#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/12/2013 07:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

O Economist ψηφίζει την «χώρα της χρονιάς»

[caption id="attachment_239922" align="alignnone" width="600" caption="Η Ουρουγουάη είναι η πρώτη χώρα που νομιμοπο'ιησε το εμπόριο μαριχουάνας"][/caption]

Η ζωή δεν είναι και τόσο κακή, αν και μερικές φορές έτσι φαίνεται. Οι καλές ειδήσεις δεν είναι ειδήσεις: τα πρωτοσέλιδα ως επί το πλείστον αφορούν διαμάχες και διασώσεις, αποτυχία και τρέλα. Ωστόσο, όπως κάθε χρόνος, το 2013 γνώρισε δόξες και συμφορές. Όταν έρχεται η ώρα του απολογισμού, τόσο τα επιτεύγματα όσο και οι αποτυχίες τείνουν να κρίνουν τα «τέκνα» των εγωμανών ή των αγίων και όχι τις κοινές προσπάθειες που χαρακτηρίζουν το ανθρώπινο φιλότιμο. Για την αποκατάσταση της ισορροπίας από το ατομικό στο συλλογικό και από την κατήφεια στο κέφι, ο Economist αποφάσισε για πρώτη φορά να αναδείξει την «χώρα της χρονιάς».
Αλλά πώς να την επιλέξει; Οι αναγνώστες θα περίμεναν μια υλιστική προοπτική βάσει απλών μέτρων στις οικονομικές επιδόσεις, αλλά μάλλον δεν είναι έτσι. Αν εστιάζαμε στην αύξηση του ΑΕΠ, θα επιλέγαμε το Νότιο Σουδάν, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα σημειώσει μια εκπληκτική ανάπτυξη 30% το 2013 - περισσότερο ως συνέπεια της πτώσης 55 % το προηγούμενο έτος, που προκλήθηκε από το κλείσιμο του αγωγού πετρελαίου ως αποτέλεσμα του διαχωρισμού του από το Σουδάν, παρά ως ένας λόγος αισιοδοξίας για την πολύπαθη χώρα. Ή θα μπορούσαμε να επιλέξουμε ένα έθνος που έχει υποστεί οικονομικές δοκιμασίες και επέζησε για να διηγηθεί την ιστορία. Η Ιρλανδία βγήκε από το μνημόνιο και τις περικοπές με υποδειγματικό σθένος και ηρεμία. Η Εσθονία έχει το χαμηλότερο επίπεδο χρέους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλά φοβόμαστε ότι αυτή η οικονομετρική μέθοδος θα επιβεβαιώσει τις χειρότερες καρικατούρες μας, ως απόλυτοι υπολογιστές. Επιπλέον, ο κάθε θρίαμβος δεν εμφανίζεται στο ισοζύγιο πληρωμών μιας χώρας.
Ένα άλλο πρόβλημα είναι αν θα αξιολογήσουμε τις κυβερνήσεις ή τους ανθρώπους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα πλεονεκτήματά τους είναι αντιστρόφως ανάλογα: σκεφτείτε την Ουκρανία, με τον επιθετικό πρόεδρο της Βίκτορ Γιανουκόβιτς και τους θαρραλέους πολίτες της που παλεύουν για τη δημοκρατία στους δρόμους του Κιέβου, έστω και αν πριν από εννέα χρόνια μπήκαν στον κόπο να κάνουν μια επανάσταση για να κρατήσουν μακριά τον ίδιο άνθρωπο. Ή θυμηθείτε την Τουρκία, όπου δεκάδες χιλιάδες διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στην υφέρπουσα απολυταρχία και τον Ισλαμισμό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον πρωθυπουργό «σουλτάνο». Δυστυχώς κανένα από αυτά τα κινήματα δεν αποδείχθηκε ακόμα απολύτως επιτυχές.
