Άρειος Πάγος: Αντισυνταγματικό το χαράτσι που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ
07/02/2014 20:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άρειος Πάγος: Αντισυνταγματικό το χαράτσι που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ

Μια ακόμη απόφαση ανώτατου δικαστηρίου προκαλεί μεγάλο πονοκέφαλο στην κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο. Τμήμα του Αρείου Πάγου έκρινε αντισυνταγματικό το χαράτσι στα ακίνητα που επιβλήθηκε μετά τη φαεινή ιδέα που είχε το 2011 ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Το δικαστήριο κρίνει ότι ο φόρος που επιβλήθηκε δεν λάμβανε υπόψη της κοινωνικά κριτήρια όπως η οικονομική κατάσταση της οικογένειας κ.λπ. και δικαίως βέβαια γιατί όλοι ξέρουμε πώς επιβλήθηκε και με ποιο τρόπο οι αδικίες ήταν περισσότερες από τα σωστά αυτού του νόμου.

Αν η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου αποφασίσει κι αυτή την αντισυνταγματικότητα του χαρατσιού, η ΕΕΤΗΔΕ όπως είναι γνωστό, τότε θα γίνει νέα δίκη στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο που πρέπει να λύσει τη διαφορά στην απόφαση του Αρείου Πάγου κι αυτή του Συμβουλίου της Επικρατείας. Υπενθυμίζουμε ότι το ΣτΕ είχε κρίνει νόμιμο το φόρο για λόγους δημοσίου συμφέροντος αλλά παράνομη την είσπραξή του από τη ΔΕΗ.

Πέρα από τις μεγάλες αδικίες που έπεσαν στις πλάτες του ελληνικού λαού τόσα χρόνια, αυτό που βλέπουμε τις τελευταίες εβδομάδες είναι ένα μπαράζ δικαστικών αποφάσεων που προκαλούν τεράστια ζητήματα κι εγείρουν μεγάλα ερωτήματα.

Κατ’ αρχάς αν όλες οι αποφάσεις τελεσιδικήσουν τότε δεν θα φτάσει ούτε το νέο δάνειο που λέμε ότι θα πάρουμε από τους ξένους. Επομένως, πάμε σε κατάρρευση της οικονομίας.

Κατά δεύτερον, θα πρέπει να ξέρουμε αν έχουμε κράτος δικαστών κι αν οι τελευταίοι θέλουν να κάνουν πολιτική με τις αποφάσεις τους. Το κάνουν γιατί έχουν κάποια πολιτική σκοπιμότητα ή το κάνουν γιατί θέλουν ορισμένες ευνοϊκές γι’ αυτούς ρυθμίσεις; Όπως π.χ. να πάρουν πίσω μειώσεις που υπέστησαν κι εκείνοι μέσα στην κρίση.

Τρίτο ερώτημα είναι πώς αποφασίζουν έτσι αλλοπρόσαλλα. Τη μια κρίνουν συνολικά το μνημόνιο συνταγματικό και την άλλη το κατεδαφίζουν κομμάτι – κομμάτι. Δικαστές του ΣτΕ λένε το ένα και δικαστές του Αρείου Πάγου λένε το άλλο. Άλλοι κατακεραυνώνουν το πολιτικό σύστημα για την κρίση και ζητούν να επιστραφούν όλα πίσω κι άλλοι δείχνουν συγκατάβαση αντιλαμβανόμενοι την κρίση.

Άλλοι πάλι συντάσσονται ορισμένες φορές με τη λογική του ΣΥΡΙΖΑ και του «λεφτά υπάρχουν» και λένε να δοθούν εδώ και τώρα τα χρήματα. Εκτός αν ξέρουν ότι υπάρχει η μαγική μηχανή που βγάζει χρήματα.

