29/09/2009 23:13
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άλλη μια αυτοκτονία στη France Telecom.Ένας εργαζόμενος στο τηλεφωνικό κέντρο της France Telecom σε μια μικρή Γαλλική πόλη στις Άλπεις, έγινε ο 24ος αυτόχειρας σε μια σειρά αυτοκτονιών που ξεκίνησε πριν από 18 μήνες. Ο 51χρονος πατέρας δυο παιδιών, έδωσε τέλος στη ζωή του σήμερα το πρωί, πηδώντας από μια γέφυρα σε ένα αυτοκινητόδρομο την ώρα που αυτός ήταν γεμάτος από εποχούμενους που κατευθύνονταν στις εργασίες τους. Άφησε πίσω του ένα σημείωμα στο οποίο ανέφερε πως φταίει «η ατμόσφαιρα στο χώρο εργασίας». Εκπρόσωποι του συνδικάτου της εταιρίας, δήλωσαν πως ο άνδρας βρίσκονταν υπό πίεση, λόγω του ότι είχε πρόσφατα τοποθετηθεί σε τηλεφωνικό κέντρο όπου αντικείμενό του ήταν να τηλεφωνεί σε υποψήφιους πελάτες.

Αξιωματούχοι της Γαλλικής κυβέρνησης είχαν συναντηθεί πρόσφατα με στελέχη της εταιρίας, προκειμένου να τους πείσουν να λάβουν μέτρα ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των αυτοκτονιών που πλήττει την συγκεκριμένη επιχείρηση. «Είναι ντροπή», λέει ένας εκπρόσωπος των συνδικαλιστών. «Ο αυτόχειρας δούλευε σε τηλεφωνικό κέντρο όπου οι  συνθήκες είναι απάνθρωπες. Δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον για τους εργαζόμενους, καμία ανθρωπιά. Τους ενδιαφέρουν μόνο τα νούμερα. Οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζονται σαν κιμάς…».

 Independent.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.