«Έκθεση ιδεών» η λίστα των μεταρρυθμίσεων
30/03/2015 12:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Έκθεση ιδεών» η λίστα των μεταρρυθμίσεων

Ως θεωρητικές, γενικές και έκθεση ιδεών παρουσιάζουν τα ξένα μέσα τη λίστα των μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας.

Ως θεωρητικές, γενικές και έκθεση ιδεών παρουσιάζουν τα ξένα μέσα τη λίστα των μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας. Μιλώντας στο Reuters, αξιωματούχος της ΕΕ δήλωσε ότι «η Ελλάδα δεν υπέβαλε μια λίστα μεταρρυθμίσεων την Παρασκευή, αλλά απλά ανέπτυξε μέσα στο Σαββατοκύριακο κάποιες ιδέες. Οι συζητήσεις από την Παρασκευή ως την Κυριακή αποσκοπούσαν στο να βοηθούσαν τους Έλληνες να ετοιμάσουν την εν λόγω λίστα ώστε να σταλεί τη Δευτέρα». Πρόσθεσε επίσης πως «ανυπομονούμε να λάβουμε κάτι τη Δευτέρα».

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η λίστα με την σημερινή της μορφή δεν παρέχει τις απαραίτητες διευκρινίσεις ώστε να κερδίσει την έγκριση των δανειστών. «Στερούνται λεπτομερειών και απαιτείται τεχνική επεξεργασία ώστε να μετατραπεί σε κάτι επαρκώς ολοκληρωμένο και αξιόπιστο για να παρουσιαστεί στο Eurogroup», ανέφερε στο πρακτορείο άλλος αξιωματούχος. Ερωτηθείς πόσος χρόνος θα χρειαστεί ώστε να ολοκληρωθεί η λίστα, εκτίμησε ότι «θα πάρει αρκετές ακόμα μέρες». Πάντως, πρόσθεσε ότι, δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να υποβάλει μια λίστα που δεν πρόκειται να «προχωρήσει» και διευκρίνισε ότι προτιμότερο είναι να πάρει περισσότερο χρόνο ώστε να την προετοιμάσει σωστά.

Το γεγονός ότι οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την αναθεώρηση του προγράμματος διάσωσης δεν είναι λεπτομερείς για να ικανοποιήσουν τους πιστωτές, διαπιστώνει και η Wall Street Journal. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης βρέθηκαν καθ’ όλο το Σαββατοκύριακο στις Βρυξέλλες για να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους στους θεσμούς. Παρά το γεγονός όμως ότι οι συνομιλίες διεξήχθησαν σε φιλικό κλίμα, οι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η δυσπιστία σε πολιτικό επίπεδο μεταξύ της ελληνικής κυβέρνηση και της υπόλοιπης ευρωζώνης συνεχίζεται. Όπως σημειώνεται, θεωρείται απίθανη η διεξαγωγή Eurogroup πριν τα μέσα Απριλίου για να δοθεί στην Ελλάδα ρευστό.

wsj,reuters

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Παράξενος avatar
    Παράξενος 30/03/2015 14:59:06

    Αυτό είναι το πρόβλημα με τη δημιουργική ασάφεια: δεν μπορείς να την εξηγήσεις σε κανένα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.