Ασφαλώς η Δικαιοσύνη είναι μια εξουσία ανεξάρτητη και προφανώς… τυφλή, δεν κάνει διακρίσεις. Αλλά δεν μπορεί να μην υπάρχει μια δόση αυτοκριτικής από τους ίδιους τους δικαστές για τις εκτός τόπου και χρόνου αποφάσεις τους. Και σίγουρα δεν είμαστε κράτος δικαστών όπως δεν πρέπει να είμαστε και κράτος μόνο πολιτικών. Βεβαίως, τα μέτρα των τελευταίων ετών είχαν μεγάλες αδικίες και πολλά συνταγματικά προβλήματα. Αραγε, όμως, ποιο μέτρο θα ήταν δίκαιο κάτω από αυτή τη λογική; Υπό το φόβο να κριθούν όλοι οι νόμοι παράνομοι και αντισυνταγματικοί δεν θα έπρεπε να υπάρχουν νομοθέτες. Και στα υπουργεία να εγκαθίστανται δικαστές

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Laretzakis avatar
  Laretzakis 07/02/2014 20:58:35

  Ναι, μόνο που ο εμπνευστής του τέλους αυτού, συμβαίνει να είναι συνταγματολογος και να είναι ακόμη αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ..... Ειπατε κατι;

 2. roadrunner avatar
  roadrunner 07/02/2014 21:08:24

  Κατόπιν εορτής τα μαντάτα...

 3. Βλάμης avatar
  Βλάμης 07/02/2014 21:40:16

  Η *επόμενη* κυβέρνηση, θα χει να πληρώνει πολλά...

  • Μικρασιάτης.. avatar
   Μικρασιάτης.. @ Βλάμης 08/02/2014 05:43:38

   Μακαρι να παρει πισω ο Λαος ένα μερος απ το Χαρατσι της ΔΕΗ. Το πιο αδικο και ισοπεδωτικο φορολογικο μετρο...

 4. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 07/02/2014 22:18:23

  Η Ελλάδα ΔΕΝ είναι Κράτος Δικαίου. Η νομοθεσία της είναι ένα σουρεαλιστικό, παρδαλό κατσίκι. Το σύνταγμα στην λογική της διαπλοκής και του καθεστώτος του πρωθυπουργού δικτάτορα. Η δικαιοσύνη "παίζει" με την πολυνομία κατά περίπτωση. Το πολιτικό σύστημα αιχμάλωτο του νομικού Λεβιάθαν που δημιουργησε για να προστατεύεται. Τώρα το πνίγει. Και μαζί και την Κοινωνία, το Έθνος.

 5. παπαδόπουλος ηλίας avatar
  παπαδόπουλος ηλίας 07/02/2014 22:44:32

  Το καλύτερο ανέκδοτο, που το καταλαβαίνουν όλοι οι λαοί.."ανεξάρτητη δικαιοσύνη"!!

 6. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 07/02/2014 22:58:43

  Θα ήθελα να ρωτήσω τους Αρειοπαγίτες: Είναι σύμφωνη ή όχι με το Σύνταγμα η μονιμότητα των ΔΥ, οταν είναι δεδομένο ότι αυτή δημιουργεί δύο διαφορετικά εργασιακά καθεστώτα παραβιάζοντας έτσι την αρχή της Ισονομίας μεταξύ των Πολιτών;

  • Jean-Claude DL avatar
   Jean-Claude DL @ Μανιάτης 07/02/2014 23:54:04

   Θα μπορούσες να ρωτήσεις και κάτι πιο έξυπνο αν σκεφτόσουν λίγο. Η μονιμότητα των ΔΥ, ασχετως της τροπής που έχουν παρει τα πράγματα τα τελευταία 30 χρόνια, είχε στόχο την προστασία τους από τα εκδικητικά σύνδρομα των κομματικών εγκαθέτων, που θα προκαλούσαν πογκρομ απολύσεων σε κάθε αλλαγή κυβέρνησης. Αναρωτιέμαι γιατί εκτίθεται κάποιος όπως εσείς, με τέτοιου επιπέδου ερωτήσεις. Τόσο ταυτιστήκατε πια με τα μνημόνια; Ακόμη και με τις χυδαιότερες, τις εξώφθαλμα χυδαίες πτυχές τους; Επειδή άλλη λέξη δεν υπάρχει: είναι ΧΥΔΑΙΟ να βαζεις έκτακτο φόρο σε ιδιοκτησία (όχι σε εισόδημα, που και εκει είναι απαράδεκτο, αλλά, ας πούμε πως έχουμε εκτακτες συνθήκες ...) και να το συνδέεις με ένα δημόσιο αγαθό όπως το ρεύμα, απειλώντας με διακοπή αν ο άλλος δεν το πληρώσει ... ανεξάρτητα οικονομικής κατάστασης, άλλων συνθηκών (υγείας κτλ. ) .... Η χυδαιότητα σας δεν έχει όριο. Ο κατηφορος δεν έχει σταματημό. Χειροκροτείτε ότι έχει σχέση με το γδάρσιμο του ελληνικού λαού, φτάσατε να επικροτείτε ακόμη και την πρόταση για κούρεμα 10% των περιουσιακών στοιχείω κάθε είδους. Αν δεν γράφετε απ' ευθείας με΄σα από τη γερμανική πρεσβεία ή κάποιο από τα περιφερειακά της ινστιτούτα, απλά επιβεβαιώνετε το γνωστό ρητό που θέλει κάποια ανθρώπινη ιδιότητα να είναι απλά αήττητη ...