Υπάρχουν και οι καθοριστικές ερωτήσεις. Μία πιθανή υποψήφια χώρα, η Σομαλιλάνδη, έχει κρατήσει μακριά τους πειρατές και τον ισλαμικό εξτρεμισμό, αλλά στις περισσότερες αναφορές δεν θεωρείται τόσο μια χώρα, αλλά μια επαρχία της Σομαλίας που αποσπάστηκε –και που παλεύει για να παραμείνει έτσι. Εκτός από τις χώρες που δεν σχηματίστηκαν ακόμα πλήρως, θα μπορούσαμε να γιορτάσουμε αυτές που θα μπορούσαν σύντομα να διαλυθούν: το Ηνωμένο Βασίλειο, που δεν τα πήγε και πολύ άσχημα σε γενικές γραμμές, από τη δημιουργία του το 1707, αλλά θα μπορούσε να διαλυθεί το 2014 αν οι Σκωτσέζοι αποδειχθούν παράτολμοι για να ψηφίσουν την απόσχιση.
Τελικά ποιος είναι ο νικητής;
Όταν άλλα έντυπα κάνουν ανάλογες δημοσιεύσεις αλλά για άτομα, ανταμείβουν γενικά την επιρροή και όχι την αρετή. Έτσι καταλήγουν να επιλέγουν ανάμεσα σε προσωπικότητες όπως ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο αγιατολάχ Χομεϊνί ή, το 1938, ο Αδόλφος Χίτλερ. Υπό αυτή τη λογική της realpolitik, θα επιλέγαμε της Συρία του Μπασάρ Άσαντ , από την οποία εκατομμύρια πρόσφυγες παγώνουν σε στρατόπεδα σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο. Αν επιλέγαμε βάσει της επιρροής κατά κεφαλή του πληθυσμού, θα ψηφίζαμε τα νησιά Σενκάκου (ή Ντιαογού), το βραχώδες σύμπλεγμα στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας που έχει απειλήσει την υποκίνηση ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου, αν και αυτό θα μπορούσε να συνεπάγεται την ανεξαρτησία τους, οδηγώντας σε εισβολή της Κίνας ή της Ιαπωνίας. Εναλλακτικά, βάσει της αρχής της πολιτειακής οργάνωσης του Ιπποκράτη, θα μπορούσαμε να προτείνουμε μια χώρα για την οποία δεν υπάρχουν σημαντικά δεινά ή ενθουσιώδεις αναφορές. Το Κιριμπάτι φαίνεται να είχε μια ήσυχη χρονιά .
Αλλά τα επιτεύγματα που αξίζουν περισσότερο έπαινο, πιστεύουμε, είναι οι ρηξικέλευθες μεταρρυθμίσεις που δεν βελτιώνουν απλά ένα έθνος, αλλά, αν αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση, θα μπορούσαν να ωφελήσουν όλο τον κόσμο. Οι γάμοι των γκέι είναι μια τέτοια προοδευτική πολιτική, η οποία αύξησε το συνολικό άθροισμα της ανθρώπινης ευτυχίας χωρίς οικονομικό κόστος. Αρκετές χώρες τους έχουν εφαρμόσει το 2013 – συμπεριλαμβανομένης και της Ουρουγουάης, η οποία επίσης, μοναδικά, ψήφισε ένα νόμο για να νομιμοποιήσει και να ρυθμίσει την παραγωγή, την πώληση και την κατανάλωση κάνναβης. Αυτή είναι μια αλλαγή τόσο προφανώς λογική, που περιορίζει τους απατεώνες και επιτρέπει στις αρχές να επικεντρωθούν σε πιο σοβαρά εγκλήματα, κάτι που καμία άλλη χώρα δεν έχει κάνει. Αν και  άλλοι ακολουθήσουν το παράδειγμά της και συμπεριλάβουν και άλλες ναρκωτικές ουσίες, η ζημία που προκαλούν αυτά τα ναρκωτικά στον κόσμο θα μειωθεί δραστικά.
Ακόμα καλύτερα, ο άνθρωπος που κυβερνά τη χώρα, ο πρόεδρος Χοσέ Μουχίκα, είναι αξιοθαύμαστα ταπεινός. Με ασυνήθιστη ειλικρίνεια για έναν πολιτικό, χαρακτήρισε το νέο νόμο ως ένα πείραμα. Ζει σε ένα ταπεινό σπίτι στην εξοχή, οδηγεί μόνος του ένα Volkswagen Beetle και πετάει στην οικονομική θέση. Συγκρατημένη αλλά τολμηρή, φιλελεύθερη και λάτρης της διασκέδασης, η Ουρουγουάη είναι η χώρα της χρονιάς. Συγχαρητήρια!

