#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/12/2013 18:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Tον ισλαμικό νόμο υιοθετεί η ΛιβύηΤο Γενικό Εθνικό Κογκρέσο της Λιβύης, η ανώτατη πολιτική αρχή της χώρας, ψήφισε να γίνει η σαρία (ο ισλαμικός νόμος), η βάση της νομοθεσίας για τους θεσμούς της χώρας, μια απόφαση που ενδέχεται να επηρεάσει το τραπεζικό σύστημα, το ποινικό και οικονομικό δίκαιο. «Ο ισλαμικός νόμος είναι η πηγή της νομοθεσίας στη Λιβύη», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Γενικό Εθνικό Κογκρέσο μετά την ψηφοφορία.

Οι άμεσες επιπτώσεις της απόφασης αυτής δεν είναι προς το παρόν ξεκάθαρες, όμως μια ειδική επιτροπή πρόκειται να εξετάσει όλους τους υπάρχοντες νόμους για να διασφαλίσει ότι συμφωνούν με τη σαρία. Το εθνικό κογκρέσο είχε αρχική αποστολή να οδηγήσει τη χώρα, μέσα σε 18 μήνες, σε γενικές εκλογές έχοντας προηγουμένως συντάξει ένα Σύνταγμα που θα προσδιόριζε τη φύση του πολιτικού καθεστώτος. Η θητεία του θα λήξει τον Φεβρουάριο.

 

http://www.reuters.com/article/2013/12/04/us-libya-law-idUSBRE9B30J420131204

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιώργος avatar
  Γιώργος 04/12/2013 19:02:46

  Τώρα με τον Καντάφι νεκρό, επιτέλους Δημοκρατία! ...

 2. Magganas avatar
  Magganas 04/12/2013 22:00:18

  Είναι γιατί οι "επαναστάτες" αγωνίζονταν για τη "λευτεριά" και τα "ανθρώπινα δικαιώματα"...
  Τό ίδιο έγινε και στο Μαρόκκο, και στην Αλγερία και προπάντων στην Αίγυπτο!

  Εμ κάνει καλά ο Άσαντ στη Συρία και φωνάζει ότι την "επανάσταση" την κάνει η Αλ Κάιντα και οι ακραίοι Ισλαμιστές και τους έχει αλλάξει τα φώτα...

  • Γιώργος Αχαιός avatar
   Γιώργος Αχαιός @ Magganas 05/12/2013 12:50:56

   Έτσι είναι! Η αραβική άνοιξη είναι ένα κίνημα που πάει να φέρει παρανοϊκούς μουσουλμάνους στην εξουσία.

   Στην Αίγυπτο προσπάθησαν αλλά τους ανέτρεψε ο στρατός, στην Λιβύη απότι φαίνεται τα κατάφεραν, στην Συρία, μία χώρα με 30% χριστιανούς το προσπαθούν.

 3. κολοτούμπα avatar
  κολοτούμπα 04/12/2013 23:01:21

  Υπάρχει και το ΚΚΕφε νομίζω που είναι κομμάτι του ανταρ -σία και δημοσίως υπερασπίζεται τον αγώνα των ισλαμοεπαναστατών που απαγχονίζουν γυναικόπαιδα στην Συρία.
  Oι "αριστεροί" ( βλέπε πρόταγκον ) στην Ελλάδα εύκολα καταδικάζουν κάθε δήλωση ιεράρχη όταν πρόκειται για σύμφωνα συμβίωσης ή για τζαμιά αλλά όταν πρόκειται για τους "επαναστάτες" στην Συρία,
  για τις απαγωγές ιεραρχών και μοναχών η για την
  ισλαμοσαρία τσιμουδιά.

 4. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 05/12/2013 07:49:07

  Άντε σύντομα κ´ στην γειτονιά μας

 5. popaia avatar
  popaia 05/12/2013 14:13:16

  Με την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου της Λιβύης ξεκαθάρισε το πράγμα. Διότι με την Αίγυπτο, τη Τυνησία, το Αλγέρι, τη Συρία, μας τα μασάνε ακόμα. Δικτάτορες, σου λέει, στρατοί, διεφθαρμένοι, εμφύλιοι, μπερδούκλωμα. Τώρα επισήμως ο νόμος της Σαρία είναι η ελευθερία, η δημοκρατία, η εξέγερση, οι απελευθερωτές αντάρτες και τ' ανθρώπινα δικαιώματα που μας λέγανε....
  Οι σύντροφοι εδώ θα το γιορτάσουν; Με κάναν συμβολικό αποκεφαλισμό ας πούμε ή καμιά παρόμοια ατραξιόν;

