#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/11/2012 15:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

΄Ολι Ρεν: «Η Ελλάδα τα έκανε όλα, δώστε της τη δόση»Να ξεπεράσουμε τον μύθο ότι δεν έχει σημειωθεί πρόοδος στην Ελλάδα, υπογράμμισε, ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου ο αρμόδιος επίτροπος Όλι Ρεν, τονίζοντας ότι πρέπει, τώρα, να λάβει το Eurogroup άμεσα μέτρα για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Διακόπτοντας την ώρα των ψηφοφοριών στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο Ευρωπαίος επίτροπος, σε συμφωνία με το προεδρείο, παρουσιάστηκε αιφνίδια στην αίθουσα της Ολομέλειας και έκανε δηλώσεις, σχετικά με την κατάσταση των διαπραγματεύσεων της τρόικας με την Ελλάδα.

Απευθυνόμενος στους ευρωβουλευτές, ζήτησε την πολιτική τους στήριξη, για να διευκολυνθεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα, σύμφωνα με τους όρους του προγράμματος βοήθειας.
Αναφερόμενος στην πορεία των έως σήμερα διαπραγματεύσεων μεταξύ τρόικας και Ελλάδας, ο Όλι Ρεν σημείωσε πως διαπιστώσαμε ότι έχει σημειωθεί ουσιαστική πρόοδος στο θέμα της Ελλάδας, αν και δενκαταλήξαμε σε οριστική συμφωνία.

Το πλήρες κείμενο των δηλώσεων του Όλι Ρεν έχει ως εξής:

«Σε συμφωνία με την προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τον πρόεδρο της Επιτροπής θα ήθελα να κάνω μια δήλωση εξ ονόματος της Κομισιόν για την κατάσταση των διαπραγματεύσεων για την Ελλάδα, για να σας ενημερώσω και να ζητήσω την πολιτική σας στήριξη, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία, για να διευκολυνθεί η επόμενη εκταμίευση, σύμφωνα με τους όρους του προγράμματος για την Ελλάδα.

Στην αρχή αυτής της εβδομάδας, καταλήξαμε σε μια συμφωνία σε επίπεδο προσωπικού της τρόικας και των ελληνικών Αρχών. Η συνεδρίαση του Eurogroup, που ξεκίνησε την Τρίτη το βράδυ, έως την Τετάρτη το πρωί σημείωσε ουσιαστική πρόοδο προς μια συμφωνία για το θέμα της Ελλάδας, αν και δεν καταλήξαμε σε οριστικό συμπέρασμα αυτή τη φορά. Σημαντικό είναι πως το Eurogroup αναγνώρισε ότι οι ελληνικές Αρχές είχαν εφαρμόσει επιτυχώς όλες τις προαπαιτούμενες δράσεις, που είχαν συμφωνηθεί με την ΕΕ και το ΔΝΤ, κάτι το οποίο βεβαίως δείχνει πολύ σημαντική προσπάθεια από πλευράς της Ελλάδας.

Αναφορικά με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις έχουν ληφθεί σημαντικές αποφάσεις, για να συγκροτηθεί μια πιο αποτελεσματική φορολογική διοίκηση. Αυτό είναι κρίσιμης σημασίας γιατί, βεβαίως, η δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών είναι και θέμα των δημοσίων οικονομικών, αλλά και ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης.

Πρέπει να ξεπεράσουμε τον μύθο ότι δεν έχει σημειωθεί πρόοδος στην Ελλάδα. Αυτή η εντύπωση, βεβαίως, είναι άδικη και λανθασμένη. Η Ελλάδα έχει επιδείξει αποτελέσματα. Τώρα, έχει φτάσει η ώρα οι Ευρωπαίοι και οι διεθνείς εταίροι της Ελλάδας να κάνουν και αυτοί αυτό που τους αναλογεί. Και για να πραγματοποιηθεί αυτό, το Eurogroup, τα κράτη- μέλη της ευρωζώνης πρέπει να συμφωνήσουν σε μέτρα αξιόπιστα, για να ξαναγίνει βιώσιμο το χρέος της Ελλάδας. Οι συζητήσεις της Τρίτης μας έφεραν πολύ κοντά σε μια συμφωνία.

Στο πλαίσιο αυτό, πρέπει να είναι σαφές, σχετικά με τα μέτρα αυτά, ότι αυτό δεν σημαίνει πως, τα επόμενα χρόνια, δεν θα επανεξεταστεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και δεν αποκλείεται να ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις όταν αυτές καταστούν αναγκαίες, ανάλογα με τις μελλοντικές εξελίξεις και την εφαρμογή του προγράμματος μεταρρυθμίσεων από την Ελλάδα», επισήμανε ο κ. Ρεν.

«Συμπερασματικά, ελπίζω ότι όλοι θα επανέλθουν στις Βρυξέλλες, την επόμενη εβδομάδα, με το απαραίτητο εποικοδομητικό πνεύμα και θα ξεπεράσουν την καταστρεπτική νοοτροπία των κόκκινων γραμμών. Ειλικρινά, δεν βλέπω κάποιον λόγο για να μην κλείσει το πακέτο και να σταματήσει αυτή η αβεβαιότητα, που εμποδίζει την επιστροφή της ανάπτυξης και των επενδύσεων στην Ελλάδα. Κυρίες και κύριοι Ευρωβουλευτές, η Ευρώπη είναι στο πλευρό της Ελλάδας και σας διαβεβαιώνω ότι οι υπηρεσίες μου εργάζονται στο μέγιστο για να συμβεί αυτό και θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια, προκειμένου να διασφαλίσουμε αυτή την ουσιαστικής σημασίας συμφωνία για την ευρωπαϊκή οικονομία και τον ελληνικό λαό» κατέληξε ο Ευρωπαίος επίτροπος.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Wolf avatar
    Wolf 22/11/2012 20:13:27

    Αυτή η δήλωση και οι άλλες αντίστοιχες έχουν το απολύτως θετικό αποτέλεσμα, οτι απο το κάδρο φεύγουν οι έννοιες και οι παλιότερες σκέψεις, περι τιτανικου, περι του διοικω μια διεφραρμενη χωρα και άλλες, απαλειφονται θα έλεγα. Δείχνουν δε μια χώρα που δουλεύει , ειναι υπεύθυνη και σοβαρή. Τώρα και αφού το κλίμα που υπήρχε για την Ελλάδα και αφορούσε μια "προβληματική" χώρα, ειναι ωρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να γίνουν σοβαροί και εταίροι της Ελλάδας, οποίοι κι αν ειναι αυτοί.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.