   • Kostas Kobostas avatar
    Kostas Kobostas @ Jean-Claude DL 08/02/2014 04:54:47

    Χαχαχα!!!Κύριε Μανιάτη να είστε πάντα καλά και να προκαλείτε απανωτά εγκεφαλικά στους Jean Claude του δημοσίου ραχατιού!"Il n' est pas necessaire de vivre.Il est necessaire de naviguer"Xαχαχα!!!

   • Μανιάτης avatar
    Μανιάτης @ Jean-Claude DL 08/02/2014 10:51:22

    Η ιστορία με την πλατεία Κλαθμώνος είναι γνωστή. ΔΣήμερα, όμως, η Ελλάδα τελεί υπό καθεστώς εκτάτου ανάγκης. Λογιστικά έχει πτωχεύση. Το Δημόσιο χρησιμοποιήθη ως υποζύγιο της οικογένειας Παπανδρέου για να θέσει την Ελλάδα υπό καθεστώς κατοχής. Στρατιές πρασινοφρουρών κατέλαβαν το Κράτος, την Τ.Α., τις περίφημες ΔΕΚΟ. ΟΙ Πολίτες εξαγοράστηκαν με τη μεταφορά εισοδημάτων προς αυτούς μέσω της χρέωσης του Δημοσίου και των επιδοτήσεων από την ΕΕ. Ο κρατικός μηχανισμός έγινε παρασιτικός. Η παραγωγή κατέρρευσε και η κοινωνία έγινε καταναλωτική. Σχηματίστηκαν περιουσίες κρατικοδίαιτες (φοροδιαφυγή, επιδοτήσεις, δημόσιες εργολαβίες, απασχόληση στο Δημόσιο, μίζες). Το οικοδόμημα αυτό κατέρρευσε. Σήμερα, σε κατάσταση εκτάτου ανάγκης. Υπό τις συνθήκες αυτές επιβάλλονται έκτατα μέτρα. Διαφορετικά το Κράτος/Δημόσιο θα οδηγηθεί σε λογιστική πτώχευση. Σε μία χώρα η οποία θέλει να δομείται στις αρχές της ισοπολιτείας και ισονομίας δεν δύναται να υφίστανται προνομιούχα νομικά καθεστώτα για κάποιες κοινωνικές κατηγορίες. Κύριο προνόμιο των Πολιτών σε καθεστώς Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας είναι η ισονομία επί των εργασιακών σχέσεων. Ως εκ τούτου η συνταγματικώς κατοχυρωμένη νομιμότητα των ΔΥ αποτελεί κατάφορη παραβίαση του Συντάγματος. Ο διαχωρισμός σε εργασιακές σχέσεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου αποτελεί στην ιστορία του Συνταγματικού Δικαίου κατάλοιπο των καθεστώτων του Απολυταρχισμού. Γράφω από το γραφείο ενός επιχειρηματία που το παλεύει. Που δεν χασμουριέται, που δεν ασκεί εξουσία νταβατζή στη μπόχα του Δημοσίου.