 6. Νικήτας avatar
  Νικήτας 05/12/2013 19:50:38

  Μετά απο όσα γίνονται τριγύρω είναι φώς φανάρι πως στο πολύ κοντινό μέλλον τον κυρίαρχο ρόλο θα παίξει η εθνική μας ταυτότητα ώς Ορθόδοξη παράδοση.
  Τρία πολύ σημαντικά γεγονότα : Το 1) Η απάλλειψη του Χριστιανικού παρελθόντος απο την συνθήκη της Λισαβώνας 2) Η αραβική άνοιξη - Συρία
  3) Λαθρομετανάστευση .
  Και στα τρία κρύβεται απο πίσω το ισλάμ , είτε άμεσα είτε έμεσα . Δεν είναι τυχαίο πως την αραβική άνοιξη την φέρανε φιλελεύθεροι νέοι όπου αφού βγάλανε το φίδι απο την τρύπα τους ήρθε μετά ο ουρανός σφοντύλι .
  Ευτυχώς που στην Αίγυπτο ο στρατός έδωσε λύση πρός ώρας.
  Στην Συρία γίνεται χαμός με τους απροκάλυπτους διωγμούς του Χριστιανικού στοιχείου.
  Οι λαθρομετανάστες δε είναι εδώ και περιμένουν .

  Σημειώστε ένα σημαντικό στοιχείο είναι πως τα φθηνότερα μεροκάματα υπάρχουν σε χώρες σφόδρα μουσουλμανικές με το μειονέκτημα της απόστασης που κάνουν τα μεταφορικά ακριβά προς την δύση.
  Οι πολυεθνικοί κολλοσοί δεν ενδιαφέρονται ασφαλώς για παραδοσεις και λαούς όσο καίγονται για πετρέλαιο , φθηνή εργασία , υποδομές και εξουσία .
  Παράλληλα με αυτό και στον αντίποδα το ιστορικό γεγονός της γένησης των ανθρώπινων δικαιωμάτων στον γεωγραφικό χώρο της Ευρώπης που χαρακτηρίζεται απο την διάδοση του Χριστιανισμού και μάλιστα της Ορθοδοξίας παλαιότερα προτού σιγά σιγά εκπέσουν στις αιρέσεις του πάπα και των προτεσταντών .

  Οι δυνάμεις της αποσταθεροποίησης εκεί που πατάνε γερά είναι το μίσος απέναντι στην Αλήθεια που είναι το μίσος απέναντι στον Χριστό ώς μόνη γνήσια Αλήθεια . Το μίσος αυτό δημιουργεί εντός της χώρας μας πρόσφορο έδαφος για την επικράτηση κάθε μιάς ιδεολογίας που να αντιστρατεύεται τον Χριστό. Εδώ συνδέονται ο σύριζα με την δημόσια αθεϊα του καθώς και η σατανικά ψευδεπίγραφη χρυσή αυγή με την προσχηματική της πίστη στις ελληνικές αξίες που κρύβει την αρχαιολατρία και άλλες παρανοικές δοξασίες.
  Κατά ένα τρόπο εδω πέρα είμαστε σε συμπληγάδες αφού απο αριστερά είναι η αθεια να καλύψει επαναστάτες και απο δεξιά ο κεκαλυμένος με εθνική προβειά σατανισμός για όσους νοιώθουν έλληνες .

  Ο εχθρός είναι μεγάλος και ακόμα μεγαλύτερος αυτός που δεν φαίνετε με πρώτη ματιά αλλά μας έχει βάλει στο μάτι εδώ και 2013 χρόνια .
  Διαβάστε σχετικά την απολογία του Στεφάνου.

  Η μόνη διέξοδος είναι η εθνική αφύπνιση του λαού και η εξύψωση του Ορθόδοξου φρονήματος του ώστε να πάρει εγκαίρως χαμπάρι τι παίζετε και να είναι πανέτοιμος για άμυνα.
  Βεβαίως εδώ γελάνε και οι πέτρες με τον χρόνιο εξοβελισμό των αξιών αυτών απο τους νέους μέσω του αφελληνισμού της παιδείας και της παράδοσης των κεφαλών του τόπου στα συμφέροντα το χρήμα και την εξουσία αδιαφορώντας για τα επερχόμενα δεινά.
  Εμπρός αντρέα για μια ελλάδα νεά .

  Είμαι 100% σίγουρος πως μόνον όποιος βγάλει γνήσια εθνικοπατριωτική φωνή με Ορθόδοξο πνεύμα θα είναι τουλάχιστον συνεπής με το πολιτικό πρόταγμα που φαίνετε στον ορίζοντα και αυτό είναι δουλειά ασφαλώς να το αντιληφθεί η δεξιά παράταξη εγκαίρως .
  Όποιο δεξιό μαγαζί πάρει χαμπάρι και βάλει ρότα στο πηδάλιο .

  Μέχρι και το σύνταγμα ξεκινά με την αναφορά στην Αγία Τριάδα και διατάζει την πολιτεία να υπερασπίζεται την Ορθοδοξία ώς κυρίαρχο και συντριπτικό δόγμα στην Ελλάδα για να μην ξεχνιόμαστε .
  Έχουμε χρέος απέναντι σε αυτούς που θυσιάστηκαν για αυτόν τον τόπο αλλά και για αυτούς που έρχονται με το αναφέρετο δικαίωμα να ζήσουν στον τόπο της ελευθερίας .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.