http://www.economist.com/news/leaders/21591872-resilient-ireland-booming-south-sudan-tumultuous-turkey-our-country-year-earths-got

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 25/12/2013 08:42:14

  Αν κατάλαβα καλά η Ουρουγουάη είναι η χώρα της χρονιάς γιατί ψήφισε νόμο που θα δίνει την δυνατότητα στο παιδάκι να λέει στους φίλους του: "Θα πάω Θέατρο με τον Μπαμπά τον Μήτσο και τη Μαμά τον Νίκο"!
  Συγχαρητήρια και καλά Χριστούγεννα!

  • warrior avatar
   warrior @ ΝΤΙΝΟΣ 25/12/2013 09:15:43

   Η Ουρουγουάη κατά τον Economist είναι η χώρα της χρονιάς επειδή, μεταξύ άλλων, αναγνωρίζει σε όλους τους ανθρώπους - που φορολογούνται το ίδιο - να αγαπιούνται και να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα, έστω και αν εσείς, Ντίνο, ή ο παπα-Τσάκαλος έχουν διαφορετική άποψη.

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ warrior 25/12/2013 10:29:44

    Είπε η μαμά warrior.

    • warrior avatar
     warrior @ ΚΜ 25/12/2013 11:51:29

     Και γαμώ τα επιχειρήματα.

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ warrior 25/12/2013 15:27:54

      Χλευασμός είναι.

     • warrior avatar
      warrior @ ΚΜ 25/12/2013 17:13:39

      Δεν είχα αμφιβολία ότι το επιχείρημά σου είναι ο χλευασμός.

     • Βατάτζης avatar
      Βατάτζης @ warrior 26/12/2013 00:46:11

      Επειδή είμαι δημοκράτης, θα ήθελα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ να δω τι θα ψήφιζαν οι Ουρουγουανοί σε ένα δημοψήφισμα για το θέμα....

     • warrior avatar
      warrior @ Βατάτζης 26/12/2013 12:33:44

      Έχετε δίκιο. Ένδειξη υψίστου φρονήματος δημοκρατικότητας το να κάνουμε δημοψηφίσματα με αντικείμενο τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το έχουν κάνει με επιτυχία οι πιο δημοκρατικές και αναπτυγμένες χώρες του πλανήτη.

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ Βατάτζης 26/12/2013 18:09:05

      Ό,τι θες βαφτίζεις «ανθρώπινο δικαίωμα»™. Εδώ στη Σουηδία, θέλουν να βαφτίσουν τον πίθηκο άνθρωπο. Εξίσου (αλλά όχι περισσότερο) γελοίο θα ήταν να μας πεις ότι οι νόμοι της φυσικής αντιβαίνουν σε κάποιο υποτιθέμενο ανθρώπινο δικαίωμα και να νομίζεις ότι μπορείς να τους τροποποιήσεις ... νομικά! Όπως και να το μασκαρέψετε νομικά όμως, αυτό το πράμα δεν είναι γάμος και ούτε θα αντιμετωπίζεται ως τέτοιος από την κοινωνία.

      ΥΓ: Η θέληση των κοινωνιών είναι πάνω πάνω από τα αυθαίρετα θέσφατά σας, που θυμίζουν κάτι διατάγματα του Νέρωνα και του Καλιγούλα (από έναν παλιότερο κύκλο ιστορικής παρακμής).