    • Iων avatar
     Iων @ Μανιάτης 08/02/2014 12:12:40

     ναι στο δημοσιο μονο πρασινοφρουροι μπηκανε.. ο Καραμανλης με τα stage εβαλε την μιση Ελλαδα αν εδιωχναν τους δημοσιους υπαλληλους τοτε το ποσοστο της ΝΔ θα ηταν κατω απο 5%

    • Jean-Claude DL avatar
     Jean-Claude DL @ Μανιάτης 08/02/2014 12:31:41

     To ότι είστε επιχειρηματίας και δεν σιτίζεστε απο το δημόσιο δεν σας δίνει το δικαίωμα να γίνεστε χυδαίος. Το πρόβλημα μου δεν ηταν η μονιμότητα των ΔΥ, το πρόβλημα μου είναι ο κατηφορος της επικρότησης κάθε χυδαιου και εξοφθαλμα παραλογου και αντισυνταγματικού μέτρου, σε βαρος της νοημόσύνης μας και κάθε έννοιας λογικής. Δεν μπορεί να βγαίνει αντισυνατγματικό το χαράτσι μέσω ΔΕΗ και εσείς - αντ' αυτού - να σχολιάζετε κάτι σαν την μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, η οποία έχει ήδη αρθεί στην πράξη με την επικείμενη κατάργηση δημοσίων οργανισμών και φορέων τύπου ΕΡΤ. Στο νοικοκύρεμα του δημοσιου τομέα κανείς δεν έχει αντίρρηση. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΘΕΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΕΚΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. Και μην ξεχνάτε πως η χυδαιότητα έχει δύο (αν όχι πολλές) όψεις. Τι θα λέγατε αν σας αποκαλούσα φοροφυγά και κλέφτη επειδή ασκείτε επιχειρηματική δραστηριότητα; Δεν το κάνω διότι δεν το πιστεύω και θεωρώ πως αυτή τη τεχνητη διαίρεση - την οποία πιστα υπηρετείτε - είναι η μεγαλύτερη επιτυχία των παπαγάλων της υποτέλειας. Πόσο θα απείχε αυτό - αν το έκανα- από τη χυδαία στρατηγική - που ενστερνίζονται και άλλοι σχoλιογράφοι , όπως ο κύριος Κομπόστας (mon Dieu!! quelle intelligence ...) , που θέλουν κάθε εργαζόμενο στον δημόσιο τομέα να είναι τεμπέλης και άχρηστος; Πόσο διαφέρει αυτό που κάνετε από την ερώτηση που θα σας έθετα αν έχετε καμμία εξωχώρια εταιρεια και τίποτα καταθέσεις στο εξωτερικό που δεν μπορείτε να δικαιολογησετε; Από που αντλώ επιχειρήματα; Μα από εκεί που αντλείτε και εσείς. Από το πουθενά. Από τη μαυρη προπαγάνδα που βλε΄πουμε και ακούμε τεσσερα χρόνια τωρα .... Είδατε πως αντιστρεφεται κάθε χυδαίο επιχείρημα; Αν "ΔΥ=τεμπέλης" τότε "επιχειρηματίας=φοροκλέφτης". Γιατί όχι; Αλλά, τι συζητάω; εδώ ταχθήκατε θορυβωδώς υπερ της φορολογησης κάθει είδους περιουσιακού στοιχείου με 10%, όπως πρότειναν οι Γερμανοί. Τόσα σας λείπουν;

     • Μανιάτης avatar
      Μανιάτης @ Jean-Claude DL 08/02/2014 13:04:32

      Αν θεωρείς χυδαίο ότι ξεφεύγει από τα "κεκτημένα" σου, είσαι ανίκανος να σκεφτείς και να διαλογιστείς.

     • Jean-Claude DL avatar
      Jean-Claude DL @ Μανιάτης 08/02/2014 13:16:07

      ΟΚ. Με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε .... Δεν είναι η πρώτη φορά ... [και δεν έχω κεκτημένα του τύπου που υπονοείτε .... δεν είμαι αυτό που έχετε στο μυαλο σας ως ΔΥ ....]

     • ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
      ΔΗΜΗΤΡΗΣ @ Jean-Claude DL 08/02/2014 13:33:32

