#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/10/2013 07:57
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Le Nouvel Observateur: Το Εθνικό Μέτωπο πρώτο κόμμα στη Γαλλία;Το Εθνικό Μέτωπο (FN) πρώτο κόμμα στη Γαλλία; Κι όμως,  έρευνα που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη 9 Οκτώβρη στο «Le Nouvel Observateur», το κόμμα της Μαρίν Λε Πεν προηγείται από τους Σοσιαλιστές στις δημοσκοπήσεις για τις ευρωπαϊκές εκλογές του 2014, με το 24% των ψήφων. Όπως είναι φυσικό, η δημοσκόπηση έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων στη Γαλλία, που βλέπει την εκρηκτική άνοδο της ακροδεξιάς στο κατώφλι της.

Η άνοδος της ακροδεξιάς μπορεί να παραλύσει την Ευρώπη, προειδοποιεί ο Φρανσουά Ολάντ που βλέπει τα ποσοστά του να κατρακυλούν. «Η σφυγμομέτρηση που προκαλεί φόβο: στην πρώτη θέση ενόψει των ευρωεκλογών το Εθνικό Μέτωπο, απειλεί να γίνει πρώτο κόμμα στη Γαλλία» γράφει ο Nouvel Observateur. Το 24% του FN είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερο από το ποσοστό που συγκέντρωσε το κόμμα στις τελευταίες ευρωεκλογές, το 2009. «Η έρευνα αυτή, φυσικά, δεν είναι μια πρόβλεψη» σχολιάζει το περιοδικό. Ορίζει την ισορροπία δυνάμεων στη γραμμή εκκίνησης. Αλλά, προφανώς, περιγράφει μια νέα πραγματικότητα στη γαλλική πολιτική ζωή. Το FN αλλάζει τα δεδομένα. Η θέση του δεν είναι πλέον στο περιθώριο, αλλά στο επίκεντρο του πολιτικού παιχνιδιού».

Πέντε μονάδες κάτω από το κόμμα της Μαρίν Λεπέν βρίσκονται οι Σοσιαλιστές του Φρανσουά Ολάντ. Μάλιστα, το κόμμα του Ολάντ βρίσκεται στην τρίτη θέση πίσω και από το δεξιό UMP που συγκεντρώνει ποσοστό 22%. Σε συνέντευξή του, ο γάλλος πρόεδρος απηύθυνε έκκληση στους ψηφοφόρους να γίνει αντιληπτό το πραγματικό νόημα των ευρωεκλογών και τόνισε τους κινδύνους από την άνοδο των ευρωσκεπτικιστών στην Ευρωβουλή. «Έναντι των εξτρεμισμών, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να τους αντιμετωπίσουμε. Ποιος μπορεί να φανταστεί ότι το να γυρίσουμε πίσω, στα εθνικά σύνορα, θα μας προστάτευε από την μετανάστευση; Ο ρόλος της Σένγκεν είναι να ορίζει τους κανόνες για την ελευθερία της κυκλοφορίας. Αν πρέπει να την ενισχύσουμε, είμαι έτοιμος. Η λύση όμως και σε αυτό πρέπει να είναι ευρωπαϊκή».

tempsreel.nouvelobs.com

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ωρίων avatar
  Ωρίων 11/10/2013 08:31:59

  Λέτε τελικά η Μαρίν Λεπέν να αναδειχτεί στην Ζαν Ντ' Αρκ της Ε.Ε. που θα την απαλλάξει απο την υποδούλωση στην Αυτοκρατορία του χρήματος των Παγκόσμιων τραπεζιτών?
  Ή απλά θα την εξαγοράσουν κι αυτήν, μετατέποντάς την σε νέο Νικολά Σαρκοζί?
  Οπως και νάχει το πράγμα, όπως φαίνεται η υποδούλωση της ΕΕ στις Τράπεζες αρχίζει να κινδυνεύει όχι μόνο από αριστερά, αλλά και απο δεξιά.
  Εξυπακούεται οτι η Γαλλική "ακροδεξιά" δεν αποτελείται στην πλειοψηφία της απο αμόρφωτους πιθηκανθρώπους τύπου "ηγέρθιτου" της Χ.Α. και προφανώς δεν είναι δολοφονική οργάνωση. Μοιάζει περισσότερο με τον ΛΑΟΣ αλλά με πολύ ψηλώτερο μοιρφωτικό επίπεδο. Οψώμεθα, μπορεί η λύτρωση να έλθει κι απο εκεί που δεν το περιμέναμε τελικά...

 2. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 11/10/2013 08:43:17

  Και σκεφθείτε τα εκατομμύρια των Γάλλων που είναι μουσουλμάνοι αφρικανικής καταγωγής που έχουν πάρει την ιθαγένεια και δεν ψηφίζουν Εθνικό Μέτωπο (συνήθως ούτε καν Δεξιά, αν και είναι κοινωνικά υπερσυντηρητικοί). Δεν θα ήταν απίθανο μεταξύ των γηγενών Γάλλων το κόμμα της Λεπέν να έπαιρνε και 30%.

