#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/11/2012 10:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

To 56% των Βρετανών δεν θέλει ΕΕΠερισσότεροι από τους μισούς Βρετανούς θέλουν η χώρα τους να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Opinium/Observer. Το αντιευρωπαϊκό αίσθημα αναμένεται να προκαλέσει εξελίξεις και στα τρία μεγάλα πολιτικά κόμματα, εν όψει μάλιστα και της συνάντησης για την έγκριση του νέου ευρωπαϊκού προϋπολογισμού. Η δημοσκόπηση δείχνει ότι το 56% των Βρετανών θα ψήφιζαν να βγουν από την ΕΕ, με μόλις το 24% να θέλει να παραμείνει. Το 68% των ψηφοφόρων των Συντηρητικών θέλει να φύγει η χώρα από την ΕΕ, έναντι του 24% που θέλει να παραμείνει. Στους ψηφοφόρους των Εργατικών τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 44% έναντι 39%, ενώ στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες όσοι θέλουν να φύγει η χώρα από την Ένωση αντιστοιχούν σε 39% των ψηφοφόρων έναντι 47% που θέλει να παραμείνει.

Τα ποσοστά αναμένεται να επηρεάσουν σημαντικά την στάση των τριών μεγάλων κομμάτων, εν όψει μάλιστα και της ανόδου του ποσοστού του αντιευρωπαϊκού κόμματος Ukip (UK Independence Party), το οποίο έχει φτάσει το 10% και βρίσκεται δυο μονάδες μπροστά από τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες. Οι Βρετανοί περιμένουν από τον Ντέιβιντ Κάμερον μια σκληρή στάση στη συνάντηση στις Βρυξέλλες την προσεχή Πέμπτη –αν όχι βέτο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βρετανός πρωθυπουργός θα ζητούσε πάγωμα του προϋπολογισμού, έχοντας στο πλευρό του Γερμανία και Ολλανδία. Οι εσωτερικές πιέσεις όμως πιθανόν να τον κάνουν να στραφεί στο αίτημα μιας δραστικής μείωσης, κάτι βέβαια που δεν αναμένεται να στηρίξει κανένα άλλο μέλος της ΕΕ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. YANNIS LIB. avatar
  YANNIS LIB. 18/11/2012 16:39:19

  Go ahead Britts, get the hell out of the EU, and leave the rest of the countries follow their destiny. Besides, nobody keeps you within the European family against your will. Needless to say that you never were an actual member of the EU and you will never be. It is as simple as that.

 2. Dal avatar
  Dal 18/11/2012 20:31:50

  Δεν είναι βλάκες οι Βρετανοί. Γνωρίζουν τι σημαίνει ΕΖ και ΕΕ. Ποιο άλλωστε το όφελος ύπαρξης της ΕΖ? Εκτός από να καταστεί η Γερμανία ακόμη πιο ισχυρή. Δεν έχει ουδείς εξηγήσει την αναγκαιότητα της ΕΖ . Γιατί δεν υπάρχει καμία αναγκαιότης

  Αν η Βρετανία ήταν μέλος της ΕΖ θα ήταν η πρώτη χώρα που θα έμπαινε σε μνημονιακή καραντίνα. Ας σημειωθεί χωρίς κανένα κόμμα να είναι ανοικτά εναντίον τη ΕΕ ,εκτός Ukip, έχουμε ανάλογα δημοκοπικά αποτελέσματα.

 3. Lakis avatar
  Lakis 19/11/2012 10:05:37

  Go ahead Britts, get the hell out of the EU, and leave the rest of the countries follow their destiny. Besides, nobody keeps you within the European family against your will.

  Σιγά ρε Έλληνα, που ένιωσες και υποχρεωμένος να υπερασπιστείς την Ε.Ε! Πολύ λαρτζ ταύτιση μιλάμε...

  Προφανώς και τους έβαλαν «against their will». Σιγά μη ρωτούσε και τους λαούς η Ερυωπαίκή ελίτ της «ολοκλήρωσης». Όπως είχαν λυσσάξει με τα δημοψηφίσματα με το Ευρωσύνταγμα, και τα επαναλάμβαναν μέχρι να πεί ναι το κάθε κράτος που αρνούνταν, και με απίθανους εκβιασμούς και προπαγάνδα, α λα Σχέδιο Ανάν.

  Οπότε, ποιά «european family», την αιμομεικτική; Σιγά την «οικογένεια», τα συμφέροντα 2 ισχυρών κρατών, και προπαντώς της Γερμανίας, και τέρμα.

  Και δημοκρατία του κ...., συν τοις άλλοις, οι αποφάσεις παίρνονται στις Βρυξέλλες ερήμην των κρατών μελών και των λαών τους.

 4. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 19/11/2012 20:53:12

  Εδώ όμως, ακόμα και η αναφορά στα προβλήματα, που μας προξένησε συνδυαστικά η εμπλοκή μας με την ΕΕ και την ΕΖ -πέραν των αναμφισβήτητων καλών- επιφέρει άμεση κατηγορία συμμετοχής στο "λόμπυ της δραχμής" -κάτι σαν τον Βελζεβούλ, για τους αμήχανους ευρωλάγνους.
  Ενώ η ώρα απαιτεί νηφάλιες αλλά και εντατικές συζητήσεις, όπως και τεκμηριωμένες και στέρεες αποφάσεις, ορισμένοι προκρίνουν την δογματική πίστη σαν μέθοδο και την ιερή εξέταση σαν εργαλείο.
  "Μωραίνει Θεός, ους βούλεται απωλέσαι"...
  Οι άλλοι, όμως, τι φταίμε;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.