     • warrior avatar
      warrior @ Βατάτζης 26/12/2013 23:34:54

      Όταν η φύση μιλά, εμείς κάνουμε τουμπεκί. Πέραν τούτου έτερον ουδέν.

 2. Μεγαλες στιγμες avatar
  Μεγαλες στιγμες 25/12/2013 10:17:20

  Οι γαμοι των gay εφεραν αυξηση στο συνολικο αθροισα ανθρωπινης ευτυχιας.Μια Χριστουγεννιατικη,οικογενειακη ειδηση -φυσικα τυχαια- απο τον βλακονομιστ

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Μεγαλες στιγμες 25/12/2013 10:30:08

   Συκόνομιστ.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Μεγαλες στιγμες 25/12/2013 13:24:15

   Economist. Χαχαχα. Άλλη μια φυλλάδα που επιβιώνει δημοσιεύοντας κείμενα κατά παραγγελία, όπως οι περισσότερες εκεί στην σαξονία από όποια μεριά του Ατλαντικού κι αν εκδίδεται.

   Καλά Χριστούγεννα σε όλους όσους πιστεύουν. Στους λοιπούς, καλή ξεκούραση.

 3. τάσος avatar
  τάσος 25/12/2013 10:44:25

  η παίκτρια στη φωτό έφτιαξε λουλά με μήλο;

  • Loulas avatar
   Loulas @ τάσος 26/12/2013 16:36:14

   Ame. Kai me mhlo ginetai kai me anana kai diaforous allous opwres pou dinoun arwma

 4. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 25/12/2013 11:21:15

  warrior,
  Το να αγαπιούνται οι άνθρωποι ανεξαρτήτως τρόπου και προκαταλήψεως , είναι ευτυχία και αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πλάσματος πάνω στη Γη!
  Το να ανακατεύουν όμως αυτή την αγάπη όπως κάθε φορά αυτοί την αντιλαμβάνονται και να επιδιώκουν να την επιβάλλουν στην Κοινωνία για λόγους όπως και εσύ ομολογείς ...φορολογικούς και οικονομικούς, είναι εντελώς απαράδεκτο.
  Και εκτός από το εξ αντικειμένου απόλυτο γελοίο, ενός ...Γάμου Gay, με την νύφη(ο) μέσα στα πέπλα, είναι και απόλυτα ασύμβατο με τους νόμους της φύσεως που η μοναδική φροντίδα τους είναι η διαιώνιση και η διατήρηση του είδους!
  Και αυτό πιστέψτε δεν έχει να κάνει με κανένα Παπατσάκαλο, Πατριάρχη , Αγιατολάχ ή Βούδα !
  Και επαναλαμβάνω ότι δέχομαι να κάνετε ότι θέλετε αρκεί να μη με υποχρεώνετε να αποδεχθώ την ιδιαιτερότητα σας σαν κανονική και φυσιολογική!

