#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/01/2012 13:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Spiegel: Η ευρωπαϊκή κρίση ευνοεί τη ΓερμανίαΣυνθήκες που ωφελούν τη γερμανική οικονομία δημιουργεί η ευρωπαϊκή κρίση αναφέρει σε δημοσίευμα του το Der Spiegel, παραθέτοντας ως επιχειρήματα το ότι η συγκεκριμένη χώρα εξαιτίας της κρίσης απολαμβάνει αρνητικά επιτόκια στο δανεισμό της από τις αγορές, πτώση της ανεργίας και εκτίναξη των εξαγωγών.

Σύμφωνα με το περιοδικό, οι τράπεζες πληρώνουν για να δανείσουν χρήματα στη Γερμανία, σε ένα πρωτοφανές σκηνικό στην οικονομική ιστορία, που εξέπληξε ακόμη και τους ίδιους τους υπεύθυνους του γερμανικού οργανισμού διαχείρισης δημοσίου χρέους.

"Η κρίση ενδέχεται να οδηγήσει σε επιβράδυνση τη γερμανική οικονομία, αλλά υπάρχουν ένα σωρό μηχανισμοί που σχετίζονται με την κρίση, που ουσιαστικά ωφελούν τη χώρα εις βάρος των εταίρων της στην ευρωζώνη", υπογραμμίζει το περιοδικό.

Στο μεταξύ, στο 3% διαμορφώθηκε ο ρυθμός ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας κατά το 2011, έναντι 3,7% που πέτυχε το 2010, που ήταν και το υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας 20ετίας της χώρας, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία, η οποία εκτιμά ότι είναι πιθανόν ότι η γερμανική οικονομία να έχει καταγράψει κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2011 συρρίκνωση κατά 0,25%.

Κατά το δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδαςWall Street Journal, τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης δεν είναι άτρωτη από την παρατεταμένη κρίση χρέους στην περιοχή και από την εξασθένηση της παγκόσμιας ζήτησης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η βασική πηγή για την ανάπτυξη το 2011 ήταν η εγχώρια ζήτηση, ενώ η συμβολή της εξωτερικής ζήτησης ήταν σαφώς μικρότερη. Η εγχώρια ζήτηση προσέθεσε 2,1 ποσοστιαίες μονάδες στο ΑΕΠ της χώρας, καθώς οι επενδύσεις αυξήθηκαν 8,3%, η ιδιωτική κατανάλωση 1,5% και οι δημόσιες δαπάνες κατά 1,2%. Το εξωτερικό εμπόριο προσέθεσε 0,8 ποσοστιαίες μονάδες στο ΑΕΠ, καθώς οι εξαγωγές αυξήθηκαν 8,2% και οι εισαγωγές 7,2%.

Ο ρυθμός ανάπτυξης αναμένεται να επιβραδυνθεί φέτος, αλλά η Γερμανία μπορεί να αποφύγει την ύφεση, σημειώνει το Bloomberg, επειδή η αύξηση της απασχόλησης στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας 20ετίας στηρίζει την εγχώρια καταναλωτική δαπάνη.

"Αν και ο βιομηχανικός τομέας υπέστη πλήγμα από την κρίση κρατικού χρέους στην Ευρωζώνη, η πιο ανθεκτική εγχώρια ζήτηση μπορεί να αποτρέψει μία μεγάλη συρρίκνωση της οικονομίας", δήλωσε οικονομολόγος της ολλανδικής τράπεζας ABN Amro.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63601497

ΣΧΟΛΙΑ

 1. βισάλτης avatar
  βισάλτης 11/01/2012 14:39:34

  “Η κρίση ενδέχεται να οδηγήσει σε επιβράδυνση τη γερμανική οικονομία, αλλά υπάρχουν ένα σωρό μηχανισμοί που σχετίζονται με την κρίση, που ουσιαστικά ωφελούν τη χώρα εις βάρος των εταίρων της στην ευρωζώνη”, υπογραμμίζει το περιοδικό."
  Δεν έχει κανένα πρόβλημα να προσβάλει ολόκληρες χώρες προ κειμένου να ανέβει σε δημοσκοπήσεις όπως δεν είχαν αναστολές οι πρόγονοί της να βγάζουν τα χρυσά δόντια από τα πτώματα στα γερμανικά κρεματόρια και να κάνουν την κρίση ευκαιρία..

 2. daughter of mercy avatar
  daughter of mercy 11/01/2012 17:03:05

  Good morgen Spiegel!
  Έχουμε και μεις Λουκάνικο, συντάγματος όχι Φρανκφούρτης!
  Μόνο που σερβιριστήκατε μόνοι σας, γλείψατε και το πιάτο,καθόλου τρόποι.
  http://loukanikosdog.blogspot.com/

 3. teos avatar
  teos 12/01/2012 10:21:49

  Ο δανεισμός είτε χώρας είτε επιχείρησης είτε φυσικού προσώπου προυποθέτει εμπιστοσύνη, η Γερμανία είναι ενα κράτος διαφάνειας και δικαιοσύνης που ο διαχειριστής του δημοσίου χρήματος είτε πολιτικός είτε δημόσιος υπάλληλος θα δώσει λόγο και για το τελευταίο ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή του. Επίσης μέσω ενός αποτελεσματικού και δίκαιου κράτους πρόνοιας εχει κατάφερει να ενισχύει την κατανάλωση σε περιόδους ύφεσης. Αυτό γίνεται γιατί τα λεφτά του ταμειου ανεργίας και της προνοιας καταναλώνονται αμέσως στην αγορά από τους φτωχούς δικαιούχους που καλύπτουν τις αμεσες αναγκες τους , σε αντίθεση με της φοραπαλλαγές των Αμερικανών που ανακυκλώνονται στην virtual οικονομία του private banking. Με βάση αυτά είναι λογικό σε μια ελεύθερη αγορά ο όποιοσδηποτε λογικός επενδύτης να μην φοβάται να τοποθετήσει τα κεφαλαιά του στην Γερμανική αγορά τραπεζική και χρηματιστηριακή .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.