μειώσει τα Ετήσια Ελλείμματά της ώστε να μη δημιουργεί κάθε χρόνο νέα Ελλείμματα και άρα να χρειαζόμαστε νέα θαλασσοδάνεια και νέες διασώσεις.
  Πώς; Μα πολύ απλά να κάνει ότι κάνει κάθε λογικώς Έλληνας νοικοκύρης να μειώσει τις Δαπάνες-Έξοδα. Είναι τόσο δύσκολο να γίνει αυτό κατανοητό;; Είναι σίγουρα δύσκολο στην εφαρμογή του διότι απαιτεί κυβέρνηση που να μην είναι Εναγκαλισμένη με τους Κρατικοδίαιτους εκφραστές της συντήρησης και τις οπισθοδρόμησης. Διότι όσοι πλέον πιστεύουν, ότι η εφαρμογή κάθε υποκατηγορίας του ιδεολογήματος του Κρατισμού θα δώσει διέξοδο στα προβλήματα του Ελληνικού Λαού, ανήκουν στην κατηγορία των οπισθοδρομικών. Πρέπει λοιπόν επιτέλους να εφαρμοστούν οι Διαρθρωτικές Μεταρυθμίσεις που είναι σε όλους γνωστές αν θέλουμε η Ελλάδα να πάει παρακάτω και να συνεχίσει να βρίσκεται στη ζώνη του Ευρώ.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Ιντζεσίλογλου Λάζαρος 13/11/2011 13:57:55

   Ποιες διαρθρωτικές αλλαγές να προωθηθούν;
   Μας δουλεύουν όλους και το πάρτι συνεχίζεται.
   Ξέρει κανένας πόσο έχουν στοιχίσει πχ τα Μέγαρα την τελευταία δεκαετία; ...1,000,000,000
   Πόσο στοιχίζει κάθε Πρόεδρος και ΔΣ στα Νομικά πρόσωπα και ΔΣ;
   Πόσο στοίχισε στο Δημόσιο η Proton;
   Το άπιαστο λαθρεμπόριο καυσίμων με ...δύο διυλιστήρια και ΔΕΤΕ;
   Οι μαϊμού συντάξεις και οι ...πεθαμένοι συνταξιούχοι με τους εκατομμυριούχους άπορους;
   Οι μερικοί εκατομμυριούχοι δημόσιοι υπάλληλοι;
   Δεν θέλουν διαρθρωτικές αλλαγές ,δουλοπάροικους θέλουν και επώνυμους.
   Κανένας δεν κάνει διαρθρωτικές αλλαγές ούτε καν στο στενό Δημόσιο.
   Η εφεδρεία και το προ συνταξιοδοτικό στάδιο είναι μια μπούρδα και μισή.
   Αφενός γιατί και πρωτοετείς φοιτητές μαθαίνουν ότι μια αξιολόγηση δεν μπορεί να είναι ...ισοπεδωτική (δεν μπορεί δηλαδή να είναι ένας 55χρονος ικανότατος και ένας 35αρης άχρηστος...ή ένας που έχει μπει με ΑΣΕΠ ανίκανος;) αφετέρου γιατί κανένας δεν θέλει ένα Κράτος οργανωμένο με δομές κανόνες και λειτουργίες οπότε πετάμε λαγούς για ΑΣΕΠ και μπούρδες (...όπως το ΑΣΕΠ φαντάζομαι έλεγχε την εφαρμογή του ΠΔ 164;)

   Διαρθρωτικές αλλαγές δεν είναι η μείωση μισθών και συντάξεων και η ύπαρξη 1,000,000 ανέργων.

   Ποτέ δεν θα γίνουν διαρθρωτικές αλλαγές στη χώρα γιατί θα πρέπει οι ΚΕΦΑΛΕΣ να αρχίσουν από τις τσέπες τους από τις τσέπες των αφεντικών και τις τσέπες των φίλων τους.

   ή εμείς ή αυτοί.

  • mx avatar
   mx @ Ιντζεσίλογλου Λάζαρος 14/11/2011 10:13:46

   na fygete na pate allou.....

 7. dikaios7 avatar
  dikaios7 13/11/2011 15:07:58

  Το πρόβλημα με παρα πολλούς είναι οτι εχουν φεσωθεί με στεγαστικά δάνεια. Για παράδειγμα εγω δίνω 930 ευρω κάθε μηνα ,αλλα έτσι όπως έκαναν την οικονομία, μου μειώθηκε ο μισθός κατα 500ε όπως και στην γυναίκα μου κατα 300ε. Οπότε τώρα τι γίνεται? Αφου έχει διαλύσει την οικονομία ο JEFFRY να βρει λεφτά και να πληρώνει τα στεγαστικά δάνεια του κοσμου. Γιατι απ'οτι μαθαίνω απο το 2013 δεν θα προστατεύεται η πρώτη κατοικία και θα αρχίσουν να παίρνουν σπίτια οι Τράπεζες.

  Υ.Γ Δεν ειμαι δημόσιος υπάλληλος, αλλα εχω να πω στους εξυπνάκηδες οτι το Πασοκ δεν διέλυσε μονο τον Δημόσιο τομέα , αλλα και τον ιδιωτικό. Αν απολυθουν 200.000 ΔΥ που λένε, έρχονται χειρότερες μέρες και για τον ιδιωτικό τομέα.