  • warrior avatar
   warrior @ ΝΤΙΝΟΣ 25/12/2013 11:50:44

   Το αν κάποιος είναι ομοφυλόφιλος ή ετεροφυλόφιλος δεν το αποφασίζει ο ίδιος, αλλά η φύση. Το να αξιώνουν όλοι οι άνθρωποι να έχουν τα ίδια δικαιώματα δεν είναι απόπειρα επιβολής της αγάπης τους στην κοινωνία, είναι αυτονόητη και στοιχειώδης προσπάθεια του καθενός να είναι ισότιμος απέναντι σε όλους τους άλλους, ιδίως όταν δεν κρίνεται επειδή είναι απατεώνας, κλέφτης, βιαστής ή υπεξαιρέτης, αλλά επειδή ο βιολογικά καθορισμένος σεξουαλικός του προσανατολισμός είναι διαφορετικός από άλλων ανθρώπων. Ως προς τη γελοιότητα του πράγματος, καθένας έχει τις απόψεις του. Το πρόβλημα δεν είναι η τελετή ούτε τι θα φοριέται στην τελετή, αλλά το αν μια αστική σύμβαση επιτρέπεται να συνάπτεται από όλους τους ανθρώπους, εφ' όσον φυσικά είναι ικανοί δικαιοπρακτικά. Είτε σας αρέσει είτε όχι, η αντίδραση του οποιουδήποτε στο ενδεχόμενο της σύναψης μιας τέτοιας σύμβασης βασίζεται μόνο στις εκκλησιαστικές φιοριτούρες και σε κανένα απολύτως επιστημονικό πόρισμα. Και μόνο το γεγονός ότι από ολόκληρο άρθρο που κάνει συνολική αποτίμηση της κατάστασης μιας άλλης χώρας εσείς απομονώσατε έναν νόμο που παρέχει σε όλους τους πολίτες τα ίδια δικαιώματα, αποτυπώνει την προκατάληψη, τη στενομυαλιά και την ανοησία σας. Τέλος, το τι θα αποδεχθείτε εσείς έχει ελάχιστη σημασία. Σημασία έχει τι αποφασίζει η φύση. Και η φύση, από υπάρξεως του ανθρωπίνου είδους, έχει επιλέξει κάποιοι εκπρόσωποί του να είναι ετεροφυλόφιλοι και κάποιοι ομοφυλόφιλοι. Get over it.

   • tk avatar
    tk @ warrior 25/12/2013 16:50:26

    ".....δεν το αποφασίζει ο ίδιος, αλλά η φύση."

    Ε όχι και η φύση φίλε μου, όχι και η φύση!!!!!! Το βρήκαμε τώρα, η φύση! Οι περιπτώσεις γεννετικής ανωμαλίας με αποτέλεσμα να υπάρχει τέτοιο μπέρδεμα είναι ελαχιστότατες μην μας τρελάνετε, ελαχιστότατες αν υπάρχουν!

    • warrior avatar
     warrior @ tk 25/12/2013 17:40:32

     Πρώτα απ' όλα, μάθετε ελληνικά. Το "ελάχιστος" είναι ήδη υπερθετικός βαθμός του "ολίγος" και ως εκ τούτου δεν νοείται ελαχιστότατος (δηλαδή υπερθετικός βαθμός του υπερθετικού βαθμού). Δεύτερον, δεν είναι "γεννετική ανωμαλία", αλλά "γενετική ανωμαλία" με ένα ν (προέρχεται από το ρήμα "γίγνομαι" και όχι από το ρήμα "γεννώ"). Τρίτον, αυτές οι "ελαχιστότατες" περιπτώσεις είναι, όπως δείχνουν τα στατιστικά ένα ποσοστό τουλάχιστον γύρω στο 10% του πληθυσμού (χωρίς, όπως οι πιο πολλές έρευνες επισημαίνουν, να περιλαμβάνονται όσοι για δικούς τους λόγους δεν το ομολογούν έστω και σε ανώνυμα ερωτηματολόγια). Τέταρτον, ακόμα και να ήταν μικρότερο το ποσοστό, σας συγχαίρω για τις ανυπέρβλητες ιατρικές σας γνώσεις που, αν κρίνω από τις γλωσσικές, δεν ξεπερνούν το προ-νήπιο. Καθίστε και διαβάστε καμιά σοβαρή ιατρική έρευνα, καθίστε και διαβάστε τις απόψεις της παγκόσμιας ιατρικής κοινότητας (θεμελιωμένες ήδη από τη δεκαετία του '70) για το αν η ομοφυλοφιλία θεωρείται ψυχική ασθένεια, γενετική ανωμαλία (όπως βλακωδώς υποστηρίζετε), διαταραχή ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το, και μετά κάντε μας διάλεξη.