      Αγαπητέ Jean-Claude DL, μιλάς τη γλώσα της λογικής αλλά συγκρούεσαι με οπαδούς ... Μην περιμένεις κατανόηση. Οσον αφορά την εξίσωση : "επιχειρηματίας=φοροκλέφτης", αυτό το έχει κάνει η συγκυβέρνηση των λαμογίων με το φορολογικό νομοσχέδιο που ουσιαστικά λέει οτι επειδή όλοι οι ελευθεροι επιχειρηματιες είναι φοροκλέφτες, γινόμαστε το πρώτο κράτος στον κόσμο που φορολογεί απο το πρώτο ευρώ !!! Δυστυχώς την άλλη εξίσωση "ΔΥ=τεμπέλης" την είχε κάνει ο "Μεγάλος- amoral " Aντρέας με την ισοπέδωση μισθών και κινήτρων στο Δημόσιο, και την διατηρεί μέχρι τώρα η ΝΔ. Εξαιρούνται εννοείται οι ελάχιστοι εθελοντές πατριώτες Δ.Υ. που αν και κανείς δεν τους υποχρεώνει, δουλεύουν παραγωγικά για την Πατρίδα. Tη μονιμότητα (παγκόσμιο φαινόμενο κι αυτό, γιατί θα έπρεπε να ισχύει πρωτίστως στον ιδιωτικό τομέα) ευτυχώς την κατήργησε στην πράξη η Τρόικα...

     • Jean-Claude DL avatar
      Jean-Claude DL @ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 08/02/2014 17:23:07

      Συμφωνω μαζί σου. Και ελπίζω να έγινε κατανοητό πως καμμία "εξίσωση" δεν με βρίσκει σύμφωνο, όλες οι γενικεύσεις είναι άδικες. Προκειται για διχαστική πρακτική, που δυστυχώς βρήκε έδαφος.

    • Jean-Claude DL avatar
     Jean-Claude DL @ Μανιάτης 08/02/2014 13:15:34

     "Σήμερα, σε κατάσταση εκτάτου ανάγκης. Υπό τις συνθήκες αυτές επιβάλλονται έκτατα μέτρα. Διαφορετικά το Κράτος/Δημόσιο θα οδηγηθεί σε λογιστική πτώχευση." Σε όλα υπάρχει όριο. Έκτακτα μέτρα μπορει να επιβληθούν αλλά δεν μπορεί να ζητάς την είσπραξη φόρου με την απειλή διακοπής του ηλεκτρικού (το οποίο μπορεί να είναι και πληρωμένο!). Αν δεν το καταλαβαίνειτε αυτό δεν υπάρχει περιθώριο συζήτησης. Γιατί αύριο να μην στέλνουν και "φουσκωτούς" ή τον στρατό για να εισπράξει και να πάρει ότι έχεις στην τσεπη σου η στο μαξιλάρι σου; Ο κατηφορος σας - ξαναλέω - δεν έχει τέλος. Πλεόν, ούτε ο Βενιζέλος δεν θα τολμούσε να τα πει αυτά που γράφετε .... Το χειρότερο είναι πως τα γράφετε, εν γνωσει του ότι την ίδια περίοδο που έγδερναν τον κόσμο με το χαράτσι με΄σω ΔΕΗ, δεν διερευνούσαν τις ποικιλώνυμες λίστες με καταθέσεις στο εξωτερικό. Στις οποίες φιγουράριζαν ονόματα συζύγων πολιτικών. Βρε δεν ντρέπεστε λίγο;

  • ΙδεαλΗστής avatar
   ΙδεαλΗστής @ Μανιάτης 08/02/2014 09:02:11

   Καιρός είναι να τεθεί και το ζήτημα της μονιμότητας. Αντισυνταγματικό βέβαια και προσβλητικό για όλους τους άλλους εργαζόμενους. Τι θα πει για να ...προστατευτούν από την απόλυση; Ποιός άλλος βρίσκεται σο απυρόβλητο εντός της Ελληνικής κοινωνίας, δίχως να απαιλείται από την ανεργία; Κανείς. Ακόμη και οι 300 άχρηστοι κάθς 2-3 χρόνια δοκιμάζουν τις αντοχές και την αντίληψη των ψηφοφόρων. Αλλο εάν τσεπώνουν τη συνταξάρα μετά από 2 επανεκλογές! Πολλά τα μέτρα και πολλά τα σταθμά στο Ελλαδιστάν που δεν αλλάζει με τίποτε!

  • cynthia avatar
   cynthia @ Μανιάτης 08/02/2014 09:58:21

   Αγαπητέ Μανιάτη , το ελεύθερο πνεύμα των προγόνων σας , σας οδηγεί σε αξιοπρόσεκτες ερωτήσεις ( και τοποθετήσεις ) !

  • my way avatar
   my way @ Μανιάτης 08/02/2014 10:45:55

   Δεν τίθεται θέμα, εάν η μονιμότητα των Δ.Ύ είναι ή δεν είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα, αφού αποτελεί συνταγματική επιταγή.