  Υ.Γ2 Και οι βολευτές μας με τους Μπόμπολες και λοιπα λαμόγια συνεχίζουν να τρώνε με χρυσά κουτάλια

 8. daughter of mercy avatar
  daughter of mercy 13/11/2011 20:44:21

  ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΩΤΗΡΙΑΣ.....
  http://www.indybay.org/uploads/2010/05/13/greece_imf_merkel.gif

 9. NONOS avatar
  NONOS 14/11/2011 00:07:02

  Η τριμερης πελον εγκατασταθηκε σε Ελλαδα και Ιταλία τα ψεμματα τελειωσαν και μαζι μ'αυτα και οι ελπιδες μας "η πολις εάλλω"Μονο ο κυριαρχος λαός μπορει να δωσει τη λυση στο πεζοδρομιο καλυτερη η φτωχια απο τη δυστυχία ολοι μαζι δεξιοι-κεντρωοι-αριστεροι ολοι οι ελληνες να διωξουμε τη χουντα των τραπεζιτών με μπροσταρη το Σαμαρα να θελει να τον γραψει η Ιστορία σαν εθνοσωτηρα.

 10. ΜΠ avatar
  ΜΠ 14/11/2011 06:18:22

  ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ;;;; Πάρτε βαθιά ανάσα και διαβάστε Για όσους δεν γνωρίζουν τι θα πει Έλληνας και Ελλάδα που "τάχα" πάει για φούντο....

  1. Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού
  εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου
  (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο ως
  ανοιχτά της Λιβύης. Θέλεις ΔΥO ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας
  από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου
  (Λάρνακα). Σαν να πετάς δηλαδή από τις Βρυξέλλες προς τη Μασσαλία.  2. Στον κόσμο ζουν συνολικά 17.000.000 Ελλαδίτες, Κύπριοι, Βορειοηπειρώτες, Κωνσταντινουπολίτες, Ίμβριοι, Τενέδιοι κλπ.  3. Είμαστε 2οι στον κόσμο σε καταθέσεις στην Ελβετία.  4. Δεχόμαστε 16.000.000 τουρίστες τον χρόνο και διαθέτουμε μια σημαντική τουριστική βιομηχανία.  5. Έχουμε τρία πολύ μεγάλα ναυπηγεία που κατασκευάζουν κάθε είδος πλοίου .

  6. Έχουμε βιομηχανίες αμαξωμάτων που κατασκευάζουν βαρέα φορτηγά,
  λεωφορεία, τρόλεϊ, βαγόνια τραίνων, επικαθήμενα, μπετονιέρες, βυτία
  κλπ.


  7. Διαθέτουμε 2.400 υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά πλοία είμαστε
  έτσι 1οι στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία, ενώ άλλα 1.500 τεράστια
  τάνκερ και φορτηγά έχουν οι Κύπριοι πλοιοκτήτες -5οι στον κόσμο.


  8. Είμαστε 2οι παγκοσμίως στο πρόβειο γάλα, 3οι στις ελιές, 3οι παγκοσμίως στον κρόκο, στα ακτινίδια, στα ροδάκινα.


  9. Είμαστε 1οι στον κόσμο σε νικέλιο, 1οι σε λευκόλιθο, 1οι στον κόσμο
  σε υδρομαγνησίτη, 1οι στον κόσμο σε περλίτη, (1.600.000 τόννοι), 2οι
  παγκοσμίως σε μπετονίτη (1.500.000 τόννοι), 1οι στην ΕΕ σε βωξίτη
  (2.174.000 τόννοι), 1οι και σε χρωμίτη, 1οι και σε ψευδάργυρο, 1οι και
  σε αλουμίνα.


  10. Έχουμε την 2η καλύτερη Πολεμική Αεροπορία στο ΝΑΤΟ (μετά τις ΗΠΑ,
  ενώ οι Τούρκοι είναι προτελευταίοι), ενώ έχουμε και το 2ο καλύτερο
  Πολεμικό Ναυτικό στο ΝΑΤΟ, με την Τουρκία να είναι ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!


  11. Έχουμε νοτίως της Κρήτης 175 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο, το
  3ο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως. Εντωμεταξύ ο χρυσός που υπάρχει στην
  Θράκη μας αξίζει 38 δις ευρώ. Έχουμε εκεί, στην Μακεδονία και την
  Θράκη , τα 3 μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού της Ευρώπης. Η αξία του
  πετρελαίου και του αερίου μας είναι - κρατηθείτε - 10.000.000.000.000 (10 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΆΡΙΑ !) όπως αναφέρει το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το ΥΣΓΣ.


  Αυτή τη χώρα πάνε να ξεπουλήσουν για 340 δις ;;;

  • mx avatar
   mx @ ΜΠ 14/11/2011 10:16:37

   aytin kai den millaei kanenas....

 11. Pikis avatar
  Pikis 14/11/2011 09:30:05

  Ξέχασες να αναφέρεις ότι έχουμε και 300 ηλίθιους να μας κυβερνούν τα τελευταία 100 χρόνια.

 12. mx avatar
  mx 14/11/2011 10:17:34

  mono ilithioi den einai bres kati allo....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.