25/11/2009 15:51
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ένεση αισιοδοξίας από Αράπογλου

Την αισιοδοξία του για την πορεία και τις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών εκφράζει με δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) Τάκης Αράπογλου.

    "Η φημολογία των τελευταίων ημερών αναφορικά με τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, ιδίως ενόψει της σταδιακής απόσυρσης των έκτακτων μέτρων ενίσχυσης της ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, είναι τουλάχιστον υπερβολική", τονίζει ο κ.Αράπογλου και επισημαίνει ότι "όσοι διακινούν τη σχετική φημολογία παραβλέπουν τα μέτρα που οι τράπεζες έχουμε ήδη λάβει σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος, ώστε να θωρακίσουμε την κεφαλαιακή μας επάρκεια, και να δημιουργήσουμε αποθέματα ρευστότητας υποκαθιστώντας έγκαιρα την όποια ρευστότητα έχει αντληθεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα".

    Ο πρόεδρος της ΕΕΤ και επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας τονίζει ότι "η συνολική πορεία του τραπεζικού συστήματος κατά τη διάρκεια της κρίσης, τα πρόσφατα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου του 2009, η επιτυχημένη πρόσβαση όλων των μεγάλων τραπεζών στις διεθνείς αγορές χρήματος και κεφαλαίου που ξεπέρασε κάθε προσδοκία δεν επιτρέπουν καμία αμφιβολία για τις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών".

ΣΧΟΛΙΑ

  1. archaeopteryx avatar
    archaeopteryx 25/11/2009 22:00:37

    χε χε χε... ο Τάκης θέλει να συνεχίσει την θητεία του (και μεταξύ μας τα έχει βρεί με τους άλλους...καλά είναι εκεί)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.