   • Μανιάτης avatar
    Μανιάτης @ my way 08/02/2014 11:03:41

    Ωραία προσέγγιση του συνταγματικού δικαίου!!!

    • my way avatar
     my way @ Μανιάτης 08/02/2014 11:11:10

     Η διαφορά σου ποια είναι; Είναι ή δεν είναι συνταγματική επιταγή; Όπου μέχρι σήμερα έχεις ορκιστεί, ο όρκος σου είχε να κάνει με την πιστή τήρηση των κανόνων του Συντάγματος. Ετσι δεν είναι;

     • Μανιάτης avatar
      Μανιάτης @ my way 08/02/2014 11:22:06

      Το σύνταγμα αλλάζει. Όπως πρέπει να αλλάξει και το άρθρο περί ευθύνης υπουργών. Ο όρκος στην τήρηση των κανόνων του Συντάγματος είναι όρκος στην αρχή της Ισοπολιτείας, της Ισονομίας και στο Έθνος. Έννοιες σταθερές της οποίας το Σύνταγμα υπηρετεί. Αν τις παραβιάζει, οφείλουμε να το αλλάξουμε. Όμως, οφείλουμε επίσης να το σεβαστούμε μέχρι την μέσω της νομίμου διαδικασίας αλλαγής του. Επομένως το ερώτημα μου είναι: παραβιάζει η αρχή της νομιμότητας των ΔΥ την βασική επιταγή του Συντάγματος που είναι η προάσπιση της Ισονομίας και Ισοπολιτείας;

     • my way avatar
      my way @ Μανιάτης 08/02/2014 11:27:00

      Επαναλαμβάνω. Ορκιζόμαστε πιστή τήρηση του Συντάγματος, όχι όποιων διατάξεών του μας αρέσουν.

     • Μανιάτης avatar
      Μανιάτης @ my way 08/02/2014 11:27:09

      Να μην λέμε τα αυτονόητα!

     • my way avatar
      my way @ Μανιάτης 08/02/2014 11:30:35

      Αναγκάζομαι.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Μανιάτης 08/02/2014 15:01:10

   Είναι το άκρον άωτον του άτοπου η ερώτηση που γράφεις: Από τη στιγμή που το ίδιο το Σύνταγμα προβλέπει και αιτιολογεί ως απαραίτητη την μονιμόηττα των ΔΥ εκτός των περιπτώσεων παραβατικής συμπεριφοράς όπου προβλέπει απόλυση, τι να σου απαντήσει κάποιος;

   • Μανιάτης avatar
    Μανιάτης @ Γεώργιος Τ. 08/02/2014 16:29:19

    Βέβαια, όπως και η ασυλία των υπουργών! Εφ΄ όσον είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ούτε να ζητηθεί η αλλαγή! Μεγάλοι συνταγματολόγοι στα πάνελ της διαπλοκής!!!

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ Μανιάτης 09/02/2014 20:07:31

     Η ασυλία των υπουργών είναι πρόσφατο εφεύρημα που σχεδόν όλοι το αποδοκίμασαν αμέσως επειδή "είδαν" δόλο. Η μονιμότητα των ΔΥ έχει χαρακτήρα προστασίας τους από κομματικά συμφέροντα. Διάβασε λίγο το Σύνταγμα και την αιτιολόγηση. Μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις.

 7. cp avatar
  cp 08/02/2014 09:05:09

  Μια χαρά ήταν η άποψη του Jean-Claude.Δεν μπορείς να φορολογήσεις την κατοχή (ιδιαιτερα μικρή και μεσαία ιδιοκτησία) αλλά το εισόδημα .Σε ποιό μέρος της γης θα επιβαλλόταν χαράτσι ,τύπου ΔΕΗ? Ας κοιτάξουν να φτιάξουν αι κυρίως τους φορολογικούς μηχανισμούς να μην μοιάζουν με χώρα του τρίτου κόσμου και ας αφήσουν τα υπόλοιπα .Ωκεανός νόμων , διατάξεων ,ΠΟΛ και ιστορίες καθημερινής τρέλας! Εκτός της υπερφορολόγησης και η φορολογική τρέλα με αντιφατικές διατάξης κτλ. Ξέρετε σε κάθε υπουργείο υπάρχει υπηρεσία για την έκδοση ΦΕΚ και νομική υπηρεσία. Το δύσκολο δεν είναι να συντάξει το ν/σ ή το π/δ το αρμόδιο τμήμα ,είναι έμπειροι και το κάνουν πανεύκολα.Το θέμα είναι η ουσία.Εκεί αν κάνουμε έλεγχο λογικής θα έπαιρναν κάτω της βάσης κυρίως τα φορολογικά .Ο έλεγχος συνταγματικότητας είναι ο πιό "μαλακός" έλεγχος.

