#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/06/2011 15:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έκλεισε το νέο Μνημόνιο - υπουργός Οικονομικών αναλαμβάνει ο Γιώργος;Όπως μετέδωσε  το πρακτορείο Reuters ότι η Ελλάδα συμφώνησε επί της αρχής στο μεσοπρόθεσμο πακέτο διάσωσης με τους Ευρωπαίους εταίρους της στη Βιέννη. Το νέο τριετές πρόγραμμα θα λειτουργήσει συμπληρωματικά στο δάνειο των 110 δις. Ευρώ του πακέτου διάσωσης που έχουμε λάβει από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Στο μεταξύ, όπως επισημαίνει το ειδησεογραφικό πρακτιρείο Bloomberg το ποσό του μεσοπρόθεσμου πακέτου ανέρχεται στα 78 δις. Ευρώ. Οπως επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα, η Ελλάδα δεσμεύτηκε σε μέτρα λιτότητας ύψους 6,4 δις. ευρώ και στην έναρξη προγράμματος ιδιωτικοποίησης ύψους 50 δισ. Ευρώ.

Oι Financial Times εστιάζουν στη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τονίζοντας πως ο Έλληνας πρωθυπουργός αναλαμβάνει “χρέη υπουργού οικονομικών” ακριβώς σε μια προσπάθεια να χειριστεί προσωπικά την οικονομική πολιτική της χώρας μας, να υπογραμμίσει δηλαδή – να “πείσει” τους εταίρους – για τη σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στην αξιοπιστία της έναντι των πιστωτών της και την πρόθεση της κυβέρνησης να ακολουθήσει όσο αυστηρή πολιτική χρειαστεί για να επιτύχει στόχους και δεσμεύσεις!

Όπως σχολιάζουν οι Financial Times, ο κύριος Παπανδρέου θα παρουσιάσει  στον κύριο Γιούνκερ “μια σκληρή νέα  δέσμη οικονομικών μεταρρυθμίσεων”  θέλοντας έτσι να “κλειδώσει” τη συμφωνία στην οποία έχουν καταλήξει οι ειδήμονες του “άτυπου Eurogroup” που συνεδρίασε Τετάρτη και Πέμπτη στη Βιέννη, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Ρόιτερς. Πρόκειται για μια συμφωνία που επισήμως θα υπογραφεί στο προγραμματισμένο για τις 20 Ιουνίου συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης και το οποίο προβλέπει νέα βοήθεια ύψους 60 - 65 δισ. ευρώ με στόχο να εξαλειφθεί κάθε πιθανότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 03/06/2011 15:58:19

  Δεν ξέρω αν αναλάβει ΥΠΟΙΚ ο Γιώργος αλλά έχει φαίνεται καλούς "φίλους". Ο Νετανιάχου έχει αναλάβει νέος λομπίστας υπέρ της προώθησης των ελληνικών (?) συμφερόντων. Έτσι τουλάχιστον υποστηρίζει η Jerousalem Post

  h--p://www.jpost.com/DiplomacyAndPolitics/Article.aspx?id=223451

 2. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 03/06/2011 16:06:36

  εις ανώτερα βρε, και μεταμοσχεύσεις καρδιάς σε λίγο!

 3. Άργος avatar
  Άργος 03/06/2011 16:11:36

  ΖΗΤΩ!!!

  Σωθήκαμε, ρεεεεε! Άντε και φιλόλογος!

 4. irida avatar
  irida 03/06/2011 16:22:40

  Ωχ!! Στην κόλαση βρεθήκαμε με το ΓΑΠ πρωθυπουργό! Με αυτόν σε δύο ρόλους θα βρεθούμε υπό της κολάσεως!!

 5. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 03/06/2011 16:44:00

  Τι έκλεισε; Ο ΣΑΜΑΡΑΣ πού είναι ; ΕΊΠΑΜΕ Ο Πόλεμος θέλει Πόλεμο

 6. akis avatar
  akis 03/06/2011 17:08:29

  Όλοι ειναι στην σκιά των Αγανακτισμένων πια... Κυριακη Κοντη Γιορτη...