 5. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 25/12/2013 18:27:09

  warrior, γράφεις:
  "... το τι θα αποδεχθείτε εσείς έχει ελάχιστη σημασία. Σημασία έχει τι αποφασίζει η φύση"!
  Μα φίλε(η) μου, αν η φύση είχε αποφασίσει αυτή τη ζεύξη, τότε εσύ και όλοι μας δεν θα υπήρχαμε, αυτό είναι το αυτονόητο που προσπαθούμε να σου πούμε.
  Τώρα αν συγχέεις αυτή την ιδιοτροποία της φύσεως με το φυσικώς πρέπον, τότε θα πρέπει να αποδεχθούμε τον Φραγκεστάιν , τον Κουασιμόδο και τη γυναίκα με τα γένια ,στον περιφερόμενο θίασο, σαν φυσιολογικές καταστάσεις!

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ ΝΤΙΝΟΣ 26/12/2013 03:47:32

   Έλα ντε! Γι'αυτό και πολύ σωστά τέτοιες καταστάσεις ονομάζονται «παρά φύσιν».

  • warrior avatar
   warrior @ ΝΤΙΝΟΣ 26/12/2013 10:44:25

   Όταν γράφετε βλακείες, φροντίστε τουλάχιστον να τις διανθίζετε με σοβαροφανή επιχειρήματα. Η φύση έχει αποφασίσει ότι για την ισορροπία της πρέπει να υπάρχουν ομοφυλόφιλοι και ετεροφυλόφιλοι με την ίδια λογική που η φύση έχει αποφασίσει ότι για την ισορροπία της πρέπει να υπάρχουν ετεροφυλόφιλοι που δεν μπορούν να κάνουν παιδιά. Με το δικό σας βλακωδέστατο σκεπτικό κάθε σεξουαλική πρακτική μεταξύ ανδρών και γυναικών που δεν οδηγεί στην τεκνοποιία είναι ανώμαλη και διαστροφική. Για συνέλθετε, σας παρακαλώ, και, όπως έγραψα και παραπάνω, διαβάστε και καμιά σοβαρή έρευνα για το τι είναι ανωμαλία και διαστροφή πριν αραδιάσετε αρλούμπες.

 6. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 26/12/2013 18:00:30

  warrior,
  Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι η φύση για την ισορροπία επινόησε και τα αντίρροπα , έτσι με τους ισορροπημένους δημιούργησε και τους ανισόρροπους στους οποίους είμαι υποχρεωμένος να σε συμπεριλάβω , κατ΄ επιεική κρίση, μετά από την πληθώρα των ακατονόμαστων χαρακτηρισμών που αποδίδεις σε όλους αυτούς που δεν έχουν τις ίδιες με σένα απόψεις!
  Πράγμα που δεν με εκπλήττει καθόλου γιατί είναι συνήθης συμπεριφορά των ατόμων της ίδιας συνομοταξίας με σένα.
  Εξάλλου και ο σοφός λαός έχει τις ανάλογες εκφράσεις που αποδίδουν απόλυτα το νόημα των ενεργειών σας, όπως λχ. "... αυτά που μου κάνεις είναι μεγάλες που...ες"!

  • warrior avatar
   warrior @ ΝΤΙΝΟΣ 26/12/2013 23:34:17

   Οι χαρακτηρισμοί μου όχι μόνο δεν είναι ακατονόμαστοι, αλλά εντελώς επιεικείς. Αρνείσθε στοιχειώδη δικαιώματα σε ομάδα ανθρώπων, τους οποίους κρίνετε με επιστημονικούς όρους που σας τους έχει υποδείξει η εκκλησία! Τη διαστροφή και την ανωμαλία δεν την κρίνετε ούτε εσείς ούτε εγώ ούτε ο παπάς ούτε ο υδραυλικός. Την κρίνει ο γιατρός. Αφ' ης στιγμής η παγκόσμια ιατρική κοινότητα έχει αποφανθεί περί του αν η ομοφυλοφιλία συνιστά διαστροφή ή ανωμαλία, δεν υπάρχει κανένας λόγος άρνησης αναγνώρισης πλήρους ισότητας εκτός από τις οιμωγές του παπαδαριού. Τελεία και παύλα.