  • Ωρίων avatar
   Ωρίων @ ΒΙΣ 11/10/2013 09:23:49

   Τελικά η Γαλλία δημιούργησε την ΕΕ και όπως πάνε τα πράγματα, αυτή και θα την διαλύσει...

  • γελωτοποιος avatar
   γελωτοποιος @ ΒΙΣ 11/10/2013 09:44:07

   Φυσικά και ψηφίζουν Λεπέν οι μετανάστες, μάλιστα το κόμμα της Λεπέν ακολουθεί εδώ και χρόνια πολιτική ανοίγματος στους μετανάστες δεύτερης και τρίτης γενιάς, είναι κεντρική γραμμή του κόμματος δηλαδή...η επιχειρηματολογία της ακροδεξιάς δεν έχει πλέον φυλετικά και θρησκευτικά κριτήρια, το πρόβλημα κατα το Ε.Μ. είναι η μαζική και ανελέξεγκτη μετανάστευση που ρίχνει τους μισθούς, εκμεταλλεύεται τα πλούσια κοινωνικά επιδόματα, εξυπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο(!) και αυξάνει την εγκληματικότητα...προτείνουν 10.000 θεωρήσεις εισόδου τον χρόνο αντί 200.000 που είναι σήμερα, φυσικά και ταυτίζονται λοιπόν οι μικροαστικοποιημένοι (έχουν ταλέντο σ'αυτό οι γάλλοι)μετανάστες με τις θεσεις του Ε.Μ.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ γελωτοποιος 11/10/2013 11:05:00

    Οι μουσουλμάνοι μετανάστες ψηφίζουν Λεπέν; Μπορεί, σε ποσοστό 1% επί του συνόλου των μουσουλμάνων...
    Μήπως να μου πεις τι ποσοστό παίρνει το Ε.Μ. σε περιοχές με πλειοψηφία πληθυσμού μουσουλμάνους; Για ψάξτο καλύτερα...
    Για τους ευρωπαίους μετανάστες, το ξέρω καλά ότι πολλοί ψηφίζουν Λεπέν. Οι μουσουλμάνοι, όμως, ψηφίζουν μαζικά αριστερά. Αυτή τη στιγμή θέλουν να άρουν την ασυλία της Λεπέν στο Ευρωκοινοβούλιο για αντι-ισλαμικές δηλώσεις. Το αν υπάρχουν άνθρωποι μουσουλμανικής πολιτισμικής παράδοσης που ψηφίζουν Ε.Μ., αυτό σημαίνει ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν επιθυμούν πλέον να είναι μουσουλμάνοι, είναι ουδετερόθρησκοι. Αλλά απο την εμπειρία μου στη Γαλλία, σου λέω ότι μουσουλμάνος από το Μαγκρέμπ που θα ψηφίσει Λεπέν, έστω φιλελεύθερος στα θρησκευτικά, είναι μάλλον εξωτικό φρούτο.

 3. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 11/10/2013 10:31:53

  Αμάν τι πάθαμε εθνικιστές αυτοί οι Γάλλοι φίλοι μου εθνικιστές!!!!!!!!

 4. υδρόκερος avatar
  υδρόκερος 11/10/2013 14:01:57

  Δεν συμφωνώ με τα αισιόδοξα σχόλια όσον αφορά την άνοδο του F.N.
  Αν ο στόχος του περιορίζονταν μόνο στο να σταματήσει την λαθρομετανάστευση από το Μαγκρέμπ ίσως οι συνέπειες να ήταν μέσα στα πλαίσια του λογικού.
  Το F.N. όμως δεν περιορίζεται μόνο σε μέτρα κατά της λαθρομετανάστευσης.
  Η Μαρίν Λεπέν έτσι και αποκτήσει περισσότερη επιρροή μπορεί να θέσει και όρια στην μετανάστευση από τις χώρες του Νότου.
  Δεν είναι και λίγες οι φορές που καταφέρεται κατά των ρομά προέλευσης Ρουμανίας και Βουλγαρίας.
  Επίσης η βοήθεια στις χώρες του νότου πρόκειται να τεθεί υπό αμφισβήτηση.
  Έπειτα τι θα γίνει με το Ευρώ; Έτσι και έρθει πρώτη στις ευρωεκλογές η μεγάλη πτώση του Ευρώ είναι δεδομένη .
  Νομίζω σε κάποιο πανεπιστήμιο είχε δηλώσει ότι θα κατεβάσει όλες τις σημαίες της Ε.Ε. από τα δημόσια κτίρια γιατί αυτές αποτελούν σύμβολο υποτέλειας και υποταγής της Γαλλίας στον ολοκληρωτισμό της παγκοσμιοποίησης.
  Το όλο οικοδόμημα της Ε.Ε δηλ . τίθεται υπό αμφισβήτηση.