 7. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 03/06/2011 17:37:39

  Μέγας οικονομολόγος. Με post-doc πάνω στην αναπτυξιακή διάσταση της διακίνησης του μπάφου!

 8. η Dimi avatar
  η Dimi 03/06/2011 18:56:06

  «Ελλάδα: το 17ο κρατίδιο της Γερμανίας», είναι ο τίτλος ανάλυσης στην γερμανική έκδοση των Financial Times (του Πέτερ Έρλιχ) για τα σενάρια διεξόδου από την ελληνική κρίση.

  Η Ελλάδα κυριαρχεί και σήμερα στις οικονομικές σελίδες του γερμανικού τύπου. Πληθώρα αναλύσεων με σενάρια για τη διέξοδο από την κρίση και τα ρίσκα για την ΕΕ και την ευρωζώνη.

  Ο αρθρογράφος επαναλαμβάνει τα υπέρ και τα κατά μιας αναδιάρθρωσης και υποστηρίζει: «Είναι αλήθεια ότι το συνολικό χρέος της Ελλάδας αγγίζει ύψη ρεκόρ. Γι’ αυτό συνιστά διέξοδο, έστω και χρονοβόρα, ακόμη και το γεγονός ότι η χώρα δεν αναχρηματοδοτεί το χρέος της από τις αγορές και χρωστά μόνον στην ευρωζώνη.»

  Επίσης εκτιμά ότι τα στοιχεία για την ανάκαμψη της οικονομίας που παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στους ειδικούς της ΕΕ δεν είναι αποκυήματα της φαντασίας, αλλά μια ρεαλιστική προοπτική διεξόδου από την κρίση, με την προϋπόθεση ασφαλώς ότι θα υπάρξει ένα μίνιμουμ ανάπτυξης και ότι θα εφαρμοστούν οι αποκρατικοποιήσεις για τη μείωση του χρέους.

  Και τέλος ο αρθρογράφος προσπαθεί να ανασκευάσει το επιχείρημα πως το ελληνικό παράδειγμα θα καταστεί δήθεν πεπατημένη και για άλλους: «Είναι όντως έτσι;» αναρωτιέται και υπογραμμίζει:

  «Μα η Γερμανία και οι άλλοι χρηματοδότες θα έχουν για μεγάλο χρονικό διάστημα τη δυνατότητα άμεσης παρέμβασης στην ελληνική πολιτική.
  Επομένως μπορούν στην αρχή να χαμηλώσουν τα επιτόκια και εάν η κατάσταση στην Ελλάδα εξελιχθεί καλύτερα από ότι σχεδιαζόταν να τα αυξήσουν.

  Παράλληλα επειδή η Ελλάδα ανήκει εν μέρει στη Γερμανία θα μπορούσαμε να προωθήσουμε την ανάπτυξή της μέσω στοχευμένων επιχορηγήσεων από τον προϋπολογισμό της ΕΕ.

  Οι Γερμανοί πιστεύουν ήδη σήμερα πως χάνουν τα λεφτά τους για την Ελλάδα. Η αλήθεια είναι ότι αυτή η λύση (της ευρωβοήθειας) δεν είναι δωρεάν, αλλά κοστίζει πιο φθηνά από μια χρεοκοπία.

  Σε κάθε περίπτωση μπορούμε να χειριστούμε την Ελλάδα καλύτερα από ότι το μικρότερο και το πιο χρεωμένο κρατίδιο της χώρας μας, τη Βρέμη. Διότι η Βρέμη επιτρέπεται να ψηφίζει στην βουλή των κρατιδίων, εάν θα της δοθούν πιστώσεις ή όχι. Η Ελλάδα όμως όχι.»