 8. my way avatar
  my way 08/02/2014 10:52:51

  Δεν κουράζομαι να το γράφω. Τον καιρό των μνημονίων έχουν περάσει ένα κάρο αντισυνταγματικοί νόμοι, ένα κάρο αντισυνταγματικές διοικητικές πράξεις. Το κράτος δικαίου οφείλει να αποκαταστήσει την συνταγματική τάξη και θα το κάνει.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ my way 08/02/2014 11:02:21

   Ποιό κράτος δικαίου!!! Αυτό που απέτυχε πλήρως στην επιβολή της ισόνομης αντιμετώπισης των Πολιτών; Αυτό που επέτρεψε την διαφθορά και στον σκληρό του πυρήνα, το Δικαστικό σώμα; Το σύνταγμα του 1985 και η εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας το 1985; Αυτό το Κράτος Δικαίου σήμερα καταστρατηγείται; Αυτό έχει απολέσει προ πολλού τη νομιμότητά του.

   • my way avatar
    my way @ Μανιάτης 08/02/2014 11:15:09

    Όλα όσα περιγράφεις τα έκαναν άνθρωποι που δεν τήρησαν το Σύνταγμα. Σου φταίνε συγκεκριμένοι άνθρωποι, όχι το Σύνταγμα, το οποίο αναθεωρείται, όποτε κρίνεται απαραίτητο.

    • Μανιάτης avatar
     Μανιάτης @ my way 08/02/2014 11:24:49

     Το Σύνταγμα στο βαθμό που οι άνθρωποι "έχωσαν" σε αυτό διατάξεις που να νομιμοποιούν τις άνομες πράξεις τους, όπως ο νόμο; περί εθύνης υπουργών.

     • my way avatar
      my way @ Μανιάτης 08/02/2014 11:29:28

      Δεν έχω να πω τίποτα άλλο από το ότι η Δημοκρατία, με τους κανόνες της, τα έχει λύσει όλα αυτά τα θέματα, από μακροτάτου χρόνου.

     • Μανιάτης avatar
      Μανιάτης @ my way 08/02/2014 11:32:01

      Αγαπητέ, η Δημοκρατία είναι υπόθεση των Πολιτών. Απαιτεί συνεχή και ενεργή συμμετοχή για την υπεράσπισή της. Τίποτα δεν είναι δυστυχώς δεδομένο.

     • my way avatar
      my way @ Μανιάτης 08/02/2014 11:35:26

      Αυτό, ακριβώς, υπερασπίζομαι!!!

     • Μανιάτης avatar
      Μανιάτης @ my way 08/02/2014 11:48:25

      Συμπορεύομαι!

 9. θηραία avatar
  θηραία 08/02/2014 12:08:29

  Μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση έχουμε καιρό. Θα πρέπει να περάσει από όλα τα ανώτατα δικαστήρια, για να ...χαρούμε! Δηλαδή σε δύο και βάλε χρόνια! Μέχρι τότε πληρώνουμε και δε μιλάμε!

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
   ΔΗΜΗΤΡΗΣ @ θηραία 08/02/2014 12:38:12

   Μιλάς επι της ουσίας αγαπητή Θηραία, Αν σε δυό χρόνια υπάρχουμε ακόμα, όντως θα καταργηθεί το χαράτσι και δεν θα κόβονται άλλο οι συντάξεις, αλλά το σπουδαιότερο είναι οτι θα επανέλθει η ΕΛΠΙΔΑ που τώρα έχει πεθάνει μαζί με την Ελλάδα=Faiiled state...

