#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/06/2013 14:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Reuters: Η Κομισιόν ζητά να ξαναρχίσουν οι διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑΟι διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ πρέπει να ξαναρχίσουν το συντομότερο ανέφερε η Κομισιόν. Σύμφωνα με τον Σάιμον Ο' Κόνορ, εκπρόσωπο του επιτρόπου Οικονομίας Όλι Ρεν, η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ είναι πολύ σημαντική τόσο από πλευράς εσόδων, όσο και για την υλοποιούμενη μεταρρύθμιση του ενεργειακού τομέα της Ελλάδας.

«Η διαδικασία ιδιωτικοποίησης για τη ΔΕΠΑ θα πρέπει να επανεξεταστεί το συντομότερο δυνατό, με σκοπό την ελαχιστοποίηση των πιθανών συνεπειών στο χρονοδιάγραμμα του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ο' Κόνορ, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα, ότι «ο σχεδιασμός και η εκτέλεση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα, είναι ευθύνη των ελληνικών αρχών». Τόνισε, μάλιστα, ότι ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην όλη διαδικασία είναι βοηθητικός, παρέχοντας τεχνική βοήθεια μέσω της Task Force. Είπε επίσης ότι είναι απόφαση των ελληνικών αρχών πώς θα προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ, οι οποίες και θα πρέπει να αξιολογήσουν την κατάσταση και να διευθετήσουν το θέμα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Κύκλοι της Κομισιόν σημείωναν ότι δεν είχε καμία ανάμειξη στη διαδικασία και απέκλειαν κατηγορηματικά ότι είχαν επαφή με την Gazprom για το θέμα αυτό.
http://www.reuters.com/article/2013/06/11/eu-greece-depa-idUSB5N0DH01220130611

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ανεμολόγιο avatar
  Ανεμολόγιο 11/06/2013 14:58:12

  Αυτή η ...Κομισιόν! Άμα δεν κατέβει κι άλλο η τιμή, δεν πρόκειται να επιτρέψει στα ...μονοπώλια να επικρατήσουν. Πάνω απ΄όλα οι αρχές της.

 2. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 11/06/2013 15:37:10

  Μιλάνε κι αυτοί! Που απείλησαν με 1,5δις πρόστιμο της Γκαζπρομ για να κάνει πίσω; Να πληρώσουν αυτά τα λαμόγια το 1 δις που θα έδιναν οι Ρώσοι.

 3. Αρχιμήδης avatar
  Αρχιμήδης 11/06/2013 17:12:02

  To είπα και αλλού . Απ την αρχή διαγωνισμός αλλά πακέτο ΔΕΠΑ+ΔΕΣΦΑ με τιμή εκκίνησης 1,9 δις ευρώ. Αλλοιώς , άγονος μεχρι να βρεθεί αγοραστής στην τιμή που θέλουμε εμείς, όπως είπε και ο αδελφός Γιουνκέρ...

  • Αν... avatar
   Αν... @ Αρχιμήδης 12/06/2013 06:30:29

   Δίκιο έχετε Αρχιμήδη. Πρέπει να τις ακούμε τις συμβουλές της... οικογένειας :-).

 4. Φοιτητης avatar
  Φοιτητης 11/06/2013 17:39:38

  Τα γνωστά καλοπληρωμένα λαμόγια μηδενικής παραγωγικότητας που εμπλέκονται και μας προξενούν ζημιές. Να πληρώσουν αυτοί τα παραπάνω που θα έδινε η Gazprom. Ή αυτοί που έβαλαν την Ελλάδα στον δούρειο ίππο ονόματι ΕΕ.

 5. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 11/06/2013 21:37:46

  Τα λαμόγια που φέρνουν με τα πλοία τους LNG (υγροποιημένο φυσικό αέριο) από το Κατάρ και την Αλγερία, πόσο το χρεώνουν στην ΔΕΠΑ (για να το χρεώσει σε μάς);
  Άν η ΔΕΠΑ περάσει στην Gazprom ή σε άλλη εταιρία, η τιμή του αερίου δεν θα κανονίζεται με συμφωνίες της (κρατικής) ΔΕΠΑ με τους προμηθευτές και ενδιάμεσους - διακινητές...
  Ο νοών νοείτω γιατί δεν θέλουν να πουλήσουν.

  • Αρχιμήδης avatar
   Αρχιμήδης @ Uncle Stgm 12/06/2013 08:10:18

   Eχεις δίκιο θείε. Με την συγκυβέρνηση συνέταιρο στις μίζες, έχουν εξασφαλισμένες τις ψηλές τιμές που θέλουν. Γι αυτό τα κανόνισαν έτσι ώστε να μην υπάρχει άλλος διεκδικητής ως συνήθως σ΄αυτούς τους διαγωνισμούς.
   Δεν φαντάζεσαι υποθέτω οτι αύριο ο Σαμαράς θα τους πεί κύριοι τώρα που αποκαλυφθήκατε ή πάτε 30% κάτω την τιμή του αερίου ή σας κόβω τις προμήθειες...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.