  ΝΟΥΡΙΕΛ ΡΟΥΜΠΙΝΙ:
  ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΙΔΙΩΤΩΝ-ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ

  «Δάνεια και προσευχές», είναι ο τίτλος ανάλυσης του διάσημου Αμερικανού οικονομολόγου Νουριέλ Ρουμπινί στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt για την ευρωκρίση: «Εάν αποτύχει το σχέδιο Α (που εφαρμόζεται τώρα), η μοναδική εναλλακτική λύση είναι η ταχύτατη εφαρμογή ενός σχεδίου Β που δεν είναι άλλο από την ελεγχόμενη αναδιάταξη και τη μείωση των χρεών.»

  Ο Αμερικανός οικονομολόγος αναφέρεται στις διάφορες μεθόδους αναδιάταξης του χρέους, όπως π.χ. την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής με ταυτόχρονη μείωση των επιτοκίων, και υπογραμμίζει: «Η Ευρώπη δεν μπορεί να αντέξει περαιτέρω υψηλές δαπάνες, ούτε μπορεί να δίνει δάνεια και να προσεύχεται να σώσουν το ευρώ η οικονομική ανάπτυξη και ο χρόνος.

  Επίσης οι πιστωτές και οι κάτοχοι ομολόγων πρέπει να συμμετέχουν στις απώλειες για το καλό των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου, της ΕΕ, αλλά και το δικό τους».

  ΓΚΟΡΝΤΟΝ ΜΠΡΑΟΥΝ:
  ΤΟ ΕΥΡΩ ΥΦΑΡΠΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΥΕΛΙΞΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

  «Το ευρώ υφαρπάζει ένας μέρος από την ευελιξία της εθνικής οικονομικής πολιτικής», υποστηρίζει σε συνέντευξή του εφ’ όλης της ύλης ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν στην εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit υπογραμμίζοντας ότι «το ευρώ πρέπει να αποδείξει την οικονομική του επιτυχία», πως «η ΟΝΕ και η ενιαία πολιτική επιτοκίων στην ΕΕ ευθύνονται για την κρίση στην Ιρλανδία και τη Νότια Ευρώπη», και τέλος θεωρεί ως φυσιολογικές τις αντιδράσεις των Βρετανών και Γερμανών φορολογούμενων στα ευρωπακέτα διάσωσης, διότι:

  «Οι διαρθρωτικές αλλαγές που συντελούνται αυτή τη στιγμή είναι δραματικότερες από εκείνες την εποχή της βιομηχανικής επανάστασης. Και η ανασφάλεια που προκαλούν αυτές οι αλλαγές εκφράζεται ήδη στα εκλογικά αποτελέσματα από τη Φιλανδία μέχρι την Αυστρία και την Ουγγαρία.»

  ~DW-WORLD-DE 02.06.2011
  Επιμέλεια: Βιβή Παπαναγιώτου
  Υπεύθυνος Σύνταξης: Σπύρος Μοσκόβου
  ♠♠♠

  Eίναι στο Κάρμα της Ελλάδας να μην έχει Ηγέτη με γόνατα ο οποίος, σθεναρά θ’αντιμετώπιζε την κάθε Αγγέλα-Δωροθέα και τη λοιπή νεοναζιστική φατρία των τροϊκανών-εκβιαστών-τοκογλύφων.

  Ελληνα Ηγέτη, ο οποίος ΔΕΝ θα φυγάδευε στο εξωτερικό, δεν θ'απογύμνωνε τη Χώρα από τον πλούτο της και ΔΕΝ θα ξεπούλαγε στη φτήνεια τόνους!!! Ελληνικού χρυσού, ως αντάλλαγμα γιά την χωρίς εχέγγυα είσοδο στην ΟΝΕ, της εκσυγχρονισμένης, δήθεν πανίσχυρης με δανεικά, Ελλάδας. $1542.10 η σημερινή τιμή χρυσού, ανά ουγγιά!!!, σύμφωνα με goldprice.com. Τρίβει ενθουσιασμένη τα χέρια η αυστηρή Αγγέλα, που μάς κουνάει απειλητικά το χοντροδάκτυλο, γιά να βάλει σε τάξη σειρά, τους άτακτους και χρεοκοπημένους σήμερα Ελληνες, λέει. Φοβού τους Ελληνες και χολερικά χρέη φέροντες, Αγγέλα.

