25/09/2012 10:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

O Τσάβες γίνεται χιπ χοπΚάνει σούζες με μηχανάκια, παίζει μποξ και μπάσκετ στις γειτονιές του Καράκας και ραπάρει. Δεν είναι κανένα 18χρονο νέο αστέρι, αλλά ο Ούγκο Τσάβες στη νέα του προεκλογική καμπάνια. Για την ακρίβεια, τα γκράφιτι που τον απεικονίζουν να κάνει όλα τα παραπάνω έχουν κατακλύσει τους τοίχους στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας. Όλα αυτά για τις εκλογές της 7ης Οκτωβρίου, καθώς το έργο του 58χρονου Τσάβες –η φυσική εικόνα του οποίου έχει πληγεί και από τον καρκίνο που αντιμετωπίζει- θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Κι αυτό επειδή ο 40χρονος αντίπαλός του Ενρίκε Καπρίλες Ραντόνσκι είναι νέος και ακμαίος. Επιπλέον, το μεγαλύτερο ποσοστό των αναποφάσιστων που θα κρίνουν και το εκλογικό αποτέλεσμα είναι επίσης νέοι. Τα γκραφίτι έκανε η «Chavez es Otro Beta», μια ομάδα γκραφιτάδων, χορευτών και αθλητών που διοργανώνει εκδηλώσεις, όπως  επικίνδυνα κόλπα με μηχανές -σε χώρους όπου δεσπόζει το αντίστοιχο γκράφιτι του Τσάβες, πάντα.

Λέτε να ζηλέψει και ο Αλέξης;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΥΜΟΓΛΟΥ avatar
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΥΜΟΓΛΟΥ 25/09/2012 14:31:07

  Λέτε νὰ βλέπουμε τὸν κόσμο μὲ τὰ μάτια τοῦ REUTERS;

  Ἁπὸ τὴν δικιά μας ὀπτικὴ γωνία, τὴν ἑλληνικὴ, θέλουμε μιὰ πολιτικὴ ἐξωτερικὴ, ἐνεργειακὴ ποὺ ἐκπροσωπεῖ ὁ CHAVES ἢ μιὰ ποὺ ἐκπροσωπεῖ ὁ ἀντίπαλός του. Τί μᾶς συμφέρει;

  Νὰ θέλω γιὰ μένα ἐπαναδιαπραγμάτευση ἢ ΑΟΖ, ἀλλὰ νὰ εἶμαι ἐναντίον αὐτῶν ποὺ ὑπερασπίζονται τὸν πλοῦτο τῆς χώρας τους, νομίζω, δὲν γίνεται. Εἶναι θέμα λογικῆς, συνοχῆς καὶ συνέπειας.

  Καὶ ἐπειδὴ κανένας δὲν εἶναι τέλειος, καὶ ἐφ' ὁσων θέλουμε ντέ καὶ καλὰ νὰ ἀσκήσουμε κριτικὴ στὸν CHAVES, νὰ τὴν κάνουμε κριτικὴ, νὰ τὴν κάνουμε ὅμως μὲ στέρεα ἐπιχειρήματα (πολιτικὰ, οικονομικά) καὶ ὄχι μὲ κριτήρια δημοσιογραφικά γιὰ νὰ κρατᾶνε τὸ πόπολο μαζί μας.
  Ὁ ἱστότοπός σας τὸ ἔχει ἀναφέρει πολλὲς φορές καὶ συμφωνῶ: ἡ ἐπικρατοῦσα ἀστική μας τάξη καὶ ἡ διανόησή της εἶναι ἀνιστόρητη, ἀφιλοσόφητη καὶ ἀγεωγράφητη (καὶ ἀνθελληνική). Καὶ τὸ κακὸ εἶναι ὅτι νομίζει πὼς εἶναι μορφωμένοι.

 2. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΥΜΟΓΛΟΥ avatar
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΥΜΟΓΛΟΥ 25/09/2012 14:37:38

  http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2012/09/best-in-world.html#.UGGXBI3N-9s

  Διαβάστε καὶ μιὰ ἄλλη γνώμη:
  Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Κάρτερ:
  Το εκλογικό σύστημα της Βενεζουέλας, the «Best in the World!»

 3. Kραντωρ avatar
  Kραντωρ 25/09/2012 17:27:59

  Ο Ενρίκε Καπρίλες Ραντόνσκι έχει καταφέρει να συνενώση υποστηρικτές από τριάντα κόμματα, κομματίδια και συσπειρώσεις στην προσπάθειά του να εκθρονίση τον πρόεδρο Τσάβες και να δόση χαρά στους εντόπιους εχθρούς του αλλά και στους αντίστοιχους των ΗΠΑ. Το σημαντικό, που αποσιωπείται, έγγυται στην εβραϊκή προέλευσι του Καπρίλες Ραντόφσκι. Ο νεαρός (40 ετών) κυβερνήτης της πολιτείας Μιράντα έχει να αντιμετωπίση την διάχυτη αντιπάθεια του τοπικού πληθυσμού προς τους Ισραηλίτες. Όταν ανέβηκε στην εξουσία το 1999 ο Τσάβες, η ισραηλιτική κοινότης αριθμούσε 22000 μέλη, τώρα έχει συρρικνωθή στα 14000 λόγω του επικρατούντος αντισραηλινού πνεύματος. Στα συν του Τσάβες καταγράφεται η καταγωγή του, αφού η πλειοψηφία του πληθυσμού της Βενεζουέλας αποτελείται από μιγάδες και ινδιἀνους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.