 7. warrior avatar
  warrior 26/12/2013 23:36:27

  Και επί τη ευκαιρία, αν εγώ είμαι ανισόρροπος που υποστηρίζω την παγιωμένη θέση της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας, εσύ τι είσαι που η μοναδική σου παραπομπή είναι ο παπα-Τσάκαλος;

 8. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 27/12/2013 06:00:36

  warrior,
  Γιατί αυτή η επιμονή σου γι΄αυτόν τον Παπα-Τσάκαλο; Ποιός είναι αυτός;
  Πάντως ποιοι είναι αυτοί οι σπουδαίοι επιστήμονες που σε διαβεβαιώνουν ότι είσαι ...φυσιολογικός;
  Μήπως είστε μέλη του ίδιου αδελφάτου;
  Πάντως εγώ από ότι ξέρω (και είναι αδιάψευστα σωστό), όλοι οι γιατροί του κόσμου και ειδικότερα οι ιατροδικαστές, θεωρούν την σεξουαλική πράξη όπως εσύ την εννοείς, ως παρά φύση!!!
  Και αρκετά ασχοληθήκαμε μαζί σου.
  Αντίο.

  • warrior avatar
   warrior @ ΝΤΙΝΟΣ 27/12/2013 09:43:04

   Συνέχισε την επίδειξη της βλακείας σου. Ο όρος "παρά φύσιν" είναι ένας νομικός όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει συγκεκριμένη αξιόποινη πράξη και ένας ιατρικός όρος για να περιγράψει συγκεκριμένη σεξουαλική πρακτική. Ο ίδιος ακριβώς όρος χρησιμοποιείται όταν αυτή η σεξουαλική πρακτική υιοθετείται από έναν άνδρα και μια γυναίκα. Τι σχέση έχει λοιπόν αυτό με το αν η ομοφυλοφιλία θεωρείται από την επιστήμη ως ανωμαλία ή ως διαστροφή; Μήπως έχεις μπερδέψει τη βούρτσα με τα αμπελοφάσουλα; Και μόνο το γεγονός ότι μου έκανες προσωπική επίθεση επικαλούμενος τον δικό μου σεξουαλικό προσανατολισμό (με τα υπονοούμενά σου για το αν εγώ είμαι φυσιολογικός), δείχνει ότι τα επιχείρημά σου δεν ξεπερνούν το επίπεδο του "Λόλα, να ένα μήλο" και "που και α πα". Δεν εκπλήσσομαι. Δεν περίμενα τίποτα καλύτερο από ανθρώπους που η συλλογιστική τους ξεκινά και τελειώνει στο τι θεωρεί φυσιολογικό και τι διαστροφικό η Ελένη Λουκά.

 9. warrior avatar
  warrior 27/12/2013 09:54:37

  Σε ό,τι αφορά στους επιστήμονες και στο τι λένε, επειδή προφανώς η μόνη ιατρική έρευνα που έχεις διαβάσει είναι "τι ήσασταν σε προηγούμενη ζωή", σε ενημερώνω ότι η ομοφυλοφιλία έχει διαγραφεί από τη λίστα των ψυχικών ασθενειών της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Κοινότητας το 1973 και το 1990 από τη σχετική λίστα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ενώ βαριές τιμωρίες έχουν επιβληθεί σε ψυχιάτρους που επιχειρούν να εφαρμόσουν θεραπευτικές μεθόδους σε ομοφυλόφιλους - γιατί ακριβώς κανένας σοβαρός επιστήμονας δεν τη θεωρεί ασθένεια ή γενετική ανωμαλία. Τώρα, αν εσύ έχεις κάποιο άλλο επιχείρημα για την απόρριψή της και για την άρνηση σε αυτούς τους ανθρώπους διακιωμάτων που δεν θα στερούσε η πολιτεία ούτε από τον βιαστή, τον κλέφτη και τον απατεώνα - και ιδίως επιχείρημα που να μην προέρχεται από την ενορία της γειτονιάς σου - ευχαρίστως να το εισφέρεις. Η ποιότητα πάντως της μέχρι τώρα επιχειρηματολογίας σου (ας την πούμε έτσι) με κάνει να αμφιβάλλω σφόδρα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.