  Να πληρώσεις ΑΜΕΣΑ. ΣΗΜΕΡΑ. ΤΩΡΑ τις επανορθώσεις και τις αποζημιώσεις στις οικογένειες των εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων θυμάτων της γερμανικής θηριωδίας. Να επιστρέψεις ΟΛΟΥΣ τους κλεμμένους ιστορικούς και θρησκευτικούς Ελληνικούς Θησαυρούς. Είναι άμεσα απαιτητές οι κλεμμένες από τους Ναζί ράβδοι Ελληνικού Χρυσού. Δεν μάς πτοούν οι απειλές σου, Αγγέλα.

  Απαιτούμε και θέλουμε πολύ να μάθουμε και να δημοσιοποιήσουμε Ονόματα και παχυλούς Λογαριασμούς Ολων των συνεργατών, δωσιλόγων, λαδεμπόρων, ρουφιάνων, προδοτών και συνεργατών του χίτλερ στην Ελλάδα. ΔΕΝ είμαστε διαθετειμένοι να πεθάνουμε εμείς, γιά να σωθούν οι οικογένειες των αθυρμάτων αυτών. Αρκετά! Ακόμα και η δωσιλογία, έχει το ταβάνι της.

  Μόνο με Ελληνα Ηγέτη, θα διαπιστώναμε αν στις φυλλάδες τους οι νεοναζί θα τολμούσαν, απαξιωτικά να γράψουν: «Ελλάδα: το 17ο κρατίδιο της Γερμανίας» και θ’απειλούσαν με αποκαλύψεις Ονομάτων και Λογαριασμών στην δήθεν «ουδέτερη» Ελβετία, η οποία αν και δεν κάνει πολέμους, εν τούτοις, μετά βουλιμίας στοιβάζει τα αιματοβαμμένα προϊόντα των πολέμων, των επί εποχής χιτλερικής σταύρωσης δωσιλόγων των οποίων οι απόγονοι είναι νυν πολιτικοί, βιομήχανοι, ρυθμιστές και.. παράγοντες της Ελλάδας. Και οι οποίοι αυθάδεις, αμετανόητοι, ατιμώρητοι, ελεύθεροι και βαθύπλουτοι, κυκλοφορούν ανάμεσά μας, σήμερα.

  Η παροιμιώδης Ελληνική ανοχή, έχει πλέον εξαντληθεί. Αυτά τα κατά συρροή και διαρκείας οικονομικά και κοινωνικά εγκλήματα ΔΕΝ γίνονται πλέον ανεκτά. Το καθημερινά διογκούμενο ειρηνικό τσουνάμι των χιλιοπροδομένων Ελλήνων σε πλατείες, δρόμους, στενά και μπαλκόνια, στέλνει το δικό του μήνυμα. Είναι η αδιάψευστη απόδειξη, η οποία τρομακρατεί τους κοινωνικούς τρομοκράτες.

  Ετσι λοιπόν, με το σημερινό τραγικό έλλειμα Ηγεσίας, η Μάνα της Ευρώπης, η ιστορική Ελλάδα και ο λαός της, εκβιαστικά πληρώνουμε γιά τη διάσωση των αθυρμάτων αυτών. Μάς διασύρουν, απαξιώνουν, υποδουλώνουν, ερήμην μας. Ακόμα κι αυτοί που πίστεψαν και ψήφισαν τα σκύβαλα και μάς σέρνουν τους υπόλοιπους στο άρμα τους, πικρά μετανιωμένοι σήμερα, λένε: «Καλύτερα να μάς κοβόταν το χέρι από τον ώμο την ώρα που ψηφίζαμε. Εμείς, ΔΕΝ τους εξουσιοδοτήσαμε, ούτε λευκή επιταγή του δώσαμε γιά να κάνουν αυτά που κάνουν. ΔΕΝ τους ψηφίσαμε γιά να μάς υποθηκεύσουν και τις επόμενες γενιές Ελληνόπουλων να βγάλουν στο σφυρί, όπως τους υπαγορεύουν οι προϊστάμενοι κοινωνικοί εγκληματίες-τοκογλύφοι».


