07/10/2009 22:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

O Berlusconi την πάτησεΌπως όλα δείχνουν, ο Ιταλός πρωθυπουργός Silvio Berlusconi τη πάτησε. Το Ιταλικό συνταγματικό δικαστήριο που εξέταζε τη συνταγματικότητα του νόμου, ο οποίος είχε σχεδιαστεί από τον ίδιο τον Berlusconi με σκοπό να αποτρέψει την τυχόν ποινική δίωξη εναντίον του,  αποφάσισε πως ο νόμος δεν ισχύει. Σύμφωνα με την ετυμηγορία, θα χρειαζόταν συνταγματική τροποποίηση και όχι απλά μια πράξη του κοινοβουλίου, για να αποφύγει ο πρωθυπουργός τη ποινική του δίωξη για διαφθορά. Τώρα και μετά από αυτή την απόφαση,   τα δικαστήρια που είχαν αναβάλει τις εργασίες τους, λόγω της ψήφισης του αμφιλεγόμενου νόμου, μπορούν να συνεχίσουν τη δίωξη του Ιταλού πρωθυπουργού, ο οποίος όμως τα κατηγορεί για πολιτική προκατάληψη.

Ο Berlusconi, ο οποίος έχει ακόμη τρία χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί η θητεία του, παραμένει δημοφιλής παρά τις κατηγορίες για διαφθορά αλλά και τα σεξουαλικά σκάνδαλα που τον περιβάλλουν. Στο παρελθόν είχε αθωωθεί συνολικά οκτώ φορές σε δίκες όπου ήταν κατηγορούμενος για  θέματα διαφθοράς.  Παρά τη σημερινή απόφαση του συνταγματικού δικαστηρίου, εκπρόσωπος του Ιταλού πρωθυπουργού, δήλωσε πως ο Berlusconi δεν σκοπεύει να παραιτηθεί: «ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση, και η πλειοψηφία, θα συνεχίσουν να κυβερνούν», είπε.

 BBC

ΣΧΟΛΙΑ

 1. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 07/10/2009 22:58:30

  Η δύναμη της δικαιοσύνης φτάνει ως ένα σημείο. Απο κει και πέρα τη λύση, μόνο ο λαός μπορεί να τη δώσει.

 2. παρατηρητής avatar
  παρατηρητής 08/10/2009 09:58:06

  Παρακμή!

 3. George avatar
  George 08/10/2009 10:38:05

  Μπερλουσκόνι: και γ...ω και δ..ω !

 4. anetos avatar
  anetos 08/10/2009 11:40:08

  μάλλον είναι εθισμένος και αυτός(ο λαός) στην διαφθορά ....
  μια χώρα με παράδοση !!!! μαφία , κοζα νοστρα.... .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.