16/06/2010 16:04
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άμεση ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ζητεί η ΝΔ

Εσφαλμένη τακτική σε ό,τι αφορά τα προγράμματα ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω του ΕΣΠΑ καταλογίζει στην κυβέρνηση ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κωστής Χατζηδάκης.

«Η κυβέρνηση, παρά τις συνεχείς δηλώσεις υπουργών της για ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όσον αφορά στο ΕΣΠΑ κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο κ. Χατζηδάκης, αναφερόμενος στους τομείς μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου και υπηρεσιών.

Κατηγορεί παράλληλα την κυβέρνηση ότι περιέκοψε στο μισό τον προϋπολογισμό του προγράμματος για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που είχε προκηρύξει το Μάιο του 2009 η κυβέρνηση της ΝΔ, τονίζοντας ότι έκλεισε την πόρτα της χρηματοδότησης σε πολλές επιχειρήσεις που είχαν καταθέσει προτάσεις.

«Χαρακτηριστικό είναι», αναφέρει, «ότι στο συγκεκριμένο πρόγραμμα εντάσσεται μόλις το 17% των επιχειρήσεων που είχαν υποβάλλει προτάσεις, δηλ. 7.400 επιχειρήσεις επί συνόλου αιτήσεων 43.750.

Ζητεί τέλος από το υπουργείο Οικονομίας να δοθεί προτεραιότητα σε προγράμματα άμεσης εκταμίευσης πόρων μέσω του ΕΣΠΑ, όπως αυτά για τις μμε, αλλά και να τηρήσει δεσμευτικά τις ημερομηνίες υλοποίησης των προγραμμάτων που αναφέρονται στην ανακοίνωση του υπουργείου

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.