  Η διαχρονική ρήση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη:
  «Φωτιά και Τσεκούρι στους Προσκυνημένους», ακούγεται και είναι περισσότερο επίκαιρη το 2011, απ' ότι ήταν το 1821. Επειδή σήμερα, ο Θανάσιμος Εχθρός της Ελλάδας, είναι Εσωτερικός. Μασκαρεμένος και Παραπλανητικός. Και τον Εσωτερικό Εχθρό, καμιά μα καμιά χώρα στον κόσμο, όσο ισχυρή και αν είναι, δεν μπόρεσε ποτέ γιά πολύ, να τον αντέξει.

 9. ΠαναγιώτηςΖΜεσ avatar
  ΠαναγιώτηςΖΜεσ 03/06/2011 19:26:40

  Τώρα σωθήκαμε!!!!!!!!!!!!!

 10. Ναυσικά... avatar
  Ναυσικά... 03/06/2011 20:22:08

  Dimi
  θα συμφωνήσω μαζί σου, εκφράζεις τις απόψεις πολλών εδώ μέσα. Όμως για κοίτα που κάνουν ότι θέλουν και δεν βρίσκουν απο πουθενά αντίσταση. Θλίψη γεννά η όλη κατάσταση και φοβάμαι το τι μπορεί να ακολουθήσει το χειμώνα που έρχεται. Στη συγκέντρωση των αγανακτισμένων στην τηλεόραση ,είδα μια μικρομαμά με τα δυο παιδιά της να κλαίει, γιατί η ίδια είναι άνεργη και ο συζυγός της αμοίβεται με 700 ευρώ. Μόνο μια λέξη ταιριάζει: αίσχος.

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ Ναυσικά... 03/06/2011 21:04:24

   Aγαπητή Ναυσικά, σ'ευχαριστώ πολύ. Οντας φύσει αισιόδοξη, πιστεύω ακράδαντα στη πραγματική Δύναμη του Δήμου (ΔημοKρατία) και στη παντελώς αυθόρμητη και ακαπέλωτη προσέλευση των αγανακτισμένων, χιλιοπροδομένων και απηυδησμένων Ελλήνων. Είμαστε η Νομοτελειακή Δύναμη, την οποία ΔΕΝ ελέγχουν οι εξουσιαστές. Κι αυτό, τους ανησυχεί. Ο συνεχώς αυξανόμενος ανθρώπινος ΟΓΚΟΣ της Πανευρωπαϊκής αυτής προσέλευσης, ΕΙΡΗΝΙΚΑ τρομοκρατεί τους τρομοκράτες.

   Αρνούμαι ν'αποδεχθώ ότι το 2% μπορεί να ποδηγετήσει και καθυποτάξει το 98% της κοινωνίας. Αρνούμαι να αυτο-σαμποτάρομαι με αρνητικές σκέψεις. Και αυτή η άρνηση στον αρνητισμό, είναι μεταδοτική! Κάνει Θαύματα! Γίνεται Θετική Ενέργεια!

   Κατά τη γνώμη μου, οι γυναίκες χρειάζεται να πάψουμε να φοβόμαστε τον Φόβο. Γιατί όπως είχε πει ο Rudyard Kipling: «Εχουμε σαράντα εκατομμύρια λόγους για την αποτυχία, αλλά ούτε μία δικαιολογία»...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.