 5. Οδυσσέας avatar
  Οδυσσέας 11/10/2013 14:19:33

  Ζήτω το Εθνικό Μέτωπο!!!
  Αλλά έξω όλοι οι αφροασιάτες από την Ευρώπη.
  Και αυτοί που ήρθαν ήδη, και αυτοί που έρχονται, και αυτοί που θα ‘ρθουν.

 6. γελωτοποιος avatar
  γελωτοποιος 11/10/2013 14:57:50

  οι περισσότεροι μετανάστες στη Γαλλία είναι ενταγμένοι και μικροαστικοποιημένοι, δηλαδή η μουσουλμανική πολιτισμική παράδοση δεν έχει μεγάλη σημασία γι΄αυτούς...ο μικροαστισμός είναι ανίκητος, ο διαχωρισμός δεν είναι θρησκευτικός πλέον ούτε στο λόγο της Λεπέν, ο διαχωρισμός είναι νόμιμοι και αλήτες...racailles κι αν θυμάσαι το la cité doit être nettoyé avec un Kärcher του Σαρκό...το πρόβλημα δεν είναι το Ισλάμ όπως θέλεις να πιστεύεις, απόδειξη ότι προσεχώς ακολουθεί ο στιγματισμός μεταναστών νότιας ευρώπης, κάτι που είναι ήδη αντιληπτό στη καθημερινότητα, σε μικρό βαθμό ακόμα βέβαια..απώτερος στόχος τα κοινωνικά επιδόματα φυσικά

 7. υδρόκερος avatar
  υδρόκερος 11/10/2013 15:10:33

  Η άνοδος της Μαρίν λε πεν στην Γαλλία είναι κακά μαντάτα για την Ελλάδα.
  Η πολιτική του κόμματός της είναι αντιευρωπαϊκή και κατά του κοινού νομίσματος πράγμα που θα βάλει αργά ή γρήγορα ολόκληρη την ήπειρο σε περιπέτειες.
  Κυρίως από πολιτικές τύπου Λε Πεν που οδηγούν αργά αλλά σταθερά στην διάλυση της Ε.Ε θα πληγεί η Ελλάδα και χώρες του νότου οι οποίες για την πολιτική και οικονομική τους σταθερότητα στηρίζονται στην βοήθεια της Ε.Ε.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ υδρόκερος 11/10/2013 19:29:06

   Δεν ξέρω άν το έχεις πάρει χαμπάρι αλλά τυχόν διάλυση της Ε.Ε. θα ήταν διαχειρίσιμη ή ακόμα και καλή για την Ελλάδα, σε αντιδιαστολή με την αποπομπή ή με την οικειοθελή αποχώρηση, που θα ήταν καταστροφικές. Ακόμα κι έτσι όμως δεν απειλεί το συγκεκριμένο κόμμα την Ε.Ε. παρά μόνο την τωρινή μορφή της, ως γερμανικό μαγαζάκι. Και ό,τι βλάπτει την Γερμανία, είναι καλό για μας. Η επιβίωσή μας περνάει μόνο μέσα από την εξουδετέρωσή τους (για τρίτη φορά σε 100 χρόνια και ελπίζω φαρμακερή!).

 8. Hawk avatar
  Hawk 11/10/2013 15:55:34

  Τελικά ο εθνικισμός θα γίνει το καταφύγιο του σύγχρονου ευρωπαίου που βλέπει την ζωή του καθημερινά να συνθλίβεται και να ζει μέσα στην ανασφάλεια, μην ξέροντας αν αύριο θα έχει δουλειά και αν έχει δουλειά αυτά που θα παίρνει αν του φτάνουν να ζει, αν θα μπορεί να έχει οικογένεια, αν θα μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος χωρίς το άγχος των μεταναστών, όλα αυτά καθημερινά τον πλακώνουν.
  Μετανάστες που ζητάνε διαρκώς δικαιώματα, πολιτικά, εργασιακά και θρησκευτικά, πράγματα που γι αυτά ο μέσο ευρωπαίος έχει παλέψει να τα κατακτήσει, σήμερα δίνονται αφειδώς στους μετανάστες. Πολύ άσχημη τροπή θα πάρουν τα πράγματα στην Ευρώπη, οι λαοί σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτούν να γίνουν ένας πολτός και να χάσουν τις εθνικές τους ταυτότητες επειδή έτσι γουστάρουν κάποιοι.

 9. Σαλταμύγας avatar
  Σαλταμύγας 11/10/2013 22:57:10

  Αν φύγουν όλοι οι αφροασιάτες από την Γαλλία ποιός θα παίζει μετά μπάλα στην εθνική ποδοσφαίρου της Γαλλίας?

  • Οδυσσέας avatar
   Οδυσσέας @ Σαλταμύγας 12/10/2013 11:27:03

   Ο Franck Ribéry.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.