   • θηραία avatar
    θηραία @ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 08/02/2014 13:10:24

    Από το οικ έτος 2014 το χαράτσι ενσωματώνεται στο νέο φόρο ακινήτων. Στο δια ταύτα μία τέτοια απόφαση θα σημαίνει ότι ... θα επιστραφούν αναδρομικά τα χαράτσια των ετών που καταβλήθηκαν, θα μειωθεί το ισόποσο από τον φόρο των ακινήτων, ή τι άλλο; Αυτά ενδιαφέρουν τον υπερφορολογούμενο... το πότε θα ξαναανάψει το κερί της ελπίδας σπίτι του! Τα υπόλοιπα αφορούν τους πολιτικολογούντες.....

 10. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 08/02/2014 15:07:48

  Eγώ τα έγραψα και άκουσα πολλά.Νομίζουν οι δικαστές ότι μπορούν να γεννήσουν λεφτά.Στην πραγματικότητα είτε θα κοπούν από αλλού είτε δεν θα κοπούν. Δεν υπάρχουν κορόιδα στην Ευρώπη για να πληρώνουν εμάς.Εάν δεν έχεις το απαιτούμενο πλεόνασμα με ιοσδύναμα μέτρα δεν έχει δόση.Κόψε το σβέρκο σου.

  • θηραία avatar
   θηραία @ ψυχραιμια 08/02/2014 15:30:51

   Ξέρουν όμως να έχουν υπερβολικές απαιτήσεις αφαίμαξης του ελληνικού λαού..., για αποπληρωμή χρεών, που ξοδευτήκαν κατά κύριο λόγο για να αγοραστούν δικά τους βιομηχανικά προιόντα, από αυτοκίνητα, τραίνα κι εξοπλιστικά διάφορα, μέχρι ψυγεία, λεμονοστίφτες και θερμοκοιτίδες.....!

   • Μανιάτης avatar
    Μανιάτης @ θηραία 08/02/2014 16:34:46

    Μπράβο λογική! Χρωστάς; No problem! Μπορείς να απαιτήσεις το ποσό από τον δανείζοντα, διότι αμάρτησε που σε δάνεισε. Επομένως, δεν χρωστάς σου χρωστάνε!

    • ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
     ΔΗΜΗΤΡΗΣ @ Μανιάτης 08/02/2014 17:49:14

     Δεν το ξέρεις οτι αν χρωστας 10.000 στη τράπεζα την έβαψες, αλλά αν χρωστάς 1.000.000 την έβαψε η τράπεζα διότι προφανώς κέρδιζε απο αλλού όταν στα έδωσε?

    • θηραία avatar
     θηραία @ Μανιάτης 08/02/2014 18:41:22

     Μανιάτη....άλλο ξεπληρώνω το χρέος μου αξιοπρεπώς...κι άλλο υποτελώς ! Οταν καταλάβεις την διαφορά στην απόχρωση των λέξεων,τα λέμε! ...αλήθεια γιατί ...τώρα .... οι Γερμανοι ζήτησαν να μειωθεί ο φόρος στην αγορά των αυτοκινήτων; ...μήπως τους έτσουξε η κάθετη πτώση λόγω κρίσης και τους έχουν ξεμείνει καγιέν απούλητα στις μάντρες δίπλα στις αγελάδες;;;

 11. cp avatar
  cp 08/02/2014 20:19:19

  Δεν έχω καταλάβει ? Ψηφίστηκε ένας νόμος και ένα Αν.Δικαστήριο τον έκρινε αντισυνταγματικό .Θα ακυρώσουμε το Σύνταγμα , λόγω δήθεν οικονομικής αναγκαιότητας ? Αυτά τα κάνουν ίσως μόνο υπανάπτυκτες χώρες ! Αλλά έχω και μια ΑΛΛΗ ερωτηση: Το χαράτσι για τις ΑΠΕ που πάει ? Γιατί πρέπει να τις επιδοτούμε? Εχουμε καλύψει το όριο της ΕΕ σε ΑΠΕ σήμερα αντί για το 2020 ,επιδοτόντας ουσιαστικά βορειοευρωπαίους κατασκευαστές και δημιουργόντας κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες ,ξοδεύοντας την εναπομείνουσα ρευστότητα της χώρας! Τα ίδια κυκλώματα που προπληρόνονται για δρόμους ΧΡΟΝΙΑ πριν ,ενώ οι κυκλοφοριακοί φόρτοι ...πέφτουν!!! Ας αφήσουμε το Συνταγμα εκεί που είναι ,δεν μας φταίει αυτό!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.